سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

کتلت عدس


کتلت عدس

عدس‌ها در مقایسه با دیگر حبوبات خشک، سریع‌تر و راحت‌تر پخته می‌شوند. آنها به سرعت طعم‌های عالی را از دیگر غذاها و چاشنی‌ها به خود جذب می‌کنند و ارزش غذایی بالایی دارند و در …

عدس‌ها در مقایسه با دیگر حبوبات خشک، سریع‌تر و راحت‌تر پخته می‌شوند. آنها به سرعت طعم‌های عالی را از دیگر غذاها و چاشنی‌ها به خود جذب می‌کنند و ارزش غذایی بالایی دارند و در تمام طول سال در دسترس هستند. بنابراین جا دارد که عدس‌ها را بیشتر از همیشه در برنامه غذایی خود جای دهیم. پیشنهاد ما برای شما، کتلت عدس است که با عدس معمولی یا عدس سبز تهیه می‌شود.

‌ مواد لازم:

عدس ۵/۱ پیمانه

سیب زمینی ۲ عدد

آب ۲ پیمانه

پیاز ۱ عدد

سیر ۲ حبه

پودر آویشن یک دوم قاشق چایخوری

آرد ۲ قاشق سوپخوری

گردو ۵ عدد

دارچین یک دوم قاشق چایخوری

پودر زیره سبز یک دوم قاشق چایخوری

تخم‌مرغ ۴ عدد

زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه:

عدس را بشویید و با یک عدد سیب‌زمینی و دو پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. تا حدی که آب داخل آن کاملاً به خورد مواد برود و ته ظرف هیچ آبی نباشد.

سپس عدس و سیب‌زمینی را به همراه یک عدد سیب‌زمینی باقیمانده خام، پیاز، سیر و گردو داخل غذاساز بریزید تا کاملاً له شده و پوره شود. می‌توانید سیب‌زمینی خام و پیاز و سیر و گردو را رنده کنید و با پوره سیب‌زمینی و عدس مخلوط کنید.

در انتها ادویه‌ها (پودر آویشن ـ پودر زیره سبز ـ زردچوبه ـ دارچین ـ نمک و فلفل) را به همراه تخم‌مرغ به مایه کتلت اضافه کنید و با دست ورز دهید و به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کمی سفت و سنگین شود. بعد از یک ساعت اگر هنوز مایه کتلت کمی شل بود، می‌توانید دو قاشق غذاخوری آرد را کم‌کم به آن اضافه کنید و هم بزنید.

درون تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا روغن خوب داغ شود.

از مایه کتلت به اندازه یک گردوی بزرگ برداشته در دست شکل داده و در روغن سرخ کنید (برای شکل دادن، می‌توانید از قالب‌های و رینگ‌های فلزی نیز داخل روغن استفاده کنید و مایه کتلت را درون قالب بریزید تا شکل یکدست و زیباتری داشته باشد)

بعد از اینکه تمام کتلت‌ها سرخ شد، درون ظرف سرو بکشید و تزئین کرده و میل نمایید.

مریم محمدی