جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

قصد بارداری دارید؟ حتما بخوانید


پرسش: من دو سال هست ازدواج كردم می خواستم برای باردار شدن از شما مشاوره بگیرم قبلا به روش طبیعی پیشگیری می كردیم 5-6 ماه پیشگیری نمی كنیم ولی باردار نمی شم باید رژیم غذایی یا دارویی خاصی رو رعایت كنم یا نه؟
پاسخ: این مسئله تا 1 سال طبیعی است. بعد از 1 سال در صورت عدم بارداری به متخصص زنان مراجعه كنید تا بررسی شود. آیا مشكل از شماست یا همسرتان. در این مدت اگر اضافه وزن دارید، آن را كم كنید.
كاهش وزن و ورزش ایروبیک به شما كمک زیادی می كند. هم چنین غذاهای حاوی انتی اكسیدان زیاد مصرف كنید.
1- نوشیدن فراوان اب علاوه بر كمك به عملكرد بهتر اندام های تناسلی و زایشی، سبب تامین بیشتر مایع طبیعی لازم برای حركت بهتر اسپرم به سمت دهانه رحم می شود، بنابراین نوشیدن اب تصفیه شده یا اب معدنی به میزان كافی را فراموش نكنید.
2- برگ های سبز سبزیجات به خصوص اسفناج سرشار از انتی اكسیدان، اهن و اسید فولیك می باشند كه همگی برای حفظ سلامت اندام های زایشی و تناسلی لازم هستند. اسید فولیك موجود در اسفناج نه تنها باعث تشكیل تخمك های قابل رشد و افزایش قدرت باروری می شود، بلكه مانع از ایجاد نقص در نوزادان خواهد شد.
3- بخشی از رژیم غذایی خود را به سبزیجات نارنجی و زردرنگ اختصاص دهید، چرا كه منبع خوبی از انتی اكسیدان و بتاكاروتن هستند. بتاكاروتن در تنظیم هورمون ها نقش مهمی دارد و احتمال سقط را كاهش می دهد.
4- اگر مبتلا به اندومتریوز هستید، كلم بروكلی و انواع دیگر كلم را زیاد مصرف كنید. این گروه از سبزیجات خواص زیادی دارند. مواد مغذی گیاهی ان به متابولیسم استروژن كمك می كنند.
5- اگر قاعدگی نامنظم دارید، مصرف سیب زمینی شیرین، هویج و نخود فرنگی را فراموش نكنید. بتاكاروتن موجود در این سبزیجات، در تنظیم قاعدگی موثر است و امكان باروری بهتر را در پی خواهد داشت.
6- از انجایی كه مركبات سرشار از ویتامین c هستند، انها را حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید. زغال اخته، پاپایا (خربزه درختی)، پرتقال، نارنگی، كیوی و توت فرنگی مواد مغذی زیادی دارند و مصرف آن ها برای خانم هایی كه تصمیم به مادر شدن گرفته اند خیلی مفید است.
7- فراورده های لبنی و پروتئین های حیوانی مانند ماهی غنی از اسید امینه هستند كه به تشكیل هورمون های زایشی (FSH) و (LH) كمك می كنند، بنابراین این مواد را در برنامه غذایی خود بیاورید تا هر چه سریع تر به ارزوی مادرشدنتان برسید.
8- از نان هایی كه با ارد گندم كامل درست می شوند استفاده كنید، زیرا منبع خوبی از اهن و ویتامین B می باشند و موجب افزایش هورمون های باروری می شوند.
9- برای باردار شدن باید از چربی های خوب استفاده شود، لذا مصرف مغزهایی مانند بادام یا گردو كه منبع غنی از اسیدهای چرب امگا- 3 می باشند توصیه می گردد.
10- در اخر، پروتئین های گیاهی (مخصوصا سویا) را به اندازه متوسط مصرف كنید تا به شما در رسیدن به وزن مناسب برای حامله شدن كمک كند.
مصرف غذا (به خصوص انهایی كه زیاد استفاده می كنید) تاثیر مستقیمی بر روی باروری شما دارد. در نتیجه، سعی كنید تا وعده های غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، لبنیات و پروتئین های گیاهی داشته باشید كه منابع خوبی از ویتامین C، بتاكاروتن، انتی اكسیدان، اسیدفولیك و اهن هستند و همگی امكان باروری را افزایش می دهند.
مواد غذایی كه باید از مصرف آن ها اجتناب كرد:
- مصرف مواد فراوری شده (مانند شیرینی جات و تنقلات) را به حداقل برسانید، زیرا انها فاقد هرگونه مواد مغذی برای تشكیل نطفه و رشد جنین می باشند.
در مورد باروری مردان: به اندازه كافی از موادغذایی سرشار از ویتامین C و سایر انتی‌اكسیدان‌ها استفاده كنید. این موادمغذی به جلوگیری از نقص و عیب اسپرم كمك كرده و جنبندگی ان را افزایش می‌دهد.
* به اندازه كافی روی (zinc) مصرف كنید. تحقیقات بسیاری نشان می‌دهد كه حتی كمبودهای كوتاه مدت روی می‌تواند حجم نطفه و سطح تستوسترون را كاهش دهد. منابع روی شامل گوشت پشت مازو گاو ، لوبیا پخته  و قسمت‌های سیاه گوشت مرغ می‌شود.
 * اسید فولیك مصرف كنید. تحقیقات نشان میدهد كه مردانی كه سطح ویتامین B در بدنشان پایین است، اسپرم كمتری دارند. می‌توانید 400 میكروگرم مورد نیاز روزانه‌تان را با خوردن غلات صبحانه، سبزیجات، و اب پرتقال تامین كنید اما مصرف مكمل اسید فولیك یا مولتی ویتامین باید با نظر پزشك باشد.
* مقدار كلسیم و ویتامین D مصرفیتان را بالا ببرید. منابع خوب كلسیم عبارتند از شیر كم چرب و ماست. ویتامین D مصرفی خود را نیز می‌توانید از شیر و ماهی ازاد  تامین كنید.
*  از نوشیدنی‌های الكلی استفاده نكنید. تحقیقات نشان میدهد كه مصرف مشروب می‌تواند مقدار تستوسترون و اسپرم را در شما پایین اورده و مقدار اسپرم‌های غیرطبیعی را درانزال شما بیشتر می‌كند. میوه‌ها و سبزیجات باروری را در مردان تقویت می‌كند. هرچه مصرف میوه‌ها و سبزیجات در مردان بیشتر باشد، اسپرم انها نیز جنبندگی بیشتری می‌یابد.
آنتی اكسیدان‌ها، مثل انچه در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، می‌تواند به جلوگیری از اسیب رسیدن به اسپرم كه باعث می شود كند و تنبل شوند و توانایی بارور كردن تخم را از دست دهند، كمك می‌كند. به ویژه، انتی اكسیدان‌های گلوتاتیون و كریپتوكسانتین، كه بیشتر در سبزیجات، گوجه فرنگی، فلفل و پرتقال وجود دارد، قدرت و سلامت اسپرم را تضمین می‌كند.
مردهایی كه می‌خواهند بچه دار شوند، بهتر است از انواع و اقسام میوه‌ها و سبزیجات، حداقل 5 وعده در روز، استفاده كنند. همچنین مردها بهتر است از خوابیدن طولانی مدت در وان اب داغ و كشیدن سیگار كه همه به اسپرم آسیب می‌رساند، خودداری كنند. روزانه یك عدد مكمل ول من بعد از نهار توسط همسرتان مصرف شود.
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.‬