دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024
مجله ویستا

تاثیر رژیم غذایی بر سرطان


تاثیر رژیم غذایی بر سرطان

رژیم غذایی نامناسب یکی از عامل های مهم بروز سرطان است. این موضوع اهمیت دارد که بدانیم هر روز چه ماده غذایی را باید روی میز قرار دهیم. در مطلبی از «Medicineline» به چند نکته درباره رژیم غذایی …

رژیم غذایی نامناسب یکی از عامل های مهم بروز سرطان است. این موضوع اهمیت دارد که بدانیم هر روز چه ماده غذایی را باید روی میز قرار دهیم. در مطلبی از «Medicineline» به چند نکته درباره رژیم غذایی مناسب که در مقابله با سرطان موثر است، پرداخته شده است. محققان کشف کرده اند که مواد غذایی متعددی دارای خاصیت ضدسرطانی است؛ این مواد عبارت است از:

۱ ) زردچوبه؛ بزرگ ترین مرکز سرطان در جهان (MD Anderson Cancer Centre) تحقیقات گسترده ای درباره خواص زردچوبه انجام داده است. محققان این مرکز کشف کرده اند که مولکول های «Curcumin» موجود در این ادویه خاصیت ضدالتهابی دارد و سبب مرگ سلول های سرطان می شود؛ از طرفی با مصرف زردچوبه، رشد رگ های جدید خونی که برای گسترش تومور لازم است کند می شود.

۲) تاثیر چای در مقابله با سرطان؛ محققان انستیتوی Karolinska مستقر در سوئد که جایزه نوبل را اعطا می کنند، معتقدند ماده ای به نام Polyphenols که در چای سبز وجود دارد، مانع از گسترش سرطان می شود. علاوه بر آن اثربخشی پرتودرمانی را نیز افزایش می دهد. زنانی که روزانه بیش از ۳ فنجان چای سبز می خورند، با کاهش خطر برگشت سرطان سینه روبه رو هستند. در مردان نیز، خطر گسترش سرطان پروستات کاهش می یابد.

۳ ) مصرف روزی ۵ وعده میوه و سبزی در کاهش خطر سرطان موثر است.

۴ ) رژیم غذایی مناسب همراه با ورزش؛ موسسه جهانی تحقیقات سرطان در سال ۲۰۰۷ تاکید کرد: با داشتن رژیم غذایی سالم و فعالیت جسمی می توان از بروز ۴۰ درصد از انواع سرطان ها پیش گیری کرد.

۵) ایجاد تغییر در رژیم غذایی: در بشقاب غذا باید بیشتر سبزی و میوه دیده شود. مصرف گیاهان بنشنی مانند نخود، عدس، لوبیا که همانند گوشت دارای پروتئین است و حاوی ماده طبیعی شیمیایی است، بسیار مفید است.

۶)جایگزین کردن میوه؛ به جای مصرف دسرهایی که با شکر فراوان تهیه می شود، میوه هایی مانند میوه های توتی میل کنید که حاوی «Anthocyanidins» است؛ این ماده به طور مستقیم سلول های سرطانی را از بین می برد و رشد رگ های خونی غیرعادی را کاهش می دهد. تمامی میوه های با رنگ های شاد دارای Flavonoids است که در کاهش رشد سرطان نقش‌دارد.