سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
برقراری ارتباط با بیمار آلزایمری
![برقراری ارتباط با بیمار آلزایمری](/web/imgs/16/18/goblc1.jpeg)
هنگامی که سعی میکنید با عزیزتان که با آلزایمر دست به گریبان است ارتباط برقرار کنید، ممکن است احساس کنید در چاهی افتادهاید که آلیس در سرزمین عجایب فرو افتاد!
آلزایمر به تدریج، مهارتهای ارتباطی فرد را مختل میسازد. با این آگاهی بهتر درک میکنید که چه انتظاراتی از بیمار داشته باشید و چه کاری میتوانید انجام دهید تا ارتباط موثرتری ایجاد کنید.
با توجه به این نکته، هنگام برقراری ارتباط، ممکن است بیان و رفتار بیمار نامعقول به نظر بیاید. در مقابل، او نیز ممکن است برای درک حرف شما دچار مشکل شود.
سوءتفاهمهای ایجاد شده در این شرایط نیز خود منجر به بروز مشکل جدیدی شده و ایجاد ارتباطات را مشکلتر میکند.
چه انتظاری از او داشته باشیم؟
آلزایمر با اختلالهایی که در مغز ایجاد میکند، پیدا کردن کلمات درست و درک آنچه دیگران میگویند را مشکل میسازد. عزیز شما ممکن است به اشتباه کلمهای را جایگزین کلمه دیگر سازد یا واژهای کاملا جدید برای توصیف موضوعی آشنا ابداع کند. همچنین او ممکن است یک کلمه یا سوال را بارها و بارها تکرار کند.
فرد مبتلا به آلزایمر ممکن است:
ـ رشته افکار خود را از دست بدهد.
ـ برای سازماندهی منطقی کلمات مشکل داشته باشد.
ـ برای درک آنچه که شما میگویید، زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
ـ از زبانی توهینآمیز استفاده کند.
برای کمک به او چه کار میتوان کرد؟
با وجود این چالشها و مشکلات، شما میتوانید با فرد مبتلا به این بیماری ارتباطی موثر برقرار کنید. فقط این نکات و پیشنهادها را در نظر داشته باشید:
ـ به وضوح صحبت کنید. خودتان را معرفی کرده و با حالتی واضح، شفاف و شمرده صحبت کنید.
ـ احترام خود نسبت به او را نشان دهید. از عباراتی بچگانه و فاقد احترام مانند «دختر خوب» یا «پسر خوب» اجتناب کنید و تصور نکنید که وی قادر به درک شما نیست.
ـ علاقه خود را به او نشان دهید. تماس چشمی خود را حفظ کرده و نزدیک وی بمانید تا او باور کند که شما به حرف او گوش میکنید و سعی دارید او را درک کنید.
ـ از جملات کوتاه و کلمات ساده استفاده کنید. در یک زمان فقط یک سوال بپرسید و تلاش کنید پاسخ سوالهایتان بله یا نه باشد.
ـ حرف او را قطع نکنید. ممکن است چند دقیقه طول بکشد تا او بتواند به شما پاسخ دهد. در این مدت از انتقاد، عجله کردن و اصلاح کلمات وی خودداری کنید.
ـ از نشانههای بصری استفاده کنید. گاهی اوقات حرکات و دیگر نشانههای بصری، بهتر از لغات تنها میتوانند در درک منظور مفید واقع شوند.
ـ آرامش خود را حفظ کنید. حتی زمانی که عصبانی هستید نیز صدای خود را بلند نکنید. نشانههایی که بدون گفتار نشان میدهید (مانند لحن صدا یا حالت صورت) ممکن است پیامی واضحتر از آنچه میگویید داشته باشد.
ایجاد ارتباط با فرد مبتلا به بیماری آلزایمر کاری مشکل است، بخصوص وقتی که بیماری پیشرفت میکند، اما به یاد داشته باشید که عزیز شما به عمد این گونه رفتار نمیکند. پس با صبر و شکیبایی و درک وی به او کمک کنید تا در منزل و کنار شما احساس امنیت و آرامش داشته باشد.
نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست