قیمت طلا امروز




 پیامدهای جنگ ایران

 سایت هم میهن / ۱۳ ساعت قبل

عراقچی تغییر نگاه منطقه به ساختار امنیتی پس از جنگ اخیر را تشریح کرد

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به پیامدهای جنگ اخیر گفت کشورهای منطقه بیش از گذشته به ضرورت ایجاد سازوکار امنیت جمعی پی برده‌اند و نقش پایگاه‌های نظامی خارجی را در افزایش ناامنی ارزیابی می‌کنند.
 عراقچی تغییر نگاه منطقه به ساختار امنیتی پس از جنگ اخیر را تشریح کرد
به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایرنا،  «سیدعباس عراقچی» در گفت‌وگو با معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور با تشریح عملکرد وزارت امور خارجه در دولت چهاردهم، گفت: «سیاست خارجی ایران یک امر مستمر است که ممکن است در هر دولتی با یک سری ابتکارات و دیالوگ متفاوت پیش برود اما اصول طبیعتا ثابت است.

وی افزود: در دولت دکتر پزشکیان اولویت بیشتری به همسایگان داده شد و اولویت ما بر این اساس قرار گرفت تا در محیط پیرامونی‌مان اولا صلح و آرامش برقرار شود و بعد از آن زمینه‌های همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با همسایگان ایجاد شود.»

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه ما حتی در عملکرد فضای مجازی‌مان همسایگان را اولویت قرار دادیم، گفت: «همسایگان ما اولویت ما هستند و این اولویت قرار دادن همسایگان، طبیعتاً الزاماتی هم به دنبال دارد. یکی از این الزامات رفع هرگونه تنش و گسترش روابط و ایجاد کردن زمینه‌های جدید و ظرفیت‌های جدید در تعاملات است.»

دیپلماسی استانی و تاثیرات مثبت آن در جنگ ۴۰ روزه

عراقچی دیپلماسی استانی را یکی از مهم ترین تفاوت‌های دولت چهاردهم در سیاست خارجه با دولت‌های قبلی برشمرد و افزود: « اگر یکی از ویژگی‌های کاملاً جدید دولت دکتر پزشکیان را بخواهم نام ببرم، همین دیپلماسی استانی است که خیلی‌ها در ابتدا متوجه نشدند موضوع چیست و فکر می‌کردند من دارم سفرهای استانی می‌روم یا مشغول یک فعالیت تبلیغاتی هستم اما به تدریج این موضوع جا افتاد و همه متوجه شدند که دیپلماسی استانی یک مکمل برای دیپلماسی همسایگی است.

وی ادامه داد: شهرهای مرزی ما خودشان این ظرفیت را داشتند تا با کشورها ارتباط برقرار کنند و استاندارها خودشان ظرفیت‌هایی را به من معرفی می‌کردند که واقعاً شگفت‌انگیز بود. این موضوع توانست به خودی خود منجر به گسترش صادرات و واردات شود.»

رئیس دستگاه دیپلماسی با ذکر یک مثال درباره دیپلماسی استانی توضیح داد: «مشکلی که در مرز ما با بازارچه مرزی، تردد مرزی، قاچاق و موضوعاتی از این دست در مرزها داشتیم می‌توانست با دو استان همجوار خیلی سریع‌تر و راحت‌تر حل ‌شود تا اینکه تصمیم گیری‌ها به پایتخت‌های کشورها منتقل شود».

عراقچی برگزاری همایش‌های متفاوت در استان‌های شمال شرق و مشهد و دیگر نقاط کشور را در این زمینه بسیار ثمربخش قلمداد کرد و گفت: «با رخداد جنگ، برگزاری این همایش‌های استانی با سفرای کشورهای مختلف متوقف شد که درصدد هستیم در وضعیت با ثبات دوباره آن را احیا کنیم.»

به گفته عراقچی دیپلماسی استانی که مساله مهم دولت چهاردهم در سیاست خارجی بود، موجب شد در زمان جنگ و محاصره دریایی، نیازهای حداقلی کشور از طریق استان‌های مرزی تامین شود که نتیجه ارتباطات استانی با کشورهای همسایه بود.

نگاه پزشکیان، نگاه جهان اسلام‌شمول است

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از گفت‌وگو به اعتقاد قلبی دکتر پزشکیان به وحدت بین کشورهای اسلامی اشاره کرد و توضیح داد: «دکتر پزشکیان در ملاقات‌های متعدد با سران کشورهای همسایه که همگی مسلمان هستند به اتحاد مابین امت اسلامی تاکید می‌کردند و من در جلساتی که حضور داشتم، شاهد بودم که ایشان همیشه می‌گفتند: چرا ما نباید با هم همکاری داشته باشیم؟ چرا نباید کشورهای اسلامی با هم در یک مجموعه واحد مثل کشورهای اروپا و اتحادیه اروپا قرار بگیرند؟ یا مثلا چرا نباید یک خط آهنی بین کشورهای اسلامی وجود داشته باشد؟ مثالی که خود ایشان هر بار می‌زدند این بود که چرا نباید یک خط آهنی وجود داشته باشد که مسلمان‌ها از طریق آن بتوانند هم به مکه ، هم عراق و هم مشهد و دیگر نقاط زیارتی بروند و اساسا چرا ما یک مسیر زیارتی یا مسیر اتصال کشورهای اسلامی نداریم؟ »

وی ادامه داد: «نگاه دکتر پزشکیان یک نگاه جهان اسلام‌شمول است، جهان اسلام‌نگر است و یک نگاه و دید بلند به امت اسلامی است. در یکی از ملاقات‌ها رئیس یکی از کشورها خیلی با ایشان بحث کرد که دیگر چیزی به نام امت اسلامی وجود ندارد. بعضی‌ها به سمت آمریکا رفتند، بعضی‌ها به سمت‌های دیگر رفتند اما خاطرم هست که دکتر پزشکیان به جد با ایشان بحث می‌کرد که این‌طور نیست و ما اگر با هم بیشتر گفت‌وگو کنیم و مراوده داشته باشیم حتماً این وحدت اسلامی می‌تواند دوباره احیا شود.»

اصلاح ارتباط با جمهوری آذربایجان، مدیون تعاملات مثبت رئیس جمهور است

عراقچی گفت: مسعود پزشکیان به شدت معتقد به گفت‌وگو، ارتباط کلامی و صحبت کردن است. در سفری که به منطقه کردستان عراق رفتیم، ایشان با زبان کردی با اطرافیان مراوده کردند که خیلی مورد استقبال واقع شد و روابط ما را با آن منطقه یک تکان اساسی به سمت پیشرفت، داد.

وی با ذکر نمونه مشابه دیگری از تعامل مثبت رئیس جمهور با کشورهای همسایه گفت: وقتی ایشان به جمهوری آذربایجان سفر کرد، روابط ما که تا حدودی با فراز و نشیب همراه بوده و مشکلاتی نیز در آن پیش می‌آمد، به‌دلیل ارتباط کلامی‌ که آقای پزشکیان با رئیس‌جمهور آذربایجان برقرار کرد در جریان سفر ایشان کاملاً متحول شد.

پزشکیان، نظریه پرداز سیاست خارجی است

عراقچی ادامه داد: « در همین جنگ اخیر، یک روز مشکلی در ارتباط ما با جمهوری آذریجان پیش آمد که یک مقداری رابطه را تلخ کرد. تماس آقای پزشکیان با رئیس‌جمهور آذربایجان و به قولی یک چاق‌سلامتی به زبان آذری و استفاده از چند مثل آذری، ورق را کامل برگرداند و صحنه را عوض کرد.»

وی تصریح کرد: «این اعتقاد ایشان را راسخ‌تر کرده که از طریق گفت‌وگو و تعامل می‌شود به دستاوردهایی رسید که با تنش، دعوا و بداخلاقی نمی‌شود به آنها رسید و به زعم بنده، او از این جهت به شکلی نظریه‌پرداز سیاست خارجی است.»

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: «جنگ ۱۲ روزه ارتباط ما را با همسایگان به‌شدت گسترده‌تر و قوی‌تر کرد. همه همسایگان ما در آن جنگ، حمله رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و با ما همراهی کردند و از مردم ایران حمایت کردند و خب، کمک‌هایی را هم انجام دادند. در جنگ ۴۰ روزه، به علت حضور آمریکا در جنگ اوضاع کمی متفاوت شد و بعضی از کشورها ملاحظاتی داشتند. وقتی جنگ به منطقه گسترش پیدا کرد، طبیعتاً رابطه ما با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس وارد فاز تنش‌آلودی شد.»

وی ادامه داد: «ما همچنان با بقیه کشورهای همسایه‌مان در منطقه آسیای مرکزی، منطقه قفقاز، در شرق کشور، افغانستان و پاکستان و در غرب، ترکیه و عراق، رابطه‌ خوبی داریم. باید تاکید کنم که این کشورها کمک‌های بسیار قابل توجهی به ما کردند؛ به‌عنوان مثال در ارائه بعضی از کالاهای مورد نیاز، بحث‌های دارویی و ... و همچنین اجازه دادن به تردد ایرانیان در راه‌مانده همکاری هایشان در خاطر ما می‌ماند.»

جنگ ۴۰ روزه معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد

عراقچی بیان کرد: «اما نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم و به شکلی دستاورد ایران است این است که در اثر این جنگ، کشورهای منطقه اصولاً نگاهشان به ساختار امنیتی منطقه تغییر پیدا کرد. در نگاه قبلی، اتکا به نیروهای خارجی برای تأمین امنیت وجود داشت ولی جنگ اخیر نشان داد که نیروهای خارجی و پایگاه‌های خارجی نه‌تنها نتوانستند امنیت بیاورند، بلکه به عامل مخل امنیت تبدیل شدند.»

وزیر امور خارجه ادامه داد: «اگر دقیق شوید می‌بینید که کشورهایی که پایگاه نداشتند، اتفاقاً سالم‌تر ماندند و کمتر از این جنگ تأثیر بد گرفتند، تا کشورهایی که پایگاه آمریکایی در داخل آنها بود و قرار بود که از آنها حمایت کند. این پایگاه‌ها در اصل از رژیم صهیونیستی حمایت کرد و نتوانست از اینها دفاع بکند!.»

ایجاد تعاملات و ارتباطات جدید ایران با کشورهای منطقه در آینده نزدیک

وی تاکید کرد: «به نظر من، در حال حاضر درک دقیق‌تر و درست‌تری در کشورهای منطقه ایجاد شده که باید امنیت در منطقه خلیج فارس حتماً یک امنیت دسته‌جمعی باشد و حتماً باید ابعاد اقتصادی را هم در برگیرد. نمی‌شود با ناترازی اقتصادی بین کشورهای منطقه به یک صلح دائمی رسید. نمی‌شود با ناامنی و ناترازی امنیتی در کشورهای منطقه، به یک امنیت پایدار و دسته‌جمعی رسید. لذا نگرش‌های جدیدی ایجاد شده و تماس‌های ما با این کشورها هم الان دوباره شروع شده که با نگاه جدید و با ارتباطات جدید، به نظر من مسیر خوبی پیش رو داریم.»

عراقچی گفت: «یکی از این کشورها که باید اسم ببرم، کشور قطر است. صراحتاً و رسماً وارد میانجیگری بین ما و آمریکا شد و در کنار پاکستان نقش بسیار مهمی ایفا کرد. البته این دو کشوری هستند که روشن است؛ ارتباطات مشابهی با دیگران هم آغاز شده است. من الان نمی‌خواهم وارد جزئیاتش بشوم، ولی بسیار امیدوار هستم که رابطه ما با آینده منطقه خلیج فارس، رابطه بسیار خوبی خواهد بود و این منطقه دوران جدیدی را با رویکردهای جدیدی آغاز خواهد کرد که به نفع همه کشورها و ملت‌های منطقه خواهد بود.»

دوره ریاست‌جمهوری پزشکیان و وزارت خارجه، مقطعی بسیار سخت بود

وزیر امور خارجه در ادامه با مرور سختی‌هایی که در مسیر سیاست خارجه در دولت چهاردهم وجود داشت، گفت: «مقطع ریاست‌جمهوری ایشان و وزارت خارجه بنده، مقطع بسیار سختی بوده است. البته ما مأموریت‌های معمول خودمان در سیاست خارجی و در دیپلماسی اقتصادی را دنبال کردیم ولی همزمان با موضوع درگیری‌ها در منطقه، آنچه در لبنان و سوریه اتفاق افتاد و بعد جنگ ۱۲ روزه، جنگ اخیر رمضان یا ۴۰ روزه و سپس جریاناتی که در دی ماه صورت گرفت و دخالت‌های خارجی، دوران پرالتهابی را پشت سر گذاشتیم.»

وی افزود: «در کنارش، مذاکرات شکل گرفت؛ مذاکراتی که به اصطلاح با آمریکا به صورت غیرمستقیم صورت گرفت و بعد مذاکرات اخیر که منجر به یک یادداشت تفاهم شد. همه اینها یک سیاست خارجی بسیار شلوغ، سخت و پر از فراز و نشیب را ایجاد کرد و در این مسیر، آقای دکتر پزشکیان کاملاً همراه بودند و از ما حمایت کردند.»

دکتر پزشکیان به وزارت خارجه اعتماد داشتند و استقلال دادند

عراقچی ادامه داد: «به نظر من، یکی از ویژگی‌های دکتر پزشکیان، اعطای استقلال به سیاست خارجی در کار کردن است و این ناشی از اعتمادی است که به مدیران خودشان دارند و اعتمادی که به مدیریت سیاست خارجی و وزارت امور خارجه داشتند. در کار کردن، دست ما را باز گذاشته بودند؛ فقط از ما می‌خواستند که در چارچوب تدابیر رهبری، دیدگاه‌های خود ایشان و البته منافع ملی کشور حرکت کنیم.»

وزیر امور خارجه دولت چهاردهم تاکید کرد: «انتظارات ایشان در این شرایط سخت، به‌طور مشخص تلاش برای کاهش تنش، ایجاد گفت‌وگو و برقراری مذاکره در جهت منافع کشور و حل‌وفصل اختلافات و در زمان جنگ هم بر خاتمه جنگ، متمرکز بود.»

ما آتش‌بس نمی‌خواستیم، خاتمه جنگ را می‌خواستیم

وی تصریح کرد: «به خاطر تجربه جنگ دوازده روزه رئیس جمهور با آتش بس مخالف بودند و گفتند ما می‌خواهیم جنگ باید به گونه‌ای تمام شود که دیگر تکرار نشود. همان روز دوم یا سوم جنگ بود که ترامپ یک توییتی زد با دو کلمه «تسلیم بدون قید و شرط». خب، آنها دنبال تسلیم بودند و هر طرحی را که می‌توانستند دنبال کردند اما ناموفق ماندند.»

