چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

نکاتی چند در مورد غذا خوردن


نکاتی چند در مورد غذا خوردن

در ایران به شکل غذا و کیفیت آن اهمیت چندانی نمی‌دهند حال آن که لذت خوردن غذا تنها در مزه آن نیست.در شکل و طرز آرایش هم هست. بی سبب نیست که در ژاپن و کشورهای اسکاندیناوی این قدر به …

در ایران به شکل غذا و کیفیت آن اهمیت چندانی نمی‌دهند حال آن که لذت خوردن غذا تنها در مزه آن نیست.در شکل و طرز آرایش هم هست. بی سبب نیست که در ژاپن و کشورهای اسکاندیناوی این قدر به شکل غذا و آرایش آن اهمیت می دهند. آنها به حدی قشنگ غذا را در بشقاب می چینند که به صورت یک تابلوی زیبا در می اید و ادم واقعا حیفش می اید با خوردن آن ، این تصویر زیبا را از بین ببرد.

چنانچه برای افراد خانواده خودتان مواد غذایی تهیه می کنید شکل و بو و طعم غذا به تنهایی کافی نیست.باید به میزان پروتئین، چربی، ویتامین ها، مواد معدنی و کربوهیدرات غذا هم توجه کافی داشته باشید تا سلامتی خانواده را بطور کامل تامین نمایید. باید به جاطر داشته باشید که کودکان در حال رشد به پروتئین و مواد قندی بیشتری نیاز دارند و بالعکس.افراد سالخورده باید این نوع مواد را کمتر و با احتیاط بخورند.

در موقع دادن شیرینی به اطفال باید به خاطر داشت که آنها نباید در خوردن آن افراط کنید زیرا شیرینی زیاد دندانها را خراب می کند.

در اینجا صورتی از مواد غذایی که دارای پروتئین می باشد نقل می کنم :

گوشت گاو ـ مرغ ـ جگر ـ بوقلمون ـ شیر ـ ماست ـ پنیر ـ تخم مرغ ـ ماهی ـ میگو ـ بادام زمینی ـ روغن زیتون ـ لوبیا چیتی ـ عدس ـ نخود و گندم.

بهترین منابع ویتامین آ در : روغن ـ جگر ـ ماهی ـ اسفناج ـ سیب زمینی ـ کدوی سبز ـ زردآلو ـ هویج ـ گوجه فرنگی ـ لوبیا سبز ـ نخود سبز ـ کره ـ هندوانه ـ مارچوبه ـ پنیر و تخم مرغ است.

بهترین منابع ویتامین ب : مخمر ابجو ـ جو ـ گندم ـ سبوس برنج ـ ارد گندم ـ جوانه گندم ـ زرده تخم مرغ ـ شیر ـ جیگر و فلفل سبز می باشد.

غذاهایی که سرشار از ویتامین ث هستند عبارتند از:گل کلم ـ کلم ـ طالبی ـ توت فرنگی ـ اسفناج ـ پرتقال ـ لیمو(ترش و شیرین) ـ شلغم ـ برگ چغندر ـ فلفل سبز ـ گوجه فرنگی ـ هلو.

غذاهایی که ویتامین دارند عبارتند از : ماهی ساردین ـ ماهی ازاد ـ زرده تخم مرغ ـ جگر گوساله و گاو.

به خاطر داشته باشید در دادن ویتامین د به کودکان نباید افراط کرد زیرا این ویتامین برخلاف سایر ویتامین ها در بدن رسوباتی از خود بجا می گذارد و چنانچه در ان افراط شده باشد، بجای سود به کودک زیان می رساند.

ویتامین ای در غلات و نان گندم خالص وجود دارد.

ویتامین ک در اسفناج و چغندر و هویج وجود دارد .

مهدی کاظم زاده

کارشناس تغذیه

www.mehdikazemzadeh.ir