چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پرواز به سلامت
تابستان است و فصل مسافرت هم به دنبال آن به خانههای بیشتر ما ایرانیها پا گذاشته است. ممکن است تصمیم گرفته باشید تابستان را به یکی از شهرهای توریستی کشورمان بروید و یا از میان آگهیهای روزنامهها، یکی از کشورهای دیدنی دنیا را برای مسافرت انتخاب کنید. اگر برای مسافرت هواپیما را انتخاب کرده باشید، بدون شک راحتتر و در زمان کمتر به مقصد خواهید رسید. ولی پیش از پرواز، بهتر است با ایمنی پروازهای هوایی در هواپیما آشنا شوید تا در این سفر هوایی بیشتر به شما و خانوادهتان خوش بگذرد.
پروازهای یک سره را انتخاب کنید:
گاهی شما مجبورید برای پرواز به نقطهای دور، پروازهای خود را عوض کنید. جالب است بدانید بیشتر حوادث هوایی در هنگام بلند شدن هواپیما از زمین و یا هنگام نشستن آن روی زمین رخ میدهند بنابراین در صورتی که پروازهای یک سره را انتخاب کنید، ایمنی بیشتری خواهید داشت.
یک هواپیمای بزرگ:
سعی کنید هواپیماهایی را برای پرواز انتخاب کنید که بزرگ باشند و حداقل بیش از ۳۰ مسافر صندلی داشته باشند. در حوادث هوایی، احتمال زنده ماندن مسافران در هواپیماهای بزرگ بیشتر است.
به توصیههای پیش از پرواز گوش دهید:
شاید به نظر شما صحبتهای مهماندار و حرکات تکراری او پیش از پرواز، خستهکننده باشد ولی به آن توجه کنید چون ممکن در خروج اضطراری در هواپیماهای گوناگون متفاوت باشد. کارت ایمنی پرواز را هم دقیقا مطالعه کنید.
تا هنگامی که روی صندلی نشستهاید، کمربندهای پرواز را بسته نگه دارید:
تلاش کنید هنگامی که روی صندلی هواپیما نشستهاید و پرواز ادامه دارد، کمربندهای پرواز را بسته نگه دارید. در این صورت اگر هواپیما در یک جریان هوای اتفاقی افتاد و دچار تکانهای شدید شد، شما پرتاب نخواهید شد و ایمنی بیشتری خواهید داشت.
مواد خطرناک را از چمدانتان خارج کنید:
فهرست طولانی از موادی وجود دارد که خطرناکاند و شما نباید آن را در کیف دستی و یا چمدان خودتان قرار دهید. بنزین و سایر موادقابل اشتعال، اسید، الکل، مواد خورنده و گازهای سمی را هرگز همراه خود وارد هواپیما نکنید.
مراقب نوشیدنیهای داغ باشید:
شاید میل داشته باشید در طول پرواز چای یا قهوه داغ نوش جان کنید ولی ممکن است این نوشیدنیها به دلیل حرکت هواپیما روی لباس یا تن شما بریزند. بنابراین اجازه دهید مهمانداران این کار را برایتان انجام دهند. آنها در این زمینه آموزش دیدهاند و میتوانند نوشیدنیها را در راهروهای هواپیما حمل کنند و به دست شما برسانند.
چمدانهای چرخدار را انتخاب کنید:
این روزها چمدانهایی در رنگهای زیبا به بازار آمدهاند که شما میتوانید به راحتی آنها را روی زمین بکشید و به راحتی حمل کنید. اگر لازم باشد چمدانهای سنگین را بلند کنید، فشار زیادی را بر اسکلت و ستون فقرات خودتان وارد میکنید که میتواند باعث دردهای عضلانی ـ اسکلتی پس از مسافرت هوایی شود. به طور معمول حمل چمدانهایی سنگینتر از ۱۸ کیلوگرم دشوار است و میتواند فشار زیادی را به بدنتان وارد کند.
اسم و آدرستان را روی چمدانها بنویسید:
برای اینکه خیالتان از بابت گم شدن چمدانها راحت باشد، یک برگه کاغذ کوچک بردارید و اسم و نشانی و تلفن خود را روی آن یادداشت کنید. این برگه را روی چمدانتان نصب کنید. برای اطمینان بیشتر یک عدد از این نوشتهها را نیز درون چمدانتان قرار دهید.
چمدانی مخصوص خودتان:
بیشتر چمدانها شکلها و رنگهای مشابهی دارند. همین مورد موجب میشود شما نتوانید به راحتی چمدانتان را از میان چمدانهای دیگر به راحتی پیدا کنید و یا شاید مسافری دیگر چمدان شما را اشتباهی بردارد. بنابراین در هنگام خرید چمدان تلاش کنید نوعی را انتخاب کنید که رنگ و شکل متمایزی داشته باشد.
مدارکتان را در چمدان نگذارید:
مدارک و وسایلی که گران و یا با اهمیت هستند را درون چمدان نگذارید. پول نقد، لبتاپ و مدارک را در کیف دستیتان جای دهید و با خود به درون هواپیما ببرید. در صورتی که این وسایل مهم را در چمدانتان قرار دهید و به هر دلیلی چمدانتان گم شود، دچار مشکلات جدی خواهید شد.
ایمنی در توربولانس هوا:
توربولانس هوا در حین پرواز به طور معمول غیرقابل پیشبینی است و ممکن است هواپیما را دچار تکانهای ناگهانی کند. بنابراین برای اینکه خودتان و یا فرزندانتان پرتاب نشده و دچار آسیبهای فیزیکی نشوید، باید نکات ایمنی را رعایت کنید. کمربند ایمنیتان را همواره بسته نگه دارید، فقط در کشور آمریکا سالانه ۳۸ مسافر در اثر نبستن کمربند ایمنی پرواز و افتادن هواپیما در توربولانس دچار صدمه فیزیکی میشوند.
لباسهای نخی بپوشید:
تلاش کنید هنگامی که قصد یک مسافرت هوایی دارید، لباس نخی به تن کنید. این لباسها علاوه بر اینکه شما را خنک نگه میدارند در صورتی که هواپیما دچار آتشسوزی شد از شما حفاظت بیشتری میکنند در حالی که لباسهای نایلونی و پلیاستر هنگامی که در برابر حرارت قرار گیرند ذوب میشوند.
بیماری خود را اطلاع دهید:
اگر شما و یا فرزندتان مبتلا به یک بیماری هستید مثل صرع، بیماری قلبی و... که ممکن است طی پرواز دچار حملاتی شوید حتما پیش از پرواز، مهمانداران را از وضعیت سلامت خودتان آگاه کنید تا آنها آمادگی لازم را برای کمک به شما در شرایط اضطراری داشته باشند.
مراقب کودک شیطانتان باشید:
فراموش نکنید این خود شما هستید که مسوولیت مراقبت و نظارت بر فرزندتان را برعهده دارید نه خدمه هواپیما. بنابراین تلاش کنید او را سرگرم نگه دارید و کنترل کنید.
در پروازهای هوایی طولانی جست و خیز کودک روی صندلی و یا راهروهای هواپیما میتواند موجب ریختن نوشیدنیهای داغ روی مسافران شود و یا حتی موجب آسیب خود کودک شود.
بنابراین برای ایمنی فرزندتان و سایرین او را کنترل کنید. راه دیگر آن است که اجازه ندهید در صندلی مجاور راهرو بنشینید.
اسباب بازیهای ایمن:
اگر کودک شما تمایل دارد اسباببازیهایش را همراه بیاورد، اجازه ندهید اسباببازیهای تیز، سنگین و یا حتی قابل شکستن را با خود به درون کابین هواپیما بیاورد.
اسباببازیهای الکترونیکی هم میتوانند با کارکرد سیستمهای الکترونیکی هواپیما تداخل کنند و خطرآفرین شوند.
حتی اگر هم اسباببازی همراه خودتان نبرید، در طول پرواز میتوانید از مهماندار خواهش کنید یک اسباببازی برای سرگرم کردن کودکتان در اختیار شما بگذارد.
ترس از پرواز:
شما هم از پرواز میترسید. خواندن خبرهای سقوط هواپیما در روزنامهها شما را حسابی وحشت زده میکند و در هنگام پرواز هواپیمایتان هر لحظه میترسید که هواپیمای شما هم سقوط کند؟
ترس از پرواز یک پدیده پیچیده روانی است که با شنیدن خبرهای ناخوشایند در این زمینه بیشتر تحریک میشود. توربولانس یا جریانهای شدید هوا که گاه هواپیما در آن گرفتار میشود میتواند موجب بروز تکانهای شدید در هواپیما شود که ترس و اضطراب شما را از پرواز دامن میزند.
فراموش نکنید این جریانهای هوا به طور معمول نمیتوانند مشکلی در پرواز هواپیما ایجاد کنند و پس از لحظاتی برطرف میشوند. در هنگام پرواز آرامش خودتان را حفظ کنید و به جای فکر کردن به صحنههای بد به آرامش و مدیتیشن فکر کنید.
سرگرم کردن خودتان به مطالعه نیز میتواند حواس شما را از ترس منحرف کند. اگر هیچ یک از این روشها کارساز نیست با مشورت پزشک یک عدد قرص آرامبخش پیش از پرواز میل کنید.
دکتر گلرخ ثریا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست