یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
شکلات داغ
در روزهای سرد سال، خوردن نوشیدنیهای داغ بسیار لذتبخش است. خیلی از افراد در این روزها چای یا قهوه مینوشند اما خوردن هاتچاکلت(شکلات داغ) نیز مفرح است و میتوان برای تنوع آن را تهیه کرد...
البته پودر آماده هاتچاکلت نیز در بازار وجود دارد اما میتوان این نوشیدنی را در خانه نیز تهیه کرد و برای رقیق یا غلیظشدن آن، نکتههایی را به کار بست. برای آشنایی بیشتر با این نکتهها، با «دستور آشپزی» این هفته همراه شوید.
● مقدار کالری
مواد شکلات داغ در مجموع ۳۶۰ کیلوکالری انرژی دارد. در صورت تقسیم این مقدار نوشیدنی میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی حاصل از خوردن هر فنجان از آن
۹۰ کیلوکالری خواهد بود. البته در صورتی که به آن خامه نیز افزوده شود، به ازای هر قاشق مرباخوری خامه، ۴۵ کیلوکالری به مقدار انرژی آن اضافه خواهد شد.
● همراه این نوشیدنی
میتوانید شکلات داغ را با یک تکه کیک اسفنجی ساده اما خانگی میل کنید یا روی آن را با خامه و کاکائوی رندهشده بپوشانید. البته به شرطی که اضافه وزن نداشته باشید زیرا این مواد کالری فراوانی دارند و میتوانند به راحتی باعث افزایش بیش از اندازه کالری دریافتی و اضافه وزن شوند.
● طـرز تـهـیـه
در یک شیر داغکن، پودر کاکائو، شکر و نمک را با هم مخلوط و آبجوش را اضافه کنید. بعد از مخلوطشدن این مواد با هم، شیر را به آنها بیفزایید و این محتویات را روی حرارت قرار دهید تا نوشیدنیتان کاملا داغ شود. وقتی از داغشدن آن مطمئن شدید، وانیل را اضافه و محتویات ظرف را در ۴ فنجان تقسیم کنید. در صورت تمایل میتوانید به میزان نصفنصف خامه نیز به آنها بیفزایید. البته به خاطر داشته باشید که خامه کالری فراوانی دارد و میتواند میزان انرژی حاصل از خوردن این نوشیدنی را چند برابر کند.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
پودر کاکائو/۳/۱فنجان/ ۰کیلوکالری
شکر/۴/۳فنجان/۱۶۰کیلوکالری
شیر/۵/۳فنجان/۲۰۰کیلوکالری
آبجوش/۳/۱فنجان/۰کیلوکالری
وانیل و نمک/نوک قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۹ راز شکلات داغ
شکلات داغ از نوشیدنیهای قویای است که خوردن آن در روزهای سرد سال توصیه میشود. اصلیت این نوشیدنی به کشورهای سوئیس و سوئد برمیگردد زیرا در این کشورها کاکائو با مرغوبیت زیاد در دسترس مردم است. برای هر چه خوشطعمتر تهیه کردن این نوشیدنی، باید نکتههایی را رعایت کرد:
۱. در این نوشیدنی فقط باید پودر کاکائو استفاده شود، نه شکلات آب شده، زیرا شکلات هنگام آبشدن در شیر خوب مخلوط نمیشود، روغن پس میدهد، تهنشین میشود و در نهایت ظاهر نوشیدنی چندان جذاب نخواهد بود.
۲. پودر کاکائویی که برای تهیه این نوشیدنی انتخاب میکنید، باید بهوسیله تولیدکنندگان معتبر تولید شده باشد. هرچه این پودر تیرهتر باشد، بهتر است و البته بستهبندی وکیوم یا غیرقابل نفوذی داشته باشد. در ضمن بوی کاکائو نیز باید خوشایند باشد زیرا نشانه مرغوبیت آن خواهد بود.
۳. اگر میخواهید شکلات داغ غلیظ باشد، پودر کاکائوی بیشتر و شیر پرچربی برای تهیه آن استفاده کنید.
۴. لزومی به افزودن خامه به این نوشیدنی نیست البته بنابر ذائقه افراد میتوان این کار را انجام داد اما نوع کلاسیک شکلات داغ بدون خامه است. در واقع این نوشیدنی باید غلیظ و به رنگ قهوهای سوخته باشد.
۵. افزودن شکلاتهای تند رنده شده نیز به این نوشیدنی، طعم خاصی میدهد و میتوانید طبق ذائقهتان آن را اضافه کنید.
۶. اگر نمیخواهید برای شیرین کردن این نوشیدنی از شکر سفید استفاده کنید، میتوانید شکر قهوهای یا عسل به کار برید البته طعم نوشیدنی کمی تغییر میکند.
۷. برای آنکه روی فنجان شکلات داغتان کفی ایجاد شود، باید از شیر پرچرب استفاده کنید و آن را حرارت دهید. به این ترتیب شیر کف زیادی خواهد کرد.
۸. هنگام سرو این نوشیدنی کافی است آن را در یک لیوان بزرگ (ماگ) و البته سفیدرنگ بریزید و لیوان را روی نعلبکی بزرگی قرار دهید و کنار آن یک شیرینی بگذارید. یادتان باشد مردم اروپا این نوشیدنی را با نانهای شیرینی به نام «کراسان» میخورند که در واقع نانهای شیرین حلزونی چندلایه است که شکل هلالی دارد و در فروشگاههای عرضه نانهای فانتزی کشورمان نیز وجود دارد.
۹. این نوشیدنی را میتوان برای صبحانه و میانوعده صبح یا عصر همراه شیرینی سرو کرد.
● اگر لاغر هستید
بهتر است خامه و کمی هم پودر نارگیل به این نوشیدنی اضافه کنید. به این ترتیب میزان کالری دریافتیتان افزایش پیدا خواهد کرد. خوردن یک تکه کیک همراه شکلات داغ نیز میتواند میانوعدهای پرکالری ایجاد کند که باعث افزایش وزن میشود.
● اگر چربیخون دارید
شیری که برای تهیه این نوشیدنی استفاده میکنید، بهتر است کمچرب یا بدون چربی باشد. در ضمن، بهتر است به آن خامه اضافه نکنید زیرا در این صورت از موادغذاییای استفاده کردهاید که مملو از کلسترول هستند و میتوانند چربیخونتان را بالا ببرند.
● اگر دیابت دارید
پیشنهاد میکنیم مقدار شکر مصرفیتان را به حداقل برسانید. همراه این نوشیدنی از شیرینیهای مخصوص افراد دیابتی استفاده کنید و در صورت تمایل به خوردن شکلات داغ شیرین، آن را با عسل، شیرین کرده و میل کنید.
ساقی اخوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
حجاب دولت مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم مجلس جمهوری اسلامی ایران رئیس جمهور گشت ارشاد رئیسی پاکستان امام خمینی سیدابراهیم رئیسی
پلیس تهران وزارت بهداشت قتل شهرداری تهران هواشناسی سیل کنکور فضای مجازی پایتخت زنان آتش سوزی
خودرو دلار بازار خودرو قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا بانک مرکزی سایپا مسکن تورم ایران خودرو قیمت
سریال تلویزیون یمن سینمای ایران سینما کیومرث پوراحمد موسیقی سریال پایتخت مهران مدیری فیلم ترانه علیدوستی قرآن کریم
اینترنت کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل غزه فلسطین رژیم صهیونیستی آمریکا جنگ غزه روسیه اوکراین حماس ترکیه ایالات متحده آمریکا طوفان الاقصی
فوتبال پرسپولیس استقلال بازی جام حذفی فوتسال آلومینیوم اراک تیم ملی فوتسال ایران سپاهان تراکتور باشگاه پرسپولیس لیورپول
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا سامسونگ فناوری اپل بنیاد ملی نخبگان آیفون ربات
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا آلزایمر زوال عقل