دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
عروسک ها و کودک ها
در این دوره و زمانهای که انواع اسباببازیها در شکلها و رنگهای مختلف و طرحها و مدلهای متنوع در بازار وجود دارد، ممکن است خیلیها جذب زیبایی و جذابیتهای ظاهری اسباببازی شوند و از این نکته غافل شوند که همه اسباببازیها برای نوزادان و بچههای کوچک، مناسب نیستند....
والدینی که فرزند نوزاد یا شیرخوار دارند، حتما باید درباره ایمنی اسباببازیها اطلاعات کافی داشته باشند و بدانند کدام اسباببازی برای فرزند آنها مناسب و ایمن است. طبق آمار صلیب سرخ آمریکا، سالانه بیش از ۲هزار و ۸۰۰ نفر به علت خفگیهای غیرعمد جانشان را از دست میدهند و طبق همین آمار، بیشتر خفگیها در کودکان به وسیله اسباببازیها و سایر لوازم خانگی رخ میدهد. اگر میخواهید بدانید کدام اسباببازیها برای نوزادان، ایمن و مناسب هستند و چطور میتوان احتمال خفگیهای ناشی از بازی با برخی اسباببازیها را در کودکان کاهش داد، با «بازار سالم» این هفته همراه شوید و هنگام خرید اسباببازی برای کودکتان، این نکتهها را به خاطر داشته باشید.
▪ اطلاعات روی برچسب اسباببازیها را به دقت بخوانید
بسیار مهم است که برچسب روی اسباببازیهای مخصوص نوزادان را بخوانید و به سن پیشنهادی که روی بستهبندی اسباببازی ذکر شده توجه کنید. همچنین لازم است بدانید چه اسباببازیهایی برای چه گروه سنی مناسب و ایمن هستند. سن پیشنهادی به این دلیل روی بستهبندی نوشته شده که شما را در انتخاب اسباببازی برای فرزندتان راهنمایی کند. به دستورالعملی که برای شستوشو و تمیز کردن اسباببازی روی برچسب آن نوشته شده نیز توجه کنید. شستوشوی نامناسب اسباببازی ممکن است موجب جدا شدن قطعههای اسباببازی شود و خطر خفگی را در پی داشته باشد.
▪ اسباببازیهایی با اندازه مناسب انتخاب کنید
نوزادان نباید با اسباببازیهایی که قطر آنها کمتر از ۵/۴ سانتیمتر است بازی کنند. اجسام و وسایلی در این اندازه برای کودکان در سن پایین و بهویژه نوزادان و شیرخواران که عادت دارند اجسام را به دهان ببرند خطر خفگی را به همراه دارد. برای تشخیص اینکه اندازه یک اسباببازی برای نوزادان مناسب است یا نه میتوانید از یک لوله مقوایی به قطر ۵/۴ سانتیمتر بهعنوان راهنما استفاده کنید. اگر اسباببازی از لوله رد شد یا درون آن گیر کرد به این معنی است که برای نوزادان بسیار کوچک و غیرایمن است.
▪ دور اسباببازیهای دارای اجزای الکترونیکی را خط بکشید
اسباببازیهایی با اجزای الکترونیکی برای نوزادان مناسب نیستند. نوزادان نباید با اسباببازیهایی با اجزای الکترونیکی بازی کنند یا با باتری تماس داشته باشند. بازی با چنین اسباببازیهایی ممکن است موجب برقگرفتگی یا سوختگیهای شدید شود. بلعیدن باتری نیز میتواند موجب خفگی و مسمومیت در کودکان شود.
▪ اسباببازیهای ریسماندار نخرید
اسباببازیهای دارای حلقه، طناب و ریسمان و اجزای جدا شونده برای نوزادان خطرناک است. نوزادان نباید با اسباببازیهایی که حلقه، طناب یا قسمتهای جدا شوندهشان ممکن است به بدن کوچکشان گیر کند و پوست نازکشان بین اجزا بماند، بازی کنند. برای پیشگیری از خطر خفگی، اسباببازیهایی که ریسمان، طناب، روبان و نخهایی بلندتر از ۳۵ سانتیمتر دارند نباید به نوزادان داده شود.
▪ اسباببازیها را در تختخواب کودک قرار ندهید
اسباببازیها نباید در تختخواب کودک قرار بگیرند. تختخواب باید فقط برای خواب استفاده شود. پیش از قرار دادن کودک برای خواب مطمئن شوید که همه اسباببازیها و سایر لوازم از تخت برداشته شدهاند. باقی ماندن اجسام و وسایل در تختخواب نوزاد ممکن است به خفگی منجر شود. اسباببازیهای متحرکی که بالای تخت نوزادان نصب میشوند نیز وقتی شیرخوار این توانایی را پیدا میکند که بنشیند و به آنها دسترسی داشته باشد باید از روی تخت برداشته شوند.
▪ درباره ایمنی اسباببازی اطلاعات به دست بیاورید
با تولید اسباببازیهای جدید لازم است شما هم درباره ایمنی اسباببازی اطلاعات بیشتری به دست بیاورید. میتوانید از کتابها، مجلهها، منابع خبری و سایتهای اینترنتی برای به دست آوردن اطلاعات در این زمینه استفاده کنید.
▪ اسباببازی ایمن بخرید انتخاب اسباببازی ایمن برای کودکان مسوولیت والدین است. این وظیفه والدین است که به کودکان اجازه دهند تنها با اسباببازیهای ایمن بازی کنند. برای پیشگیری از آسیبها و حوادث غیرقابل جبران والدین باید این مسوولیت را جدی بگیرند و همیشه در زمان بازی بچهها بر بازی آنها نظارت داشته و آنها را زیر نظر داشته باشند.
منبع: kids safety
ترجمه: فرزانه فولادبند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست