پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
هرگز از آلـزایمـر نترسید
فراموش کردن اطلاعاتی که زمانی آنها را به خاطر سپرده بودیم، امروز بسیار معمول شده است. تمامی خاطراتی که ما در ذهن خود نگه داشتهایم، آسیب پذیرند. بیشتر مردم در هراسند که روزی تمامی اطلاعات موجود در ذهن خود را از دست بدهند. اما آیا به راستی میتوان از این اختلال جلوگیری کرد؟
آلزایمر میتواند به صورت کاملاً اتفاقی و ناگهانی صورت بگیرد. برای بیشتر مردم، این فرآیند بسیار کند صورت میگیرد و فراموشی در آنها بسیار با کندی رخ میدهد.
در برخی افراد ممکن است به خاطر بروز تغییر ساختار در مغز، حافظه، رو به زوال و کاستی برود. این تغییرات میتواند نشانههایی را در برداشته باشد که کنار هم قرار دادن تمامی آنها میتواند فرد را با اضطراب های فراوان رو به رو کند و او را ناتوان سازد. این مسأله معمولاً در سنین پایانی عمر رخ میدهد، اما در بسیاری از مواقع دیده شده که جوانان هم به این عارضه دچار شدهاند.
نشانههای فراموشی
اصلیترین نشانهای که هنگام ابتلا به این بیماری بروز میکند، از دست دادن حافظه است. در بیشتر مواقع افرادی که به آلزایمر مبتلا شدهاند، چیزهایی را به خاطر میآورند که در سالیان بسیار دور اتفاق افتاده و تا چند سال پیش کاملاً فراموش شده بود.
زمانی که سن فرد کم کم افزایش مییابد و او وارد دوران کهنسالی میشود، بروز این بیماری پدیدهای عادی تلقی میشود و ممکن است در شرایط پیشرفته، باعث جنون بیمار شود. ممکن است از دست دادن حافظه برای مدت زمان کوتاه و به صورت موقت اتفاق بیفتد که در این صورت، پزشکان میتوانند با به کار بردن روشهای درمانی مناسبی که در اختیار دارند، از پیشروی این عارضه جلوگیری کنند و آن را در افراد کهنسال درمان کنند.
از دیگر نشانههای این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از دست دادن تمرکز، گیج شدن در مورد زمان و مکان، غفلت از انجام کار به صورت مستمر، بیقراریهای همیشگی، رفتن به سوی مقصدهایی نامشخص، عصبانی شدنهای بی مورد و بـــه زبان آوردن واژههای خشن، مضطـــرب و افسرده شدن، به کار بردن دلایل در و برهم و نامعقــول برای کارهای اشتباهی که صورت گرفته و خیال پردازیهای زیاد و زندگی در توهّم.
نگران نشوید
اولین چیزی که یک بیمار مبتلا به آلزایمر باید به یاد داشته باشد، این است که هرگز نگران نشود. فراموشی و به خاطر نیاوردن چیزها هرگز به معنای جنون یا دیوانگی در شما نیست. اگر شما چیزی بدیهی را فراموش کردهاید، میتوانید به حافظه خود کمک کنید تا آن را دوباره به خاطر بیاورید. در حالی که برخی میگویند هنوز برای این بیماری درمان خاصی ارائه نشده است ، بسیاری از کارشناسان میتوانند با استفاده از روشهای درمانی موجود این عارضه را در افراد از بین ببرند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست