یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

خستگی, بای بای


خستگی, بای بای

۲۰ راه رفع کسالت

بسیاری از روان‌شناسان معتقدند که سبک زندگی آدم‌ها در شیوه نگرش آنها به دنیای اطرافشان بسیار اهمیت دارد....

یک زندگی یکنواخت و خالی از انرژی، فرد را تبدیل به آدمی خسته و بی‌انگیزه می‌کند و در مقابل، زندگی‌های سرشار از انرژی و افکار مثبت، باعث مثبت‌اندیشی و خلاقیت می‌شود. خیلی‌ها شاید فکر کنند که مجبور و محکوم به گذران یک زندگی یکنواخت هستند اما با ایجاد تغییرات کوچکی در نحوه زندگی، می‌توان به انرژی و آرامش بیشتری رسید. برای این منظور می‌توانید از اجرای ۲۰ توصیه زیر شروع کنید:

۱) مواظب قندخون‌تان باشید: موادغذایی و خوراکی‌هایی که قند بالایی دارند را نخورید. مصرف نان‌های سبوس‌دار، مغزها و حبوبات به جای آب‌میوه‌های شیرین، برنج و ماکارونی می‌تواند در حفظ تعادل قندخون و در نتیجه شاداب‌تر بودن‌تان بسیار موثر باشد.

۲) روزانه ۱۰ دقیقه با افکار مثبت قدم بزنید: هر روز ۱۰ دقیقه در خانه، محل کار یا حتی دانشگاه قدم بزنید و به آرزوهایتان فکر کنید و بعد از قدم زدن، افکارتان را درون دفترچه‌ای بنویسید.

۳) ذهن خودتان را از افکار منفی منحرف کنید: هروقت احساس کردید که مشغول فکر کردن به حادثه‌ای تلخ یا خاطره ناخوشایندی هستید، سریع خودتان را سرگرم کار یا فکر مثبتی کنید تا افکار منفی از ذهن‌تان رخت بربندند.

۴) دو لیوان آب یخ بنوشید: خستگی گاهی ناشی از کم‌آب شدن بدن است. خیلی از افراد عادت دارند که در طول روز چای یا قهوه، که هر دو مدر و باعث کم‌آب شدن بدن هستند، بنوشند بنابراین با نوشیدن دو لیوان آب یخ، هم جبران کم‌آبی بدن‌تان را می‌کنید و هم مجددا شادابی صبحگاهی‌تان را به دست می‌آورید.

۵) آب سرد به صورت‌تان بپاشید: هر گاه احساس کم‌حوصلگی و بی‌حالی کردید، کمی آب‌سرد به صورت‌تان بپاشید. برای این کار می‌توانید یک دستمال نخی را هم خیس کنید و آن را برای چند دقیقه روی صورت‌تان قرار دهید.

۶) حواس‌تان باشد که بدن‌تان به اندازه کافی آهن دریافت کند: کم‌خونی یکی از عمده‌ترین دلایل خستگی است. بنابراین برنامه غذایی روزانه‌تان را خالی از آهن نچینید.

۷) درخواست دیگران را سریع قبول نکنید: وقتی فردی از شما درخواستی می‌کند به او بگویید که: «اجازه دهید تا برنامه‌هایم را چک کنم و بعد به شما جواب دهم.» هنگامی که شما بدون فکر یا از سر رودربایستی درخواست دیگران را می‌پذیرید و کار اضافه‌ای بر دوش خود می‌نهید، خستگی روزانه‌تان را افزایش داده و باعث کاهش انرژی‌تان هم می‌شوید.

۸) وضعیت تیروییدتان را بررسی کنید: اگر در بدن شما هورمون تیرویید به اندازه کافی تولید نشود و به اصطلاح تیروییدتان کم‌کار باشد، همیشه ضعف و خستگی همراه‌تان است بنابراین با یک تست ساده می‌توانید از سلامت کارکرد تیروییدتان مطلع شوید.

۹) یک دفترچه یادداشت با عنوان «فقط بگو نه» برای خودتان تهیه کنید: شما می‌توانید در این دفترچه فهرست کارهای ناخوشایند، جاهایی که دوست ندارید یا افرادی که به رفت و آمد با آنها علاقه‌مند نیستید را بنویسید و جلوی هر کدام هم دلیل‌اش را ذکر کنید، این طوری بدون عذاب وجدان و با دلیل و منطق نه گفتن‌هایتان را تشریح کرده‌اید و دیگر دلیلی برای نگران و مضطرب شدن‌تان باقی نمی‌ماند.

۱۰) حمام آفتاب بگیرید: نورهای طبیعی مثل نور خورشید می‌توانند به افزایش انرژی افراد کمک کنند و شاید دلیل افسردگی بیشتر افراد در فصول سرد سال هم روزهای کوتاه باشد.

۱۱) فعالیت‌های هیجانی را قبل از خواب تعطیل کنید: نیم ساعت قبل از زمان خواب‌تان، تلویزیون را خاموش کنید، کار را تعطیل کنید و شنیدن و دیدن اخبار ناخوشایند و فیلم‌های استرس‌زا را هم فراموش نمایید. در عوض یک کتاب خوب مثل کتاب شعر بخوانید یا یک پازل ساده حل کنید. خواب آرام به افزایش انرژی افراد در طول روز کمک می‌کند.

۱۲) اخبار را فراموش کنید: اگر مدتی است که فشار کارهای‌تان زیاد شده است و استرس و خستگی بخش عظیمی از زندگی‌تان را پر کرده، برای حداقل یک هفته گوش دادن به اخبار و خواندن صفحه حوادث و اتفاقات ناخوشایند روزنامه‌ها را ترک کنید.

۱۳) با آرامش نفس عمیق بکشید: برای کسب انرژی می‌توانید روی یک صندلی در فضای باز بنشینید، دست‌هایتان را روی پهلو قرار دهید و با هر نفس عمیق آنها را بالا و پایین ببرید.

۱۴) فهرست تمام کارهایی که قرار است در ماه آینده انجام دهید را بنویسید: این فهرست می‌تواند شامل اجاره‌نامه، قسط وام‌ها، شهریه کلاس‌های مختلف، هزینه برای خرید لباس یا هر کار دیگری باشد. مواجه شدن با کارها به صورت ناگهانی و بدون برنامه‌ریزی، استرس زیادی به افراد وارد می‌کند و باعث آشفتگی ذهن‌شان می‌گردد.

۱۵) انرژی‌تان را به وسیله ویتامین‌ها افزایش دهید: خوردن موادغذایی سرشار از ویتامین هم یکی دیگر از راه‌های مبارزه با خستگی و کسب انرژی مضاعف است.

۱۶) جویدنی‌ها هم شما را فعال می‌کنند: خیار، هویج یا کاهو از جمله خوراکی‌هایی هستند که جویدن‌شان باعث می‌شود ذهن شما روی کارتان متمرکز گردد و چون عضلات صورت‌تان برای جویدن آنها زیاد به کار گرفته می‌شوند، با خوردن آنها چهره‌تان شاداب‌تر هم به نظر می‌رسد.

۱۷) هر ۴ ساعت یک بار، یک خوراکی سبک بخورید: گرسنگی یا افت قندخون هم از دیگر دلایل کسالت و خستگی هستند بنابراین غیر از زمان خواب‌تان هر ۴ ساعت یک بار یک میوه، یک لیوان شیر یا یک تکه کوچک از ساندویچ گوشت و سبزیجات بخورید. این طوری انرژی از دست رفته‌تان را دوباره به دست می‌آورید.

۱۸) حرکات مدیتیشن و یوگا را فراموش نکنید: هرچه‌قدر هم که سرتان شلوغ باشد، دیگر روزی ۱۰ دقیقه فرصت دارید تا روی یک صندلی یا زمین بنشینید و فکر و ذهن‌تان را از هر چیزی جز آرامش خالی کنید. بهتر است این کار را با چشمان بسته انجام دهید.

۱۹) حرکات کششی انجام دهید: هر ۲ یا ۳ ساعت یک بار کارتان را کنار بگذارید و برای چند ثانیه حرکات کششی مختلفی از انگشت پا تا فرق سرتان انجام دهید. بعد از این کار متوجه خواهید شد که چه‌قدر نیرو و انرژی‌تان افزایش پیدا کرده است.

۲۰) روزی یک پیاله غلات سبوس‌دار مصرف کنید: این یک پیاله که می‌تواند شامل انواع نان‌ها یا برنج‌های سبوس‌دار باشد، حاوی ۷۹۲ میلی‌گرم فسفر خواهد بود که این ماده‌معدنی کمک شایانی به افزایش انرژی‌تان می‌کند.

منبع: ریدرزدایجست

ترجمه‌: فاطمه افروغ