پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه ترافل خرما با شکلات و گردو
ترافل نوعی شیرینی شکلاتی فرانسوی است و اگر به روش اصلی تولید شود، جزو شیرینیهای گران قیمت و پرطرفدار در دنیا محسوب میشود. این شیرینی معمولا به صورت کروی، مخروطی و به طور کلی منحنی شکل تهیه میشود و با آجیل و انواع مغزها، پودر کاکائو و انواع شکلات تزیین میشود. ترافل برای اولین بار در فرانسه تهیه شد و شناخته شدهترین نوع آن ترافل آمریکا، سوئیس و اروپا است.
ترافل خرما، نوعی شیرینی سالم و مقوی تهیه شده از خرماست و علت نامگذاری آن به خاطر شکل گرد و کروی آن است. ترافل خرما را می توان با شکلات مذاب ترکیب کرد یا آن را با شکلات پوشاند که به آن طعم و مزه خاصی میدهد. در این مقاله شما را با طرز تهیه ترافل خرما با شکلات و گردو آشنا خواهیم ساخت. با ما همراه باشید.
طرز تهیه ترافل خرما
مواد لازم برای تهیه ترافل خرما
خرما
200 گرم
شکلات تخته ای با کیفیت
30 گرم
گردو
30 گرم
پودر پسته، نارگیل، خلال بادام، پودر کاکائو برای تزیین
به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه ترافل خرما | |
خرما | 200 گرم |
شکلات تخته ای با کیفیت | 30 گرم |
گردو | 30 گرم |
پودر پسته، نارگیل، خلال بادام، پودر کاکائو برای تزیین | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- خرما را در ظرفی ریخته، روی آن آب جوش بریزید و اجازه دهید ۲-۱ دقیقه در آب جوش بماند تا پوست آن به راحتی جدا شود.
- خرما را از آب خارج کرده، پوست آن را جدا کنید و هسته آن را درآورید.
- شکلات تختهای را با چاقو به قطعات کوچک تقسیم کرده و آن را به روش بن ماری ذوب کنید.
- گردو را در غذاساز ریخته و آن را خرد کنید.
- گردو را از غذاساز خارج کرده، خرما را در غذاساز ریخته و آن را له کنید.
- پودر گردو را به پوره خرما اضافه کرده و با هم کاملا مخلوط کنید.
- ترکیب خرما و گردو را به شکلات ذوب شده اضافه کرده و با یک قاشق چوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- ترکیب شکلات، خرما و گردو را در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود و قابلیت شکل دهی پیدا کند.
- ترکیب حاصل را از یخچال خارج کرده، دست خود را کمی با روغن مایع چرب کنید و مواد را با دست به شکل گلولههای کوچک، گرد کنید.
- ترافلها را بسته به سلیقه خود در پودر نارگیل، پودر پسته، پودر کاکائو و ... بغلطانید و در یخچال قرار دهید تا خنک شوند.
ترافل خرما با شکلات و گردو را میتوان به روش دیگری نیز تهیه کرد:
- گردوی خرد شده و پوره خرما را به هم مخلوط کرده، با چنگال هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
- مخلوط گردو و خرما را با دست به شکل گلولههای کوچکی به اندازه گردو درآورده و در شکلات ذوب شده بغلطانید.
- گلولهها را از شکلات خارج کرده و در یک سینی استیل بچینید یا در کپسول قرار دهید.
- روی ترافلها را به دلخواه با انواع آجیل، پودر پسته، پودر نارگیل، مروارید خوراکی و ... تزیین کنید و سینی را در یخچال قرار دهید تا شکلات ببندد و سفت شود.
این ترافلها را میتوانید به مدت طولانی در ظرف دردار در یخچال نگهداری کنید و همراه با چای نوش جان کنید.
این شکلات خوشمزه از خواص خرما برخوردار است:
- خرما در کاهش چربی خون، موثر است و از آن میتوان در تهیه شیرینیها به جای شکر استفاده کرد.
- فسفر و ویتامین B موجود در خرما باعث سرزنده نگاه داشتن سلولهای عصبی میشود.
- این میوه برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است و منبع غنی آهن محسوب میشود.
- در تقویت دستگاه ایمنی کودکان مفید است و برای ورزشکاران میتواند عصرانهای مقوی باشد.
علارغم اینکه خرما به دلیل انرژی رسانی باید در رژیم غذایی هر فردی قرار گیرد، ولی:
- برای افراد دیابتی بیش از ۲ عدد خرما در روز توصیه نمیشود.
- مصرف زیاد خرما برای افراد مبتلا به دیابت، افراد مبتلا به سندرم متابولیک، بیماریهای قلبی و عروقی و تبخال مضر است.
- مصرف زیاد خرما باعث آسیب به کبد و طهال، افزایش فشار خون، جوش دهان و پوسیدگی دندانها میشود.
- بنابرین در خوردن آن نباید افراط شود، چرا که دارای قند زیادی است و افرادی که لوزالمعده حساس دارند یا بیماری دیابت در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از آن استفاده کنند.
برای آشنایی با خواص خرما به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: مهمترین خواص خرما چیست؟
گروه آشپزی وب