یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

فن ناشناخته پرورش اندام فاش شد


فن ناشناخته پرورش اندام فاش شد

سالیان زیادی از عمر پرورش اندام و ورود آن به کشور ما می گذرد و با توجه به علاقه شدید عموم مردم به داشتن بدنی ایده آل,در طی چند سال اخیر شاهد هجوم روز افزون جوانان به باشگاههای بدنسازی هستیم

سالیان زیادی از عمر پرورش اندام و ورود آن به کشور ما می‌گذرد و با توجه به علاقه شدید عموم مردم به داشتن بدنی ایده‌آل،در طی چند سال اخیر شاهد هجوم روز افزون جوانان به باشگاههای بدنسازی هستیم. اصولا اگر بخواهیم با خودمان رو راست باشیم و حقیقت ماجرا را بررسی کنیم بسادگی می‌فهمیم که یکی از مهمترین دلایل این هجوم همه جانبه جوانان ایرانی به سمت باشگاههای بدنسازی بعد اجتماعی این ورزش است. بدین معنا که در کشور ما باب شده هر کس بازوهای کلفت و سینه و سرشانه بزرگ دارد ورزشکار است و باقی ورزشکارانی که سالهاست خاک باشگاه می‌خورند ولی به خاطر نوع ورزششان بدن درشتی ندارند اصلا به چشم نمی‌آیند.کدام رشته ورزشی را سراغ دارید که ورزشکارش بتواند _و جرات کند_ دو ساله خود را مربی باشگاهها بداند و برای دیگران برنامه تجویز کند!!؟ آیا رشته ورزشی سراغ دارید که به کمک دارو یا سایر عوامل جانبی،ورزشکاران بتوانند در آن رشته دو ساله قهرمان بشوند،جثه شان سه برابر یا بیشتر شود،در جامعه به دید یک ورزشکار با سابقه دیده شوند و .....!!!!!!!! همین نکات ساده است که باعث شده ۹۰ درصد جوانان ایرانی بدنساز شوند و بدون توجه به روح ورزش و اخلاق ورزشی به گنده کردن هیکلشان بپردازند.کجایند جهان پهلوان تختی‌ها و کجایند پوریای ولی‌ها که ببینند به روحیه جوانمردی در ورزش چطور بی توجهی می‌شود و از آن مهمتر چگونه مهمترین رکن ورزش یعنی سلامتی نادیده گرفته می‌شود.باز هم مثل همیشه،بگذریم!!!!!

هدف از نوشتن این مقاله جاری سازی زیبایی کلام و نصحیت‌های پدربزرگانه نیست ولی همین تلنگرها بعضی مواقع بسیار موثرند و از روند بروز فاجعه به طرز قابل مشاهده‌ای می‌کاهند.از این حرف ها که بگذریم می‌رسیم به قسمت اصلی بحث مورد نظرمان و اینکه چرا اینقدر تقلیدهای کورکورانه در بین بدنسازان زیاد شده است؟

مدتهاست که در باشگاههای بدنسازی بدون توجه به سایر ورزشکاران مشغول تمرین هستم و در حقیقت سرم به کار خودم است.با این احوال بعضی مواقع که با سایر ورزشکاران بخصوص مبتدی‌ها هم صحبت می‌شوم می‌بینم که واقعا چطور روز به روز آمار تقلید از دیگران در این ورزش افزایش می‌یابد.از اجرای برنامه تمرینی و غذایی حرفه‌ای‌ها و انجام دادن فرم ناصحیح حرکات توسط مبتدیان که بگذریم به نکته جالب و جدیدی می‌رسیم و آن هم کنار گذاشتن حرکات پایه در برنامه تمرینی مبتدیان می‌باشد!!!! همه جور تقلید و اشتباه دیده بودیم جز این یکی!

البته باید بگویم که مسبب اصلی این خط مشی جدید که حرکات پایه منسوخ شده‌اند و دستگاهها جایگزین آنها شده‌‌‌اند،همین شیادان به اصطلاح مربی هستند که روزانه خیلی از شماها به آنها رجوع می‌کنید و بابت یک برنامه تمرینی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان هزینه می‌کنید آن هم با هزار منت!!! مربی نماهای سال ۸۷ که ظاهرا علومشان ته کشیده یک راهکار جدید از آنطرف قطب‌ها و از روی تمرین اسکیموها کشف کرده‌اند و آن هم منسوخ شدن حرکاتی مثل پرس سینه هالتر،اسکوات هالتر،پرس سرشانه هالتر و جایگزین شدن دستگاه‌ها بخصوص دستگاه اسمیت در اینگونه حرکات است!!!! بالاخره سرکیسه کردن ورزشکاران یک فن انجام نشده می‌خواهد و مربیان ما هم مثل بروسلی فن نهایی شان را در سال ۸۷ اینگونه رو کرده‌اند!

در این مقاله گرچه در نظر داریم اذهان عمومی را آگاه کنیم ولی روی اصلی صحبت‌ ما با مربیان باشگاههاست.اینکه چطور این جایگزینی مطرح شده یک بحث جدا دارد ولی این موضوع که چرا ورزشکاران ما برنامه‌های تمرینی‌شان را بدون بررسی و تحقیق انجام می‌دهند کاملا قابل تفکر و مستلزم بررسی زیادی است.واقعا چرا ورزشکاران تازه‌کار فقط برنامه‌ای را روزانه انجام می‌دهند و دنبال دلایل این حرکات نیستند؟ چرا موقعی که مربی حرکات پایه‌ای را منسوخ می‌داند ورزشکاران به خاطر درک علت این مسئله با مربیشان وارد بحث نمی‌شوند و اگر پاسخ قانع کننده‌ای نمی‌گیرند چرا بازهم حرف آن مربی را سند می‌دانند؟

همانطور که گفتم سالهاست بدنسازی روند رو به رشدی پیدا کرده و سیر پیشرفت علوم تغذیه و تمرین هم در همین راستا سیر صعودی به خود گرفته است.خیلی رفتارهای غلط گذشته اصلاح شده‌اند و بسیاری از اشتباهات گذشته در علوم ورزشی کنونی کاملا منسوخ شده‌اند.سالهاست که قهرمانان بزرگی آمده‌اند و حرکات جدیدی را به جامعه بدنسازی معرفی کرده‌اند ولی خود فراموش شده‌اند.سالهاست که روی حرکات قدیمی و جدید تحقیقات گسترده‌ای انجام می‌شود و اصلاحات زیادی روی آنها انجام می‌گیرد.ولی اینکه ورزشکار یا محققی حرکات پایه‌ای را مناسب نداند و دستگاه را توصیه کند کاملا غیر معقولانه و ناآگاهانه است.از آن زمانی که پرورش اندام وارد عرصه حرفه‌ای شد و قهرمانان بزرگی مثل آرنولد،لی هنی و دوریان یتس آمدند و رفتند تا حالا که رونی‌ کلمن و جی‌کاتلر بر بام بدنسازی دنیا ایستاده‌اند حرکات پایه مثل پرس سینه،اسکوات،پرس سرشانه همیشه در برنامه قهرمانان مذکور موجود بوده و در اکثر موارد هم هالتر ابزار اجرای این حرکات بوده است.هنوز هم جی‌کاتلر و رونی‌ کلمن در قدیمی‌ترین باشگاههای آمریکا و با همان ابزار هالتر و دمبل خودمان تمرین می‌کنند.این دستگاه یا فلان حرکت جدید نیست که یک ورزشکار را قهرمان می‌سازد،این علم درست تمرین در کنار تغذیه و استراحت مناسب است که دنیای ورزش را به پیش می‌برد و همین می‌شود که از ۵۴ ورزشکار ایرانی در المپیک فقط دو نفر مدال می‌گیرند و این در حالیست که یک ورزشکار آمریکایی ۸ مدال طلا می‌گیرد!!!!

حرکات پایه‌ که در بالا به آن اشاره شد از ارکان اصلی برنامه تمرینی یک مبتدی و حتی حرفه‌ای‌ها می‌باشد و میزان هورمونی که بدن در قبال پاسخ به فشار این حرکات ترشح می‌کند بسیار بالاتر از حرکات با دستگاه است.البته به هیچ وجه نمی‌توان دستگاه‌ها را بی ثمر دانست ولی باز هم متذکر می‌شویم که حرکات پایه جزء ارکان اصلی برنامه تمرینی مبتدی‌ها محسوب می‌شوند و هر کس رشد بیشتر و سایز بالاتری را می خواهد باید چنین فشارهایی را نیز تجربه کند.حرکات با دستگاه نیز در زمان خودشان بسیار خوب هستند البته اگر درست اجرا شوند.اجرای حرکات با دستگاه گرچه ایمن‌تر هستند ولی گاهی مواقع بسیار مصدومیت‌زا هستند.بارها اتفاق افتاده که شما و من در باشگاه‌ها مبتدیانی را در حال اجرای اسکوات با دستگاه اسمیت دیده‌ایم.بسیاری از این مبتدیان تحت نظر مربی باشگاه تمرین نمی‌کنند و در حقیقت راهنمایی اینگونه ورزشکاران نحیف به نوعی کسر شان برای مربیان ما تلقی می شود!! ورزشکار مبتدی که هنوز فرم اجرای اسکوات را درست بلد نیست زیر اسمیت می‌رود و در حالیکه پاهیش عقبتر از بدنش قرار دارد شروع به اجرای حرکت می‌کند.خدای من واقعا این نشست و برخاست در حالتیکه زانو از بدن عقبتر است چه بلایی سر زانوها و کمر این ورزشکار خواهد آورد؟؟؟؟ این فقط نمونه‌ای از اشتباهات مبتدیان است که به خاطر ندانستن فرم درست حرکت،صورت می‌پذیرد.حال اگر این مبتدی همین حرکت را با هالتر اجرا کند چنین بلایی به سرش خواهد آمد؟ مسلما نه! گرچه ممکمن است یکسری اشتباهات دیگر داشته باشد ولی چنین اشتباه مرگباری هرگز اتفاق نخواهد افتاد چرا که وی اصلا قادر نخواهد بود زانوهایش را این چنین اشتباه قرار دهد.

مخلص کلام اینکه با وجود آمدن دستگاه‌های جدید و مدرن در بدنسازی،هنوز هم هالتر و دمبل ابزار یک بدنساز هست و خواهد بود.هرگز گول ظاهر فریبنده دستگاه‌های جدید را نخورید و تا می‌توانید با همان هالتر و دمبل تمرین کنید و مطمئن باشید موفقتر خواهید بود.

http://tansaz.blogsky.com