چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
صوفیا
صوفیا شهری است محصور بین رشته كوههای لجولین و سردنا- گورا و كوه ویتوشا( ۲۳۲۵ متر) در نیمه غربی كشور واقع شده این شهر بین تقاطع خطوط آهن بلگراد-استانبول و بخارست- اسكوپی ( ۶۵ كیلومتری شرق مرز یوگسلاوی) قرار گرفته و نه تنها یك شهر بزرگ صنعتی است بلكه مركز فرهنگ و خلاقیت بلغارستان نیز می باشد. با وجود خیابانهای عریض، پاركهای زیبا و ساختمانهای جدید و مدرن به سختی می توان باور كرد كه این شهر قدمت تاریخی ۱۰۰۰ ساله دارد. شعاری كه سمبل این شهر است، چنین می گوید: بزرگ می شود، ولی پیر نمی شود.
مناطق دیدنی صوفیا عبارتند از :
بولوار ویتوشا ( كه رو به كوهستان ویتوشا واقع شده است).
پارك آزادی
كلیسای مدور ژرژ مقدس
آب گرم معدنی
كاخ سابق سلطنتی
موزه ملی تاریخ
صوفیا شهری است با قدمتی هزاران ساله كه در طی قرن ها بسیاری از مردم در این شهر سكنی گزیده اند و در نوشتن تاریخ آن نقش ایفا كرده اند. دهكده های سنگی متعددی در این ناحیه كشف شده اند به عنوان مثال بقایای باستان شناسی شالوكولیتیك كه اخیرا در مركز تمدن (قسمت جدید ) صوفیا كشف شده است.
امروزه تعداد زیادی اماكن تاریخی در صوفیا وجود دارد.
مثلا دروازه ها و برج سردیكا، ساختمان های عمومی و خیابانها كه قدمتی هزار ساله دارند.
قسمت بزرگی از شهر قدیمی سردیكا در زیر ساختمانهای مهم مدرن قرار گرفته است.
Council شهر قدیمی در زیر هتل شراتون و تعدادی از بازیلكاس در زیرموزه ملی تاریخی این شهر قرار گرفته است. حمامهای حرارتی (گرمایی ) رومی ها در زیر حمامهای معدنی صوفیا و عمارت ها با موزاییك هایی كه به شكل بسیار استادانه ساخته شده اند در زیر هتل ریلا قرار دارد.
بعد از تهاجم Hun در ۴۴۱ به شهر بوسیله بیزانتیس رئیس انجمن اسلاوها كه یكی از نقشهای كلیدی در دوره امپراطور اول بلغارها بود بازسازی شد.
در پایان قرن دوازدهم بلغارها به این منطقه برگشتند و در دوره دومین امپراطوری بلغارها این شهر به یك مركز بازرگانی مهم در بلغارستان تبدیل شد.
ترك ها در سال ۱۳۸۲ صوفیا را تصاحب كردند و آن را مركز فرمانروایی روملی ها قرار دادند. شهر در طول ناآرامیهایی فئودالهادر طول قرن ۱۹ رو به زوال گذاشت، اما با پایه گذاری سومین امپراطوری بلغارستان در ۱۸۷۹ صوفیا برای باری دیگر بعنوان پایتخت بلغارستان انتخاب شد.
به سرعت چهره شهر از یك ظاهر شرقی به یك نمای اروپایی تغییر پیدا كرد. امروزه خیابان ها ساختمانها، پاركها و حتی همسایگان روش معماری این شهر را حفظ كرده اند.
بین سالهای ۱۹۳۹-۱۸۷۹ جمعیت صوفیا از ۰۰۰/۲۰ نفر به ۰۰۰/۳۰۰ نفر رسید در حالیكه امروزه جمعیت صوفیا به ۰۰۰/۲۵۰/۱ نفر رسیده است.
از ایام قدیم این شهر بدلیل داشتن آبهای معدنی سرد و گرم در داخل شهر و اطراف آن مورد توجه بوده است این آبها هنوز در دسترس بوده و بدلیل كیفیت عالی ومورد تمجید قرار می گرفته است. این آبها هم در مركز شهر و هم در اطراف آن مثلا در كنیازو، گورناباینا، اوچاكوپل و ایرانیان یافت می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست