سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
۲۰ تیر ـ ۱۱ جولای ـ عملیات نظامی ناموفق آقا خان محلاتی
آقاخان محلاتی (فرقه اسماعیلیه) كه در زمان محمدشاه قاجار دست به چند اقدام مسلحانه ناموفق زده بود یازدهم ژوئیه سال ۱۸۴۱ میلادی پس از عبور از کویر لوت از طریق قائن رهسپار افغانستان و از آنجا عازم هند شد.
آقا خان، نخست در كرمان بپاخاسته بود كه شكست خورد و فیروز میرزا حاكم كرمان وی را به تهران فرستاد، ولی محمدشاه او را بخشید. آقا خان پس از ترک تهران ، با کسان خود در منطقه «شهر بابك» به ایستادگی مسلحانه دست زد ، ولی از نیروهای دولتی شكست خورد و به فارس عقب نشینی كرد و از آنجا دوباره به منطقه كرمان رفت و به ایستادگی دست زد كه باز شكست خورد و چون خانعلی خان فرمانده نیروهای دولتی از او دست بردار نیود , در راور کرمان تصمیم به خارج شدن از ایران گرفت.
پاره ای از مورخان نوشته اند كه آقاخان در حمله سال ۱۸۴۰ به كرمان (حمله دوم) از حمایت انگلیسی ها برخوردار بود. انگلیسی ها در آن زمان می كوشیدند تا با فراهم ساختن مشكلات و درگیری های داخلی، دولت ایران را از تلاش مسلحانه برای حفظ «هرات» و مناطق اطراف آن كه از بدو تاسیس كشور ایران قطعه ای از خاك این كشور بودند ،منصرف كند و احتمالا حمابت از آقاخان در همین راستا صورت گرفته است. آقاخان پس از ورود به هند تلاش کرد که باجلب نظر دربار تهران به ایران باز گردد و هدایایی هم برای ناصرالدین شاه که تازه شاه شده بود فرستاد که امیر کبیر برای آقاخان پیام فرستاد که اگر پای به مرز ایران بگذارد دستگیر و مجازات خواهد شد. دولت انگلستان که حامی آقاخان بود و از او سود می برد اجازه داد که در هند باقی بماند و آقاخان در آغاز کار بمبئی را برای سکونت برگزید و سپس به منطقه سند رفت. پس از آقا خان پسر و نوه هایش جانشینش شدند . پیروان فرقه اسماعیلیه را ۲۰ میلیون تن بر آورد کرده اند.
در زمینه تضعیف بنیه نظامی ایران و تداوم این ضعف اقدامهای متعدد دیگر از سوی دولتهای استعمارگر صورت می گرفت که پاره ای از این اقدامات از طریق تبلیغات منفی بود . برای مثال : به استهزا ء گرفتن اقدام میرزا آقاسی ایروانی رئیس الوزراء محمد شاه كه قسمت قابل ملاحظه ای از پول خزانه كشور را صرف ریختن « توپ » كرده بود . این استهزائ نیز با همین هدف و با نقشه خارجی صورت می گرفت ، كه مقام دیگری در صدد تقویت بنیه دفاعی ایران بر نیاید.
« تاریخ » نشان داد كه عمل میرزا آقاسی و نیز امیر كبیر در تقویت ارتش ، كار بجایی بوده است. كار به تمسخر گرفتن عمل میرزا آقاسی (ساختن توپ ) , در سالهای دهه ۱۳۲۰ كه نیمی از سالهای آن ایران در اشغال نظامی متفقین بود با همان هدف از سر گرفته شد و این بار به كتابهای درسی تاریخ دبیرستانها هم راه یافت تا در ذهن نوجوانان اثر منفی بگذارد و شستشوی مغزی شوند كه دولت دكتر مصدق تالیف كتابهای درسی دبیرستانی را از انحصار دولت خارج ساخت كه پس از او، دوباره به دست دولت افتاد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست