شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ترکیه چگونه از داووس استفاده می برد


ترکیه چگونه از داووس استفاده می برد

اجلاس سالانه داووس از روز ۲۳ ژانویه به طور رسمی کار خود را آغاز خواهد کرد اکنون نزدیک به ۵ سال است که ترکیه حضوری پررنگ تر در این اجلاس دارد و می خواهد تا از بلندگوی اجلاس داووس نام خود را به گوش تمام جهان برساند

داووس نام منطقه ای سرد و کوهستانی در سوییس است که اکنون نزدیک به چهار دهه است که میزبان مجمع جهانی اقتصاد است.

سی و ششمین اجلاس داووس با حضور سیاست مداران و صاحب نظران سراسر دنیا روز چهارشنبه ۲۳ ژانویه سال ۲۰۰۸ کار خود را در داووس آغاز خواهد کرد.

مجمع جهانی اقتصاد، بنیادی است غیر دولتی و بین المللی که در شهر ژنو سوییس مستقر است و علاوه بر برگزاری سالانه اجلاس داووس نشست های منطقه ای نیز در طور سال برگزار می کند. این بنیاد، در سال ۱۹۷۱ توسط کلاوس شواب، استاد تجارت و بازرگانی تاسیس شد.

در میان کشورهای شرکت کننده در اجلاس ۲۰۰۸ داووس، ترکیه سعی می کند تا با توجه به شتابی که در رشد اقتصادی پیش گرفته است حضور پررنگ تری در این اجلاس داشته باشد. علاوه بر شرکت در این اجلاس، نشست منطقه ای مجمع جهانی اقتصاد، پاییز سال ۲۰۰۸ در شهر استانبول برگزار خواهد شد.

حضور پررنگ ترکیه در سال های اخیر و تبلیغات فراوان این کشور برای حضور در اجلاس سالانه داووس نشان دهنده این واقعیت است که این کشور تمامی تلاش خود را می کند تا صدایش را به گوش جهانیان برساند.

ترکیه در اجلاس داووس سال جاری یکی از دو میزبان مراسم اختتامیه این اجلاس خواهد بود. در این مراسم چهار تن از صاحب نظران اقتصادی و سرمایه گذاران بزرگ ترکیه حضور خواهند داشت. فرید شاهنگ، رییس شرکت دوقوش، سوزان سابانجی دینجر، از کارمندان عالیرتبه بانک آکبانک، علی کوچ، رییس گروه تحقیقاتی شرکت کوچ و محمد علی یالچین داغی، رییس بخش اجراییات شرکت دوغان یایین حضور پیدا خواهند کرد.

علی کوچ در خصوص حضور پررنگ ترکیه در اجلاس ۲۰۰۸ داووس گفت که ترکیه پتانسیل اقتصادی بزرگی است. ما همواره از اینکه نتوانسته ایم کشورمان را آنگونه که هست نشان دهیم دچار ضعف بوده ایم. اجلاس داووس فرصتی است برای ما تا بتوانیم جایگاه خودمان در جهان را به تمام جهانیان نشان دهیم.

این درحالی است که یکی دیگر از میزبانان مراسم اختتامیه این اجلاس کشور فرانسه است. سخنگوی نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد که میزبانی ترکیه در مراسم اختتامیه، باعث می شود تا ترکیه بیشتر شناخته شود.

محمد علی یالچین داغی هدف از حضور ترکیه در این اجلاس را بخشیدن جانی تازه به اجلاس داووس دانست و گفت با حضور در اجلاس داووس که در برنامه کاری کشورهای مختلف جهان است می توانیم صدای ترکیه را رسا تر از گذشته به گوش دیگران برسانیم.

از آنجا که پیش از این قرار بود کشور چین چنین مراسمی را در مراسم اختتامیه برگزار کند، جایگزین شدن نام ترکیه به جای چین می تواند فرصت خوبی برای ترک ها باشد تا بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند.

حضور پررنگ ترکیه در این اجلاس با حمایت بسیار خوبی از طرف دولت ترکیه و سرمایه گذاران به نام این کشور صورت گرفت. این درحالی است که رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه نیز با حضور خود در اجلاس داووس نشان دهنده این واقعیت است که ترکیه بیش از پیش خواهان مطرح شدن در دنیای اقتصاد است. چرا که در کنار مسائل سیاسی و رایزنی های انجام شده در خصوص پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، سیاست مداران ترک می دانند که یکی از مسائل عمده مخالف اتحادیه اروپا با حضور ترکیه در این اتحادیه اقتصاد این کشور است. هرچند ترکیه در سال های اخیر رشد اقتصادی چشمگیری داشته است اما این رشد اقتصادی هنوز به آن درجه از ثبات نرسیده است که بتواند اتحادیه اروپا را متقاعد کند که ترکیه را به عنوان عضوی ثابت در میان خود بپذیرد.

اجلاس داووس امسال از روز ۲۳ ژانویه (چهارشنبه هفته جاری) به طور رسمی کار خود را آغاز خواهد کرد و ۲ هزار و ۵۰۰ اقتصاددان، سیاست مدار و نخبه گان علوم سیاسی و اقتصادی از ۸۸ کشور جهان در این اجلاس شرکت خواهند کرد. در میان شرکت کنندگان در این اجلاس، پرویز مشرف، رییس جمهور پاکستان، کاندلیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا، تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا و بیل گیتس حضور خواهند داشت.

در این میان رهبران ۲۷ کشور جهان در کنار ۱۱۳ وزیر از کشورهای مختلف در میان شرکت کنندگان در این اجلاس هستند. از میان شرکت کنندگان می توان به نام های زیر اشاره کرد: فانسوا فیون، نخست وزیر فرانسه، گوردن بروان، نخست وزیر بریتانیا، حامد کرزای، رییس جمهور افغانستان، رانیا، پادشاه اردن، یاسو فوکودو، نخست وزیر ژاپن، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، روبرت زوئلیک، رییس بانک جهانی، محمد خاتمی، رییس جمهور سابق ایران و پائولو کوئیلو، نویسنده معروف برزیلی شرکت خواهند کرد.

لازم به ذکر است که محمد خاتمی اولین سخنران اجلاس امسال داووس خواهد بود که روز پنجشنبه سخنرانی خود با موضوع "بازگشت مذهب – مساله ای که باید دولتهای سکولار منتظر آن باشند" ایراد خواهد کرد.

نویسنده : آرزو دیلمقانی



همچنین مشاهده کنید