پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
برداشتن گام های بلند در جهت خصوصی سازی صنعت برق
با اجرای طرح نیروگاه سیكل تركیبی پرهسر در استان گیلان، روند خصوصیسازی در صنعت برق از مسیر منطقی و متعادلی پیروی خواهد كرد.
طرح خصوصیسازی در صنعت برق كشور كه به منظور اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی پیاده میشود اهداف عمده و مشخصی را دنبال میكند. یكی از اهداف مهم خصوصیسازی در صنعت برق كشور، كاهش انحصارگری و تصدی دولت در اموری است كه فعالیت بخش خصوصی در آن میتواند عامل و ایجادكننده حركت اقتصادی صنعتی عمیق و ژرف در كشور باشد.
به اعتقاد كارشناسان شفاف شدن و تفكیك هزینههای تولید، انتقال و توزیع و ایجاد فضای سالم برای رقابت بین تولیدكنندگان و توزیع كنندگان انرژی الكتریكی و بهبود كیفیت خدمات از دیگر اهدافی است كه مساله خصوصیسازی در صنعت برق دنبال میكند.
ایجاد انگیزههای لازم برای جلب همكاری بخش خصوصی و مشاركت آنها با سرمایهگذاران خارجی در بخش تولید انرژی الكتریكی و توسعه ظرفیتهای مدیریتیوپیمانكاری و مشاورهای داخلی و ... از دیگر اهداف خصوصیسازی درصنعتبرقاست.
از طرف دیگر خصوصیسازی سبب جلب و جذب سرمایهها و نقدینگیهای مختلف به صنعت برق كشور میشود. هماكنون با توجه به رشد فزاینده مصرف نیاز به سرمایهگذاریهای كلان در بخشهای تولید، انتقال و توزیع وجود دارد. با تكیه بر این نكته
اسـت كــه صنعـت بـرق برای توسعه ظرفیتهای نیروگاهی خود از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی با روشهای B.O.T (ساخت و بهرهبرداری و انتقال (Build Operate and Transfer) و (Build-own and of operate) B.O.O بهره میگیرد. تمامی سرمایهگذاران بخش خصوصی كه به دو روش B.O.O و B.O.T در صنعت برق كشور سرمایهگذاری میكنند در مقایسه با سایر فعالیتهای صنعتی- اقتصادی متعارف در سراسر جهان میتوانند بر این باور باشند كه این نوع سرمایهگذاری از ریسكهای كمی برخوردار است زیرا روند رشد تقاضا در صنعت دارای روندی مشخص بوده و نیاز به مصرف برق جزو نیازهای ضروری به شمار میآید. بررسیها حاكی از آن است كه رشد مصرف برق به طور متوسط سالانه بین ۷ تا ۸ درصد افزایش مییابد و بهمین دلیل كسانی كه در صنعت برق كشور مبادرت به سرمایهگذاری میكنند ریسك برای آنها به حداقل ممكن كاهش پیدا میكند. در همان حال چارچوب قانونی مشخص و مدونی برای سرمایهگذاری به روش B.O.O درسطح كشور و در چارچوب روند فعالیت این شركتها در چارچوب ستاد صنعت برق و شركت توانیر به عنوان مجری كار از سوی دولت وجود دارد.
از آن گذشته طی پیشبینیهایی كه از سوی ستاد صنعت برق و شركت توانیر صورت گرفته است، بازگشت سرمایه برای سرمایهگذار نرخ مناسبی است. از آن گذشته سرمایهگذاری در صنعت برق ایران از سوی شركتهای خارجی در چارچوب قانون حمایت از سرمایهگذاری خارجی FIPPA مورد حمایت قرار میگیرد. از آن گذشته هزینه پوشش بیمهای مخاطرات طبیعی نظیر سیل، زلزله و ... در نرخهای برق مورد توجه قرار میگیرد و از این لحاظ سرمایهگذار با ضرری مواجه نمیشود.
یكی دیگر از مزیتهای سرمایهگذاری در صنعت برق ایران این است كه شبكه برق كشور به شبكههای برق برخی از كشورهای همجوار متصل بوده و برنامههایی برای اتصال آن به تمامی كشورهای همسایه در دست انجام است. اتصال برق به كشورهای همسایه سبب خواهد شد كه سرمایهگذاران بخش خصوصی از امكان بهرهگیری از شبكه سراسری كشور برای صدور برق یا فروش آن به سایر مصرفكنندگان بهره بگیرند كه این مساله به كاهش بیشتر ریسك بازار مصرف برق در ایران برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی كمك خواهد كرد.
از مزایای دیگر طرحهایB.O.T و B.O.O این است كه خرید برق از سوی شركت توانیر در قالب قراردادهای بلند مدت ۱۵ تا ۲۱ ساله تضمین شده است. بهرصورت گامنهادن درجهت جلب و جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی راه را برای توسعه اقتصادی صنعتی كشور خواهد گشود...
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست