چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آخرین نفسهای بوش


آخرین نفسهای بوش

“جرج بوش” که در کرواسی صحبت می کرد, خطاب به افرادی که در میدانی در شهر زاگرب تجمع کرده بودند, اعلام نموده که عضویت در ناتو به کشورهای این منطقه, محافظت و حمایتی پایدار را در قبال تهدیدهای خارجی عرضه خواهد کرد سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در نشست اخیر خود که در شهر بخارست پایتخت رومانی برگزار شد, از کرواسی برای عضویت در این سازمان دعوت بعمل آوردند

بوش پسر،رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا سعی دارد در ماههای آخر حکومت خود در ایالات متحده آمریکا همچنان در برابر روسیه سنگ اندازی نموده وتهدیدات واشنگتن علیه مسکو و پکن را افزایش دهد.البته در این میان سهل انگاری برخی مقامات روسی از جمله ولادیمیر پوتین نیز موثر بوده است.رئیس جمهوری آمریکا با وجود مخالفت های شدید روسیه تاکید کرد درهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به روی تمامی کشورهای اروپای شرقی باز است.

“جرج بوش” که در کرواسی صحبت می کرد، خطاب به افرادی که در میدانی در شهر زاگرب تجمع کرده بودند، اعلام نموده که عضویت در ناتو به کشورهای این منطقه، محافظت و حمایتی پایدار را در قبال تهدیدهای خارجی عرضه خواهد کرد.سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در نشست اخیر خود که در شهر بخارست پایتخت رومانی برگزار شد، از کرواسی برای عضویت در این سازمان دعوت بعمل آوردند.بوش این سخنان را پیش از عزیمت به مسکو برای انجام آخرین دیدار رسمی خود با “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه ابراز داشت.در عین حال بوش از اعزام نیروهای آمریکایی بیشتر به افغانستان خبر داده است.وزیر دفاع آمریکا در این خصوص اظهار نموده است که جورج بوش در اجلاس سران ناتو در بخارست در خصوص اعزام تعداد قابل توجهی از نیروهای آمریکایی به افغانستان در سال ۲۰۰۹ وعده داد.

بنا براظهارات رابرت گیتس انتظار می‌رود در سال ۲۰۰۹ ایالات متحده تعداد قابل توجهی نیروی اضافی به افغانستان اعزام کند. بوش در ژانویه‌ی ۲۰۰۹ از مقام ریاست جمهوری کناره‌گیری خواهد کرد.

رابرت گیتس در عین اظهار داشت که جنگ در افغانستان علیه طالبان با حمایت سیاسی گسترده‌ی مردم در آمریکا روبه‌روست و وی انتظار دارد که رییس جمهور آتی کشورش خود را در قبال جنگ مسوول بداند. واشنگتن از هم پیمانان خود در ناتو خواسته تا به دنبال افزایش خشونت‌ها در افغانستان تلاش‌های خود را دو چندان کنند.

در همین حال سران ناتو در بخارست وعده دادند که در عملیات‌های نظامی در افغانستان تعهد و پایبندی بلندمدت داشته باشند.

فرانسه نیز وعده داد تا ۷۰۰ سرباز ارتش خود را به افغانستان اعزام کند. ایتالیا، رومانی و یونان نیز در خصوص تشکیل تیم‌هایی جهت آموزش یگان‌های نیروهای امنیتی افغانستان قول مساعد دادند.

از سوی دیگر،بوش مجبور شده است تحت فشار هم حزبیهای جمهوریخواه خود و نیز برخی دموکراتهای فعال آمریکایی،از برخی سیاستهای خود در قبال مسئله اشغال عراق عقب نشینی کند. بر این اساس دولت بوش قصد دارد این هفته اعلام کند که دوره‌ی ماموریت سربازان آمریکایی در عراق و افغانستان از اواخر تابستان امسال از ۱۵ ماه به ۱۲ ماه کاهش خواهد یافت.

این تصمیم در حالی اتخاذ می‌شود که ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در عراق آماده می‌شود تا هفته‌ی آینده گزارش پیشرفت‌های اوضاع امنیتی در عراق را به کنگره‌ی آمریکا ارایه کند. هم‌چنین انتظار می‌رود وی توصیه‌هایی را در خصوص تعداد نیروها در عراق در آینده ارایه کند. یک مقام بلندپایه‌ی دولتی که خواست نامش فاش نشود گفت که تصمیم‌هایی برای استقرار نیروها به صورت ۱۲ ماه ماموریت و ۱۲ ماه استراحت وجود دارد. هنوز مشخص نیست که این تصمیم جدید در مورد کدام یک از یگان‌ها اجرا خواهد شد.

ژنرال جورج کیسی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا از جمله مقاماتی بوده که خواستار کوتاه شدن دوران ماموریت نیروهای آمریکایی برای کاهش فشارهای ناشی از ماموریت طولانی و پی در پی بر روی آنها شده است. مقام‌های آمریکایی در روزهای اخیر عمدتا در خصوص کاهش دوره‌ی ماموریت سربازان سکوت اختیار کرده‌اند.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا گفت که انتظار دارد بوش به زودی در خصوص پیشنهاد ارتش تصمیم‌گیری کند. وی در عین حال هشدار داد که کاهش زمان حضور سربازان در خط مقدم محدودیت‌هایی را روی کارهایی که ارتش می‌تواند در آینده انجام دهد، اعمال خواهد کرد.

حامد رشیدی