دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

۴+۵ حقیقت شیرین


۴+۵ حقیقت شیرین

کربوهیدرات‌ها (قندها) انواع و اقسام دارند: برخی ساده‌اند و برخی پیچیده. ساده‌ها آنهایی هستند که بهتر است کمترین مقدار را در برنامه غذایی روزانه داشته باشند و پیچیده‌ها آنهایی …

کربوهیدرات‌ها (قندها) انواع و اقسام دارند: برخی ساده‌اند و برخی پیچیده. ساده‌ها آنهایی هستند که بهتر است کمترین مقدار را در برنامه غذایی روزانه داشته باشند و پیچیده‌ها آنهایی هستند که بهتر است در رژیم غذایی روزانه حجم بیشتری را به خود اختصاص دهند. پوستر این هفته، شما را با حقایقی درباره این گروه از مواد غذایی آشنا می‌کند....

۱) غلات کامل را انتخاب کنید

نان سفید ارزش غذایی ندارد

بهتر است نان و غلاتی که می‌خورید، از نوع سبوس‌دار باشد که هم خوش‌طعم‌تر است، هم ارزش غذایی بیشتری دارد.

۲) تا می‌توانید، پوست میوه و سبزی را از آن جدا نکنید

آب‌میوه جای میوه را نمی‌گیرد

بهتر است به جای آب‌میوه (حتی آب‌میوه‌های ۱۰۰ درصد طبیعی) میوه تازه بخورید که هم فیبر بیشتری دارد، هم آنتی‌اکسیدان بیشتری.

۳) سبزیجات را در انواع غذاها بیشتر استفاده کنیداز خوردن مواد غذایی‌ای که شاخص گلایسمی بالاتری دارند، پرهیز کنید.

بالا بودن این شاخص، حکایت از آن دارد که پس از خوردن این ماده غذایی، قند خون به سرعت بالا می‌رود و موجب ترشح سریع انسولین می‌شود و به دنبال، آن افت قند خون می‌آید و گرسنگی مجدد و زودهنگام.

۴) در انتخاب میان‌وعده‌ها دقت کنیدخوردن کربوهیدرات‌های ساده

چاق‌تان می‌کند کلا باید ۵۵ تا ۶۰ درصد کالری دریافتی روزانه‌‌تان از طریق کربوهیدرات‌ها (به خصوص از کربوهیدرات‌های پیچیده) تامین شود که دیرتر تولید انرژی می‌کنند؛ قند خون را آهسته‌تر بالا می‌برند؛ سیرکنندگی بیشتری دارند و کمتر به چربی تبدیل می‌شوند.

۵) به سالادتان حبوبات اضافه کنید.