عراقچی خاطر نشان کرد: «نتیجه این شد که فکر می‌کنم از بیست‌ودوم یا بیست‌وسوم اسفند بود که درخواست آنها برای مذاکره شروع شد. البته درخواست اول آنها از یک متن ۱۵ بندی شروع شد که در حقیقت یک تسلیم‌نامه بود و اگر کسی یک روزی آن ۱۵ بند را بیاورد مقایسه بکند با این یادداشت تفاهمی که الان به آن رسیدیم در ۱۴ بند، کاملاً روشن است که ما از کجا به کجا رسیدیم، چه درخواست‌هایی داشتند و چه در عمل چه اتفاقی افتاد؟ از تقریباً بیست‌ودوم یا بیست‌وسوم اسفند که اولین پیام‌ها آمد تا یادداشت تفاهمی که روز ۲۵ خرداد امضا شد، ما سه ماه با فراز و نشیب‌های بسیار زیاد مذاکرات داشتیم.»

پزشکیان مهم ترین عامل رسیدن به تفاهم نامه بود

عراقچی تصریح کرد: در همه این مسیر واقعاً آقای دکتر پزشکیان حامی اصلی ما و حامی اصلی تیم مذاکره‌کننده بودند که ریاستش را آقای دکتر قالیباف به عهده داشتند. حمایت سرسختانه ایشان و مقابله با همه ایده‌های دیگر و موانعی که وجود داشت، به نظر من مهم‌ترین عاملی بود که ما توانستیم به این تفاهم برسیم.

وی ادامه داد: دکتر پزشکیان به عنوان مسئولیتی که به عنوان رئیس‌جمهور در سیاست خارجی دارند، این قضیه را با اشراف کامل دنبال می‌کردند. در همه جلسات حضور داشتند، حتی در جلساتی که جلسات کمیته‌ها بود و ایشان علی‌القاعده حضورشان لازم نبود. به ابتکار خودشان تشریف می‌آوردند و جلسه را به سمتی که انتظار داشتند که برود نظارت و هدایت می‌کردند.

انتخاب قالیباف برای مذاکرات پیشنهاد پزشکیان بود

عراقچی همچنین اظهار داشت: انتخاب دکتر قالیباف به پیشنهاد رئیس‌جمهور بود و ایشان این پیشنهاد را دادند. حتی در صورت‌جلسه‌ای که تهیه شد، ایشان اصرار کردند که باید اسم آقای دکتر قالیباف به عنوان مسئول مذاکرات بیاید تا صورت جلسه را امضا کنند. دکتر قالیباف تواضع به خرج می‌داد اما در نهایت رئیس جمهور گفت من با مذاکره به شرطی که دکتر قالیباف حضور داشته باشد موافق هستم.

پزشکیان اصلاح طلبی ست که کاملاً اصولگراست

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: صرف‌نظر از شناخته شدن دکتر پزشکیان با جناح بندی سیاسی، به نظر من یک فرد بسیار اصولگرا است. اصلاح‌طلب هست اما در اصلاح وضعیت‌های موجود و در پایبندی به اصول، اصولگراست. او در پایبندی به اصول و آرمان‌های انقلاب کوتاهی نمی‌کند، نسبت به اجرای تدابیر رهبری مماشات نمی‌کند و نسبت به پیگیری حقوق مردم و منافع ملی اصلاً کوتاه نمی‌آید.

وی ادامه داد: نگاهش به نیروهای مسلح یک نگاه کاملاً واقعی و مبتنی بر واقعیات است و ایمان دارد به اینکه نیروهای مسلح باید تقویت بشوند. معتقد است باید حتماً نیازهای نیروهای مسلح و به خصوص معیشت پرسنل نیروهای مسلح تأمین شود تا امنیت کشور فراهم شود.

عراقچی تاکید کرد: بارها دیدم که به هیچ وجه در تأمین نیازهای نیروهای مسلح کوتاهی نکرده. می‌خواهم بگویم چون نگاهش یک نگاه اصولی است، توان دفاعی کشور از نظر ایشان یک امر مسلم و بدیهی است و هر کاری را که از دستش برمی‌آمده برای تقویت این توان دفاعی انجام داده و شاهد هستم که همیشه در جلسات بالاخره ایشان و نیروهای مسلح تاکید دارد که نیازهای آنها تأمین شود.

پزشکیان خود را موظف به تأمین معیشت همه مردم ایران می‌داند

وی افزود: اصولاً نگاه ایشان نگاه مردمی است و نگاه جامعی هم هست. این روزها همه از مردم صحبت می‌کنند ولی منظورشان بخشی از مردم است که ظاهرا سخنگوی کل مردم هستند اما دکتر پزشکیان به کل جامعه نظر دارد است. همان‌قدربه آن مردمی که در میدان‌ها هستند توجه دارد، به مردمی هم که در میدان نیستند هم توجه دارد و خودش را موظف می‌داند که معیشت همه مردم ایران را تأمین بکند و برای همه مردم ایران کار بکند.

هیچ‌کس به اخلاص پزشکیان شک ندارد

عراقچی گفت: من بارها از ایشان کلماتی را شنیدم که شاید خودشان راضی نباشند که بگویم که چگونه، به خصوص در طول جنگ، چگونه غصه مردم را می‌خورد. آقای دکتر پزشکیان هم از روی دلش صحبت می‌کند، ادبیات خاص خودش را دارد و هیچ کسی نیست، از دوست و دشمن که به اخلاص ایشان شک بکند. حتی آنهایی هم که ممکن است برخی دیدگاه‌هایشان یا سیاست‌های ایشان را، قبول نداشته باشند به اخلاص او شک ندارند.

وی ادامه داد: خیلی هم درگیر و بند اقتضائات سیاسی و به قول خودش پروتکل‌ها و اینها نیست. خیلی راحت صحبت می‌کند و به همین دلیل هم با مردم راحت رابطه برقرار می‌کند. وقتی که به درد مردم می‌رسد، با ادبیات خودش و از ته دلش غصه می‌خورد و صحبت می‌کند. واقعاً فکر می‌کنم هیچ چیزی در طول شبانه‌روز بیشتر از این ذهن او را مشغول نمی‌کند که چگونه به وظیفه‌ اش در مقابل مردم عمل بکند.

تصویر ایران ضعیف به طور کامل از بین رفته است

عراقچی با بیان اینکه به نظر من دوره پساجنگ سیاست خارجی ایران به صورت کامل متفاوت از دوره قبل از جنگ خواهد بود گفت: «تصویر یا تصور ایران ضعیف به طور کامل از بین رفته است. ما تا قبل از جنگ، در داخل ایران ، به واسطه مسائل دی‌ماه و پیش ترمشکلات اقتصادی، طوری به نظر می رسیدیم که ضعیف هستیم و همین تصور غلط باعث شد که حمله صورت بگیرد، چون فکر می‌کردند که ایران ضعیف را چند روزه می‌توانند از بین ببرند. حالا بعد از ۴۰ روز مقاومت، این تصور ایران ضعیف تبدیل شده به تصور یک ایران سرسخت و ایران مقاوم که می‌تواند در سخت‌ترین شرایط روی پای خود بایستد.

عراقچی گفت: تصورش غیرممکن بود که ما ۴۰ روز مقابل قوی‌ترین ارتش ظاهری دنیا که صاحب سلاح هسته‌ای هم هست و ارتش دیگری که خودش را ارتش قوی منطقه می‌داند وآن هم سلاح هسته‌ای دارد، مقاومت بکنیم، بدون پدافند هوایی!

وی ادامه داد: ولی ایران در این شرایط مقاومت کرد و هیچ کس در هیچ سطحی مسئولیتش را ترک نکرد مثلا نیروهای پلیس ، تأسیسات و ساختمان‌هایشان همه از بین رفت اما با این حال شب‌ها زیر پل‌ها ایستادند و در اتوبوس‌ها و ماشین‌ها مأموریتشان را انجام دادند و در حفظ امنیت جامعه و شهرها کوتاهی نکردند.

هیچ دیپلماتی در جنگ محل وظیفه اش را ترک نکرد

عراقچی خاطرنشان کرد: هیچ‌کسی، هیچ مسئولی، نه کارش را رها کرد، نه استعفا داد، نه رفت توی خانه جایی قایم شد، نه خدای نکرده از کشور خارج شد یا پناهنده؛ از این چیزهایی که در کشورهای دیگر رخ می‌دهد دیگر وقتی بحرانی پیش می‌آید. هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که مسئولین یکی‌یکی شهید شوند، ولی محل، جای خودشان را ترک نکنند، مسئولیت خودشان را ترک نکنند. من اینجا به صراحت از همکارانم باید دفاع بکنم، هیچ یک از دیپلمات‌های ما که در خارج از کشور در معرض انواع تبلیغات و فشارها بودند وظیفه‌شان را ترک نکردند.

عراقچی گفت: رسانه‌های غربی اعتراف کردند که دیپلماسی عمومی ایران این بار به شدت قوی بود و به شدت تأثیرگذار بود؛ تأثیرگذارتر از کل رسانه‌های غربی. یک کشوری مثل ایران به تنهایی و عمدتاً از طریق توییت‌هایی که سفارت‌خانه‌های ما می‌زدند، کل فضای رسانه غرب را تحت تأثیر قرار داده بود. این را هم بگویم که دنیا ، نیروهای مسلح ایران ما را دست کم گرفته بود و فکر نمی‌کرد که آنها بتوانند آتش خودشان را تا آخرین لحظه حفظ کنند و به هر حمله‌ای به صورت متقابل جواب بدهند.

پزشکیان رابطه عاطفی نزدیکی با رهبر شهید داشت

عراقچی درباره ارتباط رهبر شهید با رئیس جمهور گفت: آن‌قدر که من در جریان بودم و می‌دیدم، رهبر شهید با آقای پزشکیان، رابطه نزدیک عاطفی داشت. آقای پزشکیان واقعاً به رهبر شهیدمان عشق داشت و کاملاً با ایشان همراه بود. در جلسات مشترکی که من حضور داشتم و می‌دیدم که رهبر شهیدمان خیلی با احترام و با عاطفه نسبت به آقای رئیس‌جمهور صحبت می‌کردند و واقعاً تعامل خیلی نزدیک و درعین حال معقول و منطقی بینشان وجود داشت.

وی ادامه داد: البته هر جا هم که لازم بود، آقای پزشکیان تبعیت می‌کرد. به هر حال ما همه ما در مقام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و در مقام مشورت، دیدگاه خودمان را اعلام می‌کنیم ولی وقتی تصمیم گرفته می‌شود، دیگر همه تابع آن تصمیم هستیم و در آن جهت حرکت می‌کنیم.

وفاق برای پزشکیان فقط یک کلیدواژه نیست

عراقچی با بیان اینکه وفاق فقط یک کلمه کلیدی برای رئیس جمهور نیست گفت: او اعتقاد دارد که شکاف داخل سیستم که نتیجه شکاف تفکری و درگیری و به اصطلاح منازعات سیاسی است باعث عقب‌ماندگی در خیلی از حوزه‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: من دیدم که رئیس جمهور در این زمینه از خودگذشتگی دارد و وقتی برخی منازعات را برای او تعریف می کنند با لحن خاص خودش‌ می‌گوید «ولش کن بابا» یا «بی‌خیال»، الان این حرف‌ها مهم نیست، مهم این است که ما با همدیگر کار بکنیم. او به سهم خودش با افراد مختلف وارد گفت‌وگو شده و در به‌کارگیری اشخاص از جناح‌های مختلف هیچ وقت دریغ نکرده است. یعنی جناح برایش مهم نبوده، اینکه آن طرف لیاقت این کار را دارد یا نه برای او مساله مهم است.

دوقطبی های کاذب مصیبت اصلی جامعه ایرانی است

وزیر امور خارجه تصریح کرد: بزرگ‌ترین مصیبت جامعه ما همین دوقطبی‌هایی است که بیشتر کاذب و بعضی وقت‌ها واقعی ایجاد می‌شود و ما نتوانستیم کنترل بکنیم.واقعاً اعتقاد دارد که اصل وفاق، کلمه کلیدی ایشان است و این وفاق فقط بین اقوام و جنسیت و اینها نیست؛ بین نحوه تفکر و نگرش جامعه است و به نظر من جامعه از این جهت خیلی مدیون ایشان است که از خودگذشتگی کرده تا بتواند وفاق را ایجاد بکند و جامعه یکدست حرکت بکند.

سیاست خارجی ایران بر اساس ایران قوی شکل خواهد گرفت

«چارچوب سیاست خارجی ما بر اساس یک ایران قوی و ایران با اعتماد به نفس و مسلط به اوضاع شکل خواهد گرفت.» عراقچی با تاکید بر این موضوع ادامه داد : از الان به بعد تصویری که مردم ایران خواهند دید تصویر یک سیاست خارجی مقتدر، قوی، باصلابت، به دنبال منافع ملی، به دنبال حقوق مردم و به دنبال سرافرازی ایران است.

عراقچی گفت: من این را به همه همکارانم هم گفتم. گفتم حواستان باشد، شما الان دیگر نماینده ملتی هستید که یک ابرقدرتی را شکست داده. بنابراین سرتان را بالا بگیرید، پرچم ما بالاست، با سربلند و به تعبیر عامیانه با زبان دراز و طلبکار باید با دنیا صحبت کنید و حق مردم ایران را بگیرید و چهره یک ایران قدرتمند را به دنیا نشان بدهیم.

وزارت امور خارجه مجری سیاست‌های کلان کشور است

عراقچی گفت: به طور مشخص صلح و جنگ، در قانون اساسی ما کاملاً روشن است که تصمیم‌گیری‌اش با چه کسی است. ما کار خودمان را، بر اساس یک فکر و عقلانیتی که عقلانیت مجموعه نظام بوده، انجام دادیم و طبق دستورالعمل‌هایی که به ما داده شده پیش رفتیم. این چیزی بود که الان هم رخ داده این است که ما در چارچوب وظایفمان و در چارچوب اختیاراتمان حرکت کردیم. مسلم بدانید که وزارت امور خارجه وظیفه و مأموریت خودش را خوب بلد است و می‌داند که چگونه باید حرکت کند.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
کدام ورزش محافظت بیشتری در برابر بیماری‌ها ایجاد می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

کدام ورزش محافظت بیشتری در برابر بیماری‌ها ایجاد می‌کند؟

پژوهشگران دریافتند انجام برخی انواع ورزش می‌تواند محافظت بیشتری از بدن در برابر بیماری‌ها ایجاد کند و خطر ابتلا به شماری از بیماری‌ها را کاهش دهد.
۲۵ فایده شگفت‌انگیز قدردانی که علم درباره «تشکر کردن» می‌گوید
سایت خبرآنلاین

۲۵ فایده شگفت‌انگیز قدردانی که علم درباره «تشکر کردن» می‌گوید

قدردانی فقط یک رفتار مؤدبانه یا گفتن یک «متشکرم» ساده نیست؛ پژوهش‌های روان‌شناسی نشان می‌دهند که تمرین قدردانی می‌تواند با بهبود حال روانی، روابط اجتماعی، خواب و حتی برخی جنبه‌های سلامت جسمی همراه باشد. از کاهش احساسات منفی و تنهایی گرفته تا افزایش مهربانی و رضایت از زندگی، در ادامه ۲۵ فایده علمی قدردانی …
نقش آراستگی در تقویت پیوند عاطفی و کاهش روزمرگی زوج‌ها
روزنامه هفت صبح

نقش آراستگی در تقویت پیوند عاطفی و کاهش روزمرگی زوج‌ها

برای اینکه آرایش واقعاً بتواند تأثیری مثبت بر رابطه زناشویی بگذارد، باید آن را به عنوان یک «مکمل» دید، نه «جایگزین»
قضاوت‌کردن؛ سدی نامرئی در برابر آرامش درونی
خبرگزاری ایسنا

قضاوت‌کردن؛ سدی نامرئی در برابر آرامش درونی

یک روان‌شناس گفت: قضاوت‌کردن بر پایه اطلاعات ناقص و پیش‌داوری‌های غلط، یکی از مهم‌ترین موانع رسیدن به آرامش درونی است و برای رهایی از آن باید آگاهی خود را افزایش دهیم و قضاوت را با درک و همدلی جایگزین کنیم.
[رامتین مرتضوی] نیمه گمشده اما مجازی!
سایت اطلاعات آنلاین

[رامتین مرتضوی] نیمه گمشده اما مجازی!

تا همین چند سال پیش هم اگر کسی می‌گفت روزی می‌رسد که می‌نشینید با یک ماشین حرف می‌زنید و ماشین هم وسط حرفتان نمی‌پرد...
کاهش وزن بدون کمتر غذا خوردن!
سایت اطلاعات آنلاین

کاهش وزن بدون کمتر غذا خوردن!

یک رژیم گیاهخواری کم‌چرب می‌تواند به افراد کمک کند بدون شمارش کالری، کاهش وعده‌های غذایی یا احساس گرسنگی مداوم، وزن کم کنند.
چطور ایندی ناوارتی و سبک پوشش او پدیده امسال دنیای مد شد؟ - چی بپوشم
سایت چی بپوشم

چطور ایندی ناوارتی و سبک پوشش او پدیده امسال دنیای مد شد؟ - چی بپوشم

آبسشن نخستین تجربه‌ی جدی او در سینما بود و نام ناوارتی را بیش از گذشته مطرح کرد. از همین بابت استایل ایندی ناوارتی نیز مورد توجه قرار گرفت.
خشم بی‌دلیل را جدی بگیرید
خبرگزاری ایرنا

خشم بی‌دلیل را جدی بگیرید

ایرنا- تهران- خشم همیشه از یک بحث خانوادگی، فشار کاری یا روزی سخت آغاز نمی‌شود. گاهی تغییر ناگهانی در خلق‌وخو، زودرنجی و طغیان‌های عصبی می‌تواند نشانه‌ای از اختلال در کارکرد بدن، نوسان هورمون‌ها یا حتی عارضه برخی داروها باشد، نشانه‌ای که پیش از قضاوت درباره رفتار فرد، باید آن را از دریچه سلامت بازبینی …
فشار انتظارات و قفل شدن ذهن دانش‌آموز در «کنکور»؛ راهکار سریع مدیریت اضطراب
خبرگزاری ایسنا

فشار انتظارات و قفل شدن ذهن دانش‌آموز در «کنکور»؛ راهکار سریع مدیریت اضطراب

در روزهای پرتنش کنکور، استرس همیشه دشمن یادگیری نیست، اما وقتی از حالت آماده‌باش کوتاه‌مدت به فشار مداوم تبدیل شود، خواب، تمرکز و حافظه را مختل می‌کند و حتی باعث می‌شود داوطلب با وجود مطالعه فراوان، سر جلسه آزمون احساس کند همه‌چیز را فراموش کرده است.
آخرین سگ خوری تابستانی در کره جنوبی
سایت عصرایران

آخرین سگ خوری تابستانی در کره جنوبی

۸۲ درصد مزارع پرورش سگ برای مصرف انسانی تعطیل شده‌اند/ آدم های سن بالا هنوز دنبال سوپ سگ هستند.
         
«بی حسی عاطفی»: قاتلی خاموش‌تر از خیانت
سایت عصرایران

«بی حسی عاطفی»: قاتلی خاموش‌تر از خیانت

خیانت و دعوا در روابط عاطفی را می‌شناسیم؛ اما بی حسی عاطفی ، بحرانی خاموش و ویرانگر است که روان درمان گرها از آن با عنوان بحران صفر عاطفی یاد می کنند؛ روز...
از سن بلوغ فرزندتان خبر دارید؟ / تفاوت های بلوغ دختران و پسران امروزی با گذشته
سایت تابناک

از سن بلوغ فرزندتان خبر دارید؟ / تفاوت های بلوغ دختران و پسران امروزی با گذشته

آیا همچنان مبتنی بر اعداد و ارقام قدیمی به سن و سال و بلوغ فرزندتان می‌نگرید؟
         
چرا رویا دیدن مغز را با کمبود انرژی مواجه می‌کند؟
خبرگزاری ایسکانیوز

چرا رویا دیدن مغز را با کمبود انرژی مواجه می‌کند؟

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که در مرحله خواب REM، با وجود افزایش جریان خون و سوخت‌رسانی به مغز، نورون‌ها ممکن است انرژی را سریع‌تر از توانایی خود برای تولید مجدد آن مصرف کنند.
بهترین دستور حمص
سایت تابناک

بهترین دستور حمص

این دیپ کرمی و لطیف که پایه اصلی آن نخود و ارده است، سال‌هاست جای خودش را در آشپزخانه‌های خاورمیانه و رستوران‌های سراسر دنیا باز کرده و امروز یکی از محبوب‌تر...
         
صبحانه با تخم‌مرغ دیگر تکراری نیست؛ ۱۰ ایده سریع و خوشمزه
روزنامه هفت صبح

صبحانه با تخم‌مرغ دیگر تکراری نیست؛ ۱۰ ایده سریع و خوشمزه

غذاهای دارای تخم‌مرغ نه‌تنها برای سلامت جسمی مفید هستند، بلکه می‌توانند به بهبود تمرکز و عملکرد ذهنی نیز کمک کنند. شروع روز با یک صبحانه تخم‌مرغ‌دار می‌تواند شما را برای مقابله با مشغله‌های روزانه آماده کند و انرژی لازم را برای انجام وظایف مختلف فراهم کند.
هزینه یک تفریح ارزان و شاد چقدر است؟
روزنامه هفت صبح

هزینه یک تفریح ارزان و شاد چقدر است؟

با کاهش شدت گرمای هوا، پارک‌ها و تفرجگاه‌ها دوباره به مقصد آخر هفته خانواده‌ها تبدیل شدند
سوگ؛ فرایندی طبیعی در زندگی
روزنامه شرق

سوگ؛ فرایندی طبیعی در زندگی

تجربه سوگ، واکنشی عمیق و طبیعی به فقدان است؛ پاسخی که نه‌تنها به مرگ عزیزان، بلکه به هر نوع از دست دادنِ معنادار در زندگی -از پایان یک رابطه عاطفی عمیق تا تغییرات بزرگ شغلی یا سلامتی- رخ می‌دهد. سوگ به‌تنهایی یک اختلال نیست، بلکه بخشی جدایی‌ناپذیر از ظرفیت انسان برای دلبستگی و معنایابی است.
         
۱۲ ترفند جادویی برای لاغر به نظر رسیدن
سایت دلگرم

۱۲ ترفند جادویی برای لاغر به نظر رسیدن

زمان کافی برای اینکه رژیم بگیرید و برای مهمانی پیش رو لاغر شوید ندارید؟ پس چطور لاغرتر به نظر برسیم؟ نگران نباشید لاغر به نظر رسیدن با رعایت اصول مد کاملا امکان‌پذیر است. با ما در دلگرم همراه شوید
غذا چند ساعت بیرون یخچال بماند، خطرناک می‌شود؟/ غذای مانده چه خطراتی دارد و چه بلاهایی بر سر ما بیاورد؟
سایت خبرآنلاین

غذا چند ساعت بیرون یخچال بماند، خطرناک می‌شود؟/ غذای مانده چه خطراتی دارد و چه بلاهایی بر سر ما بیاورد؟

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری می‌گوید: گرم و سرد کردن مکرر غذا می‌تواند شرایط رشد باکتری‌ها را فراهم کند و بنابراین توصیه می‌شود که غذا بیشتر از یک بار حرارت نبیند.
5 خودرو کم خرج بازار که هیچ وقت به تعمیرگاه نمی روند!
روزنامه هفت صبح

5 خودرو کم خرج بازار که هیچ وقت به تعمیرگاه نمی روند!

کم‌ خرج ترین خودروهای ایران را بیشتر بشناسید.
چکاپ‌های پزشکی مهم؛ چه آزمایش‌هایی برای بررسی سلامت ضروری‌اند؟
روزنامه هفت صبح

چکاپ‌های پزشکی مهم؛ چه آزمایش‌هایی برای بررسی سلامت ضروری‌اند؟

بسیاری از بیماری‌ها ممکن است در مراحل ابتدایی علامت مشخصی نداشته باشند؛ به همین دلیل، بررسی‌های دوره‌ای می‌توانند در تشخیص زودهنگام برخی اختلالات نقش مهمی داشته باشند.
غفلت از سفره‌های سنتی در زندگی فست‌فودی
خبرگزاری ایرنا

غفلت از سفره‌های سنتی در زندگی فست‌فودی

بیرجند-ایرنا- سفره‌های رنگارنگ و غذاهای سنتی ایرانی که روزگاری محور دورهمی‌های خانوادگی بودند، این روزها در رقابت با غذاهای آماده و فست‌فودی قرار گرفته‌اند؛ تغییری که به گفته یک کارشناس تغذیه، می‌تواند عادت‌های غذایی نسل جوان را تحت تأثیر قرار دهد و سلامت کودکان و نوجوانان را با مخاطراتی مواجه کند.
همدلی سمی چیست و چرا خطرناک است؟
سایت فرتاک

همدلی سمی چیست و چرا خطرناک است؟

فرتاک نیوز: شما آنقدر همسرتان را درک می کنید که دیگر هیچوقت حق ندارید از دست او عصبانی شوید. شما آنقدر برایش بهانه می تراشید که خودتان تبدیل به قربانیِ مهربانیِ خودتان شده اید. این را «همدلی سمی» می نامند؛ آفتی خاموش در بسیاری از خانواده های ایرانی که زیر سایهٔ صبوری و فداکاری پنهان شده است.
         
گاهی باید ترمز کار را کشید و زندگی کرد
خبرگزاری ایرنا

گاهی باید ترمز کار را کشید و زندگی کرد

ایرنا- تهران- خیلی‌ از ما تصور می‌کنیم مراقبت از خود یعنی خرج کردن پول برای سفر، خرید یا کارهای خاص، اما واقعیت این است که گاهی ساده‌ترین چیزها بیشترین اثر را دارند. یک روز توقف، کمی سکوت و فاصله گرفتن از فشارهای روزمره، می‌تواند همان چیزی باشد که ذهن و بدن به آن نیاز دارند.
چطور در جمع اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشیم+ چند تکنیک ساده!
روزنامه ستاره صبح

چطور در جمع اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشیم+ چند تکنیک ساده!

چطور در جمع اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشیم؟ با چند تکنیک ساده برای صحبت کردن، زبان بدن، کاهش اضطراب و حضور بهتر در جمع آشنا شوید.
    
۷ وسیله‌ای که خانه را شلوغ و ذهن را خسته می‌کنند
روزنامه ستاره صبح

۷ وسیله‌ای که خانه را شلوغ و ذهن را خسته می‌کنند

۷ وسیله اضافی که باعث شلوغی خانه و ایجاد آشفتگی ذهنی می‌شوند؛ از لباس‌ها و ظروف اضافی تا سیم‌ها، کاغذها و وسایل خراب را بشناسید و خانه‌ای مرتب‌تر داشته باشید.
    
«سفر انفرادی»،  قدرتمندترین کاتالیزور خودشناسی و مدیریت ترس‌ها
خبرگزاری ایسنا

«سفر انفرادی»، قدرتمندترین کاتالیزور خودشناسی و مدیریت ترس‌ها

سفر، فراتر از یک تفریح ساده یا هزینه‌ای برای گذران اوقات فراغت، می‌تواند به‌عنوان یک ابزار قدرتمند برای خودشناسی و ارتقای سلامت روان عمل کند. تجربه سفر به‌ویژه به‌صورت انفرادی، با ایجاد نوعی «خلأ اجتماعی»، فرصتی بی‌واسطه برای مواجهه با خویشتن و بازتعریف هویت فردی فراهم می‌آورد که می‌تواند منجر به افزایش …
اجازه بدهید کودک‌تان خیال‌پردازی کند
روزنامه هفت صبح

اجازه بدهید کودک‌تان خیال‌پردازی کند

پرورش خلاقیت کودکان با بازی آزاد، پذیرش اشتباه، قصه‌گویی، فعالیت‌های هنری و کاهش وابستگی به صفحه‌نمایش امکان‌پذیر است
صرفه‌جویی را به عادت شیرین کودکان تبدیل کنید
خبرگزاری ایرنا

صرفه‌جویی را به عادت شیرین کودکان تبدیل کنید

تهران- ایرنا- صرفه‌ جویی مهارتی است که اگر از سال‌های نخست زندگی به کودکان آموزش داده شود، می‌تواند تا بزرگسالی همراه آن‌ها بماند. والدین با استفاده از روش‌ هایی مختلف می‌توانند مصرف بهینه آب، برق و سایر منابع را به عادتی شیرین، داوطلبانه و ماندگار در فرزندان خود تبدیل کنند.
ورزش صبحگاهی در خانه؛ روتین ۱۰ دقیقه‌ای برای شروعی پرانرژی
روزنامه هفت صبح

ورزش صبحگاهی در خانه؛ روتین ۱۰ دقیقه‌ای برای شروعی پرانرژی

برای داشتن یک روتین صبحگاهی مؤثر، لازم نیست هر روز تمرین سخت و طولانی انجام دهید. حتی ۱۰ دقیقه فعالیت منظم می‌تواند به ایجاد عادت ورزشی کمک کند.
هفت عبارتی که افراد کنجکاو و متفکر در گفتگوهای غیررسمی به زبان می‌آورند
سایت عصرایران

هفت عبارتی که افراد کنجکاو و متفکر در گفتگوهای غیررسمی به زبان می‌آورند

افرادی که از نظر فکری کنجکاو هستند، دوست دارند در گفتگوهایی شرکت کنند که ذهنشان را گسترش دهد. از آنجایی که آنها از یادگیری به خاطر خود یادگیری لذت می‌برند، م...
زنان و مردان آلفا از نگاه معروف‌ترین فیلسوفان ایرانی؛ قدرت، شخصیت و روابط انسانی
روزنامه صمت

زنان و مردان آلفا از نگاه معروف‌ترین فیلسوفان ایرانی؛ قدرت، شخصیت و روابط انسانی

اصطلاح زن آلفا یا مرد آلفا در سال های اخیر در شبکه های اجتماعی، کتاب های موفقیت و محتوای مربوط به روابط عاطفی
آجیل‌های عجیب در بازار تهران
روزنامه هفت صبح

آجیل‌های عجیب در بازار تهران

تغییر بازار آجیل تهران؛ چرا مشتریان سراغ ترکیب‌های سفارشی می‌روند؟
وقتی پای پول به زندگی مشترک باز می‌شود؛ چطور دعوای مالی را به گفت‌وگو تبدیل کنیم؟
سایت خبرآنلاین

وقتی پای پول به زندگی مشترک باز می‌شود؛ چطور دعوای مالی را به گفت‌وگو تبدیل کنیم؟

پول می‌تواند حتی میان زوج‌هایی که رابطه‌ای صمیمی دارند، به یکی از جدی‌ترین منابع اختلاف تبدیل شود؛ از ولخرجی و بدهی گرفته تا تفاوت در میزان درآمد و شیوه پس‌انداز. اما اختلاف مالی الزاماً به معنای شکست رابطه نیست. آنچه اهمیت دارد، شیوه مواجهه زن و شوهر با این تفاوت‌هاست؛ گفت‌وگویی بدون سرزنش، توافق بر …
برنامه‌ریزی غذایی؛ کلید کنترل آشپزخانه و زندگی روزمره
خبرگزاری ایرنا

برنامه‌ریزی غذایی؛ کلید کنترل آشپزخانه و زندگی روزمره

تهران - ایرنا - برنامه‌ریزی غذایی فراتر از صرفاً نوشتن یک لیست خرید است؛ این کار به معنای به دست گرفتن کنترل آشپزخانه و به تبع آن، زندگی روزمره است. با اختصاص دادن تنها یک تا دو ساعت در پایان هفته برای تعیین وعده‌های غذایی، می‌توان ساعت‌های زیادی از هفته پرمشغله کاری را برای خود ذخیره کرد.
برنامه روزانه منظم؛ راهکاری ساده برای کاهش درد و افسردگی
خبرگزاری ایرنا

برنامه روزانه منظم؛ راهکاری ساده برای کاهش درد و افسردگی

تهران- ایرنا- پژوهشگران دانشگاه میسوری با بررسی ۶۷ بزرگسال دریافتند که داشتن یک برنامه روزانه منظم، حتی برای افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند، با کاهش درد و افسردگی همراه است.
         
حرکت قایق؛ جایگزین درازونشست برای تقویت میان‌تنه
خبرگزاری ایرنا

حرکت قایق؛ جایگزین درازونشست برای تقویت میان‌تنه

تهران- ایرنا- یک مربی معتبر یوگا می‌گوید حرکت «قایق» (Navasana) در یوگا، به دلیل درگیرکردن هم‌زمان چندین عضله، از درازونشست برای تقویت عضلات میان‌تنه مؤثرتر است.
         
چرا قبض برق‌تان ناگهان گران می‌شود؟
سایت فرارو

چرا قبض برق‌تان ناگهان گران می‌شود؟

با عبور مصرف از الگو، نرخ محاسبه برق به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد و همین موضوع می‌تواند قبض برخی مشترکان را به‌طور محسوسی گران‌تر کند.
نوجوان‌ها کم کتاب نمی‌خوانند؛ جور دیگری می‌خوانند
خبرگزاری ایرنا

نوجوان‌ها کم کتاب نمی‌خوانند؛ جور دیگری می‌خوانند

تهران- ایرنا- این روزها بارها گفته می‌شود که نوجوان امروز دیگر مانند نسل‌های قبل کتاب نمی‌خواند؛ گزاره‌ای که به اعتقاد منصوره مصطفی‌زاده، نویسنده و کارشناس کتاب کودک، نیازمند بررسی دقیق‌تری است. او معتقد است نوجوان امروز الزاماً کمتر از گذشته با متن و خواندن مواجه نیست، بلکه دامنه «خواندنی‌های» او گسترده‌تر …
«روان‌شناسی زرد» چگونه سلامت روان کاربران شبکه‌های اجتماعی را تهدید می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

«روان‌شناسی زرد» چگونه سلامت روان کاربران شبکه‌های اجتماعی را تهدید می‌کند؟

یک روان‌شناس با هشدار نسبت به گسترش «روان‌شناسی زرد» در شبکه‌های اجتماعی، گفت: ارائه راهکارهای ساده و قطعی برای مسائل پیچیده روان انسان، بدون پشتوانه علمی، می‌تواند به کاهش اعتماد به روان‌شناسی علمی، تأخیر در دریافت خدمات تخصصی و شکل‌گیری انتظارات غیرواقع‌بینانه در افراد منجر شود.
راهکاری که خوشحالتان می‌کند
سایت سلامت نیوز

راهکاری که خوشحالتان می‌کند

ممکن است امروز هیچ اتفاق بدی برایتان نیفتاده باشد، اما باز هم حال خوبی نداشته باشید. دلیلش گاهی نه زندگی امروز، بلکه گذشته‌ای است که رها نمی‌کنیم و آینده‌ای که مدام از آن می‌ترسیم. سنکا، فیلسوف مشهور رواقی، معتقد بود اگر می‌خواهیم آرام‌تر و شادتر زندگی کنیم، باید این دو دشمن پنهان را بشناسیم.
    
تاثیرات نگهداری از حیوانات خانگی بر کودکان؛ معایب و مزایا
روزنامه هفت صبح

تاثیرات نگهداری از حیوانات خانگی بر کودکان؛ معایب و مزایا

نگهداری از حیوانات خانگی می تواند تجربه ای لذت بخش و آموزنده برای کودکان باشد و به تقویت مسئولیت پذیری، همدلی، اعتماد به نفس و مهارت های اجتماعی آنها کمک کند؛ اما در کنار این مزایا، توجه به آلرژی، بهداشت، نظافت و مراقبت های دامپزشکی نیز ضروری است. در این مطلب با مهم ترین مزایا و معایب نگهداری حیوانات …
دوست خوب، جسم و روان شما را سالم نگه می‌دارد
خبرگزاری ایسنا

دوست خوب، جسم و روان شما را سالم نگه می‌دارد

روابط دوستانه و پیوندهای نزدیک اجتماعی بخشی مهم از زندگی روزمره انسان‌ها هستند. یک بررسی گسترده بین‌المللی، ارتباط میان کیفیت این روابط، تجربه‌های خانوادگی دوران کودکی و ارزیابی افراد از وضعیت سلامت جسمی و روانی خود را مطالعه کرده است.
         
طرز تهیه ۳ مدل پودینگ دانه چیا
سایت رویداد‌ ۲۴

طرز تهیه ۳ مدل پودینگ دانه چیا

طرز تهیه ۳ مدل پودینگ دانه چیا کاربردی، خوشمزه و کاملاً رژیمی را همراه با میزان کالری و نکات کلیدی آموزش می‌دهیم.
         
هیولای کوچکی که فرش و لباس می‌خورد!
سایت اطلاعات آنلاین

هیولای کوچکی که فرش و لباس می‌خورد!

‌ این هیولاهای شکمو به قدری چاق می شوند که می ‌توانند پوسته خود را بشکافند و به عنوان یک حشره پردار بالغ از آن خارج شوند.
روز جهانی چپ دست ها؛ چرا حدود 10 درصد انسان ها دنیا را با دست چپ تجربه می کنند؟
سایت عصرایران

روز جهانی چپ دست ها؛ چرا حدود 10 درصد انسان ها دنیا را با دست چپ تجربه می کنند؟

یک مطالعه در سال 2024 که حضور چپ دست ها را در میان 100 تنیسور برتر مردان در دوره های مختلف بررسی کرد، سهمی حدود 15 درصد برای چپ دست ها گزارش کرد؛ رقمی بالاتر...
فواید دانه چیا
سایت رویداد‌ ۲۴

فواید دانه چیا

با فواید دانه چیا برای لاغری، کاهش وزن، شفافیت پوست، کنترل قند خون و سلامت قلب آشنا شوید. بررسی علمی نحوه مصرف، دوز روزانه و عوارض احتمالی دانه چیا.
نوجوانتان ریسک می‌کند؟ خوشحال باشید، او در حال ساختن آینده خود است
سایت باشگاه خبرنگاران

نوجوانتان ریسک می‌کند؟ خوشحال باشید، او در حال ساختن آینده خود است

بسیاری از والدین، نگران تصمیمات ناگهانی و ریسک‌های بی‌پروای دوران نوجوانی فرزندشان هستند.
طرز تهیه لیمو عمانی خانگی؛ چاشنی اصیل ایرانی
خبرگزاری ایرنا

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی؛ چاشنی اصیل ایرانی

تهران - ایرنا - لیمو عمانی، مروارید تیره و معطر آشپزی ایرانی، با طعم ترش و کمی تلخ خود، به غذاهایی مانند انواع خورشت‌ها، آش‌ها و دمنوش‌ها، عمق و کیفیتی بی‌نظیر می‌بخشد. گرچه خرید آن آسان است، اما تهیه خانگی‌اش تجربه‌ای دلنشین و اطمینان‌بخش است که عطر و طعم واقعی‌تری را به آشپزخانه شما هدیه می‌دهد.
فرزند اول سالم‌ تر است یا فرزند دوم؟ یافته‌ های جالب درباره ترتیب تولد / چه بیماری هایی فرزند اول و دوم را بیشتر تهدید می کند؟
سایت رکنا

فرزند اول سالم‌ تر است یا فرزند دوم؟ یافته‌ های جالب درباره ترتیب تولد / چه بیماری هایی فرزند اول و دوم را بیشتر تهدید می …

رکنا: شواهد حاصل از مقایسه کودکان در یک خانواده و خانواده‌های مختلف نشان می‌دهد ترتیب تولد با تفاوت‌های گسترده اما نسبتاً کوچک در خطر ابتلا به بیماری‌ها همراه است؛ تفاوت‌هایی که احتمالاً از ترکیبی از عوامل فیزیولوژیک، ایمنی‌شناختی و اجتماعی ناشی می‌شوند.
راهنمای جامع متخصصان برای حذف آلاینده‌های خانگی
سایت فرارو

راهنمای جامع متخصصان برای حذف آلاینده‌های خانگی

پزشکان و متخصصان آلرژی با ارائه ۱۳ راهکار ساده و کاربردی، توضیح می‌دهند چگونه می‌توان با تغییر عادت‌های روزمره کیفیت هوای داخل خانه را به‌طور چشمگیری بهبود داد.
نادیده گرفتن نیازهای شخصی؛ این ۲ زنگ خطر را جدی بگیرید
سایت فرارو

نادیده گرفتن نیازهای شخصی؛ این ۲ زنگ خطر را جدی بگیرید

بسیاری از رفتارهای اجتماعی که در کودکی برای بقا می‌آموزیم، در بزرگسالی به بندهایی تبدیل می‌شوند که مانع از ابراز وجود ما می‌گردند؛ فرآیندی که متخصصان آن را «کوچک‌انگاری خویشتن» می‌نامند.
سندرم خستگی مفرط؛ چگونه خلأهای هفت‌گانه انرژی خود را پر کنیم؟
سایت فرارو

سندرم خستگی مفرط؛ چگونه خلأهای هفت‌گانه انرژی خود را پر کنیم؟

کمبود خواب تنها دلیل خستگی مزمن نیست؛ انسان برای بازیابی کامل انرژی به هفت نوع استراحت جسمی، ذهنی، عاطفی، اجتماعی، حسی، خلاقانه و معنوی نیاز دارد.
خُنک‌گردی جای آفتاب‌گرفتن
خبرگزاری ایسنا

خُنک‌گردی جای آفتاب‌گرفتن

افزایش دمای هوا در نقاط مختلف جهان در حال تغییر دادن نقشه سفرهای تابستانی نیز است؛ شمار بیشتری از گردشگران به جای شهرهای آفتاب‌گیر، راهی کشورهای خنک‌تر می‌شوند، روندی که با عنوان «کول‌کیشن» یا «تعطیلات خنک» شناخته می‌شود.
ورزش کنید؛ خطر ابتلا به این 13 سرطان را کاهش دهید
سایت عصرایران

ورزش کنید؛ خطر ابتلا به این 13 سرطان را کاهش دهید

نتایج نشان داده است افرادی که بیشترین میزان فعالیت بدنی اوقات فراغت را داشتند، در مقایسه با کم تحرک ترین افراد، با خطر کمتری برای ابتلا به 13 نوع سرطان روبه...
         
ماجرای «راحت خانه‌دارشدن» نیمه دهه ۹۰ چه بود؟
سایت عصرایران

ماجرای «راحت خانه‌دارشدن» نیمه دهه ۹۰ چه بود؟

خانه‌دارشدن با «وام بانکی» شبیه مدل نیمه دهه ۹۰، یعنی اینکه امروز نزدیک به ۴ میلیارد تومان «وام مسکن» در اختیار زوج‌ها قرار بگیرد؛ اما نه بانک‌ها می‌توانند...
۱۸ مهارت پردرآمد برای آینده‌ای که از راه می‌رسد
سایت عصرایران

۱۸ مهارت پردرآمد برای آینده‌ای که از راه می‌رسد

می‌دانید کدام مهارت‌ها در سال های پیش ِ رو بیشترین تأثیر را بر درآمد شما خواهند گذاشت؟ از هوش مصنوعی مولد و تحلیل داده گرفته تا رهبری و هوش هیجانی، در این مق...
وقتی سرِ ظرف‌ها دعوا می‌کنیم، اما دل‌مان از چیز دیگری خون است: راز قراردادهای نانوشته در زندگی مشترک
سایت عصرایران

وقتی سرِ ظرف‌ها دعوا می‌کنیم، اما دل‌مان از چیز دیگری خون است: راز قراردادهای نانوشته در زندگی مشترک

دعواهای کوچک، ریشه‌ای بزرگ دارند: قراردادهایی که هیچ‌وقت نبستید، اما از همسرتان انتظار دارید به آنها عمل کند. این مقاله، راهنمای شما برای شناسایی و تبدیل این...
لول آپ شدن؛ راهی به سوی رشد و موفقیت
سایت دلگرم

لول آپ شدن؛ راهی به سوی رشد و موفقیت

با مفهوم لول آپ شدن آشنا شوید و بیاموزید که چگونه با یادگیری مداوم، خودآگاهی و پذیرش چالش ها، زندگی خود را متحول کنید.
         
چرا همیشه کارهایم را عقب می اندازم؟ علت و راه های مقابله با اهمال کاری
سایت مجله آلامتو

چرا همیشه کارهایم را عقب می اندازم؟ علت و راه های مقابله با اهمال کاری

چرا همیشه کارهایم را عقب می اندازم؟ به تعویق انداختن کارها و موکول کردن آن ها به آخرین لحظه عادتی است که بسیاری از افراد در دوره ای از زندگی خود تجربه کرده اند. این رفتار که در روانشناسی با عنوان «تعلل» یا «اهمال کاری» شناخته می شود باعث می شود کارهایی که می توانستیم به موقع و با آرامش انجام دهیم با …