جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

هدف توکلی از نوشتن نامه به احمدی نژاد


هدف توکلی از نوشتن نامه به احمدی نژاد

رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به نامه انتقاد آمیز خود به رئیس جمهور گفت هدف از اقدام من کمک به دولت می باشد و کاری در جهت تقویت فضای نقد, آزادی و خیر خواهی است

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به نامه‌ انتقاد آمیز خود به رئیس جمهور گفت: هدف از اقدام من کمک به دولت می‌باشد و کاری در جهت تقویت فضای نقد، آزادی و خیر خواهی است.

احمد توکلی عضو فراکسیون اکثریت مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس با اشاره به نامه‌ سر گشاده خود به رئیس جمهور که روز یکشنبه منتشر شد ، با بیان اینکه فکر می‌کنم انتقاد مشفقانه از هر دولتی وظیفه هر اصولگرا است، گفت: در زمینه سیاست خارجی در کنار توفیقاتی که این ایام داشتیم، ملاحظات جدی نیز وجود داشته و دارد که دولت باید به آن توجه کند.

وی افزود: این جانب به عنوان نماینده مجلس و یک فرد مدعی اصولگرایی وظیفه خود دیدم که با رئیس جمهور محترم که خادم ملت است در محضر افکار عمومی سخنی بگویم، چنانکه پیشتر هم این کار را انجام داده‌ام و در آینده نیز هر وقت لازم باشد آن را انجام خواهم داد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نامه‌ی انتقاد آمیز خود را به رئیس جمهور جدی دانست و خاطرنشان کرد: این انتقاد جدی بود و به همین دلیل تمامی روزنامه‌های دو جریان رقیب سیاسی آن را منعکس کردند.

توکلی با اشاره به گزارش‌های اخیر پیرامون موضوع هسته‌ای ایران خاطرنشان کرد: در واقع درباره اصل دو جنبه‌ای بودن گزارش‌های اخیر در این زمینه نقدهای زیادی در محافل و رسانه‌ها مطرح شده است، البته هر منتقدی نباید تصور کند که نقد او حرف اول و آخر است، چنانچه من نیز چنین تصوری ندارم.

وی با اشاره به استقبال رسانه‌ها از این نامه گفت: استقبال رسانه‌های مخالف دولت از نامه‌ی این جانب چیز غریبی نیست، اگر این استدلال پذیرفته شود که انتقادی ممکن است مورد استقبال مخالفین دولت قرار گیرد، نباید آن انتقاد را مطرح کرد، آن وقت اصولگرایان باید از هر نقدی نسبت به دولت خودداری کنند که این خود ضد اصولگرایی است.

عضو فراکسیون اکثریت مجلس با تأکید بر اینکه مهم خیرخواهی و انصاف است، با اشاره به سفر رئیس جمهور به قطر گفت: ضروری است که توضیح دهم پس از شنیدن توضیحات نماینده وزارت امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این سفر نکات مثبتی را هم در پی داشت.

توکلی با بیان اینکه اظهار تمایل ایران برای شرکت رئیس جمهور در این اجلاس امری غیر متداول در عامل سیاست نیست که به طور خصوصی انجام گرفته بود خاطرنشان کرد: امیر قطر که رئیس اجلاس شورای همکاری خلیج فارس بود با دعوت نامه‌ رسمی از رئیس جمهور ایران استقبال کرد، در حالی که امیر قطر ۷ دقیقه بیشتر وقت سخنرانی در این اجلاس نداشت، اما رئیس جمهور کشورمان نطق ۱۳ دقیقه‌ای ارائه کرد و چندین بار هم از خلیج همیشه فارس در این نقط نام برد. وی افزود: این در حالی است که دو تن از رؤسای دولت‌های منطقه نیز درخواست حضور در اجلاس دوحه را داشتند که شورای همکاری خلیج فارس آن را نپذیرفته و این نشانه اهمیت جمهوری اسلامی ایران است که رسماً به این اجلاس دعوت می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به مصاحبه وزیر امور خارجه قطر با خبرنگاران پس از اجلاس شورای همکاری خلیج فارس گفت: وزیر خارجه قطر در این مصاحبه صراحتاً بر اینکه خلیج فارس از قدیم خلیج فارس بود تصریح کرد که این امر نشان می‌دهد وزارت خارجه تضمین‌هایی گرفته بود ولی متأسفانه آنها شرط مهمان‌نوازی را رعایت نکردند و حضور رئیس‌جمهور کشورمان در این سفر را به درخواست ما اعلام کردند.

توکلی افزود: آنها مثل گذشته دعاوی بی‌اساس خود را در باره جزایر ایرانی تکرار کردند، البته اگر لغو شرکت وزیر خارجه در اجلاس امنیتی بحرین را پاسخ وزارت خارجه ایران به این بداخلاقی‌ها و سوء‌ استفاده‌ها بدانیم، پاسخ در خور تقدیری است.

وی در پایان تأکید کرد: اگر انتقادهایی شبیه نامه اینجانب مطرح نمی‌شد، این حقایق تقدیم مردم نمی‌گشت.