چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

چند الگوی پیشنهادی برای رسیدن به وزن دلخواه


چند الگوی پیشنهادی برای رسیدن به وزن دلخواه

تغذیه سالم یکی از ارکان سلامت است. بنابراین رعایت اصول تغذیه برای سالم ماندن ضروری است. به گزارش «Third age»، برخی افراد که از مشکل اضافه وزن رنج می برند، می پندارند که با حذف برخی مواد …

تغذیه سالم یکی از ارکان سلامت است. بنابراین رعایت اصول تغذیه برای سالم ماندن ضروری است. به گزارش «Third age»، برخی افراد که از مشکل اضافه وزن رنج می برند، می پندارند که با حذف برخی مواد غذایی از رژیم غذایی شان، می توانند تناسب وزن خود را به دست آورند؛ در حالی که با این کار نه فقط به هدف خود که تناسب وزن است، نمی رسند بلکه به علت نرسیدن برخی از مواد ضروری به بدن، سلامت آن ها نیز به خطر می افتد. محققان علم تغذیه در این رابطه چند الگوی پیشنهادی دارند که ضمن رعایت اصول بهداشتی به این افراد کمک می کند تا به هدف خود برسند. هم چنین افراد لاغر با رعایت این الگوها می توانند به وزن دلخواه خود برسند. رعایت این الگوها به افراد سالم نیز در حفظ سلامتشان کمک می کند.

۱) انگیزه خود را مشخص کنید؛ تمام انسان ها آرزو دارند زندگی سالمی داشته باشند و دچار مرگ زودرس نشوند تا شاهد بزرگ شدن کودکان خود باشند. در این راستا برخی از افراد که گاهی هوس خوردن غذاهای مضر می کنند، از خود می پرسند آیا مثلا شیرینی را به بودن و زندگی در کنار کودک خود ترجیح می دهم؟ داشتن چنین انگیزه قوی، امتیاز بزرگی محسوب می شود.

۲) گام های تدریجی بردارید؛ یک شبه روش تغذیه خود را تغییر ندهید، بلکه کم کم شروع کنید؛ به عنوان مثال آب را جایگزین نوشابه گازدار و میوه را جایگزین چیپس و شکلات کنید. به محض عادت کردن به این تغییر اولیه یک و یا ۲ هفته بعد تغییر دیگری در زندگی خود ایجاد کنید. عادت به تغییرات کوچک باعث می شود راحت تر با رژیم غذایی جدید کنار بیایید.

۳) از گرفتن رژیم سنگین پرهیز کنید؛ بعضی از افراد برای کم کردن وزن به رژیم های سنگین روی می آورند که دوام طولانی ندارد و پس از رهایی از آن روش دوباره اضافه وزن پیدا می کنند. روش هایی را انتخاب کنید که مداوم باشد.

۴) غذاهایی را که دوست دارید، انتخاب کنید؛ این نکته بسیار مهم است. اگر از خوردن سالاد متنفرید، آن را در رژیم غذایی جدید خود نگنجانید. ذائقه هر کسی فرق می کند. مفید بودن یک ماده غذایی دلیلی نمی شود که حتما آن را مصرف کنید! شاید یکی ماست، پنیر و بادام دوست داشته باشد و دیگری ماهی، بادمجان و گردو! غذاهای سالمی را که دوست دارید، در رژیم غذایی خود بگنجانید تا راحت تر با این رژیم کنار بیایید.

۵) همیشه غذای مناسب با خود همراه داشته باشید؛ به هر جایی که می روید غذای سالمی با خود همراه داشته باشید. سعی کنید در طول روز همیشه تنقلات یا غذاهای کمی بخورید تا احساس گرسنگی شدید نکنید.

۶) خارج از خانه غذای سالم بخورید؛ در رستوران ها و یا مهمانی، بهترین و سالم ترین غذا را انتخاب کنید. می توانید سالاد با سس کمتر، گوشت کم چرب، ماهی کباب شده و سبزیجات بخارپز شده را انتخاب کنید.

۷) ناپرهیزی؛ قرار نیست که هرگز کیک شکلاتی نخورید! اگر هوس خوردن کردید، به مقدار آن توجه کنید. ۲ ، ۳ قطعه کوچک کیک و ۲ تا ۳ قاشق بستنی، رژیم شما را به هم نخواهد زد.

۸) هنگام تمایل به نوعی ماده غذایی، خوراکی سالم دیگری جایگزین آن کنید؛ در صورتی که هوس خوردن شیرینی جات می کنید، به خوردن میوه یا مواد غذایی سالم دیگری روی بیاورید.

۹) خوراکی ها و مواد غذایی ناسالم در منزل نگه ندارید؛ در صورت دسترسی داشتن به مواد غذایی ناسالم خواه ناخواه به خوردن آن روی می آورید، بنابراین از خریدن این گونه خوراکی ها جلوگیری کنید.

۱۰) خود را گرسنگی ندهید؛ بیشتر زنان باید روزی حداقل ۲۰۰/۱ کالری ومردان ۵۰۰/۱ کالری مصرف کنند، هرچند که این میزان نیز برای خیلی ها کم است. گرسنگی دادن به بدن منجر به از دست دادن ماهیچه می شود که سلامت بدن را تهدید می کند.

۱۱) در صورت پرخوری، کالری اضافه را بسوزانید؛ گاهی ممکن است مجبور به ناپرهیزی شوید. ناامید نشوید، می توانید دوباره تلاش کنید. با ورزش، پیاده روی و سالم خوردن وزن اضافه خود را کم کنید.