جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چین ده ها هزار کارگر کره شمالی را به کار می گیرد


چین ده ها هزار کارگر کره شمالی را به کار می گیرد

به دلیل تحریم ها, کره شمالی قادر به صادر کردن سلاح های خود نیست بنابراین از مردمش برای افزایش نقدینگی استفاده می کند بیشتر درآمد این کارگران نیز مستقیما به جیب رژیم کره شمالی می رود

به دلیل تحریم‌ها، کره شمالی قادر به صادر کردن سلاح‌های خود نیست. بنابراین از مردمش برای افزایش نقدینگی استفاده می‌کند. بیشتر درآمد این کارگران نیز مستقیما به جیب رژیم کره شمالی می‌رود.

چین بی‌سروصدا ده‌ها هزار کارگر کره شمالی را به کشور خود دعوت می‌کند تا برای کره تزریق پولی فراهم شود و به این ترتیب رژیم پرتلاطم کره با صادرات کار سخت جمعیت به شدت فقیر خود سرپا نگه داشته شود.

به گفته بازرگانان و تحلیل‌گران، این داد‌و‌ستد انسانی که به صورت علنی توسط پکن یا پیونگ‌یانگ اعلام نشده باعث می‌شود ۴۰۰۰۰ خیاط‌زن، تکنیسین، مکانیک، کارگر ساختمان و معدن کار مشغول آماده کردن ویزا برای کار در چین باشند. بیشتر درآمد کارگران مستقیما به جیب حکومت کمونیست کره شمالی می‌رود.

سون کیانگ جو، مقام اطلاعاتی سابق کره جنوبی که اکنون ریاست روزنامه سئولی موسسه استراتژی اتحاد در کره شمالی را بر عهده دارد گفت: «به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، کره شمالی قادر نیست بیش از این سلاح‌های خود را صادر کند بنابراین از مردم خود برای افزایش نقدینگی استفاده می‌کند».

با وجودی که مهاجران کره شمالی، ویتنام، میانمار و فیلیپین سال‌ها به صورت غیرقانونی در چین کار می‌کنند، اما بسیاری از کارشناسان نیروی کار در چین معتقدند این میزان صدور ویزا برای کارگران ماهر و نیمه ماهر در پکن بی‌سابقه است. این داد‌و‌ستد انسانی، در حالی که چین مشکل کمبود نیروی کار ندارد، نشان می‌دهد که پکن تا چه اندازه مایل است از کشور تحت‌الحمایه خود که وضعیت بی ثباتی دارد حمایت کند.

سال گذشته، رهبر طولانی مدت کره، کیم جونگ ایل فوت کرد و پسرش کیم جونگ اون در آستانه ۳۰ سالگی خود جانشین او شد.

جان پارک، شخصیت علمی که راجع به روابط چین و کره مطالب بسیاری نوشته می‌گوید: «این‌گونه حس می‌کنم که این شروع موج بزرگ‌تر ورود کارگران کره شمالی باشد که کاملا قابل توجه خواهد بود. به کره شمالی این فرصت داده می‌شود که بر پشت موفقیت اقتصادی چین سوار شود و به سمت اقتصاد نوپای خود تحت رهبری جدید حرکت کند.»

در طی این سال‌ها، کره شمالی تعداد محدودی از کارگران خود را به روسیه (جایی که کارگران در معدن و قطع درختان مشغول به کار هستند)، لیبی، بلغارستان، عربستان سعودی و آنگولا صادر کرده است. صدها زن جوان کره شمالی در کارخانه‌های پوشاک و کفش در جمهوری چک مشغول به کار بودند، اما به‌دلیل نگرانی‌های فعالان حقوق بشر در اروپا که معتقد بودند این کارگران عملا بردگان کار هستند، قراردادهایشان لغو شد.

اولین کارگران کره شمالی تحت برنامه جدید چین چند ماه پیش به شهر آرام تومین که در مرز کره شمالی قرار گرفته رسیدند. یک تاجر اهل تومین که خواست نامی از او برده نشود گفت: «آنها در حال حاضر اینجا هستند.» او گفت که ۱۴۰ کره‌ای که در کارخانه لباس زیر شهر مشغول کار هستند را می‌شناسد.

گزارش شده که کارگران دیگر نیز به شهرهای دان دنگ‌و‌هان چان رسیده‌اند؛ دان دنگ شهر مرزی بزرگ‌تری است که در نزدیکی رودخانه یالو قرارگرفته و به محل عبور نیروهای کمونیست چینی در جنگ کره معروف است،‌ هان چان نیز شهر مرزی در جاده جدیدی است که به بندر کشتیرانی راسون منتهی می‌شود و چین در حال توسعه تاسیسات بندری خود در این شهر است.

بر اساس این برنامه ریزی جدید، هر کارگر کره شمالی بایستی سالیانه حدود ۲۰۰۰ دلار پول نقد را به پیونگ‌یانگ بیاورد. با حقوق ماهیانه ۲۰۰ الی ۳۰۰ دلار، کارگران کمتر از ۵۰ دلار را می‌توانند برای خود نگه دارند. با این حال، به گفته کارشناسان، این مشاغل مزیتی برای کارگران کره شمالی محسوب می‌شود، چرا که دستمزدها در کره کمتر از ۱۰ دلار در هر ماه است و غذا نیز بسیار کمیاب است.

کیم سو یئول، گزارشگر روزنامه کره شمالی (سرویس خبری ویژه) گفت: دولت کره شمالی «طی روند دقیقی این کارگران را انتخاب می‌کند. دولت افرادی را انتخاب می‌کند که نسبت به حزب کارگر وفادار باشند تا مطمئن شود این گارگران فرار نمی کنند و زمانی هم که در چین هستند به شدت تحت کنترل هستند. همچنین کارگران بایستی ازدواج کرده باشند.»

کیم بر این باور است که کارگران در حال حاضر پذیرفته‌اند که اولین موج این روند باشند و به این ترتیب در سال جاری ۱۲۰۰۰۰ نفر وارد چین خواهند شد.

کره شمالی به تازگی تعدادی از کارگران را در چین و در رستوران‌های دولتی کره شمالی وارد کار کرده به گونه‌ای که زنان جوان با لباس‌های سنتی کره‌ای آواز کارائوکه می‌خوانند و گوشت کبابی و ننگ میون(ماکارونی سرد مخصوص) سرو می‌کنند. اما بیشتر کارگران کره شمالی در چین به صورت غیرقانونی از مرز گذشته اند و با حقوق روزانه یک دلار و یک کاسه برنج کار سخت می‌کنند.

وجوه ارسالی از جانب کارگران تحریم شده بایستی مقداری از جریان نقدی پیونگ یانگ که با فروپاشی چندین پروژه در حال اجرای کره شمالی از بین رفت و باعث به دام افتادن صدها میلیون از پول رژیم شد، را جبران کند.

پارک هیونگ جونگ، محقق ارشد در موسسه کره‌ای وحدت ملی می‌گوید: «درحال حاضر، اقتصاد کره شمالی عملا ورشکسته است. به منظور گسترش اشتغال، آنها نیاز به اصلاحات دارند اما رهبری این کشور تمایلی برای این کار ندارد. بنابراین آنها به دنبال کسب درآمد هستند. در شرایط کنونی برای کارفرمایان چینی، کارگری بهتر از کارگران کره‌ای وجود ندارد، چرا که آنها مطیع، کارآمد و ارزان هستند.»

باربارا دمیک

مترجم: رضوانه امامی پور

منبع: لس آنجلس تایمز