چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چند گام تا موفقیت : اجتماعی باشید


روابط اجتماعی باید همچنان ادامه یابد چرا که بر عزت نفس فرد تأثیر می‌گذارد اما آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است تحکیم روابط خانوادگی است. اجازه ندهید ترس و افسردگی ، شما را …

روابط اجتماعی باید همچنان ادامه یابد چرا که بر عزت نفس فرد تأثیر می‌گذارد اما آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است تحکیم روابط خانوادگی است. اجازه ندهید ترس و افسردگی ، شما را به دام بیندازد. اکثر سالمندان از اینکه ممکن است حافظه خود را از دست بدهند در هراسند. به ویژه آنان که عزیزان خود را از دست داده‌اند با کاهش حافظه روبه‌رو می‌شوند. سالمندان موفق سعی می‌کنند تا سطح حافظه خود را با پرداختن به فعالیت‌های تقویت حافظه، حفظ نمایند. توانایی‌هایی مانند سازگار شدن با موقعیت‌های مختلف، در نظر گرفتن موهبت‌های الهی، توجه و پرداختن به آنچه که موجود است به جای آنچه که از دست رفته، از اهمیت زیادی برخوردار است. ارزش‌های فرهنگی و باورهای مذهبی‌ای که انسان را به تفکر عمیق درباره حیات و زندگانی پس از مرگ وامی‌دارد، می‌تواند فرد را در هنگام بروز مصائب، تسکین و تسلی دهد.

نگرش‌های مثبت در سالخوردگی:

- نظر شخصی خود را محترم بشمرید. - انعطاف‌پذیر و انطباق‌پذیر باشید.

- وقتی با درگیری‌های جدید روبه‌رو می‌شوید با آنها کنار بیایید.

- از طریق تغذیه مناسب و انجام فعالیت‌های بدنی از خودتان مراقبت کنید.

- ناتوانی‌ها و دردها را تحمل کنید.

اما از آنها رنج نبرید. سالمندان به دنبال از دست دادن همسن و سال‌های خود، دوستان قدیمی، همسر یا خویشاوندان، تنها و منزوی می‌شوند. تنهایی نیز افسردگی را در پی خواهد داشت. مگر این که تلاشی همه‌جانبه صورت گیرد و سالمندان در انجمن‌ها و گروه‌های همسن و سال خود شرکت نمایند، از خانه بیرون بروند، روابط اجتماعی تازه‌ای برقرار کنند و دوستان جدیدی بیابند. هرچند دوستان تازه را نمی‌توان جایگزین دوستان قدیمی کرد اما هر چقدر با تعداد افراد بیشتری برخورد کنند، احساسات تنهایی و منزوی بودن بهتر برطرف خواهد شد. علاوه بر این سرگرم بودن، اشتغال به کار و توجه بیشتر به زمان حال و آینده ازجمله راه‌هایی است که مانع از بروز افسردگی می‌شود. نکته با اهمیت این است که بزرگسالان نیز همانند کودکان نیازمند در آغوش گرفتن هستند. همانطور که کودکان با قرار گرفتن در آغوش والدین خود رشد می‌کنند و پرورش می‌یابند بزرگسالان نیز نیاز دارند تا همسر، فرزندان و نوه‌های خود را در آغوش بگیرند. حتی دست تکان دادن برای دوستان و با محبت و گرمی بر پشت دوستان خود انداختن می‌تواند این نیاز را برطرف سازد. بنابراین با وجود درگیری‌ها و مشکلات فرزندان، می‌توان آنها را دعوت نمود و چند ساعتی را با آنها و نوه‌ها گذراند و بعضی از روزها نیز نگهداری از نوه‌ها را بر عهده گرفت.

تقویت اراده مردم همواره افراد توانمندی را که در زندگی به موفقیت‌های بزرگی نایل گشته‌اند و نیروی اراده و تادیب نفس از خــود به نمایش گذارده‌اند را مورد ستایش و احترام قرار می‌دهند. افرادی که در تمام عرصه‌های زندگی تنها با نـیـروی اراده، تادیب نفس و بلند همتی زندگی خود را بهبود بـخشیـده، مهارت‌های جدیدی را فراگرفته و بر مشکلات فایق آمـده‌اند. واقـعـیت آن است که این نیروهـای باطـنـی مـخـتـص افـراد خاصی نبوده و هر فردی قادر است توسط آموزش‌های عملی بـه درجات رفیعی از نیروی اراده و تادیب نفس دست یـابـد. نـیروی اراده و تـادیب نفس مهم‌ترین و سـودمندترین عناصر برای دستیابی به موفقیت هستند. یکی از شیوه‌های کارآمد برای پرورش نیـروی اراده و تـادیب نفس امتناع از ارضا و اقناع آرزوهای بی‌اهمیت و غیرضـروری است. با امـتـناع از آرزوهای بی‌ثمر، مضر و غیرضروری برخلاف عاداتتان رفتار کرده و نیروی درونی خود را تقویت کنید.

۱ ) برای ۱ یا ۲ روز روزنامه مطالعه نکنید.

۲ )هنگامی که احساس تشنگی کردید آب بنوشید، به‌رغم میلتان برای نوشیدن نوشابه.

۳ ) به‌جای استفاده از آسانسور از راه‌پله بالا و پایین بروید.

۴ ) از اتوبوس یک ایستگاه بعد و یا قبل از مقصد اصلی خود پیاده شوید و باقیمانده مسیر را پیاده طی کنید.

۵ ) برای یک هفته یک ساعت زودتر از موعد معمول به رختخواب بروید.

۶) هنگامی که وسوسه شدید بستنی بخورید، مقابـل میـل خـود مقاومت کنیـد.