دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!


مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!

● مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
مرغ: یک عدد، خردشده
روغن مایع: ۶ قاشق غذاخوری
سبزی: ۳۰۰ گرم، ساطوری
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
سیر تازه: یک ساقه، ساطوری (اختیاری)
لپه: ۱۲۰ گرم
تخم‌مرغ: …

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:

مرغ: یک عدد، خردشده

روغن مایع: ۶ قاشق غذاخوری

سبزی: ۳۰۰ گرم، ساطوری

پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری

سیر تازه: یک ساقه، ساطوری (اختیاری)

لپه: ۱۲۰ گرم

تخم‌مرغ: ۲ عدد

آب نارنج یا آبغوره: نیم پیمانه، ۱۲۵ میلی‌لیتر

نمک و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه:

۱- تکه‌های مرغ را شسته و خشک کنید، سپس کمی نمک روی آنها بپاشید، روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کنید و هر طرف مرغ‌ها را حدود ۴ دقیقه در آن سرخ کرده، سپس از قابلمه خارج کنید.

۲- کمی صبر کنید تا روغن دوباره داغ شود، سپس پیاز را در آن ریخته و ۵ دقیقه تفت دهید. سیر و سبزی را اضافه کرده و تفت دادن را ۷-۸ دقیقه دیگر ادامه دهید.

۳- لپه را شسته و با کمی آب ۱۵ دقیقه بپزید، سپس آن را آبکش کرده و به خورش اضافه کنید. مرغ را به قابلمه برگردانده و نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره اضافه کنید. هنگامی که جوش آمد، شعله را کم کرده و خورش را با در بسته یک ساعت بپزید.

۴- نمک و فلفل خورش را اندازه کنید. تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه شکسته و هم بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شود، سپس آن را به صورت نواری در خورش بریزید. پس از ۵ دقیقه که تخم‌مرغ بست، آن را با کته یا چلو سرو کنید.

نکات:

۱ - سبزی مرغ ترش شامل گشنیز، جعفری، نعناع و کمی شوید یا تره است. در محدوده گیلان و مازندران از خلواش به جای نعناع استفاده می‌شود. درصد ترکیب سبزی‌ها را برابر گرفته و شوید یا تره را در حد چند ساقه اضافه کنید.

۲- تخم‌مرغ‌ها را می‌‌توانید مانند باقلاقاتق درسته به خورش اضافه کنید.

۳- خورش را می‌‌توانید بدون تفت دادن و روغن تهیه کنید، در این صورت یک قاشق چای‌خوری زردچوبه به آن اضافه کرده و ابتدا پیاز و مرغ را نیم ساعت پخته و کف آن را بگیرید، سپس سبزیجات را اضافه کنید.