چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
دوستان ناباب
شما از انتخاب دوستان فرزندتان راضی نیستید. چه طور می توانید در این مسأله مداخله كنید؟ جواب فقط در یك كلمه: محتاط باشید
شاید شما از تن صدای آقا پسرها و یا نوع پوشش دخترخانم ها شاكی باشید،یا ممكن است نگرانی شما به دلیل شنیدن حرف های بعضی از نوجوانان باشد. بدون توجه به نگرانی شما،خواه ناخواه این مسائل در مورد دوستان جدید فرزندتان كه ممكن است باب میل شما نباشند وجود دارد و نمی دانید كه چه باید كرد؟
به قول یك ضرب المثل قدیمی:«نباید سر خود را مانند كبك زیر برف كرد.» تحمیل كردن و دستور دادن در روابط دوستانه فرزندتان در سنین ۱۳-۱۲ سالگی تقریباً غیرممكن است. بنابراین شما می توانید و باید بدانید كه خواه ناخواه در این سن فرزندتان با این مسأله روبه رو می شود. به نظر یكی از كارشناسان: «دوستان فرزند شما تأثیر بسیار زیادی در سنین نوجوانی او دارد. همچنین نوجوانان برای دوست یابی تمایل زیادی دارند و برای هماهنگ كردن خود با دیگران بسیار مشتاقانه عمل می كنند و بعضی از آنها به راحتی می توانند دیگران را به راههای خلاف هدایت كنند.»
مهم این است كه با دقت شرایط را بررسی كنید. وقتی كودكان به سن نوجوانی می رسند، می خواهند كه مستقل باشند و هنگامی كه پدر و مادر در كارهایشان دخالت می كنند ناراحت می شوند. اگر شما به طور كلی فرزندتان را در انتخاب دوست منع كنید، با این عمل نه تنها كاری از پیش نمی برید بلكه كودكتان برای این كار مصرتر می شود.
بنابراین چگونه می توان میانه رو بود و به طور معقول عمل كرد؟ راهكارهایی كه شما را در این امر كمك می كنند عبارتند از:
دوست و دشمن را به او بشناسانید: هرگز از روی طرز لباس پوشیدن و یا نوع موسیقی گوش دادن دوستان فرزندتان عجولانه قضاوت نكنید. كودكان در این سن دوست دارند كه خیلی چیزها را شخصاً تجربه كنند و ممكن است طرز لباس پوشیدن یا برخورد و رفتارشان كاملاً ظاهری باشد.
بهترین روش برای قضاوت كردن دوستان فرزندتان، شناخت كامل آنها است. برای شناخت بیشتر آنها، راحت ترین كار این است كه تشخیص دهید آیا آنها تأثیرات منفی و ناخوشایند روی فرزندتان می گذارند یا خیر؟
همچنین جهت آشنایی بیشتر با دوستان فرزندتان، روابط اجتماعی او را با دیگران كنترل كنید و با این كار به راحتی می توانید اثرات و پیامدهای آن را بررسی كنید. به عقیده كارشناسان: «وقتی كه والدین در كنار فرزندانشان نیستند، آنها دوست دارند آن طور كه خود می خواهند، عمل كنند. ولی زمانی كه پدر و مادر بالای سرشان هستند، روی آنها نفوذ بیشتری دارند.»
تحت هر شرایطی از دوستان فرزندتان در خانه به گرمی استقبال كنید. اتاقی برای گذراندن اوقات فراغت فرزندتان با دوستانش، در نظر بگیرید. این بهترین راه برای فهمیدن علائق مشترك نوجوانان در این سن است. شما نیز می توانید با والدین دوستان او ارتباط برقرار كنید و با معیارها و ارزش های آنها آشنا شوید. در تلفن زدن به والدین دوستانش برای آگاهی آن چه كه انجام می دهند و كجا هستند، تردید نكنید. این فرصت ها هستند كه باعث می شوند علاقه و تمایل فرزندتان، همان طور كه شما می خواهید، شكل بگیرد.
به جزییات رفتاری فرزندتان و دوستانش توجه كنید: اگر شاهد مشكلات اساسی فرزندتان با شخص خاصی بودید (مثلاً او پسرتان را به كندن ورق های دفترش تشویق می كند و یا به طرف دخترتان به طرز وحشیانه ای هجوم می آورد و حرف های زشت از دهانش در می آید) بهترین زمان است كه با فرزندتان با جدیت تمام صحبت كنید و بیشتر بر روی رفتار زشتی كه مشاهده كردید و درگیری و حرف های نامربوطی كه از دهان دوستش بیرون آمد، تأكید كنید. اگر خیلی قضایی با او برخورد كنید، فرزندتان فقط سكوت كرده و تصمیم می گیرد هیچ زمانی در مورد دوستش با شما صحبت نكند. آن چه در این سن اهمیت دارد این است كه حد و حدود ارتباطات خودتان با او و دوستانش را رعایت كنید.
به جای این كه بگویید رفتار دوستش باعث ناراحتی شما می شود، توضیح دهید كه چرا و به چه علت رفتار او را نمی پسندید. همچنین احساس او را در این مورد در نظر بگیرید. ممكن است شما متوجه شوید كه او از این رفتارها خوشش نمی آید ولی در عین حال قدرت مخالفت در برابر آن را ندارد. گاهی اوقات كودكان در جست وجوی راهی خارج از روابط دوستانه هستند و این مسأله برای والدین بسیار مهم و قابل توجه است.
او را با كارهای مختلف سرگرم سازید: اگر چه شما نمی توانید مانع روابط دوستانه فرزندتان شوید، ولی می توانید زمان این كار را محدود كنید. اگر می خواهید كه فرزندتان كمتر با دوستان ناباب ارتباط برقرار كند، او را به گوش دادن موسیقی، ورزش های گروهی یا فعالیت های خارج از مدرسه سرگرم كنید به نحوی كه دیگر وقتی برای بودن با دوستانش را نداشته باشد. آخر هفته، همراه خانواده به گردش بروید. اگر فرزندتان دوستانی دارد كه مورد پسند شما هستند او را به دعوت كردن دوستانش تشویق كنید.
در نهایت صبور باشید، فرزندتان در این سن سعی می كند خودش را محك بزند و بعضی از كارهایش، تجربیاتی است كه با دوستانش به دست آورده است. پس از گذشت زمان، نوجوانان بیشتر به دنبال دوستانی هستند كه از لحاظ عقاید، علایق و ارزش ها شبیه به خودشان باشد.
اتاقی را برای اوقات فراغت فرزندتان با دوستانش در نظر بگیرید: به گرمی پذیرای دوستان فرزندتان باشید. روش متفاوتی برای برخورد با دوستان فرزندتان در منزل وجود دارد كه عبارتند از:
-اتاق خاصی را برای این كار در نظر بگیرید: نوجوانان دوست ندارند كه همه وقتشان را در كنار بزرگسالان سپری كنند. جای مخصوصی را در خانه برای جمع شدن آنها كنار یكدیگر در نظر بگیرید و هراز گاهی به آنها سر بزنید. همچنین از این اتاق می توانید زمانی كه آنها نیستند در صورت نیاز برای خودتان استفاده كنید.
-آنها را غافلگیر كنید: مقداری خوراكی همراه با نوجوانان در آشپزخانه میل كنید. در حقیقت، نوجوانان به آسانی در كنار والدینشان كارهایی كه احساس رضایت و راحتی می كنند، انجام می دهند.
-قوانینی را برای خانه مشخص كنید: خانه، مكانی است كه همه افراد خانواده در كنار یكدیگر زندگی می كنند و قوانین مخصوص به خود را دارد. نوجوانان باید بدانند كه غذایشان را فقط در آشپزخانه میل كنند، آشغال را در سطل زباله ریخته یا صدای موسیقی را زیاد بلند نكنند.
ترجمه: رزیتا شاهرخ - منبع: Parents
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست