پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

تداوم حیات الگوی جبهه متحد اصولگرایان


تداوم حیات الگوی جبهه متحد اصولگرایان

تاکید آیت الله مهدی کنی مبنی بر تداوم الگوی جبهه متحد بازتاب ضرورت ونیازهای جمع باوری در بین اصولگرایان است

۱) جمع باوری در سیاست ارمغان بلوغ روحیات اجتماعی انسان است. انسان یک موجوداجتماعی است که تنها بازندگی در یک جامعه انسانی استعدادهایش شکوفا می‌شود .همگرایی در ذیل یک هویت سیاسی مشخص،‌معنا می‌یابد و هویت سیاسی شناسنامه‌ای است که تا کنون المثنی برای آن صادر نشده است. فرمول همگرایی سیاسی در اغلب جوامع اشتراک ،‌تلفیق و تالیف منافع است که در سطوح مختلف قابل بررسی است. سطح تحلیل مادون وابتدایی سازوکار همگرایی این است که هر نیروی سیاسی در یک جمع و تفریق فکری به هویت سیاسی مشخص دست یابد. در سطوح فوقانی به ترتیب جمع باوری در گروه‌های نفوذ، احزاب ،‌ساختارسیاسی و حتی محیط پیرامونی قرار دارند. یعنی دریک سطح تحلیل کلان رقبای سیاسی نیز باید به جمع باوری برسند و بازی رقابت را برد -برد ببینند .

۲) آیت‌‌الله مهدوی کنی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ضمن تائید رفتار سیاسی جبهه متحداصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم گفت:”الگوی جبهه متحد باید ادامه پیداکند و ما با همین الگو می‌توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم و در صحنه سیاسی کشور حضور داشته باشیم .”

تاکید آیت الله مهدی کنی مبنی بر تداوم الگوی جبهه متحد بازتاب ضرورت ونیازهای جمع باوری در بین اصولگرایان است.

تولد جبهه متحداصولگرایان همزمان با واگرایی‌های پیش آ‌مده در انتخابات شورای سوم وریاست جمهوری نهم واحساس خطر ناشی از آن بود . اگر چه اصولگرایان در دو انتخابات مذکور پیروز شدند اما به زعم فحول اصولگرا چنین ریسکی برای انتخابات مجلس هشتم به هیچ وجه مقرون به صرفه نبود. همگرایی سه بلوک بزرگ اصولگرا متشکل از جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری، جمعیت ایثارگران و ‌اصولگرایان تحول خواه و رایحه خوش خدمت تحت عنوان جبهه متحد اصولگرایان ،‌تجربه جدیدی از جمع باوری بین اصولگرایان بود که البته نتایج مطلوبی را نیز در پی داشت وبه پیروزی قاطع لیست این جبهه در سراسر کشور منجر شد. سه بلوک مذکور اگر چه علایق، سلایق و حتی منافع متفاوتی داشتند که در چند انتخابات گذشته به رقابت درونی بین آنها منتهی شد اما حداقل دستاورد این واگرایی‌ها تجربه ذی قیمتی بود که اغلب اصولگرایان را نسبت به ضرورت همگرایی و جمع باوری واقف نمود. بدون تردید با تفرق و تکثر بی‌هدف نمی‌توان منافع و مصالح ملی را تامین کرد . نتیجه واگرایی و عدم سازماندهی نخبگان افغانیزه کردن سیاست در کشور است ومنجر به دعواهای کاذب سیاسی می‌شود واصل بازی فراموش می‌گردد.

۳) صراحت لهجه آیت‌‌الله مهدوی کنی و تاکید برتداوم حیات جبهه متحداصولگرایان ناشی از آینده نگری بزرگان اصولگرا است. اقتدار و موفقیت مجلس هشتم مسبوق به همگرایی نهایی اصولگرایان است . با به کارگیری الگوی جبهه متحد می‌توان مطمئن بود که ماشین مجلس هشتم کمتر در دست انداز مشکلات ومعضلات سیاسی بیفتد . با همین الگو می‌توان بیش از گذشته به مردم پاسخگو بود. برنامه‌های اعلامی جبهه متحد مشخص است ونتایج کاروتلاش نمایندگان مجلس هشتم نیز در پایان یک دوره چهار ساله معلوم خواهد شد. برنامه‌های جبهه متحد سنگ محک مناسبی برای برآورد میزان موفقیت مجلس است . قطار اصولگرایی بر ریل یگانه جبهه متحد به مقصد مشخص می‌رسد و رای دهندگان که در کابین‌های این قطار سوارند می‌دانند که به کجا می‌روند . سایر گرایشات اصولگرا نیز محترم هستند اما باید هویت و شناسنامه‌ای برای خوددست و پا کنند ،تا هم خود و هم مردم بدانند که در فضای سیاسی کشور چه محلی از اعراب دارند. امروز کشور شاهد بحران هویت سیاسی در بین برخی ازجریانات است که باید برای تنویر اذهان عمومی هرچه زودتر این موضوع برطرف شود.

چند و جهی ومنشور رقابت در فرهنگ سیاسی ایران به خوبی تشعشعات حزبی را تجربه می‌کند و نحوه گزینش رای دهندگان حاکی از وضوح طیف‌های سیاسی است . در مقابل این آ‌ینه شفاف نمی‌توان صورتک زد .

صالح اسکندری