جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

سفردرمانی


سفردرمانی

از قدیم‌الایام، سفر، جزیی جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان‌ها بوده...
از گذشته تا به حال، سفر به هر علتی که اتفاق می‌افتاده (تفریحی، کاری، مهاجرت، زیارتی و...) باعث ایجاد تغییر و تحول …

از قدیم‌الایام، سفر، جزیی جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان‌ها بوده...

از گذشته تا به حال، سفر به هر علتی که اتفاق می‌افتاده (تفریحی، کاری، مهاجرت، زیارتی و...) باعث ایجاد تغییر و تحول در زندگی عادی و روزمره انسان‌ها می‌شده. در کشاکش زندگی روزانه و غوطه‌ور شدن در روزمرگی، سفر می‌‌تواند روحی تازه به زندگی بدمد. همه انسان‌ها از کارهای روزانه و خستگی‌های ناشی از یکنواختی در خانه، شهر و محل کار به ستوه می‌آیند و احساس می‌کنند که به تغییر و تحول نیاز دارند. سفر می‌تواند به‌وجودآورنده این تغییر و تحول باشد. سفر نه تنها می‌تواند خستگی جسمی را رفع کند، برای روح و روان و از بین بردن خستگی‌های روحی نیز مفید خواهد بود. زندگی همه انسان‌ها همراه با استرس، اضطراب و فشارهای روانی و به تبع آن افسردگی است. سفر می‌تواند یک راه درمانی موثر باشد. سفر با ایجاد تغییر و تحول در روحیه و دور کردن انسان از محیطی که منبع این فشارهای روانی است کمک بزرگی به انسان خواهد کرد. اما آیا همه مسافرت‌ها به از بین بردن مشکلات و درگیری‌های روحی کمک می‌کنند؟ مسلما در سفر امکان پیش‌ آمدن هر اتفاقی وجود دارد که ممکن است انسان را دچار مشکل و بحرانی جدید کند یا فردی که به دنبال آرامش رفته است را با موقعیت‌ تنش‌زا روبه‌رو کند، به خصوص سفرهای کاری که ممکن است ناموفق باشد.

اینکه شخص از سفر خود لذت ببرد و به آرامش روحی که می‌خواهد دست یابد، بستگی به چند عامل دارد. اولین چیزی که باعث لذت از سفر و مفید بودن آن می‌شود و بر روح و روان تاثیر دارد، شخصیت و حالات عاطفی و روانی خود فرد است. آیا فرد توانایی لذت بردن و سپری کردن ایامی خوش و شیرین همراه با ایجاد خاطرات شادی‌بخش را دارد که وقتی در آینده به آن فکر کند روحیه‌ای تازه و انرژی مضاعف بگیرد؟ افراد در سفر ۹احتیاج به روحیه‌ای انعطاف‌پذیر دارند: اینکه همیشه بخواهند همه شرایط مطابق میل‌شان باشد، امکان‌پذیر نیست! مسلماٌ اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای در انتظار آنهاست، بنابراین داشتن روحیه‌ای انعطاف‌پذیر در سفر باعث لذت بیشتر از اوقات و در نتیجه آرامش روحی بیشتری است. سفر، محلی برای کسب تجربه‌های تازه و جدید است که می‌تواند در هنگام بازگشت به زندگی روزانه، برای بهتر زندگی کردن مفید واقع شود. اگر انسان در محیطی آزاردهنده زندگی کند و یا در حال گذراندن شرایط سختی باشد، سفر رفتن فرصت دوباره‌ای خواهد بود که به دور از هیاهو و فشارهای محیط، در خلوت بتواند خوب فکر کند و برای مشکلات خود به راه‌حلی دست یابد.

یکی دیگر از مسایلی که باید به آن توجه شود تا سفر آرامش روحی و روانی به همراه داشته باشد، همراه و هم‌سفری خوب است. مسلماٌ سفر با افرادی که آنها را دوست داریم برای همه امنیت و آسایش به همراه خواهد داشت و اوقات خوبی را به وجود خواهد آورد که تضمین‌کننده سلامت روانی ماست زیرا همراه خوب و مناسب کمکی خواهد بود برای بازگرداندن آرامشی که از دست رفته و می‌تواند در موقعیت‌های تنش‌زا در رفع فشار روانی به فرد کمک کند. مساله دیگر در سفر، سهل و‌ آسان گرفتن آن است. فرد باید خود را از قید و بند بایدها و نبایدها رها کند. بایدها و نبایدهایی که شرایط سفر را مشکل می‌کند. هر چه انسان شرایط را آسان بگیرد و خود را رها کند، سفری بهتر و تاثیرگذارتر بر روح و روان خود خواهد داشت. سفر برای ایجاد تغییرات مثبت و داشتن اوقاتی خوش برای همه است، اما از آنجا که همه سفرها پیامد مثبت ندارند، تاثیرات منفی آن نیز اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. اما آنچه مهم بوده و برای همگان انکارناپذیر است، تاثیر مثبت سفر بر روح و روان و کسب آرامش و دوری از فشارهای روانی اضطراب و یکنواختی زندگی و بیماری‌های روانی حاصل از آن است. سفر به هر طریقی که انجام شود، در هر زمان و یا با هر وسیله‌ای راهی خواهد بود برای ایجاد تاثیرات مثبت و مفید بر روان انسان.

لاله فاضل