یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
صنعت الماس جهان در دستان اوپنهایمر
نیکی اوپنهایمر میلیاردری از جنوب آفریقا است که با ثروت ۵ میلیارد دلار در جایگاه صد و پنجاه و چهارم ثروتمندان فهرست فوربز در سال ۲۰۱۰ قرار دارد. وی رییس شرکت استخراج الماس دو بییرز و شرکت زیر مجموعه آن، شرکت تجارت الماس، است. وی همچنین سهام زیادی از شرکت حفاری عظیم آنگلو آمریکن را در اختیار دارد که در سال ۱۹۱۷ توسط پدربزرگش تاسیس شد. نیکی اوپنهایمر و خانوادهاش کنترل منطقه حفاظت شده تساوالو در کالاهاری را در دست دارد.
نیکولاس اف اوپنهایمر در ۸ ژوئن سال ۱۹۴۵ در آفریقای جنوبی متولد شد. او پسر هری اوپنهایمر و نوه ارنست اوپنهایمر، نخستین نسل خانواده که از سال ۱۹۲۹ ریاست شرکت دو بییرز در آفریقای جنوبی را بهدست گرفتند، است. این شرکت در سال ۱۸۸۸ توسط سسیل جان رودز تاسیس شد.
سر ارنست اوپنهایمر (۱۸۸۰-۱۹۵۷)، پدربزرگ نیکی، یک کارآفرین در زمینه استخراج طلا و الماس بود. وی که فرزند یک تاجر معروف دخانیات بود در آلمان متولد شد و کسب و کار
خود را از سن ۱۷ سالگی و با ورود به شرکت دونکلسبولر، یک شرکت دلال الماس در لندن، شروع کرد. تلاش چشمگیر او رییساش را تحت تاثیر قرار داد، به طوری که در سال ۱۹۰۲ و زمانی که ارنست تنها ۲۲ سال داشت به عنوان نماینده شرکت در نقش یک خریدار به آفریقای جنوبی فرستاده شد. وی در نهایت به مقام شهردار ارتقا پیدا کرد. ارنست اوپنهایمر در سال ۱۹۲۷ به مقام ریاست شرکت دو بییرز رسید و توانست یک منوپولی و امپراتوری الماس در صنعت الماس جهان را تا زمان بازنشستگی اش ایجاد کند. کسب و کار او پس از مرگش به پسرش هری اوپنهایمر (۱۹۰۸-۲۰۰۰ ) رسید. هری پس از به اتمام رساندن مدرسه در ژوهانسبورگ به مدرسه چارترهاوس در انگلستان رفت. وی سپس به دانشگاه آکسفورد رفت و در سال ۱۹۳۱ از این دانشگاه با مدرک فلسفه، سیاست و اقتصاد فارغ التحصیل شد. وی به مدت ۲۵ سال رییس شرکت آنگلو آمریکن و ۲۷ سال رییس شرکت دو بییرز بود. او در سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۸۴ به ترتیب از این دو شرکت بازنشسته شد.
شرکت دو بییرز در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده الماس در جهان است. این شرکت دارای تخصصی منحصر به فرد در اکتشاف، استخراج و بازاریابی الماس در جهان است. دوبییرز به واسطه شراکتهایش با دیگر شرکتها در حال حاضر در بیش از ۲۰ کشور دنیا در ۶ قاره فعالیت می کند و بیش از ۲۰ هزار نفر برای آن مشغول به کار هستند. درآمد شرکت دو بییرز در سال ۲۰۰۹ در حدود ۸/۶میلیارد دلار برآورد شده است.
نیکی اوپنهایمر در مدرسه هارو در انگلستان تحصیل کرد و سپس به دانشگاه آکسفورد رفته و با مدرک کارشناسی از رشتههای فلسفه، سیاست و اقتصاد از این دانشگاه فارغالتحصیل شد. اوپنهایمر سپس از این دانشگاه مدرک کارشناسی ارشد دریافت کرد. وی در سال ۱۹۶۸ با دختر یک صنعتگر بزرگ، به نام هلی لاسچ، استریلی لاسچ، ازدواج کرد. وی در همین سال به عنوان دستیار شخصی رییس به شرکت آنگلو آمریکن پیوست و سپس در بخش طلا و الماس این شرکت مشغول به کار شد. او ۱۸ ماه را در دفتر لندن شرکت دو بییرز گذراند و در سال ۱۹۷۵ به ژوهانسبورگ بازگشت تا به بخش طلای این شرکت بپیوندد.
اوپنهایمر در سال ۱۹۷۴ به عنوان مدیر شرکت آنگلو آمریکن و در سال ۱۹۷۸ به عنوان رییس شرکت دو بییرز انتخاب شد. وی در سال ۱۹۸۱ به عنوان یکی از اعضای کمیته اجرایی هیات مدیره شرکت آنگلو آمریکن منصوب شده و در سال ۱۹۸۳ نیز نایب رییس این شرکت شد.
اوپنهایمر در سال ۲۰۰۱ از مقام نایب رییسی این شرکت استعفا داد و تنها در مقام مدیر غیر اجرایی هیات مدیره آن باقی ماند.
نیکی اوپنهایمر در سال ۲۰۰۳ نخستین کسی بود که از تکنونیکون یک مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد. وی همچنین در سال ۲۰۰۴ از سوی رییسجمهور بوتسوانا، فستوس گونتبانی موگائه، نشان افتخار ریاستجمهوری را دریافت کرد. نیکی اوپنهایمر در ژوهانسبورگ سکونت دارد. وی در حال حاضر یک فرزند دارد.
الهام جوادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست