شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
کمیته امداد نوآوری انقلاب اسلامی
سابقه شکل گیری و پی ریزی تشکیلات کمیته امداد به سالهای قبل از پیروزی انقلاب و حدودا سال ۱۳۴۲ برمی گردد که تعدادی از انقلابیون اول نهضت اسلامی که در زمره همراهان و همرزمان حضرت امام خمینی (ره) قرار داشتند و بعضا مسئولین فعلی این نهاد می باشند، از طرف معظم له ماموریت رسیدگی بهخانواده زندانیان سیاسی، نیازمندان مبارزین را به عهده داشتند.
اقدامات حمایتی و امدادی این بزرگان خصوصا در زمان اوجگیری انقلاب اسلامی یعنی سالهای ۵۶ و ۵۷ که مبارزات امت مسلمان به اوج خود رسید و اعتصاب و تحصن همه جا را فرا گرفت، با حمایت گسترده و فراگیر از اعتصابیون و خانواده زندانیان سیاسی و نیازمندان جامعه سیر صعودی یافت.
با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و آغاز فعالیت مجدد بخشهای اداری، اقتصادی و فرهنگی کشور، لزوم حمایت از نیازمندان در صدر برنامههای نظام قرار گرفت و دقیقا ۲۲ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بعنوان دومین نهاد انقلابی در تاریخ ۱۴ اسفند ماه ۱۳۵۷، کمیته امداد امام، با صدور حکم پرخیر و برکت و تاریخی حضرت امام خمینی(ره) برای مدت نامحدود، بمنظور تحقق بخشیدن به اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه در حمایت و امداد محرومان و مستضعفان و خودکفا کردن آنان، تاسیس گردید.
در ادامه به بخش هایی از بیانات بنیانگذار انقلاب اسلامی(ره) ورهبر معظم انقلاب درباره کمیته امام خمینی(ره) اشاره می شود:
از اموری که باید توجه به آن کرد این است که انقلاب اسلامی یک نوآوریهایی دارد که سابقه ندارد.
بعد از انقلاب یک گروههایی پیدا شدند و یک جمعیتهایی که نظیر اینها در تاریخ گمان ندارم سابقه داشته باشد. همین گروه امداد و کمیته امداد، من نشنیدهام که در یک کشوری یک همچو کمیتهای باشد که همشان صرف رسیدگی به فقرا و مستمندان و دهقانانی که در دورافتاده شهرها قرار گرفتهاند و محرومان جامعه و همین طور نهادهای دیگر از قبیل پاسدار، کمیته و امثال اینها، بسیج، اینها یک نوآوریهایی است که به برکت اسلام و تعهد ملت ما به اسلام پیدا شده است و بیسابقه است.
بخشهایی از فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۶۲/۲/۱۸
فقری که در جامعه وجود دارد ، جزو سیاه ترین و نامطلوبترین چیزهاست؛ مردم محرومی در جامعه باشند و نتوانند زندگی خود را اداره و از مواهب زندگی استفاده کنند؛ مرد همه وقت خود را اگر کار پیدا کرد، برای این صرف کند که نان بخور و نمیری برای خود و خانواده اش فراهم کند. رسیدگی به اینها خیلی با ارزش است. این وظیفه سنگینی است که شما ها بر عهده دارید.
یکی از برنامه های بسیار خوب کمیته امداد که قبلا هم به آن اشاره کرده ام، این است که خانواده های تحت پوشش را به خودکفایی می رساند. هر چه بتوانید دایره خدمت رساندن به مردم را توسعه دهید و از همه امکاناتی که در اختیار کمیته امداد قرار می گیرد، به نحوی برای مردم و محرومان استفاده کنید، ارزش کمیته امداد بالاتر خواهد رفت. هر چه ممکن است از این پول و سرمایه و امکانات برای رفع محرومیت مردم استفاده کنید. از چیزهایی دیگر کم بگذارید و جبهه خدمتگزاری به مردم را تقویت کنید. ما گفتیم سال نهضت خدمت رسانی ؛ خدمت رسانی مربوط به یک سال که نیست؛ مربوط به همهعمر است. ما که مسئولیم، باید در همه لحظات و ساعات زندگی مسئولیت خود به فکر خدمت رساندن به مردم باشیم بودن بنده و امثال بنده فلسفه دیگری ندارد. اگر نخواهیم به مردم خدمت کنیم ، پس چرا اینجا نشسته ایم ؟ هدف و فلسفه بودن ما این است که بتوانیم به خلق خدا خدمت کنیم. چه کسانی بیشتر از همه محتاج خدمت هستند ؟ معلوم است ؛ طبقه محروم. خدمت را همواره به عنوان یک ارزش مطلق در نظر داشته باشید و فلسفه خدمت رسانی را که کار کمیته امداد خدمت رسانی مستقیم است . تدوین کنید و به عناصری که در این مجموعه کار می کنند، این را به عنوان یک استدلال و یک ایمان منتقل کنید تا بدانند چه کار می کنند؛ یعنی پایه استدلالی و فلسفی این کار را بفهمند. صرف این نیست که دل ما برای فلان کس سوخت و به او کمکی کردیم؛ نه، این کار فلسفه دارد و پست سر آن استدلالی هست. کسان بسیاری هستند که در پیچ و خم مسائل کشور و زیر و بالا شدنها به کمک نیاز دارند؛ هرگز نباید دست کمک رسانی به اینها قطع شود. به امید کی می شود گذاشت ؟ بله ، مردم مومن اند و اگر بفهمند، کمک می کنند؛ اما اگر مردم متوجه نشدند و از این افراد غفلت شد، باید دست کمک رسانی وجود داشته باشد. آن دست ، کیست ؟ کمیته امداد را این گونه تعریف کنید؛ و آنجایی که دست کمک رسانی دراز نمی شود، کمیته امداد حاضر و ناظر و کمک رسان باشد. این یک فلسفه کاملا مستحکم و قوی و انگیزه بخش است که نیروی کمیته امداد بداند چه کار می کند . وقتی این شد وظیفه ، از یک ریال هم باید درست و بجا استفاده کرد و اولویتها را در نظر گرفت. همه اینها با برنامه ریزی، عملی است. الحمدلله شما هم تجربه خوب و موفقی در این کار دارید.
فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای ( مدظله العالی )
در دیدار با مسئولان و امدادگران کمیته امداد امام خمینی (ره)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست