دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

درباره فواید ذهنی و روانی ورزش عملیات ضد افسردگی


روانپزشكان اغلب برای درمان بیماران افسرده در موارد حاد تركیبی از درمان های روانپزشكی به اضافه ورزش را توصیه می كنند

ورزش برای بدن شما مفید است، ولی آیا می دانید ورزش برای ذهن شما هم مزایای فراوانی دارد؟ محققان نشان داده اند كه ورزش منظم تاثیرات ذهنی و روانی فوق العاده ای با خود دارد. ورزش اصطلا حا خلق شما را باز می كند، اعتماد به نفس را افزایش می دهد و تحقیقات علمی نشان داده كه عملكرد مغز را نیز بهبود می بخشد.

وقتی شما فعالیت فیزیكی دارید بدنتان آندورفین ترشح می كند. آندورفین ضد درد طبیعی بدن انسان است. این ماده اضطراب و افسردگی را رفع می كند و هنگام ورزش تولید این ماده افزایش می یابد. حتی یك تحرك بدنی كوچك هم می تواند باعث ترشح سایر میانجی های شیمیایی ضدافسردگی بدن شود. موادی نظیر دوپامین، سروتونین و نورواپی نفرین. مطالعات محققان دانشگاه دیوك نشان می دهد كه ورزش طولا نی و شدید در تقلیل احساساتی نظیر افسردگی، تنش، خشم و آشفتگی تاثیری باور نكردنی داشته است. در عین حال برخی مطالعات دیگر نشان داده است كه ورزش به میزان متوسط یا حتی كم در بهبود دیدگاه فرد نسبت به زندگی موثر بوده و می تواند باعث كاهش اضطراب شود. اگر شما كمی پیاده روی كنید، چند حركت پرشی انجام دهید یا یك دور، دور یك میدان، دوچرخه سواری كنید، مزایای فعالیت های فیزیكی روی ذهن و احساس خود را به خوبی درك خواهید كرد.

استرس مرگبار

استرس مزمن باعث می شود تعداد فراوانی هورمون و میانجی شیمیایی به داخل جریان خون آزاد شده و سیستم ایمنی را نسبت به سرما و انواع بیماری ها تضعیف می كند، به حافظه آسیب می رساند و باعث بروز افسردگی می شود. فعالیت های منظم فیزیكی تاثیر واضحی بر كاهش استرس های شدید و مزمن داشته و می تواند به عنوان سلا حی علیه عوارض ناگوار آن به كار رود. تركیب هورمون هایی كه هنگام ورزش در بدن ترشح می شود مانند یك توپخانه قدرتمند تاثیر حملا ت شدید استرس را خنثی خواهد كرد. محققان كانادایی دریافته اند كه افراد افسرده بعد از ورزشی معادل ۲۰ دقیقه تا یك ساعت، ۳ تا ۵ بار در هفته به طرز قابل ملا حظه ای بهبود یافته اند. در برخی موارد تاثیرات این بهبودی به واسطه همان ورزش یك هفته ای تا یك سال باقی مانده بود. بنابراین روانپزشكان اغلب برای درمان بیماران افسرده در موارد حاد تركیبی از درمان های روانپزشكی به اضافه ورزش را توصیه می كنند. در مطالعه دیگری، یك تیم تحقیقاتی استرالیایی افرادی كه از روش های ریلكسیشن استفاده می كردند را با گروهی كه ۳۰دقیقه تمرینات آیروبیك انجام می دادند مقایسه كردند. نتایج این تحقیق نشان داد كه ورزشكاران به مراتب فشار خون كمتر داشته و نسبت به گروه دیگر از لحاظ ذهنی و روحی وضعیت بهتری داشتند.