شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

بررسی فراوانی فیمبریه F۵ در باکتری های E coli جدا شده از گوساله های مبتلا به اسهال در شهرستان اراک


بررسی فراوانی فیمبریه F۵ در باکتری های E coli جدا شده از گوساله های مبتلا به اسهال در شهرستان اراک

باکتری E coli از جمله عوامل معمول مولد اسهال در گوساله های تازه متولد شده می باشد این باکتری دارای خصوصیاتی است که از مهم ترین آن ها وجود یا عدم وجود فیمبریه F۵ است

باکتری E.coli از جمله عوامل معمول مولد اسهال در گوساله های تازه متولد شده می باشد این باکتری دارای خصوصیاتی است که از مهم ترین آن ها وجود یا عدم وجود فیمبریه F۵ است. هدف از انجام این تحقیق تعیین فراوانی فیمبریه F۵ در سویه های E.coli جدا شده از گوساله های مبتلا به اسهال می باشد. در این طرح تعداد ۲۳۴ نمونه مدفوع از گوساله های مبتلا به اسهال با سن زیر یک ماه جمع آوری گردید پس از جداسازی باکتری E.coli، وجود فیمبریه F۵ در باکتری های جدا شده به وسیله آنتی سرم اختصاصی مورد آزمایش قرار گرفت و از بین ۲۳۴ نمونه تعداد ۲۱ مورد (%۹) مثبت تشخیص داده شد. فراوانی موارد مثبت در گوساله های مبتلا با سن زیر ۵ روز %۱۹ و در گوساله های بالای ۵ روز %۵ تعیین گردید همچنین فراوانی موارد مثبت در گاوداری های سنتی (%۲۰) به میزان قابل توجهی از گاوداری های صنعتی (%۲.۶) بالاتر بود. با توجه به نتایج به دست آمده، باکتری E.coli در ایجاد اسهال در گوساله ها در شهرستان اراک دخیل بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

عنوان فایل
بررسی فراوانی فیمبریه F۵ در باکتری های E.coli جدا شده از گوساله‌های مبتلا به اسهال در شهرستان اراک application/pdf
baresi faravani f5 dar bakterihaye e.coli.pdf
384 KB
دانلود

سیدشمس الدین قائم مقامی

سیدعلی پوربخش

حسین گودرزی

کیوان ابراهیمی