دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

تغذیه در بارداری، باور غلط


باورهای غلط:
حالا که باردارید باید به جای دو نفر غذا بخورید.

واقعیت: 
اینکه نیازهای غذایی زنان باردار زیاد می شود اما نیازهای انرژی به میزان ۳۰۰ کیلوکالری در روز، در سه ماهه دوم و سوم بارداری افزایش پیدا می کنند. مصرف مقدار کمی غذای اضافی قادر است تا جبران این مقدار را بنماید. انتخاب نوع ماده غذایی برای تامین این مقدار بسیار مهم می باشد.

توجه: 
انرژی اضافی، پروتئین، ویتامین D ، کلسیم و فسفر اضافی ممکن است برای نوجوانان در دوران بارداری مورد نیاز باشد. در این مورد حتما با طبیب متخصص خود مشورت نمایید.

باور غلط:
هر چه افزایش وزن شما در دوران بارداری کمتر باشد وضع حمل راحت تری خواهید داشت.     
واقعیت:   
تحقیقات نشان داده اند که بچه های اینگونه مادران بیشتر در معرض تولدهای پیش از موعد قرار دارند و یا از نظر فیزیکی خیلی کوچک و ریز هستند که همین امر آنها را در معرض دشواری ها و مشکلات متعددی قرار خواهد داد.

باور غلط:      
اگر در دوران بارداری خوب غذا نخورید، بچه از ذخائر مادر برای رفع نیازهایش استفاده خواهد کرد.

واقعیت:      
اگر چه این مسئله ممکن است در مورد بعضی از موارد مانند کلسیم درست باشد، اما تحقیقات نشان داده اند که زنان با تغذیه بد و ناقص بیشتر بچه های ناقص و کوچک به دنیا می آورند. احتیاجات غذایی باید با یک برنامه غذایی متنوع و مواد تکمیلی برای مادر تامین گردد.

باور غلط:      
اگر شما وزن مورد نظر را در دوران بارداری بدست آورید دیگر چربی اضافه نخواهید کرد.
     
واقعیت:      
یک بارداری سالم با مقداری ذخیره چربی نیز همراه است و اغلب این ذخیره سازی در اطراف باسن و ران ها صورت می گیرد. این چربی ذخیره شده انرژی مورد نیاز به هنگام کار و زایمان و همچنین برای تولید شیر در مادران شیرده را تامین می کند.
     
باور غلط:      
اگر شما دوقلو باردار هستید باید دوبرابر خورده و دو برابر هم وزن اضافه کنید.
     
واقعیت:      
بنابر اکثر توصیه هایی که اخیرا به این خانم های باردار می شود در هر هفته باید بین ۶۵۰ ۷۰۰ گرم در طی سه ماهه دوم و سوم اضافه کنند و در مجموع در پایان دوران بارداری بین ۱۵.۵ ۲۰ کیلو افزایش وزن داشته باشند. اگر خانمی قبل از بارداری کمبود وزن هم داشته باید در این حالت قدری بیشتر افزایش وزن داشته باشد. بعضی نیازهای غذایی در مورد خانم هایی که دو قلو باردارند بیشتر می باشد.
     
باور غلط:      
خانم های باردار بطور غریزی میل به غذاهایی دارند که بدنشان به آنها نیاز دارد و از مواد غذایی که برای سلامتی آنها مضر است پرهیز می نمایند.
     
واقعیت:   
در واقع خانمهای باردار میل به خوردن بعضی از مواد غذایی پیدا می کنند که هیچ ربطی به برنامه غذایی و نیازهای غذایی آنان ندارند. برآورده کردن این امیال و هوسها در صورتی که وزن قابل قبول باشد خوب است. شما می توانید از این هوسهای خود به سود خود استفاده نمایید بطور مثال اگر هوس خوردن شیرینی یا کلوچه کرده اید با یک لیوان شیر آنرا بخورید.   نوع دیگر از هوس که”پیکا” خوانده می شود وجود دارد که میل به خوردن مواد غیر غذایی مانند خاکستر، گِل یا نشاسته (آهار لباس) می باشد. بسیار مهم است که در این مورد حتما با طبیب معالجتان یا یک متخصص تغذیه مشورت نمایید.
     
باور غلط :      
یک بارداری سالم، بارداری بدون ویار و ناراحتی است.
     
واقعیت :      
بعضی از خانمها بارداری های بسیار خوب و سالمی هم دارند متاسفانه اغلب ناراحتی هایی مانند تهوع، ترش کردگی و یبوست را تجربه کرده اند.
     
باور غلط:      
محدود کردن مصرف نمک در دوران بارداری مفید می باشد.
     
واقعیت :      
نمک حاوی سدیم می باشد که به عنوان یک ماده غذایی ضروری برای بدن محسوب می شود. مصرف بیش از حد نمک برای سلامتی مضر می باشد اما محدود کردن مصرف نمک در دوران بارداری در واقع ممکن است خطرناک باشد . زیرا در آنصورت نیاز به سدیم در بدن افزایش پیدا می کند به استثنا مواردی که پزشک شما مصرف نمک را منع کرده باشد.