پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا
شکلات چیپسی رنگی چیست و چگونه تهیه می شود؟
شکلات، یکی از خوراکیهای پرطرفدار در سراسر جهان است که از ترکیب کاکائو و شکر درست میشود. هر چه میزان چربی کاکائو بیشتر و میزان شکر کمتر باشد، شکلات مرغوبتری حاصل میشود. شکلات به صورت پودر، مایع، ورقهای و با طعمهای تلخ، شیرین، نیمه شیرین و شیری، در رنگهای سفید و قهوهای وجود دارد. شکلات در شیرینی پزی کاربرد فراوانی دارد و کیفیت آن میتواند تاثیر چشمگیری بر مرغوبیت دسر و شیرینی داشته باشد. در این میان، شکلات چیپسی نوعی شکلات حاوی درصد بالایی از کاکائو میباشد که در برابر حرارت مقاوم بوده و بهترین شکلات برای تهیه انواع کیک و شیرنی خشک بحساب میآید. این نوع شکلات را میتوان به راحتی در منزل و به رنگهای مختلف تهیه کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه شکلات چیپسی رنگی، روش های تشخیص شکلات مرغوب و نگهداری آن آشنا سازیم.
برای آشنایی با طرز تهیه کیک خیس شکلاتی مقاله زیر را دنبال کنید:
بیشتر بخوانید: کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن
![شکلات چیپسی رنگی چیست و چگونه تهیه می شود؟ | وب](/web/imgs/34/16/ns7bf1.jpeg)
مواد لازم برای تهیه شکلات چیپسی رنگی | |
شکلات تلخ سفید | 1 پیمانه |
روغن نارگیل | 1/2 پیمانه |
عسل | 4 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
رنگ ژله ای و پودری | به میزان لازم |
طرز تهیه شکلات چیپسی رنگی
برای تهیه شکلات چیپسی رنگی باید از شکلات رنگی استفاده کرد. برای تهیه شکلات رنگی از شکلات سفید، از رنگ ژلهای و پودری که بر روی آن عبارت "مخصوص شکلات" درج شده، استفاده کنید و به هیچ وجه از رنگهای مایع برای رنگ کردن شکلات استفاده نکنید. زیرا ترکیب مقداری آب با شکلات، آن را خراب میکند. به منظور رنگ کردن شکلات سفید:
- ابتدا باید آن را به روش بن ماری یا با استفاده از مایکروویو ذوب کنید و پس از اینکه شکلات ذوب شد، سر خلال دندان را در رنگ فرو کرده و سپس با آن شکلات ذوب شده را هم بزنید تا رنگ آن به شکلات منتقل شود.
- سپس با قاشق، شکلات را هم بزنید تا رنگ در همه قسمتهای شکلات پخش شود.
- اگر مقدار رنگ کافی نبود، دوباره با خلال دندان مقداری رنگ اضافه کنید.
از این شکلات رنگی میتوانید مطابق مراحل ذکر شده در ذیل، برای تهیه شکلات چیپسی رنگی استفاده کنید.
-
در ظرف مقدار کمی آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و سپس روغن نارگیل را در آن بریزید.
-
حرارت را ملایم کرده و مخلوط آب و روغن را تا حدی هم بزنید که رنگ آن شفاف شود.
-
شکلات رنگی، عسل و وانیل را به مایع فوق اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا رنگ آن براق شود.
-
وقتی مخلوط غلیظ شد، آن را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد و به هنگام فرم دادن به آن مشکلی پیش نیاید.
-
کف یک سینی، کاغذ روغنی را پهن کنید.
-
پس از ۳۰ دقیقه، شکلات را از فریزر خارج کرده و در قیف بریزید، سپس با فشار دادن قیف نقطههایی از شکلات روی کاغذ روغنی ایجاد کرده و قیف را سریع به سمت بالا بکشید تا به شکل چیپس شکلاتی سنتی درآید.
-
سینی حاوی شکلات را به مدت ۲۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد و سفت شده و پس از خارج کردن از فریزر به راحتی از روی کاغذ روغنی جدا شوند.
-
شکلات چیپسی را در پلاستیک فریزر ریخته، در فریزر نگهداری نکنید و از آن برای تزیین استفاده کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه شکلات چیپسی
- در صورت نگهداری شکلات چیپسی در یخچال یا فریزر، براق بودن خود را از دست میدهد.
- شکلات را در ظرفی که ترجیحا از جنس استیل باشد، ذوب کنید.
- در صورت استفاده از مایکروویو برای ذوب کردن شکلات، مراقب باشد تا شکلات نسوزد. پس از ۲۰ ثانیه آن را از دستگاه خارج کرده، با لیسک پلاستیکی هم بزنید و این عمل را چند بار تکرار کنید تا شکلات کاملا حل شود.
تشخیص شکلات مرغوب و نگهداری آن
- طی فرایند تولید شکلات کریستالهایی در آن ایجاد میشوند که باعث پایداری شکلات میشوند و با نگهداری در یخچال از بین میروند؛ بنابراین شکلات را همواره در محیط خارج از یخچال و در جای خنک نگهداری کنید.
- شکلات مرغوب و مناسب برای شیرینی پزی، شکلاتی است که حاوی کره کاکائو باشد و اگر از چربی گیاهی در آن استفاده شود برای شیرینی پزی مناسب نمیباشد. زیرا شکلات نامرغوب دیرتر آب شده و زودتر بسته میشود و شما را برای تهیه دسر با مشکل مواجه میسازد.
- شکلات مرغوب باید در دست یا دهان فورا حل شود.
- شکلات مرغوب در صورت ذوب شدن، دیرتر میبندد و سفت میشود.
- طی فرایند تولید شکلات کریستالهایی در آن ایجاد میشوند که باعث پایداری شکلات میشوند و با نگهداری در یخچال از بین میروند؛ بنابراین شکلات را همواره در محیط خارج از یخچال و در جای خنک نگهداری کنید.
- شکلات مرغوب و مناسب برای شیرینی پزی، شکلاتی است که حاوی کره کاکائو باشد و اگر از چربی گیاهی در آن استفاده شود برای شیرینی پزی مناسب نمیباشد. زیرا شکلات نامرغوب دیرتر آب شده و زودتر بسته میشود و شما را برای تهیه دسر با مشکل مواجه میسازد.
- شکلات مرغوب باید در دست یا دهان فورا حل شود.
- شکلات مرغوب در صورت ذوب شدن، دیرتر میبندد و سفت میشود.
گروه آشپزی وب
انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 پزشکیان ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم جلیلی مناظره مناظره انتخاباتی دولت
تهران قتل مسکو هواشناسی تب دنگی پلیس وزارت بهداشت سلامت قوه قضاییه خانواده آموزش و پرورش شهرداری تهران
تورم خودرو مسکن قیمت طلا قیمت دلار قیمت سکه بازار خودرو قیمت خودرو دلار دولت سیزدهم بازار سرمایه بورس
زنان تلویزیون سینما تئاتر سینمای ایران بازیگر تخت جمشید علیرضا قربانی رسانه ملی کنسرت
دانش بنیان ماهواره کنکور ۱۴۰۳
رژیم صهیونیستی روسیه جو بایدن فلسطین ترکیه دونالد ترامپ غزه جنگ غزه اسرائیل فرانسه چین اوکراین
فوتبال استقلال یورو 2024 سپاهان علیرضا بیرانوند باشگاه پرسپولیس کریستیانو رونالدو باشگاه استقلال لیگ برتر جام ملت های اروپا لیگ برتر ایران نقل و انتقالات
هوش مصنوعی نمایشگاه الکامپ گوگل اینستاگرام سامسونگ اپل ایرانسل روزنامه چشم
کاهش وزن دیابت خواب قهوه سرطان مغز مو فشار خون گلابی