دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

تصمیم با شماست


تصمیم با شماست

چند توصیه دوستانه برای شما که می خواهید سرمایه گذاری کنید

دنیای پرتلاطم امروزی، دنیایی است پر از فرصت‌ها و ناکامی‌ها که ممکن است برای تک‌تک افراد پیش آید. از یک سو ممکن است دری را بگشایید که پشت آن به شما، به عنوان ثروتمند آینده خوشامد بگویند و از دیگر سو، می‌توانید صبح از خواب برخیزید و بشنوید تمام دارایی‌های خود را از دست داده‌اید...

بنابراین عاقلانه‌ است، اگر همیشه به دنبال راهی برای سرمایه‌گذاری مطمئن باشید و بدانید پشت درهای سرنوشت، کسانی هستند که مایل‌اند به شما خوشامد بگویند.

در گذشته کارتونی را برای کودکان نمایش می‌دادند که در مورد داستان ۲ آهو در یک جنگل بود. یکی از آنها به نام «هال»، علامت قرمز بزرگی روی سینه خود داشت که مانند چشم گاو بود. همیشه آهوی دیگر به وی می‌گفت: «این خال مادرزادی تو واقعا ناامید‌کننده است.» به نظر می‌رسد داستان آن آهو، مثالی از خیلی از پزشکان حال باشد. شاید آنها هم نشانه‌ای نامرئی یا مرئی دارند که به دیگران می‌گویند: «ما چیزی از سرمایه‌گذاری نمی‌دانیم.» پس همیشه به آنها توصیه می‌شود که حتما مشاور حقوقی برای خود داشته باشند تا هدف آسانی برای مراکز سرمایه‌گذاری به حساب نیایند. به نظر می‌رسد پزشکان، به عنوان قشری از جامعه که دغدغه‌های مهم‌تری از سرمایه‌گذاری‌های مالی در سر دارند، باید در این زمینه آموزش‌های لازم را ببینند و ترجیحا هنگام عقد قراردادهایشان از مشاوران حقوقی استفاده کنند تا دچار خسارت‌های بعدی و ناخواسته در معاملات خود نشوند. واقعیت آن است که آنها می‌توانند به راحتی در مورد تصمیم‌گیری‌های بالینی، عمل کنند، اما در رابطه با تغییرات و تصمیمات مالی در زندگی خود چندان مطمئن به نظر نمی‌رسند، در حالی که نمی‌دانند قدم‌های اولیه‌ای که در ابتدای کار برمی‌دارند، باید آنقدر محکم باشد تا بتوانند پله‌های ترقی را با اطمینان بیشتری بردارند.

در این میان پزشکان جوان و تازه‌ فارغ‌التحصیل به دلیل تجربه کم، به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارند تا بر اثر چشم و هم‌چشمی یا گوش سپردن به پند بزرگان، زیر بار اقساط سنگین و سرمایه‌گذاری در مراکزی نروند که واقعا در آینده، سود خاصی برایشان نداشته باشد.

زمانی که یک پزشک فارغ‌التحصیل می‌شود، باید در میانه یا اواخر دهه سوم عمر خود باشد. به احتمال زیاد خانواده‌ای هم دارند که وظیفه حمایت از آنها بر دوش‌شان قرار دارد. شاید در دوره دانشجویی از وام‌هایی هم استفاده کرده‌اند که حالا زمان بازپرداخت آنها فرا رسیده است. با همه این تفاسیر، به نظر می‌رسد شانس کمی برای داشتن یک ذخیره مناسب مالی داشته باشند، اما واقعا چه باید کرد؟

در یک بررسی که در آمریکا انجام شده، مشخص شد از ۱۲۵ مدرسه پزشکی در این کشور، تنها یکی از آنها واحدی با نام «راهنمای عملی ذخیره کردن پول و سرمایه‌گذاری‌ مالی» به دانشجویان خود ارائه می‌دهد و آنها را در این زمینه هدایت می‌کند. منبع درسی بسیار عالی آنها نیز به وسیله یک متخصص قلب به نام Robert Doroghazi نگاشته شده که مطالعه آن قویا توصیه می‌شود تا بیاموزیم چگونه پول خود را حفظ و ارتقا دهیم.

● چند توصیه دوستانه

▪ اهداف مالی: هر پزشک برای مدت‌های طولانی، باید پیش‌بینی کند که بازگشت سالیانه سرمایه‌های غیرنقدی وی، چیزی حدود ۱۰ درصد خواهد بود. با انجام بعضی کارها و احتساب اشتباهاتی که ممکن است رخ دهد، این رقم به ۱۵ درصد هم می‌رسد، پس بهترین سرمایه‌گذاری و سرمایه‌‌گذاران، بهترین محافظان مالی خواهند بود. در این میان، عاقلانه‌ترین کار آن است که این سود به دست آمده را وارد چرخه سرمایه‌گذاری دیگری کنید تا خود، تولید سود کند. همان چیزی که در سیستم بانکداری، به «ربح‌مرکب» نامیده می‌شود. با این روش، مقادیر به ظاهر ناچیز نیز پتانسیل شگفت‌انگیزی خواهند داشت.

▪ به یاد داشته باشید سرمایه‌ای که از دست برود، دوباره بازنخواهد گشت. هدف ما، ثروتمند شدن نیست، اما می‌خواهیم امنیت مالی داشته باشیم. پزشک بودن هم لزوما به معنی باهوش بودن در سرمایه‌گذاری نیست.

▪ نیازها و اهداف مالی: قبل از اینکه برنامه‌های مناسبی برای به دست آوردن سرمایه داشته باشیم، باید اهدافمان را تعیین کنیم که شاید همگی در ۳ مرحله قابل اجرا باشند:

۱) به دست آوردن پول،

۲) ذخیره کردن پول

۳) سرمایه‌گذاری کردن پول.

به یاد داشته باشید که هیشه صرفه‌جو باشید تا بتوانید سرمایه‌ای برای خود بیندوزید. البته صرفه‌جو بودن به معنی هدر ندادن منابع است. به ‌عبارتی، چیزی نخرید که واقعا به دردتان نمی‌خورد و استفاده‌ای نمی‌کنید، یا از چیزی که خریده‌اید، حداکثر استفاده را ببرید. پزشکان باید بتوانند ۲۵ تا ۵۰ درصد درآمد سالیانه خود را حفظ کنند.

▪ شناخت و مدیریت خطر: از سرمایه‌گذاری‌هایی که در طولانی‌مدت به نتیجه می‌رسند، بپرهیزید. آنها به ندرت برگشت دارند. هیچ توجیهی وجود ندارد که حتی مقادیر اندک پول خود را به خطر بیندازید، مگر اینکه واقعا برای شما زیادی باشند و بخواهید از شر آنها خلاص شوید!

▪ در اهدافی که می‌شناسید و دوست دارید، سرمایه‌گذاری کنید: همیشه به یاد داشته باشید که دانش معادل سرمایه است. یک سرمایه‌گذار موفق بودن به کار سخت نیاز دارد و ایده‌های بزرگ سرمایه‌گذاری اغلب از زندگی روزانه برمی‌خیزند.

▪ تصمیم نهایی با خود شماست: شاید شما نظرات و نصایح دیگران را جویا شوید، اما درنهایت این خود شما هستید که تصمیم می‌گیرید کجا سرمایه‌گذاری کنید. به یاد داشته باشید فقط به خاطر اینکه دیگران سرمایه‌گذاری خاصی را انجام داده‌اند، شما هم در آن زمینه چشم بسته وارد نشوید. هرگز اجازه ندهید از نام شما برای جلب‌نظر دیگران در زمینه‌‌ای که سرمایه خود را قرار داده‌اید، استفاده کنند.هیچ‌کس دیگری نباید بداند که علاقه شما برای سرمایه‌گذاری در چه قسمتی است.

▪ حساب دخل و خرج خود را داشته باشید: همه سوابق را به خوبی نگاهداری کنید. برای خود اظهارنامه‌ مالی شخصی داشته باشید و آن را سالانه به روز کنید. هنگام تخمین ارزش دارایی‌هایتان، محتاطانه عمل کنید.

صورت‌حساب‌های خود را کامل و به موقع بپردازید: در اولین زمان ممکن، خانه‌ای که با بودجه شما سازگار باشد، خریداری کنید. در مقابل این وسوسه خود بایستید که خانه‌ای به بزرگی خانه والدین‌تان یا همکارتان داشته باشید. اگر ۲۰ درصد پیش‌قسط خانه را ذخیره نداشته باشید، مطمئن باشید که نمی‌توانید خانه‌ای بخرید. اگر هر چه زودتر برای خود خانه‌ای داشته باشید، معادل موفقیت در یک سرمایه‌گذاری برای تمامی عمرتان است. برای بازسازی یا خرید وسایل، پول نقد بدهید و تا جایی که امکان دارد، از داشتن قسط برحذر باشید. تا حد امکان نیز تعداد دفعات عوض کردن منزل خود را محدود کنید.

▪ بیمه: با ارزش‌ترین دارایی‌های یک پزشک، خانه، ماشین یا دیگر دارایی‌های وی نیست، بلکه ظرفیت و توان وی برای کار کردن و تولید درآمد است. از سوی دیگر، پزشکان ۵ برابر افراد عادی بیشتر احتمال دارد که ناتوان‌ شده یا زودتر از دیگران بمیرند. بنابراین داشتن بیمه، یکی از مهم‌ترین موارد است، آن هم از نوع طولانی‌مدت. بیمه پزشکی را فراموش نکنید و با این تصور که خود پزشک هستید، پس چه نیازی به آن هست، جلو نروید.

▪ پس‌‌اندازی برای دوران بازنشستگی خود داشته باشید: پرهزینه‌ترین قسمت دوران بازنشستگی هر فردی، مخارج پزشکی وی است که در مورد پزشکان هم صادق است. مگر همکاران‌تان تا چه موقع می‌توانند از شما هزینه‌ای دریافت نکنند. در مورد مسایل پاراکلینیک چه؟ اگر نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا کنید، آیا هزینه آن را هم به شما تخفیف می‌دهند؟ مسلما خیر! پس توصیه می‌شود که: ۱) سالم بمانید، ۲) تاجایی که می‌توانید برای سلامتی خود پول خرج کنید و ۳) قبل از بازنشستگی تمامی تعهدات بودجه‌ای خود را پرداخت کنید.

به اندازه‌ای ذخیره داشته باشید که بتوانید به اندازه ۵ درصد کل دارایی خود در سال خرج کنید.

▪ فرصت‌های سرمایه‌گذاری را شناسایی کنید: فرصت‌های واقعی حدودا سالی یک بار پیش می‌آیند که خیلی هم واضح هستند، اما نباید در مورد آنها با کسی صحبت کنید. چشمان‌تان را باز نگه دارید.

▪ چه موقع باید بخرید: زمانی پول ساخته می‌شود که دارایی خریداری شده باشد. امکان ندارد وقتی پول در جیب شما جا خوش کند که دارایی خود را از دست داده باشید. هیچ‌گاه چیزی را نخرید، فقط برای آنکه قیمت‌اش پایین آمده است. اما وقتی می‌خواهید چیزی را خریداری کنید، مواردی را انتخاب کنید که کمتر از ارزش واقعی‌شان، برای شما هزینه‌بر باشند، هر چند این موضوع به اعتماد به نفس شخصی بالایی نیاز دارد.

▪ چه موقع باید بفروشید: یک دارایی باید زمانی به فروش برسد که به سودش قفل شده باشد! درواقع زمانی که به خود در مورد ذکاوتی که به خرج داده‌اید و در جایی سرمایه‌گذاری کرده‌اید که به سودآوری رسیده، تبریک می‌گویید، زمان فروش آن فرارسیده است. عاشق سرمایه‌گذاری‌تان نشوید.

▪ دوست و دشمن سرمایه خود را بشناسید: درنهایت اینکه ۵ عامل مهم برای به دست آوردن امنیت شغلی آن است که صرفه‌جو باشید، سود خود را دوباره وارد چرخه سرمایه‌گذاری کنید، صبور باشید، نظم و انضباط را فراموش نکنید و در هر زمینه‌ای که شناخت دارید، سرمایه‌گذاری کنید.

۵ عامل اصلی که ثروت شما را بر باد می‌دهد، عبارتند از: حرص و آز، بدهی، هزینه‌های بالا، اعتماد کردن به هر کسی و اینکه تصمیم آخر را خودتان نگیرید.

دکتر نیلوفر شایسته