پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

سیاست فرهنگی کره


سیاست فرهنگی کره

جمهوری کره با تاریخچه ۵۰۰۰ ساله جامعهای یک شکل و متجانس میباشد این کشور در واقع شبه جزیرهای است که در خاور دور قارة آسیا واقع شده و به سمت جنوب اقیانوس آرام پیش روی دارد

جمهوری کره با تاریخچه ۵۰۰۰ ساله جامعهای یک شکل و متجانس میباشد. این کشور در واقع شبه جزیرهای است که در خاور دور قارة آسیا واقع شده و به سمت جنوب اقیانوس آرام پیش روی دارد. این کشور تقریباً از سه هزار و چهارصد جزیرة متصل بهم تشکیل شده است. این کشور از جانب شمال با کشورهای روسیه و چین و در طول دریای شرق با کشور ژاپن همسایه است.

وسعت این کشور بالغ بر ۶۰۷/۲۲۱ کیلومتر مربع میباشد که ۶۶% از آن را مناطق کوهستانی تشکیل میدهند. کرة جنوبی مساحتی بالغ بر ۲۳۷/۹۹ کیلومتر مربع داشته و دارای جمعیتی برابر با ۴۶ میلیون نفر میباشد. اعتقاد بر این است که ریشههای زبان کرهای را می بایستی در زبانهای Alteic متعلق به آسیای مرکزی جستجو کرد. کشور کره از یک شهر به عنوان پایتخت کشور و ۹ ایالت تشکیل یافته است.

۳ سال پس از آزادی کشور از استعمار ژاپن که به مدت ۳۶ سال به طول انجامید کشور کره به آنچه که امروزه تحت عنوان کرة شمالی و کرة جنوبی منسوب است تقسیم گردید. تجزیة کره به دو بخش شمالی و جنوبی در سال ۱۹۴۸ به وقوع پیوست. جنگ مورخه ۵۳-۱۹۵۰ که از آن تحت عنوان جنگ داخلی کره نام برده می شود، به طور جدّی باعث جدایی کامل این دو بخش از یکدیگر گردید. کرة جنوبی که از این به پس تحت عنوان کره از آن یاد خواهد شد، شروع به طرح ریزیهای اقتصادی جهت توسعة کشور و از بین بردن خرابیهای ناشی از جنگ دو کره نمود. توسعه اقتصادی کشور از اوایل دهة ۱۹۶۰ آغاز گردیده و نتایج نسبی آن تا حدودی در سال ۱۹۶۵ نمایان گردید. نتیجة واقعی این توسعه اخیراً با رشد میانگین سالیانة ۵/۸% کاملاً به تحقق پیوسته است.

هم اکنون صنایع کشور کره با کشورهای توسعه یافته در بازارهای بین المللی در زمینة صنایع سنگین نظیر فولاد و کشتیسازی و همچنین فنآوری سطح بالا در تولیدات اتومبیل و صنایع نیمه هادی در رقابت است. به طوری که این کشور در سال ۱۹۹۷ به عنوان عضو ثابتی از سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی (OEXD) معرفی گردید.

سیاست فرهنگی کشور کره به طور کلی از سوی دولت مرکزی طراحی و توسعه یافته است. اما باید توجه داشت که مسؤولیت اصلی اجرای این سیاستها طی سالهای مختلف بر عهدة وزارت خانه های مختلف بوده است. به طوری که مسؤولیت اجرای سیاست فرهنگی در سال ۱۹۴۸ بر عهدة وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی، در سال ۱۹۹۰ بر عهده وزارت فرهنگ، در سال ۱۹۹۳ بر عهدة وزارت تربیت بدنی و هم اکنون بر عهدة وزارت جهانگردی میباشد. وزارت فرهنگ و جهانگردی مهمترین مسؤولیتها را جهت اجرای سیاست فرهنگی در سطح ملی، گسترش و ارتقاء ورزش، رسیدگی به امور جوانان، جهانگردی و ارتباطات بر عهده داشتهاند. از وزارتخانه های دیگر نیز وزارت امور خارجه، وزارت بازرگانی، وزارت صنایع، وزارت دارایی، وزارت اطلاعات و ارتباطات، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان و رفاه اجتماعی، نقشهای مکملی در زمینة توسعة فرهنگی کشور ایفاد نموده اند. بنیاد فرهنگی و هنری کره، مؤسسهای با بودجة ملی است که جهت توسعه و رشد در زمینة فرهنگ، هنر و علوم انسانی تأسیس یافته است. از زمانی که سیستم دولت محلی در سال ۱۹۹۵ در کشور کره معرفی گردید دولتهای محّلی در راستای طرح ریزی و توسعة سیاستهای فرهنگی و ایجاد سازمانهای اداری جهت پرورش و ارتقاء فرهنگ بومی شروع به فعالیت نمودند. وزارت فرهنگ و جهانگردی کره اخیراً طرحی با عنوان رفاه فرهنگی در جهت بررسی نیازهای فرهنگی مردم و پرورش چنین نیازهایی تا سطوح عالی را مطرح نموده است.

وزارت فرهنگ و جهانگردی کشور کره با تشخیص اهمیت فرهنگ در توسعة کشور و با شعار "قرن جدید برای فرهنگ از راه میرسد"، اقدام به ابداع برنامه های فرهنگی، ارائه سیاست فرهنگی جدید و الگوهای فرهنگی نو در هزارة سوم نموده است. هدف نهایی این برنامه تشویق تمامی افراد جامعه در جهت مشارکت در حیات فرهنگی کشور در سطح گستردة آن میباشد.

● دستورالعمل های کلی سیاست فرهنگی

مردم کره به میراث فرهنگی کشورشان افتخار کرده و قادر به تشخیص عمق غنای میراث فرهنگی خود میباشند. این بدان معنی است که ملت کره به خوبی از عهده عوارض ناشی از تقسیم سیاسی اخیر کشور برآمده و به منظور رشد و توسعة آتی کشور به آبادانی هر چه بیشتر کشور پرداختهاند. کشور کره از اوایل دهة ۱۹۶۰ به سرعت به سوی صنعتی شدن پیش رفت. در سال ۱۹۹۶ اقتصاد این کشور به طور قابل ملاحظه ای رشد کرده و تولید ناخالص ملی آن در رتبه یازدهم جهان قرار گرفت. با این حال، رشد سریع اقتصادی این کشور، اثرات منفی نظیر از میان رفتن ارزشهای سنتی و بومی و عدم یکپارچکی بین ساختارهای اجتماعی و اقتصادی را به همراه داشته است. اقدامات اخیر در جهت تدوین سیاست فرهنگی مشخص این نقیصه را منعکس نموده است. لازم به ذکر است که آگاهی از سطح کیفی زندگی موضوعی حیاتی در شکل گیری سیاست فرهنگی ملت کره محسوب میگردد. دولت جدید کره اقدام به طرح ریزی برنامةهای ۱ ساله برای بخش فرهنگ کشور با هدف ایجاد رفاه فرهنگی برای تمامی سطوح جامعه نموده است. به طوری که تمامی افراد جامعه از مزایای یکسان فرهنگی برخوردار گردند. در طرح فوق تعدادی از مفاهیم در طرح ریزی برنامه ها تغییر یافته اند. از جمله این تغییرات می توان به تغییر مفهوم نظارت به جای خود گردانی و مرکزی به جای محلی اشاره نمود. از جمله دیگر اقدامات دولت در سال ۱۹۹۶ می توان به مطرح نمودن طرح نگرش کیفی به زندگی و مسأله جهانیسازی اشاره نمود.

در سال ۱۹۹۷ وزارت فرهنگ و تربیتبدنی کشور مبادرت به انتشار دستورالعمل هایی توسط کمیته فرهنگی ۲۰۰۰ و مقالاتی با عنوان دیدگاه فرهنگی ۲۰۰۰ اقدام نمود. این گزارشات بر این نکته تأکید داشتند که فرهنگ به عنوان یک ارزش مرکزی و محوری در قرن بیست و یکم نقش مهمی را ایفاء نموده و نیاز ارائه الگوهای فرهنگی جدید را پدید میآورد. وزارت فرهنگ و تربیت بدنی کشور کره تعدادی از دستورالعمل های ویژة خود تحت عناوین ارتقاء سطح آموزش فرهنگی جهت ظهور افراد خلاق در جامعه، افزایش همایشهای دولتی جهت شناسایی آثار برجسته فرهنگی که پیشرفت اقتصادی را بدنبال خواهد داشت، مدرنیزه کردن فرهنگ سنتی، تشویق و ترغیب صنایع فرهنگی و ابداع هویت ملّی فرهنگی در جهت تقویت چهارچوبهای سیاست فرهنگی کشور را مطرح نموده است.

‌● ساختارهای اداری و سازمانی

▪ سطح ملّی

وزارت فرهنگ و جهانگردی پس از به قدرت رسیدن دولت جدید در سال ۱۹۹۸ در کشور کره تأسیس گردید. رسالت این وزارت، پیشنهاد و ارائه فرصتها و موقعیتهای یکسان به مردم به منظور بهره برداری از فعالیتهای فرهنگی و آماده سازی مّلت در جهت اتحاد ملّی بود. وزارت فرهنگ و جهانگردی کشور مسؤولیت پیشرفت و ارتقاء فرهنگ جامعه، ارایة آموزشهای هنری، ارتقاء صنایع فرهنگی، برگزاری امور مذهبی، حفظ و نگهداری میراث فرهنگی و اماکن تاریخی - ملّی، گنجینه های طبیعی، رسیدگی به امور جوانان، جهانگردی، ورزش و زبان و تبادلات بین المللی فرهنگی را نیز برعهده دارد. این وزارتخانه از ۱ بخش، ۲ اداره و تعداد ۶ شعبه تشکیل یافته که به شرح ذیل میباشد:

۱) بخش خدمات عمومی

۲) ادارة طراحی و مدیریت - اداره امور مذهبی

۳) شعبه فرهنگی - شعبه هنری - شعبه صنایع فرهنگی - شعبه جهانگردی- شعبه ورزش و امور ورزشی -شعبه جوانان

سازمانهایی که در جهت ارتقاء سطح فرهنگ کشور کره با وزارت فرهنگ و جهانگردی همکاری تنگاتنگی دارند عبارتند از:

ـ ادارة دارائیهای فرهنگی

ـ فرهنگستان ملّی هنر

ـ دانشگاه ملی هنرهای زیبا

ـ فرهنگستان ملی زبان کرهای

ـ کتابخانة ملّی کره

ـ تئاتر ملّی کره

ـ موزة ملّی هنرهای معاصر کره

ـ دفتر ملّی هنرهای زیبای سنتی کره

ـ دفتر ملّی هنرهای نمایشی سنتی کره

ـ موزه ملی فولکلور

سازمان فرهنگ و هنر کشور کره در جهت ارتقاء سطح فرهنگ و هنر کشور و بر طبق لایحة ویژة فرهنگ و هنر مصوّب ۱۹۷۳ به عنوان مؤسسة پایه در سطح ملّی و با هدف ارتقاء سطح کیفی زندگی مردم از طریق حمایتهای همه جانبه از فعالیتهای فرهنگی و هنری تأسیس یافت. سازمان مذکور به حمایت از فعالیتهای تحقیقاتی و خلاّق در رشته های ادبیات، هنرهای زیبا، عکاسی، معماری، موسیقی سنتی، نمایشنامه نویسی، رقص و فیلم کشور میپردازد. بودجه سالیانهای که به سازمان فرهنگ و هنر کره در سال ۱۹۹۷ اختصاص یافت بالغ بر ۵۱ بیلیون Won معادل ۵۳ میلیون دلار آمریکا بود. بودجة اختصاص یافته به این سازمان در جهت اعطای کمکهای مالی به هنرمندان حرفه ای و سازمانهای هنری هزینه میگردد. از جمله وظایف مهم دیگر این سازمان فروش و عرضه تولیدات فرهنگی و هنری در جهت گسترش بودجة فرهنگی کشور میباشد. علاوه بر این، هدف فرهنگستان ملّی کشور توسعة فرهنگ ملّی با التزام به آزادی عقاید هنری و فرهنگی و ارتقاء جایگاه هنرمندان کشور میباشد. فرهنگستان ملی همچنین به حمایت از نمایشگاههای هنری، سخنرانیها و سمینارهای تشکیل شده در زمینة فرهنگ و هنر میپردازد.

▪ سطح ایالتی

از زمانی که سیستم کنترل خودگردان محّلی در سال ۱۹۹۵ در کشور اعمال گردید، مسؤولیتهای فرهنگی نیز میان دولتهای ایالتی و مرکزی تقسیم گردید. دولتهای ایالتی مسؤولیت نظارت مستقیم بر فرهنگ ایالتی کشور را بر عهده دارند. اخیراً این باور در کشور قوت گرفته است که بودجه های فرهنگی ایالتی به طور مستقل تعیین گردیده و بودجه مراکز فرهنگی ایالتهای کشور نظیر مراکز اجرای هنرهای نمایشی، کتابخانه ها، مجتمعهای صنعتی فرهنگی مستقیماً و از طریق بودجة مستقل دولتهای ایالتی تأمین گردد. در سال ۱۹۹۴ هزینه های فرهنگی ایالتی، ۵/۱۰۲ میلیون won معادل با ۱۳۰ میلیون دلار آمریکا برآورد گردید.

دولتهای ایالتی کشور به تازگی شروع به فعالیت در زمینة معرفی قوانین فرهنگی خود نموده اند.

● ابزارهای سیاست فرهنگی

▪ تأمین بودجه فعالیتهای فرهنگی

حوزه فرهنگ کشور کره دارای اقتصادی پویا است که به طور غیرمستقیم به اقتصاد ملی کشور کمک میکند. انجام تحقیقات در زمینه موضوعات فرهنگی و افزایش صادرات صنایع فرهنگی در سال ۱۹۹۴ نشان داد که فرهنگ کشور کره تاثیر مثبتی بر اقتصاد این کشور به میزان ۸/۲%، بر ایجاد اشتغال به میزان ۲/۳% و درآمدهای مالیاتی به میزان ۲۵% داشته است. کمک صنایع فرهنگی کشور در جهت رشد و شکوفایی اقتصاد کشور در حدود ۹/۰% میباشد. تأمین بودجه و هزینه بخشهای فرهنگی - هنری دولتی، بر عهدة دولتهای مرکزی و محلی و همچنین سازمان هنری- فرهنگی کشور کره میباشد. گفتنی است که بخش خصوصی فرهنگ و هنر کشور علاوه بر تدارک بودجه و سرمایه گذاریهای شخصی، از سوی شوراهای تجاری کشور (KBCA) نیز تامین مالی میگردد. بودجه اختصاص یافته به حوزه فرهنگ و هنر از سوی دولت مرکزی در سال ۱۹۹۷، ۳/۴۳۷ بیلیون WON معادل ۴۹۵ میلیون دلار آمریکا میباشد که در حدود ۶۲/۰ درصد از کل بودجه دولت کره را تشکیل میدهد. بودجه های فرهنگی تخصیص یافته به حوزه هنر و فرهنگ کشور کره از سوی دولتهای محلی از میزان ۷۵/۱% در سال ۱۹۹۵ به میزان ۸۶/۱% در سال ۱۹۹۶ افزایش داشته است. این در حالیست که کل مبلغ تخصیص یافته به حوزه فرهنگ و هنر کشور از سوی صندوق ارتقاء فرهنگ و هنر در سال ۱۹۹۷، ۶/۲۷۲ بیلیون (WON) معادل ۲۸۶ میلیون دلار آمریکا میباشد. شورای تجاری حوزه فرهنگ و هنر کشور در سال ۱۹۹۴ شکل گرفت. این شورا تأمین کنندة بخشی از بودجه فعالیتهای فرهنگی در سطح خصوصی میباشد.

این شورا از ۱۶۱ عضو تشکیل شده و بودجة سالیانة آن ۷۰۰ میلیون won معادل ۷/۰ میلیون دلار میباشد. کل مبالغ مالی کمک شده از سوی اعضای این شورا به حوزه فرهنگ و هنر کشور در سال ۱۹۹۴، ۹/۷۹ بیلیون won معادل ۴/۹۲ میلیون دلار آمریکا میباشد.

این مبلغ در سال ۱۹۹۵ بر ۶/۹۲ بیلیون won و در سال ۱۹۹۶ بر ۸/۱۱۷ بیلیون won افزایش یافت. مبالغ هزینه شده در زیرساختهای فرهنگی نظیر احداث ساختمان کتابخانه ها، ایجاد مراکز فرهنگی و موزه ها حدوداً ۳/۴۲ بیلیون won بوده که ۳۶% از کل مبلغ مذکور را شامل می شود. در سال ۱۹۹۶، ۴۵% از هزینه های جاری شورا صرف اجرای پروژه های فرهنگی و ۳۰% از آن صرف حمایت از فعالیتهای هنری در زمینه های موسیقی، تئاتر، رقص و ادبیات گردید.

در ذیل قوانین وضع شده ویژة حوزة فرهنگ و هنر کشور کره قید گردیده است:

ـ لایحة ارتقاء فرهنگ و هنر مصوّب سال ۱۹۷۲

ـ لایحة ارتقاء هنرهای تصویری مصوّب سال ۱۹۹۶

ـ لایحة هنرهای نمایشی مصوّب سال ۱۹۶۱

ـ لایحة ارتقاء فیلم مصوب سال ۱۹۹۵

ـ لایحة ویدئو و ضبط موسیقی مصوب سال ۱۹۹۱

ـ لایحة افزایش تعداد مراکز فرهنگی محلی مصوب سال ۱۹۹۴

ـ لایحة حفاظت از دارائیهای فرهنگی مصوب سال ۱۹۸۲

ـ لایحة گسترش گالریهای هنر و موزه های کشور مصوب سال ۱۹۹۱

ـ لایحة حفاظت از اماکن قدیمی مصوب سال ۱۹۸۴

ـ لایحه ثبت ماهنامه ها و مجلات مصوب سال ۱۹۷۸

ـ لایحة ارتقاء سطح مطالعه و کتابخوانی مصوّب سال ۱۹۴۴

ـ لایحة توزیع نشریات داخلی در خارج از کشور و انتقال نشریات خارجی به داخل کشور مصوب سال ۱۹۷۳

ـ لایحة حق چاپ و نشر مصوب سال ۱۹۶۱

ـ لایحة رادیو و تلویزیون مصوب ۱۹۸۷

ـ لایحة تلویزیونهای کابلی مصوب ۱۱۹۱

ـ لایحة بکارگیری تلویزیونهای کابلی مصوب سال ۱۹۷۶

ـ لایحة شرکتهای رادیو و تلویزیونی مصوب سال ۱۹۷۸

ـ لایحة شرکتهای تبلیغاتی رادیو و تلویزیون مصوب سال ۱۹۸۰

ـ لایحه سازمان ارتقاء فرهنگی رادیو - تلویزیون مصوب سال ۱۹۸۸

ـ لایحة دارائیهای منقول و غیرمنقول تاریخی از جمله معابد، مدارس و غیره مصوب سال ۱۹۶۲

ـ لایحة حق چاپ و تألیف مصوب سال ۱۹۷۶

ـ لایحة حق چاپ و نشر برنامه های کامپیوتری مصوب سال ۱۹۸۶

● سیاستهای ناحیه ای

لایحة ارتقاء سطح فرهنگ و هنر کره، حوزه فرهنگ و هنر کشور با عناوین ادبیات، هنرهای زیبا، موسیقی، رقص، تئاتر، فیلم، سرگرمیها، موسیقی سنتی، عکس، زبان و انتشارات را شامل میگردد. براساس این تعریف از فرهنگ و هنر سیاستهای جداگانهای برای هر یک از این بخشها در نظر گرفته شده است.

● میراث فرهنگی

یکی از مسؤولیتهای اصلی وزارت فرهنگ و تربیتبدنی کشور، حفاظت و نگهداری از میراث فرهنگی ملّی میباشد. بخش عمده ای از بودجة فرهنگی کشور صرف حمایت از موزه ها، پارکهای ملّی، کتابخانه ها، آرشیوهای ملی، دارائیها منقول و غیرمنقول فرهنگی و حفاظت از محیط زیست ملی و گونههای تاریخی که در معرض نابودی میباشند، میگردد. تعداد کل موزه های کشور کره تا سال ۱۹۹۶، ۱۸۲ موزه اعلام شده است. از این تعداد ۲۳ موزة ملی در زمینه های تاریخ، علوم انسانی، علوم طبیعی، هنرهای فولکلور، پست و راه آهن تحت نظارت مستقیم دولت مرکزی اداره میگردد. مسؤولیت حفاظت و نگهداری از اموال فرهنگی نظیر بازسازی اماکن تاریخی کشور تحت نظارت ادارة دارائیهای فرهنگی انجام میگیرد. همچنین شعبات هنری عمده به ویژه موزه هایی در کشورهای خارجی نظیر انگلستان، فرانسه، ژاپن و آمریکا تأسیس یافته است. چنین بخشهای هنری بین المللی از لحاظ مالی تحت نظارت سازمان فرهنگ و هنر کره و تا حدی تحت نظارت بخش خصوصی قرار دارند. تعداد پارکهای ملی کشور کره تا سال ۱۹۹۶ بر ۲۰ پارک بالغ گردیده است. وزارت فرهنگ و تربیت بدنی همچنین مسؤولیت حفاظت از دارائیهای فرهنگی داخل پارکهای ملّی نظیر معابد، بناهای یاد بود طبیعی و آثار تاریخی رو به انقراض را بر عهده دارد. در حالی که معاونت اجرایی دولت و مقامات ذیصلاح محلی مسؤولیت حفاظت از کلیه پارکهای کشور را بر عهده دارند. در سال ۱۹۹۶ وزارت فرهنگ و تربیت بدنی کره بر طبق لایحة اصلاح یافته ویژة پارکهای ملی در نحوه ادارة این پارکها تجدیدنظر نمود. بر طبق این اصلاحیه از انجام ورزشهای مختلف و تفریحات و بکارگیری امکانات تفریحی در داخل پارکها ممانعت به عمل میآید. به همین منظور در سال ۱۹۹۷، ۷/۵۲ بیلیون won معادل ۲/۵۵ میلیون دلار آمریکا صرف حفاظت و نگهداری از پارکهای ملی کره گردید. همچنین در سال ۱۹۹۷، هزینة کلی بالغ بر ۱۰۸ بیلیون won معادل ۴/۱۱۳ میلیون دلار آمریکا صرف حفاظت از میراث فرهنگی و ۳/۷۳ میلیون دلار آمریکا صرف راه اندازی و احداث موزه های ملی کشور گردید. تعداد ۵ اثر فرهنگی از میراث فرهنگی کشور کره در فهرست میراث جهانی سازمان علمی، تربیتی و فرهنگی ملل متحد (UNESCO) ثبت گردیده است. اسامی این ۵ مورد از میراث فرهنگی کشور کره به شرح زیر میباشد:

۱) معابد Grotto و Pulguksa (درسال ۱۹۹۵)

۲) معبد Haiensa

۳) موزة صنایع چوبی کره با نام Tripitaka (در سال ۱۹۹۵)

۴) معبد chongmyo (در سال ۱۹۹۵)

۵) قلعة sumon shasung (در سال ۱۹۹۷)

۶) کاخ changduk

ادارة دارائیهای فرهنگی کشور کره، وظیفة اصلی حفاظت و نگهداری از میراث فرهنگی کشور را برعهده دارد و به منظور نیل به چنین هدفی به فعالیتهای متفاوتی نظیر مدیریت، تحقیق، حفاری، بازسازی اماکن فرهنگی و مبادلة بین المللی دارائیهای فرهنگی میپردازد. این اداره همچنین میراث فرهنگی کشور را مورد مطالعه قرار داده و دورنمای مشخصی از آن را ارائه میدهد. در سال ۱۹۹۵ تعداد اشیاء فرهنگی شناسایی شده توسط ادارة دارائیهای فرهنگی کشور کره بر ۲۵۱۴ فقره فرهنگی شامل ۲۸۶ گنجینة ملّی و ۱۲۲۸ دفینه بالغ گردید. علاوه بر این، تعداد ۲۹۲۹ مورد از دارائیهای فرهنگی کشور توسط دولتهای ایالتی شناسایی گردیده اند.

● آموزش فرهنگی

آموزش فرهنگی در کشور کره از طریق مدارس دولتی صورت میگیرد و دوران ابتدایی تا آموزش دانشگاهی را شامل میگردد. مدارس کره در حوزه فرهنگ و هنر به منظور کشف استعدادهای خلاق و رشد و گسترش هر چه بیشتر هنر و علوم انسانی به ارایه آموزشهای عمومی میپردازند. علاوه بر این انواع مختلفی از مؤسسات آموزشی دراز مدت در کشور کره وجود دارد که به آموزش رشته های مختلف فرهنگی و هنری میپردازند. اساساً آموزش در رشته های فرهنگی و هنری بصورت حرفه ای در مؤسسات آموزشی و دانشگاهی صورت میگیرد. بر طبق آمار بدست آمده در سال ۱۹۹۵ تعداد ۲۵۵ دانشکده و ۳۵۷ دانشگاه هنر در کشور کره مشغول فعالیت میباشند. بر طبق همین آمار، تعداد کل دانشجویان رشته های تخصصی فرهنگ و هنر بالغ بر ۱۷۸/۱۱۹ نفر و تعداد فارغالتحصیلان این رشته ها ۲۷۸/۳۹ نفر در سال اعلام گردیده است. اخیراً رشد چشمگیری در تأسیس مراکز آموزش رسانه های تصویری نظیر فیلم و تلویزیون مشاهده میگردد. در پاسخ به علاقة روزافزون به رشته های هنری، مؤسسة ملّی فرهنگ کره در سال ۱۹۹۱ با هدف تأمین آموزش اصولی جوانان با استعداد در جهت پرورش نسل جدیدی از هنرمندان حرفه ای تأسیس گردید. این مؤسسه متشکل از مدرسة موسیقی، مدرسه تئاتر، مدرسه فیلم، ویدئو، رسانه های تصویری پیشرفته، مدرسه رقص و مدرسه هنرهای زیبا میباشد.

● سیاستهای زبانی

هدف اصلی سیاستهای زبانی در کشور کره تشویق و ترغیب مردم به کسب درک مناسبی از زبان ملی کشور و توسعة زبان موروثی و همچنین ارتقاء سطح کیفی و کمی زبان کرهای چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی میباشد. از جمله فعالیتهایی که در خصوص سیاست زبانی به اجرا درآمدند می توان به جایگزینی زبان خارجی مشکل با حروف چینی به زبان کرهای و همچنین تشویق و ترغیب رادیو و تلویزیون کشور جهت استفاده از یک زبان معیار اشاره نمود.

در سال ۱۹۹۰ فرهنگستان ملّی زبان کرهای با حکم ریاست جمهوری در جهت رشد و توسعة زبان کرهای و القای آن به سیاست ملی کشور تأسیس گردید. وظیفة فرهنگستان زبان کرهای انجام تحقیقات علمی و جامع جهت برآورده نمودن نیازمندیهای اساسی در طرح ریزی سیاست زبان ملی میباشد. این فرهنگستان قوانینی نظیر رسمالخط صحیح، فاصلهگذاری کلمات و شکل صحیح نوشتاری را برای زبان کرهای اتخاذ نموده است.

همچنین فرهنگستان مذکور علاقمند است که زبانهای بخش شمال و جنوب کشور کره را به یک زبان محلی واحد تبدیل نماید. از لحاظ بین المللی نیز این فرهنگستان اقدام به شناساندن ادبیات و فرهنگ کرهای در آنسوی آبها نموده و کتابها و مطالب نوشتاری به زبان کرهای را در دسترس خارجیان قرار داده است.

● موزه ها و کتابخانه ها

تعداد کل کتابخانه های کشور کره تا سال ۱۹۹۶ بر ۲۴۴/۱۰ فقره بالغ میگردد که از این تعداد می توان به یک کتابخانة ملّی، ۳۲۹ کتابخانه عمومی، ۳۷۸ کتابخانة دانشگاهی، ۹۱۱۷ کتابخانة مدرسهای و ۴۱۸ کتابخانة تخصصی اشاره نمود.

تعداد کل موزه های کشور کره تا سال ۱۹۹۷ بالغ بر ۱۷۴ فقره میباشد. که از این تعداد می توان به ۲۳ موزة ملی، ۲۴ موزة عمومی - دولتی، ۴۷ موزه تخصصی و ۸۰ موزة دانشگاهی اشاره نمود. کتابخانة ملی کشور کره به جمع آوری و نگهداری کتب و اسنادی که بخشی از میراث فرهنگی ملی کشور میباشند، میپردازد. این کتابخانه به ارائه سرویسهای اطلاع رسانی مرجع به کتابخانه های دولتی و دیگر کتابخانه های کشور اقدام می نماید. از جمله وظایف دیگر کتابخانة ملی کشور کره می توان به تأسیس کتابخانه ها، استاندارد نمودن کتابنامه ها و فهرست مراجع، انجام تحقیقات برای کتابخانه های کشور و ایجاد بانک دادههای کتابشناسی ملی اشاره نمود.

کتابخانه مذکور اقدام به راه اندازی شبکة اطلاع رسانی کتابخانهای کشور کره با عنوان (kOLISِNET) نموده. و جهت انجام این پروژه از کتابخانه های دیگر کشور نیز کمک گرفته است. سیستم کتابخانهای کشور کره از زمان راه اندازی شبکة اطلاع رسانی به برقراری رابطه با تعدادی از سازمانهای بین المللی نظیر فدراسیون بین المللی انجمنهای کتابخانهای (IFLA) ، فدراسیون بین المللی اسناد (FID) و شورای بین المللی آرشیو (ICA) پرداخته است. موزة ملی کشور کره به عنوان مؤسسهای کار آمد به حفاری و جمع آوری آثار تاریخی، انجام تحقیقات و برگزاری نمایشگاههایی از آثار تاریخی، برگزاری برنامه های آموزشی، اجتماعی و تقویت درک مردم از فرهنگ سنتی میپردازد. این موزه همچنین اقدام به مطالعه تاریخچه هنری کشور و القاء صنایع دستی و هنرهای سنتی به زندگی امروزی مردم کشور نموده است. موزة ملی کشور کره در حدود ۱۲۰ هزار شیء باستانی و هنری و ۴۵۰۰ فقره از کلکسیونهای هنری را در ۱۸ گالری دائمی به نمایش گذارده است. موزة فولکلور ملّی کشور کره سعی در ارائه درک بهتر و درستتری از شیوه های سنتی زندگی و نمایش آثار تاریخی دارد. این موزه همچنین از انجام مطالعات تطبیقی میان کشور کره و دیگر جوامع دارای فرهنگهای سنتی و فولکلور حمایت کرده و در این رابطه به چاپ کتابها و کاتالوگهای مربوط به موضوع میپردازد.

● هنرهای نمایشی

۲۷۶ مکان قابل دسترس برای هنرهای نمایشی در کره وجود دارد که از این تعداد می توان به ۴۴ مجتمع فرهنگی، ۸۹ سالن اجرای عمومی، ۱۳۳ سالن کوچک، ۲۵۴ سینما و ۴۹۵ سالن تئاتر اشاره نمود. بر طبق سالنامة فرهنگی - هنری سال ۱۹۹۶ تعداد اجراهای نمایشی کشور از قرار ۱۳۸۰ کنسرت موسیقی سنتی، ۳۱۹۳ کنسرت موسیقی کلاسیک غربی، ۱۸۵۰ نمایش تئاتر و ۱۴۹۲ نمایش رقص بوده است.

از جمله رویدادهای هنری مهم کشور کره در زمینة هنرهای نمایشی می توان به جشنواره تئاتر سئول - جشنواره تئاتر کره، جشنواره رقص سئول - جشنوارة رقص کرهای، جشنواره موسیقی سئول - مراسم اعطای جایزه به آهنگ سازان کرهای - جشنوارة هنرهای کره - جشنوارة ارکسترهای سنتی کره و مسابقات موسیقی محلّی کره اشاره نمود.

تئاتر ملی کشور کره در سال ۱۹۵۰ و با هدف حفظ شکل سنتی اجراهای نمایشی و ارتقاء سطح کیفی و کمّی اجراهای جدید گشایش یافت. تئاتر ملّی کره تعداد ۷ مؤسسه با عناوین مؤسسة نمایش ملی، مؤسسة ملّی رقص، مؤسسة ملی باله، مؤسسة ملی خوانندگان کُر و مؤسسة ملی خوانندگان اُپرا را تحت پوشش خود دارد. مرکز ملی هنرهای نمایشی سنتی کره در واقع مرکزی جهت انجام تحقیقات و حفاظت از موسیقی و ابزارآلات موسیقی سنتی کرهای میباشد.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.