جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

پزشکان چگونه فکر می‌کنند؟


پزشکان چگونه فکر می‌کنند؟

تجربیات دکتر گروپمن که در این کتاب گردآوری شده است، برای همه پزشکان درس بزرگی خواهد بود زیرا او به درستی به نکاتی اشاره می‌کند که بسیاری از پزشکان فرصت فکر کردن به آنها را ندارند. …

تجربیات دکتر گروپمن که در این کتاب گردآوری شده است، برای همه پزشکان درس بزرگی خواهد بود زیرا او به درستی به نکاتی اشاره می‌کند که بسیاری از پزشکان فرصت فکر کردن به آنها را ندارند. مترجم که خود بیش از نیم قرن در تشخیص پزشکی فعالیت داشته بارها شاهد سردرگمی بعضی از همکارانش در تشخیص بیماری‌ها بوده و زیاد دیده که آنها با درخواست آزمایش‌های مختلف و بی‌هدف بر سردرگمی خود و بیماران می‌افزایند...

ترجمه:

دکتر ابوالحسن ضیاظریفی

بر اساس کتاب:

دکتر ژردم گرو پمن

چاپ:

۱۳۸۷

انتشارات:

میرماه

فیلم‌هایی از وضع بهداشت آمریکا و مقایسه آن با کشورهایی مانند ژاپن، چین، سوییس، فرانسه، انگلستان، مردم آمریکا را بیش از پیش به وضع غم‌انگیز بهداشت خود متوجه ساخته است. روزنامه لس‌آنجلس تایمز در سوم جولای ۲۰۰۷ مقاله‌ای به قلم «پاتریک گلدستن» منتشر کرد که در آن نویسنده، بی‌پروایی و جسارت مایکل مور را در فاش کردن حقایق پزشکی آمریکا ستود. مجله معروف «نیویورک» در شماره ۱۳- آگوست ۲۰۰۷ مقاله‌ای را به قلم «ریچارد پریستون» که به آشکار ساختن خطاهای پزشکی در آمریکا اختصاص داشت، منتشر کرد. دکتر گروپمن در فصول مختلف نکات جالبی را به پزشکان گوشزد می‌کند. اوکه خود سابقه بیش از ۳۰ سال تدریس در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد دارد با اعتقاد به این موضوع که «بسیاری از پزشکان عمیقا در مورد مسایل و مشکلات بیماران خود فکر نمی‌کنند» با روشی بدیع «علل خطاهای پزشکان» را به بحث گذارده است. او در یکی از فصل‌های کتاب تاثیر بازاریابی کمپانی‌های دارویی را در ایجاد تفکر خاص پزشکی و تجویز دارو توسط پزشکان را با عنوان «بازاریابی، پول و تصمیم‌های پزشکی» به نحو بسیار شایسته‌ای مطرح می‌سازد. گرچه پایبندی پزشکان گران‌قدر ایرانی، سبب شده است تا ساحت پزشکی کشورمان کم و بیش از بسیاری مسایل مصون بماند اما همیشه این امکان وجود دارد که پزشکان بنا به دلایل مختلف از جمله خستگی به خطاهایی گرفتار شوند. در واقع این کتاب بر آن است تا پزشکان را وادار به اندیشیدن کند و از این طریق از خطاهای پزشکی بکاهد. این کتاب شامل دیباچه، پیشگفتار و ۸ فصل است.

فصل اول:

«تصمیم‌گیری در شرایط بحرانی»، «اثر احساس و عواطف یک پزشک بر تفکر او»،

فصل دوم:

«درس‌هایی از قلب»،

فصل سوم:

«بشقاب گردان»،

فصل چهارم:

«دروازه‌بانان»،

فصل پنجم:

«چالش یک مادر خوانده تازه»،

فصل ششم:

«عدم اطمینان متخصصان»،

فصل هفتم:

«نقش پول و بازاریابی در تصمیمات پزشکی»، «پیدایش یک ناهنجاری کلینیکی»،

فصل هشتم:

«اپی‌لوگ: سوال‌های یک بیمار».