چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
روانشناسی صنعتی ـ سازمانی
۱) روانشناسی صنعتی- سازمانی چیست؟
این رشته روانشناسی به مطالعه رفتار و محیط کار میپردازد. روانشناسان صنعتی- سازمانی غالباً برای افزایش کارایی محیط کار، انتخاب کارکنان مناسب برای کارهای بخصوص، و تولید آزمونهای مرتبط به پژوهش میپردازند.
۲) روانشناسان صنعتی- سازمانی چه کار میکنند؟
روانشناسی صنعتی-سازمانی حوزه گستردهای را در بر میگیرد. بنابراین روانشناسان این حوزه میتوانند در زمینههای مختلفی به کار بپردازند. بسیاری از روانشناسان صنعتی- سازمانی در بخش خصوصی به کار اشتغال دارند و به مسائلی از قبیل بهرهوری کارکنان، آموزش و ارزیابی کارکنان، و منابع انسانی میپردازند. برخی دیگر از روانشناسان صنعتی- سازمانی در بخشهای پژوهشی یا دانشگاهی به کار اشتغال دارند. برخی حوزههای تخصصی نیز در روانشناسی صنعتی- سازمانی وجود دارد که از آن جمله میتوان به تعامل انسان با رایانه وعوامل انسانی اشاره کرد. فرصتهای مشاوره نیز برای روانشناسان صنعتی- سازمانی با تجربه موجود میباشد.
۳) به چه نوع مدرکی نیاز است؟
برنامههای دانشگاهی متعددی برای کارشناسی (لیسانس) روانشناسی صنعتی- سازمانی وجود دارد. افرادی با درجه کارشناسی در این رشته معمولاً در واحدهای منابع انسانی سازمانها به کار مشغول میشوند. کسانی که در پی فرصتهای بهتر شغلی و درآمد بیشتر باشند میتوانند تحصیلاتشان را تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه دهند. برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد در روانشناسی صنعتی- سازمانی، فرصتهای شغلی زیادی وجود دارد. این افراد معمولاً در واحدهای منابع انسانی، مشاوره، بخش دولتی و گاه بخش خصوصی به کار اشتغال دارند. نیاز روز افزون به روانشناسان صنعتی- سازمانی باعث شده است که دانشگاههای زیادی در سطح جهان به ارائه دوره کارشناسی ارشد این رشته بپردازند. کسانی که دارای درجه دکتری روانشناسی صنعتی-سازمانی باشند بالاترین فرصتهای شغلی و درآمد را خواهند داشت.
۴) دیدگاه کاری روانشناسان صنعتی- سازمانی چیست؟
روانشناسان صنعتی- سازمانی به افزایش بهرهوری و کارایی کارکنان و نیز حفظ و نگهداری آنان در محدوده وسیعی از کسب و کارها کمک میکنند. روانشناسان صنعتی- سازمانی به شرکتها در پرداختن به مسائلی از قبیل سیاستهای ضدتبعیض در محیط کار کمک میکنند. شرکتها همچنین از تجربه و مهارت روانشناسان صنعتی- سازمانی در طراحی، تحلیل و پژوهش در زمینه تولید ابزارهایی برای ارزیابی بازاریابی و تحلیلهای آماری استفاده میکنند.
۵) آیا این رشته برای من مناسب است؟
پیش از آن که تصمیم بگیرید در رشته روانشناسی صنعتی- سازمانی به تحصیل و سپس کار بپردازید، چند عامل را باید در نظر بگیرید. آیا از کارهای پژوهشی لذت میبرید؟ آیا رابطهتان با آمار خوب است؟ اگر پاسختان منفی است، روانشناسی صنعتی- سازمانی احتمالاً رشته مناسبی برای شما نیست. کسانی که در بخش دولتی یا خصوصی و موقعیتهای دانشگاهی کار میکنند، زمان قابل ملاحظهای را به امر پژوهش میگذرانند. اگر کارکردن رو در رو با افراد را ترجیح میدهید، احتمالاً روانشناسی بالینی یا روانشناسی مشاورهای برای شما مناسبتر است. یکی از نکات برجسته درباره روانشناسی صنعتی- سازمانی این است که در بردارنده موضوعات و مهارتهای حوزههای مختلف روانشناسی است. روانشناسی شخصیت، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی تجربی و آمار، برخی از موضوعاتی هستند که روانشناسان صنعتی- سازمانی به طور مرتب با آنها سرو کار دارند. اگر شما از پیدا کردن کاربردهای عملی برای پژوهشهای روانشناختی لذت میبرید، در این صورت روانشناسی صنعتی- سازمانی میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
۶) مزایا و معایب کار در این رشته چیست؟
الف) مزایای کار در رشته روانشناسی صنعتی- سازمانی
فرصتهای شغلی زیاد با درجه کارشناسی ارشد
تنوع شغلی (بخش خصوصی، مشاوره، بخش دولتی، آموزش)
امکان کار خصوصی و شغل آزاد
ب) معایب کار در رشته روانشناسی صنعتی- سازمانی
تغییرات زیاد در پروژهها و کارفرمایان
پژوهش غالباً وقتگیر و خسته کننده است و ممکن است پژوهشگر را از پا درآورد
بسیاری از فرصتهای شغلی نیازمند داشتن مدرک دکتری هستند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست