قیمت طلا امروز




 آتش‌سوزی در بیمارستان

 سایت ایران آنلاین / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۰۱

از آتش تا آرامش نظام سلامت ایران چگونه تاب آورد؟

جنگ‌های ۱۲ و ۴۰ روزه، زیرساخت‌های سلامت کشور را با یکی از کم‌سابقه‌ترین آزمون‌های خود مواجه کرد، اما نظام بهداشت و درمان، همزمان با تحمل خسارت حدود ۸ هزار میلیارد تومانی ناشی از حمله به بیش از ۲۰۰ مرکز بهداشتی، بیش از ۷۰ بیمارستان و حدود ۳۰۰ آمبولانس، روند ارائه خدمات حیاتی به مردم را متوقف نکرد.
 از آتش تا آرامش نظام سلامت ایران چگونه تاب آورد؟
سمیه افشین‌فر، گروه اجتماعی:  به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در این مدت ۶۶ هزار مجروح به صورت رایگان تحت درمان قرار گرفتند، مراقبت از مادران باردار بدون وقفه ادامه پیدا کرد و حتی یک مورد هم واکسیناسیون به تعویق نیفتاد؛ عملکردی که در کنار انتقال سریع بیماران بیمارستان اندیمشک پس از بمباران به مراکز درمانی معین و آمادگی از پیش تعیین‌شده بیمارستان‌ها، از تداوم خدمت‌رسانی نظام سلامت در شرایط بحرانی حکایت دارد.

این در حالی است که در جریان تهاجم دشمن صهیونی-آمریکایی، علاوه بر مراکز درمانی، برخی مراکز دارویی و کارخانه‌های تولید دارو نیز هدف حمله قرار گرفتند که بخش سلامت کشور ناچار شد همزمان با مدیریت پیامدهای جنگ و پذیرش حجم بالای مجروحان، از استمرار خدمات بهداشتی و درمانی اطمینان حاصل کند. در همین شرایط، وزارت بهداشت از ایجاد ۷۳۰۰ تخت بیمارستانی جدید در دولت چهاردهم و برنامه ایجاد ۲ هزار تخت دیگر تا پایان سال خبر داده؛ مجموعه اقداماتی که به گفته مسئولان، نشان‌دهنده تلاش برای حفظ تاب‌آوری و استمرار خدمات نظام سلامت حتی در دشوارترین شرایط کشور است.

 

مشارکت در خون‌رسانی به مجروحان و بیماران

ذخیره خون در کشور برای اولین‌بار از مرز ۱۲ روز عبور کرد. پیش از آغاز جنگ تحمیلی سوم، ذخیره خون کشور در حدی بود که در صورت تعطیلی مراکز انتقال خون، امکان تأمین نیاز مراکز درمانی فقط برای حدود ۵ روز وجود داشت، اما مردم ایران در شرایط خاص پشت کشور ایستادند و با همدلی آنها و مسئولان سازمان انتقال خون ایران و مشارکت زنان در اهدای خون که گفته می‎شد حدود ۵ درصد است، در ایام جنگ تحمیلی ۷۹ درصد رشد پیدا کرد. همچنین در اسفندماه سال گذشته نه‌تنها زنان، بلکه تعداد اهداکنندگان بار اولی و زیر ۲۵ سال هم رشد خوبی داشت و به ۶۵ درصد رسید.

سهم زنان از اهدای خون در دوران جنگ تحمیلی هشت ساله حدود ۳۰ درصد بود و این میزان در سال‌های اخیر به کمتر از ۵ درصد کاهش پیدا کرده بود. اما با توجه به چالش‎های ناشی از جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان، این مشارکت در اسفندماه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه یعنی سال ۱۴۰۳، به بیش از ۷۹ درصد افزایش یافت که اتفاقی بسیار ارزشمند در سیستم سلامت هر کشور محسوب می‌شود.

با برنامه‌ریزی‎هایی که مسئولان نظام سلامت در سازمان انتقال خون انجام دادند، با وجود تعطیلی‎های مکرر در کشور، در پایان اسفندماه ذخیره خون کشور دو برابر شد و در فروردین‌ماه برای اولین‌بار میزان ذخیره خون ایران از ۱۲ روز فراتر رفت. این آمار در حالی رقم خورد که استاندارد ذخیره خون در کشورهای توسعه‌یافته بین ۸ تا ۱۲ روز است و برای کشور در حال توسعه‌ای مثل ایران، ۷ تا ۸ روز ذخیره خون مطلوب ارزیابی می‎شود. البته این افزایش مدیون همراهی همیشگی مردم در بحران‎ها تفسیر شده است. 

تزریق یک میلیون و ۵۰۰ هزار واکسن در جنگ چهل روزه

وقتی خبری از بیماری، آلودگی آب و غذا یا مشکلات بهداشتی منتشر نمی‎شود، به این معناست که کادر سلامت کشور حتی در بحران‎هایی مثل جنگ وظایف خود را به بهترین شکل انجام داده است. در ایام جنگ چهل روزه، بیش از ۲۲۰ مرکز بهداشت در کشور مورد حمله مستقیم و غیرمستقیم قرار گرفت و حدود پنج تن از نیرو‎های بهداشت و سلامت کشور در این مراکز حین خدمت شهید شدند که یکی از این شهدا، مادری باردار بود. البته تعداد بسیاری هم مجروح شدند. با این حال، مردم شهادت می‌دهند با وجود تمام مشکلاتی که پیش روی حوزه بهداشت قرار گرفت، حتی یک لحظه هم ارائه خدمت متوقف نشد. به گفته کارشناسان، امکان ندارد در ایام جنگ، مادری برای دریافت واکسن نوزادش به مراکز بهداشتی مراجعه کرده و خدمت از او دریغ شده باشد.

آمارها هم نشان می‎دهند در ایام جنگ تحمیلی سوم، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار واکسن در کشور تزریق شده است. این تعداد واکسن برابر با برنامه معمول و روتین واکسیناسیون ملی کشور است. یعنی حتی تزریق یک واکسن هم به تعویق نیفتاده است. در این دوران، سلامت ۲۷۰ هزار مادر باردار هم مورد پایش قرار گرفت تا از خدمات درمانی دور نمانند. با این اوصاف، خدمات حوزه بهداشت فقط مراقبت از مردم و پایش بیماری‌ها نیست؛ موضوع نظارت بر عرضه مواد غذایی، سلامت آب و غذا هم بخشی از وظایف حوزه بهداشت در نظام سلامت است که در هیچ شرایطی حتی جنگ‌ها نباید نادیده گرفته شود. خوشبختانه در دوران جنگ تحمیلی سوم، آزمایشگاه‎های وزارت بهداشت فعال بودند به‌طوری که کارشناسان این حوزه بیش از ۵۰۰ هزار نمونه آزمایشگاهی در زمینه آب، غذا و هوا انجام دادند. حتی دو بیماری‎ مهم یعنی فشار خون و دیابت هم به شکل فعال در سراسر کشور پیگیری شد و طبق آمارهای موجود در این وزارتخانه حدود ۶ میلیون خدمت به هموطنان در این مورد ارائه شده است.

با وجود تحریم ‎ها هیچ کمبود دارویی نداشتیم

جنگ تحمیلی سوم می‎توانست فشار سنگینی برای خانواده‎هایی که نیاز به دارو داشتند، ایجاد کند. به گفته آمریکایی‎ها، تحریم‎های ظالمانه شامل دارو و تجهیزات پزشکی بیماران نمی‎شود، اما به دلیل همین تحریم‌های ظالمانه، مسیر انتقال ارز مسدود بود، یعنی در عمل راه برای وارد کردن محصولات سلامت‌محور بسته بود. این موضوعی است که مسئولان انجمن‎های بیماران خاص هم بر آن تأکید دارند؛ چون سال‌هاست بیماران خاص در رنج تحریم‌های ظالمانه می‎سوزند و می‎سازند. آمریکایی‌ها همیشه به ظاهر مدعی می‌شوند داروهای بیماران خاص شامل تحریم‎ها نیست، اما در واقعیت، داروها را تحریم کرده‎اند.

با این اوصاف، نظام سلامت تلاش کرد این گروه از مردم در بحرانی مثل جنگ شرایط سخت‌تری نداشته باشند و برای مدیریت بهتر، امکان تماس‎های تلفنی با ایجاد فضای مجازی برای برقراری ارتباط با بیماران خاص از طریق انجمن‎ها فراهم شد تا مشاوره دارویی را دریافت و راحت‎تر به روانشناسان دسترسی پیدا کنند. حتی زمانی که انبار داروهای بیماران خاص در همدان مورد اصابت قرار گرفت، وزارت بهداشت با تمام توان این مسأله را مدیریت کرد. بیش از ۹۸ درصد داروهای مصرفی بیماران تولید داخل است و حدود دو درصد نیازمند واردات در برخی داروهای خاص هستیم، به همین دلیل به اذعان مسئولان انجمن‌های بیماران خاص، مشکلات خاصی از لحاظ کمبود دارو در دوران جنگ تحمیلی اخیر تجربه نکردیم؛ چون در دوران جنگ بسته خدمتی برای بیماران خاص از طرف وزارت بهداشت تعریف شده بود. همچنین در شرایط جنگی کشور تولید اقلام حیاتی متوقف نشد. 

در همین زمینه رئیس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با «ایران» اعلام کرد:«در شرایطی که برخی کارخانه‌ها ناچار به کاهش شیفت یا تعطیلی موقت شیفت شب شدند، تولید اقلام حیاتی ادامه داشت و شرکت‌های پخش نیز در شرایطی که معمولاً در تعطیلات نوروز فعالیت آنها کاهش می‌یابد، به خدمت‌رسانی ادامه دادند.

در مدیریت بحران نقش داروخانه‌ها را نباید نادیده گرفت.  در جریان جنگ، تلاش شد شبکه دارویی کشور فعال بماند. به‌جز موارد خاص در تهران که به دلیل شرایط ویژه و کاهش جمعیت حاضر در شهر، با هماهنگی معاونت‌های غذا و دارو برخی داروخانه‌ها موقتاً تعطیل شدند، داروخانه‌های شبانه‌روزی و منتخب فعال ماندند و در سایر مناطق کشور نیز خدمات دارویی استمرار داشت. به همین دلیل می‌توان گفت، زنجیره تأمین فقط با تولید و واردات مدیریت نمی‌شود. شرکت‌های پخش، داروخانه‌ها، تولیدکنندگان، واردکنندگان، معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی و دستگاه‌های اقتصادی و اجرایی، حلقه‌های یک زنجیره واحد هستند و همکاری این مجموعه‌ها باعث شد جریان توزیع دارو در کشور متوقف نشود.»

مشاوره‎ های سلامت روان با همکاری بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ کارشناس

صحنه‎های تلخ و خبرهای دلخراش موجب می‎شود مردم در معرض آسیب‎های مختلف روانی قرار گیرند؛ موضوعی که بحران جنگ آن را دوچندان می‎کند و با توجه به اهمیت بحث سلامت روان، وزارت بهداشت در همان روزهای اولیه جنگ ۱۲ روزه و بعد جنگ ۴۰ روزه، خطوط مشاوره‎ای ۱۹۰ و ۴۰۳۰ را برای عموم مردم راه‌اندازی کرد تا افراد بتوانند تنش‎هایی را که با اخبار بد و صداهای ناهنجار انفجار برایشان ایجاد می‎شود، مدیریت کنند. حتی اگر نیاز به خدمات تخصصی‎تر هم داشته باشند، آنها را به مراکز درمانی و متخصصان ارجاع دهند. البته این خدمات فقط محدود به دوران جنگ و بحران نیست و همواره مردم می‎توانند با مراجعه به بیش از ۵ هزار مرکز جامع سلامت و ۱۲۷ مرکز سراج در سراسر کشور، خدمات سلامت روان را دریافت کنند. در این ایام ۳ هزار و ۵۰۰ کارشناس بهداشت روان از سراسر کشور پاسخگوی مردم بودند و ۴۸۶ هزار غربالگری سلامت روان انجام شد که طی آن ۴۱ هزار فرد نیازمند پیگیری شناسایی شدند.

 

 ارائه مشاوره تغذیه‌ای به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایام جنگ

در این ایام حتی مشاوره‎ های تغذیه برای گروه‎های پرخطر جامعه هم مهم تلقی شد و مسئولان وزارت بهداشت با تدوین بانک اطلاعات تغذیه در بحران، برای اجرای مشاوره‎های تغذیه به گروه‎های خاص برنامه‎ریزی کردند. بر همین اساس به بیش از ۴۷ هزار مادر باردار، ۲۳ هزار سالمند و ۳۷ هزار بیمار مبتلا به دیابت و پرفشاری خون خدمات مشاوره تغذیه‌ای ارائه شد. حتی در مناطقی که درگیری جنگ بیشتر بود، خدمات به شکل غیرحضوری و تلفنی ارائه می‎شد. علاوه بر این در کل کشور بیش از ۱۳۰۰ متن مربوط به خودمراقبتی در حوزه تغذیه و سلامت منتشر شد و از طریق رسانه ‎ها در اختیار مردم قرار گرفت؛ چون بحث خودمراقبتی بهداشتی در ایام بحران برای رسیدن به سلامتی از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است. دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در این ایام خدمات گسترده تغذیه را در شبکه‎های بهداشتی درمانی کشور بدون تعطیلی ادامه داد و کارشناسان این حوزه طی این مدت موفق شدند به بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افرادی که در گروه‎های پرخطر جامعه قرار داشتند مثل زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به پرفشاری خون و دیابت و همچنین سالمندان، خدمات تغذیه و مشاوره‎های تغذیه‎ای ارائه کنند.

   برش 

بیش از۸ هزار نیروی داوطلب حوزه سلامت در جنگ تحمیلی سوم

سالی که گذشت، کادر سلامت بویژه پرستاران با مشکلات متعدد معیشتی روبه‌رو بودند و اعتراض‎هایی هم داشتند، اما هر بار که کشور به خدمات درمانی و مراقبتی در شرایط بحران نیاز پیدا کرد، پرستاران در خط مقدم خدمت به کشور و مردم ایستادند تا خللی در ارائه خدمات سلامت به مردم ایجاد نشود. فیلم و کلیپ‎های بسیاری از جانفشانی‎های پرستاران در بحران جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان منتشر شد و همه به چشم دیدند، زمانی که مراکز درمانی مورد اصابت موشک‎های دشمن صهیونی- آمریکایی قرار می‎گیرد، پرستاران چطور جان مجروحان را نجات می‎دهند بی‌آنکه به جان خود فکر کنند. همان‌طور که مسئولان وزارت بهداشت هم بارها اعلام کرده‎اند، با وجود حملات گسترده دشمن به مناطق غیرنظامی و آمار بالای مجروحان، هیچ وقت با کمبود پرستار روبه‌رو نشده‎ایم. کشور طی یک سال، دو بار مورد تهاجم و تجاوز دشمن صهیونی-آمریکایی قرار گرفت، اما بر اساس آمارها و اطلاعات دریافتی از سازمان‌های مربوطه، در ایام جنگ‎ها هیچ خدمتی برای مردم روی زمین نماند، چون پرستاران نه‌تنها در شیفت‎های موظفی خود حضور داشتند، بلکه برخی شیفت‎های خارج از برنامه را هم پوشش می‎دادند؛ به‌طوری که در جنگ چهل روزه بیش از۲ هزار و ۵۰۰ نیروی پرستار داوطلب آمادگی خود را برای خدمت در نظام سلامت اعلام 

کردند. 

همچنین بیش از ۸ هزار نفر از نیروهای حوزه سلامت به‌ شکل داوطلبانه برای ارائه خدمات امدادی و درمانی اعلام آمادگی کردند که این موضوع نشان‌دهنده روحیه ایثار و مسئولیت‌پذیری بالای جامعه پزشکی کشور است.

انتهای پیام/







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
پایه مزد طی 10 سال از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید
روزنامه توسعه ایرانی

پایه مزد طی 10 سال از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید

در سال های اخیر و مشخصا در ماه های پس از جنگ دستمزد واقعی کارگران سقوط سنگینی را تجربه کرده است. طبق استانداردهای جهانی، دستمزد روزانه
افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو تازه آغاز شده است
روزنامه توسعه ایرانی

افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو تازه آغاز شده است

رامتین موثق در روزهای اخیر، وضعیت بازارها به شکلی درآمده است که نوسانات، محدود به بازارهایی چون طلا و دلار نمانده و تمام بازارها دچار التهاب شده اند.
خبرگزاری تسنیم

مبدا واردات بنزین سوپر محرمانه است؛منشا قیمت مربوط به 2سال قبل است - تسنیم

بنزین سوپر وارداتی چرا نزدیک ۹۰ هزار تومان قیمت خورد؟ توضیح بورس انرژی
سایت عصرایران

بنزین سوپر وارداتی چرا نزدیک ۹۰ هزار تومان قیمت خورد؟ توضیح بورس انرژی

مدیرعامل بورس انرژی درباره قیمت نزدیک به ۹۰ هزار تومانی بنزین سوپر وارداتی توضیح داد و تأکید کرد این فرآورده با بنزین تولید داخل قابل مقایسه مستقیم نیست؛ زیر...
قیمت مواد غذایی باز بالا می‌رود؟ هشدار درباره بازار در ۳ ماه آینده/ تأثیر افزایش قیمت بسته‌بندی بر گرانی
سایت عصرایران

قیمت مواد غذایی باز بالا می‌رود؟ هشدار درباره بازار در ۳ ماه آینده/ تأثیر افزایش قیمت بسته‌بندی بر گرانی

به خاطر افزایش‌ها در پتروشیمی هزینۀ بسته‌بندی ظرف 100 گرمی از ۳ هزار تومان به ۹هزار تومان رسیده.این افزایش روی قیمت کالا سرشکن می‌شود
آزمونی کلیدی برای استراتژی جنگی ترامپ | تجارت با امارات برای اقتصاد ایران چقدر مهم است؟ | عقب‌گرد از رابطه‌ای که بازسازی شد
سایت اقتصادنیوز

آزمونی کلیدی برای استراتژی جنگی ترامپ | تجارت با امارات برای اقتصاد ایران چقدر مهم است؟ | عقب‌گرد از رابطه‌ای که بازسازی …

اقتصادنیوز: امارات متحده عربی مبادلات تجاری و مالی با ایران را به حالت تعلیق درآورده که بر یک رابطه اقتصادی بزرگ به ارزش سالانه نزدیک به 30 میلیارد دلار تأثیر می‌گذارد.
۱۵ همسایه داریم، اما هنوز به یک مسیر تجاری گره خورده‌ایم
روزنامه توسعه ایرانی

۱۵ همسایه داریم، اما هنوز به یک مسیر تجاری گره خورده‌ایم

وزیر پیشین بازرگانی و رئیس پیشین اتاق بازرگانی با اشاره به نقش پررنگ امارات متحده عربی در تجارت خارجی ایران، وابستگی به این کشور را یکی از
برنج سفره ایرانی‌ها از کجا می‌آید؟
روزنامه هفت صبح

برنج سفره ایرانی‌ها از کجا می‌آید؟

انجمن واردکنندگان برنج خواستار سختگیری کیفی نسبت به محموله‌های وارداتی از طریق مبادلات مرزی شده است
روزنامه هفت صبح

حبس مسافران در کابین داغ

شریان تجاری ایران زیر فشار - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

شریان تجاری ایران زیر فشار - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / اهمیت این تصمیم را باید در ساختار تجارت خارجی ایران جست‌وجو کرد. بر اساس آمارهای منتشرشده، در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۴ حدود ۱۴.۸ میلیارد دلار کالا از امارات وارد ایران شده و این کشور با سهم حدود ۳۰ درصدی از ارزش واردات، در صدر مبادی وارداتی ایران قرار داشته است. در همین [ ]
گرانی فقط سفره را کوچک نکرد؛ انتخاب را هم از مردم گرفت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

گرانی فقط سفره را کوچک نکرد؛ انتخاب را هم از مردم گرفت - سایت خبری اقتصاد پویا

در اقتصاد، یکی از مفاهیم کلاسیک برای توضیح این وضعیت «قانون انگل» است. بر اساس این ایده، هرچه درآمد خانوار محدودتر باشد، سهم بیشتری از بودجه او صرف نیازهای اولیه مانند خوراک و مسکن می‌شود. برعکس، وقتی درآمد واقعی افزایش پیدا می‌کند، خانوار می‌تواند سهم بیشتری را به آموزش، تفریح، فرهنگ، پس‌انداز، سفر …
خالی‌ترشدن یخچال‌ها پرتنش‌ شدن زندگی ها - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

خالی‌ترشدن یخچال‌ها پرتنش‌ شدن زندگی ها - سایت خبری اقتصاد پویا

دانیال امینی / فشار اقتصادی فقط قدرت خرید را کاهش نمی‌دهد؛ احساس امنیت را نیز تضعیف می‌کند. خانواده‌ای که نمی‌داند ماه آینده قیمت مواد غذایی، اجاره خانه، دارو، حمل‌ونقل یا سایر هزینه‌های ضروری چقدر خواهد بود، نمی‌تواند با اطمینان برای آینده برنامه‌ریزی کند. همین نااطمینانی، به مرور زمان فرسودگی روانی …
صف‌های طولانی بنزین‌؛ چرا مردم باید هزینه بدهند؟
سایت دیدارنیوز

صف‌های طولانی بنزین‌؛ چرا مردم باید هزینه بدهند؟

با توجه به اخباری که این روز‌ها در مورد بنزین از موضوع کاهش سهمیه تا افزودن متانول به بنزین تولیدی و احتمال افزایش قیمت بنزین مطرح می‌شود، نگرانی مردم افزایش...
۴ پرسش درباره «طرد اقتصادی ایران»
سایت فرارو

۴ پرسش درباره «طرد اقتصادی ایران»

اگر تحریم‌ها به معنای واقعی کلمه موفق شوند و اقتصاد ایران را به‌شدت زمین‌گیر کنند، تهران احتمالاً بیشتر به سمت تلافی‌جویی خواهد رفت تا تسلیم شدن؛ تا اطمینان حاصل کند که آمریکا، منطقه و حتی جهان نیز بهای سنگینی برای این جنگ اقتصادی می‌پردازند.
شلیک هشدار از سوی آمریکا به سمت ایران  | آیا چین عملیات  «D-DAY » را جدی می‌گیرد؟ | واشنگتن 5 بخش جدید را زیر تیغ تحریم برد | اروپا برای همراهی با ترامپ مردد است
سایت اقتصادنیوز

شلیک هشدار از سوی آمریکا به سمت ایران | آیا چین عملیات «D-DAY » را جدی می‌گیرد؟ | واشنگتن 5 بخش جدید را زیر تیغ تحریم برد …

اقتصادنیوز: به باور علی واعظ، مشکل اساسی واشنگتن این است که بسیاری از همسایگان ایران انگیزه‌ای برای پیوستن کامل به این فشارها ندارند. او معتقد است کشورهای منطقه نمی‌توانند همسایه خود را به طور کامل از خود برانند و برخی نیز از اساس تمایلی ندارند تا آمریکا و اسرائیل در این جنگ به پیروزی کامل برسند.
روزهای شلوغ بانک مرکزی؛ آخرین اقدامات ساختمان میرداماد در جهت کنترل تورم و رشد تولید چیست؟
سایت اکوایران

روزهای شلوغ بانک مرکزی؛ آخرین اقدامات ساختمان میرداماد در جهت کنترل تورم و رشد تولید چیست؟

اکوایران: بانک مرکزی همزمان با تشدید نوسانات ارزی رویکرد فعال‌تری اتخاذ کرده و چند روزیست که مدام از به کارگیری اقدامات متنوع در جهت ساماندهی بازار ارز خبر می‌دهد. این اقدامات چیستند و چطور می‌توانند بر اقتصاد تحت محاصره ایران اثر بگذارند؟
فاز تازه مدیریت ارزی
سایت ایبنا

فاز تازه مدیریت ارزی

همزمان با افزایش نوسانات بازار آزاد ارز، بانک مرکزی با آغاز عرضه ۵۰۰ میلیون دلار اسکناس و گسترش فروش ارز توافقی به اشخاص حقیقی و حقوقی، مسیر تازه‌ای برای تقو...
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کتک خوردن مدیر شرکت فردا موتور از معترضان

سهمیه بنزین و تاکسی‌های اینترنتی | یارانه به راننده یا مسافر؛ کدام سمت بازار بنزین؟ | مهدی فیضی: تأمین بنزین برای خودروهای شخصی وظیفه دولت نیست
سایت اقتصادنیوز

سهمیه بنزین و تاکسی‌های اینترنتی | یارانه به راننده یا مسافر؛ کدام سمت بازار بنزین؟ | مهدی فیضی: تأمین بنزین برای خودروهای …

اقتصادنیوز: به نظر می‌رسد که قیمت پایین نگه داشته‌شده بنزین در کنار نرخ بالای بیکاری، هزینه فرصت پایین نیروی کار و ضعف حمل‌ونقل عمومی یکی از مهم‌ترین عوامل رشد افزایش شدید تعداد رانندگان اینترنتی در ایران بوده است که قابل مقایسه با تعداد رانندگان مهم‌ترین تاکسی اینترنتی دنیا در تمام سایر کشورها است. …
چگونه بلوک مستقرِ طبیبیان ۵۰ سال هماهنگی را ناهماهنگ می‌کند؟
سایت تابناک

چگونه بلوک مستقرِ طبیبیان ۵۰ سال هماهنگی را ناهماهنگ می‌کند؟

سید مجید حسینی*
سقوط سنگین «دستمزد واقعی کارگران» فقط در ده سال/ پایه مزد از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید!
سایت هم میهن

سقوط سنگین «دستمزد واقعی کارگران» فقط در ده سال/ پایه مزد از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید!

در یک بازه زمانی ده ساله، پایه مزد کارگران مشمول قانون کار یا همان «دستمزد واقعی طبقه‌ی کارگر» از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار تنزل یافته است؛ یعنی دستمزد واقعی کارگران ده سال پیش ۲.۷ برابر امروز بوده است.
         
از خالی‌خوانی ۹۰۰ میلیون دلاری بانک اقتصاد نوین تا ردپای یک حفره در شریان بازگشت پول نفت
سایت صفحه اقتصاد

از خالی‌خوانی ۹۰۰ میلیون دلاری بانک اقتصاد نوین تا ردپای یک حفره در شریان بازگشت پول نفت

پرونده «خالی‌خوانی» ۹۰۰ میلیون دلاری در بانک اقتصاد نوین، با ورود سازمان بازرسی و دادستانی به پرونده تراستی‌ها، اهمیتی فراتر از یک ابهام بانکی پیدا کرده است؛ پرسش اصلی این است که چگونه «اعلام وصول» پول نفت می‌توانسته از «وجود واقعی» آن جلو بزند و چرا مسئولین بانک حاضر به شفاف سازی و پاسخگویی نیستند؟
بازی با معاش مردم - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

بازی با معاش مردم - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی گرانی مواد اولیه فقط یک مسئله برای کارخانه‌دار و تولیدکننده نیست؛ زنجیره‌ای است که از کارخانه آغاز می‌شود و در نهایت به سفره مردم می‌رسد. وقتی قیمت مواد اولیه، انرژی، حمل‌ونقل، ارز و هزینه تأمین مالی افزایش پیدا می‌کند، تولیدکننده برای ادامه فعالیت ناچار است قیمت محصول خود را بالا ببرد. اما …
وقتی تأمین مالی دیگر به توسعه نمی‌رسد - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

وقتی تأمین مالی دیگر به توسعه نمی‌رسد - سایت خبری اقتصاد پویا

یک بنگاه در شرایط عادی باید بتواند بخشی از منابع خود را صرف سرمایه در گردش و بخشی را صرف سرمایه‌گذاری ثابت کند. سرمایه در گردش، مواد اولیه می‌خرد، حقوق می‌دهد و چرخه تولید را ادامه می‌دهد؛ سرمایه‌گذاری ثابت اما کارخانه فردا را می‌سازد. ماشین‌آلات جدید، فناوری بهتر، خط تولید تازه و افزایش ظرفیت از [ ]
ناترازی بانک‌ها؛ گره پنهان تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

ناترازی بانک‌ها؛ گره پنهان تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / تجارت بدون پول، اعتبار و ابزار پرداخت امکان‌پذیر نیست. یک واردکننده برای خرید کالا از خارج به ارز، اعتبار و ابزار انتقال وجه نیاز دارد و یک صادرکننده نیز برای دریافت پول حاصل از فروش کالا باید بتواند منابع خود را به چرخه اقتصادی بازگرداند. در این میان بانک‌ها نقش واسطه اصلی [ ]
فراتر رفتن مسکن از توان مردم - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

فراتر رفتن مسکن از توان مردم - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین جلیلی بال / وام مسکن زمانی می‌تواند کارکرد واقعی داشته باشد که متقاضی بتواند با ترکیب آورده شخصی و تسهیلات بانکی، بخش قابل‌قبولی از هزینه خرید خانه را تأمین کند. اما هنگامی که قیمت یک واحد مسکونی معمولی چندین برابر سقف تسهیلات است، وام دیگر ابزار خرید خانه نیست؛ بلکه تنها بخشی از هزینه [ ]
روز دی یا آنزیو؛ تحریم‌های تازه آمریکا چگونه عمل می‌کند؟
سایت اکوایران

روز دی یا آنزیو؛ تحریم‌های تازه آمریکا چگونه عمل می‌کند؟

اکوایران: اقدامات جدید بسنت با هدف فشار اقتصادی علیه ایران و هدف قرار دادن کشورها و شرکت‌هایی است که در پنج بخش، یعنی دارایی‌های دیجیتال، فناوری، طلا، هوانوردی و کشتیرانی، با تهران تجارت می‌کنند.
مردم در صف تعمیرگاه ها/ مدیر عامل ایران خودرو: تویوتای ایران می شویم
سایت عصرایران

مردم در صف تعمیرگاه ها/ مدیر عامل ایران خودرو: تویوتای ایران می شویم

باید از حمید کشاورز پرسید چرا زمانی که دم از تویوتا شدن ایران خودرو می زنید مشتریان ایران خودرو باید درگیر کیفیت پایین و هزینه گزاف محصولات تولیدی این شرکت ب...
بنزین ارزان سهم چه کسانی است!/ مردم نگران چه چیزی باشند؟
سایت تابناک

بنزین ارزان سهم چه کسانی است!/ مردم نگران چه چیزی باشند؟

اگر هدف دولت فقط کاهش مصرف بنزین باشد، سهمیه یکسان می‌تواند ابزار ساده‌ای برای ایجاد محدودیت باشد اما اگر هدف عدالت یارانه‌ای باشد، مسئله پیچیده‌تر خواهد شد...
بسته بودن برخی از پمپ‌بنزین‌ها در تهران!
سایت عصرایران

بسته بودن برخی از پمپ‌بنزین‌ها در تهران!

با توجه به افزایش گزارش‌های مردمی انتظار می‌رود شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره وضعیت جایگاه‌های تهران توضیح روشنی ارائه کند
پیش‌فروش خودرو وارد مرحله تازه‌ای شد
سایت تابناک

پیش‌فروش خودرو وارد مرحله تازه‌ای شد

برای کسی که امروز پول خودرو را می‌دهد و چند ماه بعد قرار است خودرو را تحویل بگیرد، فاصله میان این دو تاریخ فقط چند ماه روی تقویم نیست؛ فاصله‌ای است که می‌توا...
اقدامات خصمانه جدید آمریکا بر کدام کشورها تاثیر می‌گذارد؟
خبرگزاری ایسنا

اقدامات خصمانه جدید آمریکا بر کدام کشورها تاثیر می‌گذارد؟

تحریم‌های خصمانه جدید موسوم به «دی‌دِی اقتصادی» دولت ترامپ علیه ایران، شرکای تجاری اصلی ایران را تحت فشار قرار می‌دهد و چین، عراق، ترکیه، هند و امارات متحده عربی در معرض تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار دارند.
راهکارهای کاهش اثر تحریم‌؛ از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی
خبرگزاری ایرنا

راهکارهای کاهش اثر تحریم‌؛ از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی

تهران- ایرنا- یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تصمیم وزارت خزانه داری آمریکا برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران گفت: کاهش اثر تحریم‌ها با توسعه بازارهای مرزی و زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی امکان‌پذیر است.
سایت اقتصادنیوز

محدودیت جدید آمریکا برای ایرانی‌ها/ ارسال پول به خانواده‌ها در ایران غیر ممکن شد؟

حقوق کارگران زیر ۱۰۰ دلار رسید؛ سقوط سنگین دستمزد واقعی کارگران در ۱۰ سال
سایت اقتصاد ۲۴

حقوق کارگران زیر ۱۰۰ دلار رسید؛ سقوط سنگین دستمزد واقعی کارگران در ۱۰ سال

در یک بازه زمانی ده ساله، پایه مزد کارگران مشمول قانون کار یا همان «دستمزد واقعی طبقه‌ی کارگر» از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار تنزل یافته است؛ یعنی دستمزد واقعی کارگران ده سال پیش ۲.۷ برابر امروز بوده است.
جراحی بزرگ دولت در شبکه بانکی؛ ناترازی درمان می‌شود یا جا به‌ جا؟!/ پایان دوران خلق پول برای پوشاندن زیان‌ها؟
سایت اقتصاد ۲۴

جراحی بزرگ دولت در شبکه بانکی؛ ناترازی درمان می‌شود یا جا به‌ جا؟!/ پایان دوران خلق پول برای پوشاندن زیان‌ها؟

پس از سال‌ها انباشت ناترازی و خلق پول بی‌ضابطه در شبکه بانکی، دولت سراغ جراحی بانک‌های مشکل‌دار رفته است؛ اقدامی که می‌تواند به مهار تورم کمک کند، اما به شرط آنکه هزینه زیان بانک‌های متخلف دوباره از جیب مردم پرداخت نشود.
وام یک میلیاردی مسکن به داد خانه‌اولی‌ها می‌رسد؟ / قسط ۲۰ میلیونی در برابر درآمد ۲۲ میلیونی / شکاف بزرگ بین وام و قیمت خانه
سایت اندیشه معاصر

وام یک میلیاردی مسکن به داد خانه‌اولی‌ها می‌رسد؟ / قسط ۲۰ میلیونی در برابر درآمد ۲۲ میلیونی / شکاف بزرگ بین وام و قیمت خانه

وام یک میلیارد تومانی مسکن برای کدام گروه از خانوارهای ایرانی واقعاً قابل استفاده است و قسط آن چه سهمی از درآمد ماهانه آنها را می‌بلعد؟
بیم و امید در میان محاصره - همدلی
روزنامه همدلی

بیم و امید در میان محاصره - همدلی

زهره قلیچی فعال رسانه آمریکا می‌گوید ایران را محاصره اقتصادی کرده است. این موضوع این روزها نقل مجالس است و هر جا باشی ردی از آن خواهی یافت اما جامعه‌ی ایرانی تجربه فراوانی در این زمینه دارد. واقعیت این است که وضعیت اقتصاد ایران در سال‌های اخیر تحت تأثیر جنگ اقتصادی قرار گرفته که [ ]
رکوردزنی «فقر مسکن» در کشور/ سبقت تاریخی موجوی «خانه‌ها» از تعداد «خانوارها»/ این پارادوکس چه پیامی دارد؟
سایت اقتصادنیوز

رکوردزنی «فقر مسکن» در کشور/ سبقت تاریخی موجوی «خانه‌ها» از تعداد «خانوارها»/ این پارادوکس چه پیامی دارد؟

اقتصادنیوز: تصویر فعلی از حجم عرضه و تقاضا در بازار مسکن می‌گوید، هم میزان عرضه به شکل بی‌سابقه از حجم تقاضا بیشتر است و هم برای اولین‌بار «مازاد خانوار ساکن» در واحدمسکونی از بین رفته است.
هزینه سرسام آور نگهداری خودروی فرسوده؛ ۱.۷ برابر خودروی نو | انگیزه متقاضی برای اسقاط چیست؟
سایت اقتصادنیوز

هزینه سرسام آور نگهداری خودروی فرسوده؛ ۱.۷ برابر خودروی نو | انگیزه متقاضی برای اسقاط چیست؟

اقتصادنیوز: محمدصادق حاتمی، مدیر ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» از دو برنامه برای افزایش جذابیت طرح اسقاط خبر داده است.
از رمان‌خوانی در نوجوانی تا کشف راز رشد اقتصادی
سایت اکوایران

از رمان‌خوانی در نوجوانی تا کشف راز رشد اقتصادی

اکوایران: روز 23 آگوست سالروز تولد کسی است که جهان به علت نظریاتش در رابطه با رشد اقتصادی به او مدیون است. سولو نقطه عطف زندگی خود را زمانی می‌داند که معلمش در دبیرستان او را تشویق به مطالعه رمان کرد؛ امری که بینش سولو را از صرف کسب نمرات بهتر به اندیشیدن تغییر داد.
بانک‌ها پشت در بازار باز ماندند
سایت اکوایران

بانک‌ها پشت در بازار باز ماندند

اکوایران: در شرایطی که بانک‌ها برای تامین نقدینگی به منابع بانک مرکزی چشم دوخته‌اند، سیاستگذار پولی همچنان دست‌ودلبازی گذشته را نشان نمی‌دهد. در آخرین عملیات بازار باز، از مجموع ۴۱۹.۹ هزار میلیارد تومان درخواست بانک‌ها تنها ۷۰ هزار میلیارد تومان پذیرفته شد؛ به این معنا که بیش از ۸۳ درصد تقاضای بانک‌ها …
زیرساخت خاموش اقتصاد هوشمند
روزنامه دنیای اقتصاد

زیرساخت خاموش اقتصاد هوشمند

ماده ۶۴ برنامه هفتم، دستیابی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال را از تولید ناخالص ملی هدف‌گذاری کرده و ماده ۶۶ نیز دولت را مکلف کرده است با مشارکت بخش غیردولتی، زمینه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، ابری، ذخیره‌سازی و پردازشی را فراهم کند.
         
چالش جدید در تجارت ایران و هند/ سرنوشت واردات دارو، چای و برنج چه می شود؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چالش جدید در تجارت ایران و هند/ سرنوشت واردات دارو، چای و برنج چه می شود؟

صادرات هند به ایران که پس از تحریم‌های آمریکا به‌شدت کاهش یافته بود، حالا با توقف تجارت و تراکنش‌های مالی امارات و احتمال تشدید تحریم‌ها، با خطر افت بیشتر روبه‌رو شده است.
         
فاز جدید نبرد اقتصادی
روزنامه دنیای اقتصاد

فاز جدید نبرد اقتصادی

دولت آمریکا به رهبری دونالد ترامپ و با محوریت اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، مرحله تازه‌ای از فشار بر ایران را با عنوان «خشم اقتصادی» و «دی‌دی اقتصادی» آغاز کرده و تهدید کرده است تمام شریان‌های مالی و تجاری ایران و حتی کشورهای همکار با تهران را هدف قرار دهد. کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی اقتصاد ایران …
محاصره ناکام نفت ایران
روزنامه دنیای اقتصاد

محاصره ناکام نفت ایران

با وجود محاصره دریایی آمریکا، تحریم پالایشگاه‌های چینی و هشدار به بانک‌های پکن، صادرات نفت ایران متوقف نشده و تداوم فروش روزانه دست‌کم ۶۰۰هزار بشکه، نشانه‌ای از ناکامی واشنگتن در تحقق هدفی است که از سال ۲۰۱۸ به دنبال آن بوده: قطع درآمدهای نفتی ایران.
         
 تغییر کاربری سامانه خودرو
روزنامه دنیای اقتصاد

 تغییر کاربری سامانه خودرو

سامانه‌های یکپارچه عرضه خودرو که در ابتدا با هدف مدیریت فروش خودروهای داخلی و وارداتی و جلوگیری از تخلفات احتمالی در فرآیند عرضه راه‌اندازی شدند، حالا برخی از آنها با تغییر کارکرد و ابهاماتی تازه مواجه‌اند؛ به‌خصوص سامانه خودروهای وارداتی که با وجود کمرنگ‌شدن نقش آن در عرضه خودرو، همچنان با عنوان مرجع …
در تعقیب تورم
روزنامه دنیای اقتصاد

در تعقیب تورم

آخرین داده‌های رسمی و نیمه‌رسمی درباره وضعیت معیشت خانوار نشان می‌دهد که اقتصاد ایران همچنان در نقطه‌ای ایستاده که در آن، هزینه زندگی با سرعتی بیشتر از توان جبران درآمدها بالا می‌رود. تورم نقطه‌به‌نقطه تیر ۱۴۰۵ بر اساس گزارش مرکز آمار ایران به 87.9درصد رسیده و تورم سالانه نیز ۶۶درصد اعلام شده است. در …
برندگان و بازندگان بازار طلا و ارز
روزنامه هفت صبح

برندگان و بازندگان بازار طلا و ارز

اینها بازنده دوباره‌اند، یک بار وقتی مجبور به فروش شدند و یک بار حالا که قیمت دور از دسترسشان شده است
بنزین و بازی روایت‌ها | کار سخت دولت زیر سایه جنگ
روزنامه هفت صبح

بنزین و بازی روایت‌ها | کار سخت دولت زیر سایه جنگ

ابهام و اخبار متناقض درباره قیمت بنزین به‌جای آماده‌سازی جامعه، اضطراب عمومی ایجاد می‌کند. دولت باید تصمیمی شفاف، منسجم و با مشارکت مردم اتخاذ کند
روزنامه هفت صبح

خطر ارسنیک برنج های بازار ایران چقدر است؟

دنیای جیب‌های خالی بدون میکروفون‌های عالی
روزنامه عصر اقتصاد

دنیای جیب‌های خالی بدون میکروفون‌های عالی

راضیه حسینی رئیس بانک مرکزی: «صبح تا شب داریم تأمین ارز می‌کنیم و سیاست پولی اعمال می‌کنیم؛ به جوسازی‌هایی که درست می‌کنند خیلی توجه نکنید.» حتماً برای شما هم پیش‌آمده است، بعد از دیدن سریالی جذاب، یا فیلمی زیبا، مدتی در حس و حال آن قرار می‌گیرید و وقتی صفحه‌ی نمایش را خاموش می‌کنید، وارد
حمله نظامی به ایران جدی است؟ | سبحانی: احیای تفاهم‌ اسلام‌آباد از نان شب واجب‌تر است، از فرصت سفر عاصم منیر به ایران استفاده کنیم
سایت اقتصادنیوز

حمله نظامی به ایران جدی است؟ | سبحانی: احیای تفاهم‌ اسلام‌آباد از نان شب واجب‌تر است، از فرصت سفر عاصم منیر به ایران استفاده …

اقتصادنیوز: یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: احیای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد از نان شب هم برای هر دو طرف واجب‌تر است؛ زیرا در صورت ادامه این روند، دشواری‌ها و درگیری‌ها در منطقه به شدت افزایش خواهد یافت.
خرید خودرو به آینده موکول شد
سایت ایران آنلاین

خرید خودرو به آینده موکول شد

خرید خودرو برای برخی از خانوارهای ایرانی، شاید مانند گذشته تصمیمی ساده و در دسترس نیست. فاصله میان درآمد و قیمت خودرو طی سال‌های اخیر، تا حدودی افزایش یافته به طوری که بخشی از متقاضیان به سمت خرید خودروی دست دوم رفته‌اند.
فاجعه قیمتی در بازار وسایل نقلیه/ قیمت موتورسیکلت  تا مرز ۱ تا ۲ میلیارد تومان پیش رفت/ حداقل قیمت 300 میلیون تومان!
سایت اقتصادنیوز

فاجعه قیمتی در بازار وسایل نقلیه/ قیمت موتورسیکلت تا مرز ۱ تا ۲ میلیارد تومان پیش رفت/ حداقل قیمت 300 میلیون تومان!

اقتصادنیوز: یک کارشناس صنعت خودرو گفت: مصرف‌کننده برای موتور ۳۰۰ میلیون تومانی برنامه‌ریزی می‌کند، تا می‌آید خرید کند، می‌شود ۴۰۰ میلیون تومان. اینها شرایط را سخت می‌کند.
آغاز فشار مالی علیه ایران
روزنامه ستاره صبح

آغاز فشار مالی علیه ایران

گروه سیاسی: پس از آغاز محاصره دریایی دوم ایران، کاخ سفید به این نتیجه رسیده که فشار اقتصادی را جایگزین جنگ کند. وزیر خزانه‌داری آمریکا و ترامپ مدعی شده‌اند که بزرگ‌ترین حمله مالی علیه ایران را آغاز کرده‌اند. آمریکا با تهدید، جنگ روانی در بازار به راه انداخته و انتظارات تورمی را بالابرده است.
         
تجربه فروپاشی اقتصادی
روزنامه ستاره صبح

تجربه فروپاشی اقتصادی

نرخ تورم ماهانه در یوگسلاوی سابق به ۳۱۳ میلیون درصد رسید و تولید ناخالص داخلی کشور ۴۵ درصد افت کرد. مردم به مبادله کالا به کالا روی آوردند.
    
مدنی زاده از «کاهش تورم» و «نجات ۶۰۰ هزار شغل» می گوید؛ مردم از کوچک شدن سفره ها می پرسند / اقتصادِ تحت کنترل با تورم ۸۷.۹ درصدی و دلار و سکه صعودی!
سایت رکنا

مدنی زاده از «کاهش تورم» و «نجات ۶۰۰ هزار شغل» می گوید؛ مردم از کوچک شدن سفره ها می پرسند / اقتصادِ تحت کنترل با تورم ۸۷.۹ …

رکنا اقتصادی: در شرایطی که تورم نقطه به نقطه مرداد ماه به ۸۷.۹ درصد رسیده، قیمت دلار و سکه طی چند روز جهش قابل توجهی داشته و افزایش هزینه های تولید فشار مضاعفی بر بنگاه ها وارد کرده است، وزیر اقتصاد از «کاهش تورم»، «کنترل شرایط اقتصادی» و جلوگیری از بیکاری حدود ۶۰۰ هزار نفر سخن می گوید؛ ادعاهایی که در …
قیمت دلار تنها پیامد افزایش تحریم‌ها نیست
سایت روزنو

قیمت دلار تنها پیامد افزایش تحریم‌ها نیست

اگر دولت فکری به حال تنظیم ارز بازار نکند یا در چارچوب کلان، چشم‌انداز ورود ارز کشور به خطر افتاده باشد، کانال ۲۰۰ هزارتومانی قیمت دلار هم موقتی نیست.
    
سایت اقتصاد 120

از بعدِ جنگ، دیگر مثل قدیم نفتمان را با تخفیف نمی‌فروشیم، بلکه جنگ باعث شده نفتمان را ۴ دلار گران‌تر از بازار بفروشیم