دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

رازهای کدبانو


رازهای کدبانو

حتی‌المقدور نباید خارجی‌ترین برگ‌های سبزیجات را از آنها جدا کنید، مگر اینکه واقعا خراب و بلا استفاده باشند. چون درست همین برگ‌ها سرشار از مواد مغذی‌اند. گیاهانی که ریشه آنها …

حتی‌المقدور نباید خارجی‌ترین برگ‌های سبزیجات را از آنها جدا کنید، مگر اینکه واقعا خراب و بلا استفاده باشند. چون درست همین برگ‌ها سرشار از مواد مغذی‌اند. گیاهانی که ریشه آنها مصرف خوراکی دارد، مثل هویج و سیب زمینی را نباید پوست کرد. کافی است آنها را زیر آب جاری و با برس مخصوص سبزیجات، کاملا شست‌وشو بدهیم و به دقت ضدعفونی کنیم. زیرا بیشتر مواد مغذی در پوست متمرکز شده‌اند.

سبزیجات را باید بلافاصله پس از شست‌وشو مصرف کرد. شست‌وشوی قبلی به سرعت باعث از بین رفتن طراوت آنها می‌شود. حتی آماده کردن سبزیجات برای مصرف را باید به لحظه آخر موکول کرد. هر چه بیشتر در معرض هوا و نور باشند، با سهولت بیشتری ویتامین‌های خود را از دست می‌دهند، به عنوان مثال سبزی‌های سالادی، اگر به صورت تمیز و خرد کرده و بسته‌بندی شده خریداری شوند، مسلما آسایش بیشتری به همراه خواهد داشت اما از ویتامین‌ها و مواد مغذی فقیرتر خواهند بود.

جهت شست‌وشوی سبزی آن را برای مدتی طولانی در آب قرار ندهید. برای ضدعفونی کردن آن یک قاشق مرباخوری جوش شیرین را در چهار لیتر آب ریخته و سپس برای مدت ۱۰ دقیقه سبزی‌ها را در آن قرار دهید و سپس مجددا آن را با آب سرد آبکشی کنید.

سبزی را چگونه خشک کنیم

اول برگ‌های زرد و پلاسیده سبزی را از ساقه آن جدا کنید و بعد بقیه را خوب بشویید. سبزی‌ها را به صورت دسته درآورده و انتهای آن را با نخ محکم ببندید و در جای گرم و خشک و دور از نور مستقیم آفتاب، به صورت واژگونه آویزان کنید. پس از خشک شدن کامل برگ‌های آنها را با دست فشار داده و خرد کنید و در ظروف سربسته نگهداری نمایید. این روش مانع نفوذ گردوغبار به داخل سبزی‌ها شده و رنگ آن نیز سبز باقی می‌ماند.