پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا

حذف مطلق شام مطلقا ممنوع!


حذف مطلق شام مطلقا ممنوع!

از عادت‌های بسیارخوب روس‌ها، خوردن صبحانه کامل است. به طوری که نان، ژامبون و پنیر پیتزا، کورن فلکس با شیر و شکر فراوان از صبحانه‌های موردعلاقه این مردم هستند. بنابر اصول صحیح …

از عادت‌های بسیارخوب روس‌ها، خوردن صبحانه کامل است. به طوری که نان، ژامبون و پنیر پیتزا، کورن فلکس با شیر و شکر فراوان از صبحانه‌های موردعلاقه این مردم هستند. بنابر اصول صحیح تغذیه، صبحانه باید یک وعده غذایی کامل و از نظر پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین‌ها و مینرال‌ها غنی و در ضمن اجزای آن زود هضم باشد تا گرسنگی شبانه را به خصوص در فصل زمستان که شب‌ها طولانی است، برطرف کند و البته صبحانه روس‌ها وعده‌ای کامل است...

از نظر ترکیبی به دلیل وجود پنیر پیتزا با گوشت‌های آماده سرد در صبحانه به‌خصوص اگر همراه هم مصرف شوند، بهتر است اگر یکی مصرف می‌شود، دیگری حذف شود. در ضمن مصرف مکرر گوشت‌های آماده سرد به دلیل نیتراتی که دارند، مناسب نیست و در کل توصیه می‌شود اجزای صبحانه از گروه شیر باشد و حتی پروتئین مصرفی هم از همین گروه یا حداکثر تخم‌مرغ انتخاب شود.

وجود غلات نیز در صبحانه خوب است اما همان‌طور که می‌دانید کورن فلکس از ذرت تهیه شده و ذرت از غلات تقریبا نیمه کامل و از نظر نیاسین یا ویتامین B۳ فقیر است و مصرف مداوم آن فرد را در معرض کمبود B۳ قرار می‌دهد. اما گندم به‌خصوص از نوع سبوس‌دار از بهترین نوع غلات در وعده صبحانه محسوب می‌شود.

یکی دیگر از عادت‌های خوب روس‌ها، مصرف گوشت سفید به خصوص گوشت حیوانات دریایی است. البته روس‌ها گوشت میگو را بیشتر می‌پسندند و با توجه به اینکه میزان کلسترول گوشت میگو کمی بالاست، احتمال افزایش کلسترول خون در آنها وجود دارد مگر آنکه منابع دیگر کلسترول محدود شود و مصرف این گوشت و مقدار آن نیز در هر وعده کاهش یابد.

از دیگر عادت‌های‌ غذایی روس‌ها، حذف وعده شام یا مصرف سوپ یا بشقابی از سبزی‌ها به جای شام است گرچه گفته می‌شود این وعده باید سبک باشد اما مصرف سبزی‌ها به تنهایی نیز کافی نیست. در ضمن، بهتر است علاوه بر سبزی‌ها، منابع غذایی پروتئینی مانند پنیر یا حبوبات پخته نیز خورده شود. بنابراین حذف کامل وعده شام توصیه نمی‌شود بلکه بهتر است وعده‌ای کوچک اما مغذی و البته در فاصله زمانی حداقل ۲ ساعته تا هنگام خواب مصرف شود.

خدیجه رحمانی

کارشناس ارشد تغذیه، عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی