جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آشفتگی در اردوگاه دموکراتها


آشفتگی در اردوگاه دموکراتها

هیلاری کلینتون توانسته است در انتخابات درون حزبی حزب دموکرات آمریکا که در ایالت پنسیلوانیا برگزار شد با غلبه بر رقیب خود, امیدهایش برای ادامه رقابتهای ریاست جمهوری آمریکا را زنده نگه دارد

پیروزی اخیر هیلاری کلینتون در ایالت پنسیلوانیای آمریکا بار دیگر معادلات سیاسی حزب دموکرات را برهم ریخته است.این نتیجه سبب ایجاد گره های کور تازه ای در میان دموکراتها گردیده است.در حالیکه جان مک کین،در رقابت با ران پل و مایک هاکابی توانسته است پیروزی خود را مسجل ساخته و از ماه گذشته به عنوان نامزد اصلی حزب جمهوریخواه مبارزات تبلیغاتی خود را علیه حزب رقیب آغاز نماید،معادلات انتخاباتی در میان دموکراتها پرادعا هنوز مبهم و پیچیده است.همین مسئله فضا را جهت افزایش قدرت مانور بازها فراهم ساخته است.

هیلاری کلینتون توانسته است در انتخابات درون حزبی حزب دموکرات آمریکا که در ایالت پنسیلوانیا برگزار شد؛ با غلبه بر رقیب خود، امیدهایش برای ادامه رقابتهای ریاست جمهوری آمریکا را زنده نگه دارد.

نتایج شمارش آرا در ایالت پنسیلوانیا حکایت از کسب ۵۵ درصد آرا توسط هیلاری کلینتون و ۴۵ درصد از آرا توسط باراک اوباما داشت.هیلاری با به دست آوردن این پیروزی با امید بیشتری، رقابتهای درون حزبی آمریکا را که درماه آینده پیگیری می شود، ادامه می دهد.

برهمین اساس، هرچند هیلاری در انتخابات پنسیلوانیا به پیروزی رسید، اما در نتایج امتیازهای کلی، هنوز اوباما از کلینتون پیش است. با احتساب امتیازهای به دست آمده توسط هر یک از این دو نامزد، هم اکنون اوباما ۱۶۹۴ امتیاز و کلینتون ۱۵۵۶ امتیاز کسب کرده اند.دور بعدی انتخابات درون حزبی حزب دموکرات آمریکا در تاریخ ۶ می (۱۷ اردیبهشت) در ایالت آیوا برگزار می شود. البته واکنش باراک اوباما نسبت به پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات پنسیلوانیا نیر در جای خود جالب توجه بوده است!

“باراک اوباما” نامزد حزب دموکرات در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا در پی پیروزی “هیلاری کلینتون” رقیب همحزبی خود در ایالت پنسیلوانیا، کلینتون را متهم کرد که با بهره‌گیری از ترفندهای هراس‌افکنی، “تهدید تروریسم” به دنبال کسب را‡ی بیشتر است.

ایالت پنسیلوانیا ۱۵۸ نماینده دارد که به‌طور نسبی بین نامزدها تقسیم شده‌اند و تا به حال اوباما در انتخابات مقدماتی ۲۸ ایالت پیروز شده و هزار و ۶۵۰ نماینده را ازآن خود کرده اما کلینتون در ۱۷ ایالت با کسب هزار و ۵۰۸ نماینده پیروز شده است و اوباما تا به حال ۱۳/۳ میلیون و رقیبش ۱۲/۶ میلیون را‡ی کسب کردند.

گروه مبارزاتی کلینتون به پیروزی‌های خود در ایالت‌های بزرگ آمریکا همچون نیویورک، کالیفرنیا و شمار دیگر از ایالت‌های مهم مثل اوهایو و فلوریدا که پیروزی در آنها برای یافتن کلید رسیدن به کاخ سفید ضروری است امیدوارند.

اوباما پس از شکست از هیلاری در پنسیلوانیا اعلام نموده است که هدف از انتخابات ریاست جمهوری تنها شکست جمهوری‌خواهان نیست بلکه انتخاب نوع نامزد حزب دموکرات نیز بسیار مهم است.

باراک اوباما همچنین به توانمندی خود برای کاهش اختلاف نتایج نظرسنجی رقابتش با کلینتون در این ایالت اشاره کرد که از ۲۰ درصد به حدود ۱۰ درصد کاهش یافت. نتایج نظرسنجی‌ها در سطح آمریکا نشان می‌دهد که اگر اوباما به عنوان نامزد حزب دموکرات انتخاب شود به‌سادگی قادر خواهد بود مک‌کین ۷۲ ساله را شکست دهد اما اگر رقابت میان کلینتون و مک‌کین انجام گیرد نامزد جمهوری‌خواهان برنده چنین مبارزه‌ای خواهد بود.

همسر رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا بدون در نظر گرفتن فاکتورها و مولفه های مربوط به یک رقابت درون حزبی،از هیچ گونه تلاشی جهت سرکوب رقیب انتخاباتی سیاهپوست خود،یعنی باراک اوباما فروگذار نمی کند.البته اوباما نیز در آن سو اتهاماتی را به سوی ستاد انتخاباتی کلینتونها روانه می شازد،اما وزن آنها ناچیز است.پیروزیهای هیلاری بر اوباما معمولا با اختلاف کمی به وقوع می پیوندد ،اما اوباما در مصاف با کلینتون معمولا پیروزیهای چشمگیری داشته است.همین مسئله سبب ایجاد اختلافی فراگیر میان امتیازات هیلاری و اوباما گردیده است.اوباما هم اکنون با اختلافی بیش از صد امتیاز نسبت به کلینتون پیش است.مردم ایالات متحده آمریکا نیز در نظرسنجیهای مختلف اعلام نموده اند که خواهان حضور باراک اوباما در راس معادلات سیاسی واشنگتن هستند.اقبال مردم آمریکا به باراک اوباما سبب تمایل برخی سوپرنمایندگان تعیین کننده نسبت به سناتور ایالت ایلنویز شده است.

آمار و ارقام نظرسنجی‌های جدید حاکی از آن است که اکثریت دموکرات‌ها در آمریکا خواهان پیروز شدن اوباما برای ورود به کاخ سفید و احراز پست ریاست جمهوری هستند.

بر این اساس اکثریت دموکرات‌ها در آمریکا بر این عقیده هستند که باراک اوباما کاندیدای دموکرات رقابت‌های ریاست جمهوری در آمریکا، شانس بیشتری را برای برنده شدن در برابر جان مک کین کاندیدای جمهوری خواه این رقابت‌ها داراست.

بر اساس نظرسنجی که اخیرا انجام شده است، اکثریت دموکرات‌های آمریکا خواهان فرستادن باراک اوباما کاندیدای دموکرات و سیاهپوست آمریکا به کاخ سفید هستند. طبق این نظرسنجی، ۵۱ درصد از سوال شوندگان موافق اوباما و ۴۱ درصد موافق انتخاب هیلاری کلینتون به عنوان رییس جمهور این کشور هستند. در این نظرسنجی که از سوی شبکه تلویزیونی ABC و روزنامه واشنگتن پست انجام شد، ۴۹ درصد پرسش شوندگان کلینتون و ۴۴ درصد اوباما را از جنبه‌ی مدیریتی قوی‌تر معرفی کرده‌اند.

پرسش شوندگان در حالی در این نظرسنجی کلینتون را با آمار ۴۹ درصدی خود به لحاظ رهبری و مدیریتی قوی‌تر معرفی کرده‌اند که در آخرین نظرسنجی هیلاری کلینتون از این نظر درصد بالاتری را به خود اختصاص داده بود. در نظرسنجی ماه فوریه، ۵۸ درصد پرسش شوندگان وی را از لحاظ مدیریتی قوی‌تر اعلام کرده‌ بودند.

از سوی دیگر،جان مک کین و جمهوریخواهان طرفدار وی سعی دارند با تشدید اختلافات موجود در میان دموکراتها مانع از حضور اوباما در مرحله نهایی انتخابات شوند.بنابر شواهد و مستندات موجود،در جریان رای گیریهای اخیر در ایالات پنسیلوانیا و تگزاس و اوهایو بسیاری از طرفداران حزب جمهوریخواه رای خود را به سود هیلاری کلینتون به صندوق ریخته اند تا به این وسیله از پیروزی اوباما جلوگیری نمایند.ادامه تقابل میان اوباما و هیلاری کلینتون می تواند در روند برگزاری مرحله نهایی انتخابات که در ماه نوامبر سال ۲۰۰۸ برگزار می شود تاثیری مستقیم بگذارد.این تاثیرگذاری مسلما به سود حزب دموکرات نخواهد بود.

در نهایت اینکه با نزدیکتر شدن به مرحله نهایی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا،باردیگر شاهد ایجاد نوعی بی نظمی و آشفتگی در اردوگاه دموکراتها هسیتم.این بی نظمی به یکی از خصلتهای سیاسی پایدار این حزب تبدیل شده است.مسئله ای که سبب شکست جان کری از بوش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۴ شد.

سعیدسبحانی