یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
شکلات داغ
![شکلات داغ](/web/imgs/16/160/ldq351.jpeg)
در روزهای سرد سال، خوردن نوشیدنیهای داغ بسیار لذتبخش است. خیلی از افراد در این روزها چای یا قهوه مینوشند اما خوردن هاتچاکلت(شکلات داغ) نیز مفرح است و میتوان برای تنوع آن را تهیه کرد...
البته پودر آماده هاتچاکلت نیز در بازار وجود دارد اما میتوان این نوشیدنی را در خانه نیز تهیه کرد و برای رقیق یا غلیظشدن آن، نکتههایی را به کار بست. برای آشنایی بیشتر با این نکتهها، با «دستور آشپزی» این هفته همراه شوید.
● مقدار کالری
مواد شکلات داغ در مجموع ۳۶۰ کیلوکالری انرژی دارد. در صورت تقسیم این مقدار نوشیدنی میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی حاصل از خوردن هر فنجان از آن
۹۰ کیلوکالری خواهد بود. البته در صورتی که به آن خامه نیز افزوده شود، به ازای هر قاشق مرباخوری خامه، ۴۵ کیلوکالری به مقدار انرژی آن اضافه خواهد شد.
● همراه این نوشیدنی
میتوانید شکلات داغ را با یک تکه کیک اسفنجی ساده اما خانگی میل کنید یا روی آن را با خامه و کاکائوی رندهشده بپوشانید. البته به شرطی که اضافه وزن نداشته باشید زیرا این مواد کالری فراوانی دارند و میتوانند به راحتی باعث افزایش بیش از اندازه کالری دریافتی و اضافه وزن شوند.
● طـرز تـهـیـه
در یک شیر داغکن، پودر کاکائو، شکر و نمک را با هم مخلوط و آبجوش را اضافه کنید. بعد از مخلوطشدن این مواد با هم، شیر را به آنها بیفزایید و این محتویات را روی حرارت قرار دهید تا نوشیدنیتان کاملا داغ شود. وقتی از داغشدن آن مطمئن شدید، وانیل را اضافه و محتویات ظرف را در ۴ فنجان تقسیم کنید. در صورت تمایل میتوانید به میزان نصفنصف خامه نیز به آنها بیفزایید. البته به خاطر داشته باشید که خامه کالری فراوانی دارد و میتواند میزان انرژی حاصل از خوردن این نوشیدنی را چند برابر کند.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
پودر کاکائو/۳/۱فنجان/ ۰کیلوکالری
شکر/۴/۳فنجان/۱۶۰کیلوکالری
شیر/۵/۳فنجان/۲۰۰کیلوکالری
آبجوش/۳/۱فنجان/۰کیلوکالری
وانیل و نمک/نوک قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۹ راز شکلات داغ
شکلات داغ از نوشیدنیهای قویای است که خوردن آن در روزهای سرد سال توصیه میشود. اصلیت این نوشیدنی به کشورهای سوئیس و سوئد برمیگردد زیرا در این کشورها کاکائو با مرغوبیت زیاد در دسترس مردم است. برای هر چه خوشطعمتر تهیه کردن این نوشیدنی، باید نکتههایی را رعایت کرد:
۱. در این نوشیدنی فقط باید پودر کاکائو استفاده شود، نه شکلات آب شده، زیرا شکلات هنگام آبشدن در شیر خوب مخلوط نمیشود، روغن پس میدهد، تهنشین میشود و در نهایت ظاهر نوشیدنی چندان جذاب نخواهد بود.
۲. پودر کاکائویی که برای تهیه این نوشیدنی انتخاب میکنید، باید بهوسیله تولیدکنندگان معتبر تولید شده باشد. هرچه این پودر تیرهتر باشد، بهتر است و البته بستهبندی وکیوم یا غیرقابل نفوذی داشته باشد. در ضمن بوی کاکائو نیز باید خوشایند باشد زیرا نشانه مرغوبیت آن خواهد بود.
۳. اگر میخواهید شکلات داغ غلیظ باشد، پودر کاکائوی بیشتر و شیر پرچربی برای تهیه آن استفاده کنید.
۴. لزومی به افزودن خامه به این نوشیدنی نیست البته بنابر ذائقه افراد میتوان این کار را انجام داد اما نوع کلاسیک شکلات داغ بدون خامه است. در واقع این نوشیدنی باید غلیظ و به رنگ قهوهای سوخته باشد.
۵. افزودن شکلاتهای تند رنده شده نیز به این نوشیدنی، طعم خاصی میدهد و میتوانید طبق ذائقهتان آن را اضافه کنید.
۶. اگر نمیخواهید برای شیرین کردن این نوشیدنی از شکر سفید استفاده کنید، میتوانید شکر قهوهای یا عسل به کار برید البته طعم نوشیدنی کمی تغییر میکند.
۷. برای آنکه روی فنجان شکلات داغتان کفی ایجاد شود، باید از شیر پرچرب استفاده کنید و آن را حرارت دهید. به این ترتیب شیر کف زیادی خواهد کرد.
۸. هنگام سرو این نوشیدنی کافی است آن را در یک لیوان بزرگ (ماگ) و البته سفیدرنگ بریزید و لیوان را روی نعلبکی بزرگی قرار دهید و کنار آن یک شیرینی بگذارید. یادتان باشد مردم اروپا این نوشیدنی را با نانهای شیرینی به نام «کراسان» میخورند که در واقع نانهای شیرین حلزونی چندلایه است که شکل هلالی دارد و در فروشگاههای عرضه نانهای فانتزی کشورمان نیز وجود دارد.
۹. این نوشیدنی را میتوان برای صبحانه و میانوعده صبح یا عصر همراه شیرینی سرو کرد.
● اگر لاغر هستید
بهتر است خامه و کمی هم پودر نارگیل به این نوشیدنی اضافه کنید. به این ترتیب میزان کالری دریافتیتان افزایش پیدا خواهد کرد. خوردن یک تکه کیک همراه شکلات داغ نیز میتواند میانوعدهای پرکالری ایجاد کند که باعث افزایش وزن میشود.
● اگر چربیخون دارید
شیری که برای تهیه این نوشیدنی استفاده میکنید، بهتر است کمچرب یا بدون چربی باشد. در ضمن، بهتر است به آن خامه اضافه نکنید زیرا در این صورت از موادغذاییای استفاده کردهاید که مملو از کلسترول هستند و میتوانند چربیخونتان را بالا ببرند.
● اگر دیابت دارید
پیشنهاد میکنیم مقدار شکر مصرفیتان را به حداقل برسانید. همراه این نوشیدنی از شیرینیهای مخصوص افراد دیابتی استفاده کنید و در صورت تمایل به خوردن شکلات داغ شیرین، آن را با عسل، شیرین کرده و میل کنید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست