سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

شما چه رنگی را انتخاب می کنید


شما چه رنگی را انتخاب می کنید

بسیاری از افراد وقت زیادی صرف فکر کردن در مورد رنگ اتاق نمی کنند، غافل از این که رنگ تاثیر زیادی روی زندگی روزمره، روحیه و نگرش ما دارد. برخی از رنگ ها یا گروه رنگ ها واکنش مشابهی …

بسیاری از افراد وقت زیادی صرف فکر کردن در مورد رنگ اتاق نمی کنند، غافل از این که رنگ تاثیر زیادی روی زندگی روزمره، روحیه و نگرش ما دارد. برخی از رنگ ها یا گروه رنگ ها واکنش مشابهی در مردم می گذارد. اختلاف اصلی بر سر رنگ های روشن و تیره است.

بنابراین مهم است رنگ ها را با دقت بیشتری انتخاب کنید. برای داشتن یک خانه زیبا رنگ هایی را انتخاب کنید که شخصیت شما را منعکس می کند.در صورتی که اطلاعات اولیه در مورد رنگ و تاثیر آن به دست آورید.

انتخاب رنگ کار دشواری نیست در این مطلب از «Fresh home» به این موضوع می پردازیم . هنگام انتخاب رنگ، توجه داشته باشید که هر رنگ ارزش روانی ویژه ای دارد.

به تاثیری که رنگ روی شما می گذارد، فکر کنید زیرا که رنگ غالب باعث ایجاد آرامش یا ایجاد محیطی پرآشوب می شود.از خود سوال کنید، درصدد القای چه جوی هستید و کدام رنگ ها شما را به هدف خود خواهد رساند.

اگر برای جواب دادن به این پرسش ها با مشکل رو به رو هستید به مجله ها، کتاب ها و سایت های دکوراسیون مراجعه کنید. در انتخاب رنگ مبل، فرش، وسایل خانگی و کاشی ها که تنوع بیشتری دارد، دقت بیشتری کنید.

برای جلوگیری از ایجاد ظاهری شلوغ، هر اتاق را به ٣ تا ٤ رنگ محدود کنید. رنگ ها را می توان به ٣ گروه تقسیم بندی کرد، شاد و هیجان برانگیز، طبیعی و رنگ هایی که حسی در فرد برنمی انگیزد. رنگ ها را بر حسب خواسته، سلیقه و کارآیی اتاق انتخاب کنید. رنگ های روشن منبسط کننده و دلباز است و اتاق را بزرگ تر و روشن تر جلوه می دهد. رنگ های تاریک شیک و گرم است و ظاهر دنجی به اتاق های بزرگ می بخشد. خوب است این نکته ها را درباره رنگ ها بدانید.

١) قرمز: این رنگ انرژی بخش و هیجان آور است، به ویژه هنگام شب. اتاق نشیمن یا اتاق ناهارخوری قرمزرنگ، افراد را به هم جذب می کند و سبب تبادل مکالمه بین آنان می شود. هنگام ورود به اتاق هایی که دیوارهای آن رنگ قرمز دارد، انسان سخت تحت تاثیر قرار می گیرد. رنگ قرمز فشار خون را کاهش می دهد و سرعت تنفس و ضربان قلب را بالا می برد.این رنگ برای اتاق خواب توصیه نمی شود مگر این که هنگام شب از نور کم استفاده شود. این رنگ زیر نور کم، ملایم، غنی و شیک به نظر می رسد.

۲) زرشکی: این رنگ تحریک آور است و صرف وقت طولانی در چنین اتاقی نظم و آرامش را بر هم می ریزد.

۳) زرد: نشاط و شادی ایجاد می کند و بهترین انتخاب برای آشپزخانه، اتاق ناهارخوری و حمام به حساب می آید. این رنگ علاوه بر انرژی زا بودن روحیه انسان را نیز شاد می کند. راهروها ، ورودی ها و فضاهای کوچک به رنگ زرد، وسیع تر و گرم به نظر می آید. هرچند مناسب اتاق های اصلی نیست. رنگ زرد ایجاد عصبانیت می کند و نوزادان نیز در اتاق های زردرنگ بیشتر گریه می کنند.

رنگ زرد، چشم را به سرعت خسته می کند.

۴) آبی: فشار خون را کاهش می دهد و میزان ضربان قلب و تنفس را کم می کند؛ به علت ویژگی های آرامش بخش و ساکت، این رنگ برای سرویس حمام و اتاق خواب توصیه می شود.

توجه داشته باشید رنگ آبی کم رنگ به ویژه در اتاقی که نور طبیعی زیادی دارد، سرد و غیردوستانه به نظر می آید. بنابراین با استفاده از رنگ های گرم در اثاثیه در آن اتاق هماهنگی ایجاد کنید.

برای اتاق های نشیمن از رنگ های گرم مانند فیروزه ای استفاده کنید. آبی پررنگ ایجاد غم می کند.

۵) سبز: این آرام بخش ترین رنگ برای چشم به حساب می آید. ترکیبی از رنگ های آبی، زرد و سبز مناسب هر اتاقی است . رنگ سبز متوسط در آشپزخانه آرامش می آورد. در اتاق نشیمن آسایش و همبستگی ایجاد می کند و برای اتاق خواب نیز مناسب است.

۶) بنفش: بنفش پررنگ بادمجانی با ایجاد هیجان و نوآوری ارتباط دارد. بنفش کم رنگ مانند رنگ آبی آرامش بخش است.

۷) نارنجی: این یک رنگ انرژی زاست که هیجان ایجاد می کند. این رنگ مناسب اتاق ورزش است.رنگ های خنثی(سیاه، سفید، خاکستری و قهوه ای) این رنگ ها برای ایجاد هماهنگی بین رنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

سقف هر اتاقی یک ششم فضای اتاق را اشغال می کند و بهترین رنگ برای آن سفید است.

رنگ های کم رنگ سقف باعث بلندتر جلوه دادن دیوارها می شود.

مترجم : علیرضا