جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا
پیشگیری از سرطان با رژیم غذایی مناسب
مسایل تغذیه ای، مصرف بالای نمک، مصرف غذاهای مانده، چربی حیوانی مانده و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان از عوامل موثر در ایجاد سرطان های دستگاه های گوارش و سرطان معده شناخته شده است.
نتایج یک مطالعه نشان می دهد نوشیدنی ها و شربت های بسیار شیرین، خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهند.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که داشتن رژیم غذایی متعادل و متنوع در زندگی روزانه و مصرف همه گروه های غذایی در برنامه غذایی، سلامت و تندرستی انسان را تضمین می کند.
یک برنامه غذایی متعادل می تواند افزون بر ایجاد نشاط و افزایش طول عمر و تاثیر روی اعصاب و روان به رشد فکری و روانی افراد کمک کند، در حالیکه محروم ماندن از مواد غذایی اساس تندرستی را سست می کند و حتی روی نسل های آینده نیز تاثیرگذار است.
یک پزشک فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد به ایرنا گفت: تغذیه ای که بر اساس اصول علمی و در نظر گرفتن تمام نیازهای بدن تنظیم شده باشد سبب سلامت انسان می شود.
دکتر محمد روشنی افزود: از نظر علمی ثابت شده تغذیه مناسب بسیاری از بیماری ها را درمان می کند و به کاهش میزان کلسترول، کاهش وزن، بهبود فشار خون، کاهش اضطراب و افسردگی کمک می کند.
وی پرخوری را برای دستگاه گوارش آسیب زا دانست و ادامه داد: چاقی و اضافه وزن یکی از علل خطرساز سرطان های فوقانی معده است.
وی با بیان اینکه با تغییر در سبک زندگی می توان شیوع این بیماری مهلک را کاهش داد، افزود: این احتمال وجود دارد که سرطان معده با مصرف مواد غذایی سرشار از مواد دودی شده، گوشت و ماهی دودی و سبزیجات کنسرو شده٬ شور و ترشیجات افزایش یابد.
این پزشک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: از سوی دیگر مصرف تمام رده های غلات، میوه و سبزیجات تازه که حاوی ویتامین A و C است، سرطان معده را کاهش می دهد.
مسوول تغذیه بالینی بیمارستان بعثت سنندج نیز به ایرنا گفت: تغذیه نامناسب سبب بروز مشکلات جدی مانند اضافه وزن و چاقی، مشکلات دیابتی، درد زانو، مشکلات مفاصل، کمر درد و افسردگی در افراد می شود.
مسعود امینی با اشاره به اینکه تندرستی انسان رابطه مستقیمی با تغذیه دارد، داشتن تغذیه و رژیم غذایی مناسب، تحرک و ورزش مناسب و استرس کم را رمز سلامتی دانست.
وی افزود: تغذیه نامناسب در طولانی مدت می تواند منجر به بروز بیماری در انسان شود مثلا تغذیه نامناسب بویژه کمبود اسید فولیک در دوران بارداری سبب نقص لوله عصبی جنین و در دوران نوجوانی منجر به کمبود آهن و ویتامین D شود.
وی نقش وعده صبحانه را در تضمین سلامتی افراد جامعه مهم ارزیابی کرد و گفت: مصرف صبحانه در کودکان سبب یادگیری بهتر، افزایش کارایی و در بزرگسالان نیز موجب پیشگیری از بروز چاقی می شود.
امینی اظهار کرد: مصرف کامل وعده غذایی صبحانه منجر به کاهش مصرف غذا در وعده های بعدی، افزایش متابولیسم بدن و جلوگیری از مشکلات گوارشی می شود.
وی افزود: صبحانه کامل شامل غلات، لبنیات، سبزیجات، گروه گوشت ها، پنیر، آجیل، مغزها و تخم مرغ است.
به گفته وی مصرف نکردن صبحانه می تواند مشکلات گوارشی، التهبات دستگاه گوارشی، زخم معده و کاهش کارایی انسان در طول روز و زمینه ساز بیماری هایی مانند چاقی شود.
وی یادآورشد: کسانیکه صبحانه مصرف نمی کنند در طول روز میزان قند خون آنها کاهش می یابد و تمایل آنها به سمت مصرف تنقلات و مواد غذایی پر کالری و صنعتی مانند کیک ها بیشتر می شود.
مسوول تغذیه بالینی بیمارستان بعثت سنندج بر مصرف غلات سبوس دار مانند سنگک، لبنیات کم چرب، گوشت، پنیر کم چرب، سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی و خیار و مصرف مغزها در وعده غذایی صبحانه تاکید کرد.
به گفته امینی مصرف مغزها برای کسانیکه اضافه وزن دارند توجیه نمی شود.
وی تاکید کرد: کودکان و نوجوانانی که در سن رشد قرار دارند بهتر است از گروه آجیل به میزان دو عدد گردو و به شرط اینکه چاق نباشند مصرف کنند.
وی افزود: صبحانه برای کودکان جز وعده های اصلی است و در این وعده می توان از حبوباتی مانند آش ها استفاده کرد.
وی به نقش سوء تغذیه در سلامت افراد اشاره کرد و گفت: سوء تغذیه یا تغذیه نامناسب وضعیت سلامت شخص را تحت تاثیر قرار دهد حتی چاقی هم یک نوع سو تغذیه است.
امینی اظهار کرد: منشا سوء تغذیه علل مختلفی دارد از جمله بیماری، وضعیت فیزیولوژِک، زمان رشد، یا مسایل روحی، روانی یا اقتصادی و اجتماعی می تواند منجر به سوء تغذیه شود در همین راستا برای درمان سوء تغذیه در هر کدام از این حالت باید از روش مناسب استفاده کرد.
وی افزود: سوء تغذیه در دوران بارداری منجر به دیابت حاملگی و تولد نوزاد با وزن بالا می شود.
وی یادآورشد: در برخی موارد سوء تغذیه به دلیل کمبود پروتیین و یا کمبود ویتامین ها است که در هر کدام از اینها بسته به شرایط فیزیولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی و روحی باید راهکار مناسبی برای درمان بکار گرفت.
برای درمان سو تغذیه در دوران بارداری یا دوران رشد باید از مکمل های غذایی و در زمان بیماری بسته به وضعیت بیماری باید تصمیم مناسبی اتخاذ کرد.
اما در همین حال مسئول تغذیه بالینی بیمارستان بعثت سنندج معتقد است: کمبود ویتامین ها و املاح بسته به نوع آن و شدت کمبود و شرایط بدنی شخص می تواند مشکلات متفاوتی ایجاد کند مثلا کمبود روی و کم خونی منجر به کاهش اشتها و ریزش مو در انسان می شود.
به گفته امینی کمبود املاح و ویتامین ها در دوران بارداری می تواند مشکلاتی برای جنین ایجاد کند.
وی اظهارکرد: کمبود ید مشکلات جبران ناپذیری مانند عقب ماندگی ذهنی و کمبود فولاد منجر به نقص سیستم عصبی در جنین می شود و مشکلاتی با شدت کمتر مانند کم خونی کمبود وزن در مادر می شود.
وی همچنین افزود: دریافت نمک زیاد سدیم می تواند سبب فشار خون بالا در بارداری و دفع پروتیین در ادرار شود.
وی یادآور شد: چاقی یک بیماری است که عوامل متعددی در بروز آن تقش دارند و درمان آن نیازمند بکارگیری شیوه های مختلف است.
امینی تاکید کرد: برای درمان چاقی باید فرد تحت درمان بودن مشاور تغذیه، پزشک و پرستار و روانشناس باشد تا منجر به تغییر رفتار و درمان چاقی شود.
وی با اشاره به اینکه افراد مختلف برحسب وضعیت جنس، سن، نژاد و ژنتیک با هم متفاوتند و پیروی کردن از یک نوع رژیم غذایی سبب مشکلات جبران ناپذیری می شود در موارد ضروری باید رژیم های غذایی تحت نظر پزشک و مشاور تغذیه باشد.
وی با بیان اینکه غذاهای پرکالری انرژی زیادی به بدن می رسانند گفت: غذاهای پرچرب، آجیل ها و شیرینی ها جزء غذاهای پرکالری محسوب می شوند.
به گفته وی؛ هر گرم کربو هیدارت ها شامل( نشاسته، قندها، میوه) چهار کیلوکالری دارد و پروتیین هم چهار کیلو کالری و چربی ها و روغن ها هر گرم 9 کیلوکالری انرژی دارد.
مسوول تغذیه بالینی بیمارستان بعثت سنندج گفت: هر ماده غذایی که چربی بیشتری داشته باشد قطعا انرژی بیشتری خواهد شد.
وی افزود: افرادی که در سن رشد قرار دارند، ورزشکاران و خانم های باردار کم وزن که نیازمند انرژی بیشتری هستند می توانند از مواد غذایی پرکالری استفاده کنند.
وی اظهار کرد: غذاهای پرکالری در سایر افراد بویژه افراد چاق و دارای سابقه بیماری دیابت و قلبی و عروقی نباید مصرف نشود یا اینکه با احتیاط مصرف شود.
وی چاقی در کودکان را ناشی از تغذیه نامناسب دانست و گفت: افرادی که از سلامت روانی برخوردار نیستند دچار پرخوری شدید و چاقی می شوند.
وی با اشاره به شدت و نوع بیماری گفت: برنامه و رژیم غذایی متغییر است و یک نوع رژیم غذایی برای همه پیشنهاد نمی شود.
امینی بر کاهش میزان مصرف نمک و چربی ها در غذا تاکید کرد و گفت: افزایش مصرف نمک و چربی تهدید برای سلامتی است در همین راستا در طول شبانه روز باید کمتر از دو قاشق مرباخوری نمک مصرف شود و میزان مصرف چربی های اشباع شده روغن جامد، کره و روغن حیوانی باید کاهش یابد.
وی بر افزایش مصرف سبزیجات و مصرف میوه جات روزانه تا سه واحد و تحرک و فعالیت بدنی تاکید کرد و یادآور شد: هر بیمار با توجه به شرایطی که دارد باید تحت نظر پزشک و مشاور تغذیه و رژیم درمانی باشد.
وی مصرف روزانه سه واحد لبنیات برای همه افراد را ضروری دانست و بر مصرف لبنیات کم چرب و دوغ بی نمک تاکید کرد.
مسوول واحد تغذیه بالینی بیمارستان بعثت میران مصرف لبنیات برای گروه های مختلف را متفاوت دانست و گفت: برای سالمندان یک لیوان شیر معادل یک واحد است و در کودکان نصف واحد باید مصرف شود.
امینی افزود: در برخی مواقع مشاور تغذیه در صورت صلاحدید شاید به میزان شش کیلوگرم در ماه تغییر پیدا کند.
وی با اشاره به تغدیه دوران بارداری و اتفاقاتی که در این دوره رخ می دهد گفت: در این دوران احتمال دارد دریافت موادغذایی مانند درشت مغزی ها، شامل پروتیین ها و کربوهیدرات و چربی و ویتامین ها و املاح کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه سلامت و رشد جنین ارتباط مستقیمی با تغذیه مادر دارد بر اهمیت تغذیه مناسب در دوران بارداری تاکید کرد.
امینی تغذیه در دوران شیردهی باید پی گیری شود و در صورت نیاز از مشاور تغذیه و یا پزشک کمک گرفت.
با تغییر در شیوه زندگی مانند 10 دقیقه ورزش در روز، تغذیه کودک با شیر مادر، پرهیز از مصرف گوشت های فرآوری شده، جلوگیری از اضافه وزن و مصرف میوه و سبزی، می توان از بروز یک سوم از سرطان های شایع پیشگیری کرد.
مصرف یک رژیم غذایی پایه گیاهی حاوی میوه، سبزی ها، غلات و حبوبات می توان خطر ابتلاء به سرطان بویژه سرطان های دهان و گلو، مری، معده و ریه را کاهش داد.
دسترسی به غذای سالم و تولید انواع مواد غذایی با کیفیت از مزرعه تا سفره یکی از سیاست های مورد تاکید دولت تدبیر و امید است.
تامین بهداشت و سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره یک موضوع چند بخشی است و نیازمند همکاری سازمان های جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان است.
امنیت غذایی زنجیره بهم پیوسته است که باید از مزرعه در جهت تولید مواد غذایی با کیفیت و عاری از کود و سموم شیمیایی مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و استفاده از آب های آلوده می تواند برای سلامت مردم بسیار خطرناک و امکان مسمومیت های غذایی آنان را به همراه داشته باشد.
مواردی مانند آرسنیک، سرب، جیوه در فاضلاب های صنعتی و استفاده از آن در آبیاری مزارع کشاورزی، موجب نفوذ این مواد سمی در گیاهان می شود گرچه در ظاهر آنها نمود پیدا نمی کند، اما موجب آلودگی گیاهان و انتقال بیماری می شود.
برنامه تحول نظام سلامت و سیاست های سلامت محور مورد تاکید در اقتصاد مقاومتی بیانگر آن توجه دولت به مقوله سلامت جامعه است که راهبردهای موثر در این عرصه ها با حساسیت بیشتری در استان ها نیز دنبال می شود.
88درصد مردم تغذیه ناسالم دارند و 44درصد مرگ های قبل از 70 سالگی به تغذیه نامناسب و بیماری های غیر واگیر ناشی از آن مرتبط است.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
نتایج یک مطالعه نشان می دهد نوشیدنی ها و شربت های بسیار شیرین، خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهند.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که داشتن رژیم غذایی متعادل و متنوع در زندگی روزانه و مصرف همه گروه های غذایی در برنامه غذایی، سلامت و تندرستی انسان را تضمین می کند.
یک برنامه غذایی متعادل می تواند افزون بر ایجاد نشاط و افزایش طول عمر و تاثیر روی اعصاب و روان به رشد فکری و روانی افراد کمک کند، در حالیکه محروم ماندن از مواد غذایی اساس تندرستی را سست می کند و حتی روی نسل های آینده نیز تاثیرگذار است.
یک پزشک فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد به ایرنا گفت: تغذیه ای که بر اساس اصول علمی و در نظر گرفتن تمام نیازهای بدن تنظیم شده باشد سبب سلامت انسان می شود.
دکتر محمد روشنی افزود: از نظر علمی ثابت شده تغذیه مناسب بسیاری از بیماری ها را درمان می کند و به کاهش میزان کلسترول، کاهش وزن، بهبود فشار خون، کاهش اضطراب و افسردگی کمک می کند.
وی پرخوری را برای دستگاه گوارش آسیب زا دانست و ادامه داد: چاقی و اضافه وزن یکی از علل خطرساز سرطان های فوقانی معده است.
وی با بیان اینکه با تغییر در سبک زندگی می توان شیوع این بیماری مهلک را کاهش داد، افزود: این احتمال وجود دارد که سرطان معده با مصرف مواد غذایی سرشار از مواد دودی شده، گوشت و ماهی دودی و سبزیجات کنسرو شده٬ شور و ترشیجات افزایش یابد.
این پزشک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: از سوی دیگر مصرف تمام رده های غلات، میوه و سبزیجات تازه که حاوی ویتامین A و C است، سرطان معده را کاهش می دهد.
مسوول تغذیه بالینی بیمارستان بعثت سنندج نیز به ایرنا گفت: تغذیه نامناسب سبب بروز مشکلات جدی مانند اضافه وزن و چاقی، مشکلات دیابتی، درد زانو، مشکلات مفاصل، کمر درد و افسردگی در افراد می شود.
مسعود امینی با اشاره به اینکه تندرستی انسان رابطه مستقیمی با تغذیه دارد، داشتن تغذیه و رژیم غذایی مناسب، تحرک و ورزش مناسب و استرس کم را رمز سلامتی دانست.
وی افزود: تغذیه نامناسب در طولانی مدت می تواند منجر به بروز بیماری در انسان شود مثلا تغذیه نامناسب بویژه کمبود اسید فولیک در دوران بارداری سبب نقص لوله عصبی جنین و در دوران نوجوانی منجر به کمبود آهن و ویتامین D شود.
وی نقش وعده صبحانه را در تضمین سلامتی افراد جامعه مهم ارزیابی کرد و گفت: مصرف صبحانه در کودکان سبب یادگیری بهتر، افزایش کارایی و در بزرگسالان نیز موجب پیشگیری از بروز چاقی می شود.
امینی اظهار کرد: مصرف کامل وعده غذایی صبحانه منجر به کاهش مصرف غذا در وعده های بعدی، افزایش متابولیسم بدن و جلوگیری از مشکلات گوارشی می شود.
وی افزود: صبحانه کامل شامل غلات، لبنیات، سبزیجات، گروه گوشت ها، پنیر، آجیل، مغزها و تخم مرغ است.
به گفته وی مصرف نکردن صبحانه می تواند مشکلات گوارشی، التهبات دستگاه گوارشی، زخم معده و کاهش کارایی انسان در طول روز و زمینه ساز بیماری هایی مانند چاقی شود.
وی یادآورشد: کسانیکه صبحانه مصرف نمی کنند در طول روز میزان قند خون آنها کاهش می یابد و تمایل آنها به سمت مصرف تنقلات و مواد غذایی پر کالری و صنعتی مانند کیک ها بیشتر می شود.
مسوول تغذیه بالینی بیمارستان بعثت سنندج بر مصرف غلات سبوس دار مانند سنگک، لبنیات کم چرب، گوشت، پنیر کم چرب، سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی و خیار و مصرف مغزها در وعده غذایی صبحانه تاکید کرد.
به گفته امینی مصرف مغزها برای کسانیکه اضافه وزن دارند توجیه نمی شود.
وی تاکید کرد: کودکان و نوجوانانی که در سن رشد قرار دارند بهتر است از گروه آجیل به میزان دو عدد گردو و به شرط اینکه چاق نباشند مصرف کنند.
وی افزود: صبحانه برای کودکان جز وعده های اصلی است و در این وعده می توان از حبوباتی مانند آش ها استفاده کرد.
وی به نقش سوء تغذیه در سلامت افراد اشاره کرد و گفت: سوء تغذیه یا تغذیه نامناسب وضعیت سلامت شخص را تحت تاثیر قرار دهد حتی چاقی هم یک نوع سو تغذیه است.
امینی اظهار کرد: منشا سوء تغذیه علل مختلفی دارد از جمله بیماری، وضعیت فیزیولوژِک، زمان رشد، یا مسایل روحی، روانی یا اقتصادی و اجتماعی می تواند منجر به سوء تغذیه شود در همین راستا برای درمان سوء تغذیه در هر کدام از این حالت باید از روش مناسب استفاده کرد.
وی افزود: سوء تغذیه در دوران بارداری منجر به دیابت حاملگی و تولد نوزاد با وزن بالا می شود.
وی یادآورشد: در برخی موارد سوء تغذیه به دلیل کمبود پروتیین و یا کمبود ویتامین ها است که در هر کدام از اینها بسته به شرایط فیزیولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی و روحی باید راهکار مناسبی برای درمان بکار گرفت.
برای درمان سو تغذیه در دوران بارداری یا دوران رشد باید از مکمل های غذایی و در زمان بیماری بسته به وضعیت بیماری باید تصمیم مناسبی اتخاذ کرد.
اما در همین حال مسئول تغذیه بالینی بیمارستان بعثت سنندج معتقد است: کمبود ویتامین ها و املاح بسته به نوع آن و شدت کمبود و شرایط بدنی شخص می تواند مشکلات متفاوتی ایجاد کند مثلا کمبود روی و کم خونی منجر به کاهش اشتها و ریزش مو در انسان می شود.
به گفته امینی کمبود املاح و ویتامین ها در دوران بارداری می تواند مشکلاتی برای جنین ایجاد کند.
وی اظهارکرد: کمبود ید مشکلات جبران ناپذیری مانند عقب ماندگی ذهنی و کمبود فولاد منجر به نقص سیستم عصبی در جنین می شود و مشکلاتی با شدت کمتر مانند کم خونی کمبود وزن در مادر می شود.
وی همچنین افزود: دریافت نمک زیاد سدیم می تواند سبب فشار خون بالا در بارداری و دفع پروتیین در ادرار شود.
وی یادآور شد: چاقی یک بیماری است که عوامل متعددی در بروز آن تقش دارند و درمان آن نیازمند بکارگیری شیوه های مختلف است.
امینی تاکید کرد: برای درمان چاقی باید فرد تحت درمان بودن مشاور تغذیه، پزشک و پرستار و روانشناس باشد تا منجر به تغییر رفتار و درمان چاقی شود.
وی با اشاره به اینکه افراد مختلف برحسب وضعیت جنس، سن، نژاد و ژنتیک با هم متفاوتند و پیروی کردن از یک نوع رژیم غذایی سبب مشکلات جبران ناپذیری می شود در موارد ضروری باید رژیم های غذایی تحت نظر پزشک و مشاور تغذیه باشد.
وی با بیان اینکه غذاهای پرکالری انرژی زیادی به بدن می رسانند گفت: غذاهای پرچرب، آجیل ها و شیرینی ها جزء غذاهای پرکالری محسوب می شوند.
به گفته وی؛ هر گرم کربو هیدارت ها شامل( نشاسته، قندها، میوه) چهار کیلوکالری دارد و پروتیین هم چهار کیلو کالری و چربی ها و روغن ها هر گرم 9 کیلوکالری انرژی دارد.
مسوول تغذیه بالینی بیمارستان بعثت سنندج گفت: هر ماده غذایی که چربی بیشتری داشته باشد قطعا انرژی بیشتری خواهد شد.
وی افزود: افرادی که در سن رشد قرار دارند، ورزشکاران و خانم های باردار کم وزن که نیازمند انرژی بیشتری هستند می توانند از مواد غذایی پرکالری استفاده کنند.
وی اظهار کرد: غذاهای پرکالری در سایر افراد بویژه افراد چاق و دارای سابقه بیماری دیابت و قلبی و عروقی نباید مصرف نشود یا اینکه با احتیاط مصرف شود.
وی چاقی در کودکان را ناشی از تغذیه نامناسب دانست و گفت: افرادی که از سلامت روانی برخوردار نیستند دچار پرخوری شدید و چاقی می شوند.
وی با اشاره به شدت و نوع بیماری گفت: برنامه و رژیم غذایی متغییر است و یک نوع رژیم غذایی برای همه پیشنهاد نمی شود.
امینی بر کاهش میزان مصرف نمک و چربی ها در غذا تاکید کرد و گفت: افزایش مصرف نمک و چربی تهدید برای سلامتی است در همین راستا در طول شبانه روز باید کمتر از دو قاشق مرباخوری نمک مصرف شود و میزان مصرف چربی های اشباع شده روغن جامد، کره و روغن حیوانی باید کاهش یابد.
وی بر افزایش مصرف سبزیجات و مصرف میوه جات روزانه تا سه واحد و تحرک و فعالیت بدنی تاکید کرد و یادآور شد: هر بیمار با توجه به شرایطی که دارد باید تحت نظر پزشک و مشاور تغذیه و رژیم درمانی باشد.
وی مصرف روزانه سه واحد لبنیات برای همه افراد را ضروری دانست و بر مصرف لبنیات کم چرب و دوغ بی نمک تاکید کرد.
مسوول واحد تغذیه بالینی بیمارستان بعثت میران مصرف لبنیات برای گروه های مختلف را متفاوت دانست و گفت: برای سالمندان یک لیوان شیر معادل یک واحد است و در کودکان نصف واحد باید مصرف شود.
امینی افزود: در برخی مواقع مشاور تغذیه در صورت صلاحدید شاید به میزان شش کیلوگرم در ماه تغییر پیدا کند.
وی با اشاره به تغدیه دوران بارداری و اتفاقاتی که در این دوره رخ می دهد گفت: در این دوران احتمال دارد دریافت موادغذایی مانند درشت مغزی ها، شامل پروتیین ها و کربوهیدرات و چربی و ویتامین ها و املاح کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه سلامت و رشد جنین ارتباط مستقیمی با تغذیه مادر دارد بر اهمیت تغذیه مناسب در دوران بارداری تاکید کرد.
امینی تغذیه در دوران شیردهی باید پی گیری شود و در صورت نیاز از مشاور تغذیه و یا پزشک کمک گرفت.
با تغییر در شیوه زندگی مانند 10 دقیقه ورزش در روز، تغذیه کودک با شیر مادر، پرهیز از مصرف گوشت های فرآوری شده، جلوگیری از اضافه وزن و مصرف میوه و سبزی، می توان از بروز یک سوم از سرطان های شایع پیشگیری کرد.
مصرف یک رژیم غذایی پایه گیاهی حاوی میوه، سبزی ها، غلات و حبوبات می توان خطر ابتلاء به سرطان بویژه سرطان های دهان و گلو، مری، معده و ریه را کاهش داد.
دسترسی به غذای سالم و تولید انواع مواد غذایی با کیفیت از مزرعه تا سفره یکی از سیاست های مورد تاکید دولت تدبیر و امید است.
تامین بهداشت و سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره یک موضوع چند بخشی است و نیازمند همکاری سازمان های جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان است.
امنیت غذایی زنجیره بهم پیوسته است که باید از مزرعه در جهت تولید مواد غذایی با کیفیت و عاری از کود و سموم شیمیایی مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و استفاده از آب های آلوده می تواند برای سلامت مردم بسیار خطرناک و امکان مسمومیت های غذایی آنان را به همراه داشته باشد.
مواردی مانند آرسنیک، سرب، جیوه در فاضلاب های صنعتی و استفاده از آن در آبیاری مزارع کشاورزی، موجب نفوذ این مواد سمی در گیاهان می شود گرچه در ظاهر آنها نمود پیدا نمی کند، اما موجب آلودگی گیاهان و انتقال بیماری می شود.
برنامه تحول نظام سلامت و سیاست های سلامت محور مورد تاکید در اقتصاد مقاومتی بیانگر آن توجه دولت به مقوله سلامت جامعه است که راهبردهای موثر در این عرصه ها با حساسیت بیشتری در استان ها نیز دنبال می شود.
88درصد مردم تغذیه ناسالم دارند و 44درصد مرگ های قبل از 70 سالگی به تغذیه نامناسب و بیماری های غیر واگیر ناشی از آن مرتبط است.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست