دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

می خواهم کودکم تپلی شود!


پرسش: کودکی شیر خوار دارم 3 ماهه است چه چیزی باید خورد تا کودکم تپلی شود وزنش طبیعی است لطفا درباره شیر سازی در بدن توضیح دهید که غذا چگونه در بدن تبدیل به شیر میشود وتغذیه چقدر موثر است ممنون از راهنمایی شما. 3700وزن تولد6600وزن کنونی
پاسخ: وزن کودکتان خوب است. کودک شما تا پایان شش ماهگی تنها باید از شیر خودتان تغذیه شود و پس از آن غذاهای تکمیلی را شروع کنید. شما باید سعی کنید که کودک سالمی داشته باشید نه چاق. وزن نوزاد در 4 تا 6 ماهگی باید حدود دو برابر وزن تولد و در یک سالگی سه برابر وزن نولدش باشد.قد نوزاد نیز 50 درصد در طول سال اول زندگی اضافه می شود و در 4 سالگی دو برابر قد تولد می شود.
فیزیولوژی شیردهی
غدد پستانی در دوران بلوغ و بارداری طی مراحل رشد و نمو آماده شیردهی می شوند. تغییرات هورمونی اندازه پستان هاله ونوک پستان به طور قابل توجهی افزایش می دهند.افزایش مجاری بزرگ و الوئول در دوران بارداری علت اصلی رشد پستان است که خود تحت تاثیر هورمون های متعددی قرار می گیرد.اواخر بارداری لوبول های سیستم الوئل حد اکثر رشد خود را خواهند داشت.و ممکن است قبل از زایمان کلستروم یا آغوز برای چندین ماه در مقادیر کم ترشح شود. به دنیا آمدن نوزاد در اثر تغییرات قابل توجه در هورمون های مادر رخ می دهد. افت ناگهانی در مقادیر استروژن و پروژسترون با افزایش ترشح سریع پرولاکتین همراه است.این تغییرات و مجموعه تغییرات دیگر برای آغاز شیردهی اتفاق می افتد.
اصولا مک زدن سینه مادر توسط نوزادتولید و ترشح شیر را تحریک می کند. اعصاب زیر پوستی ارئول پیغامی را از طریق نخاع به هیپوتالاموس می فرستد. در بازگشت هیپوتالاموس پیغامی را به غده هیپوفیز منتقل می کند.در اثر این انتقال پیغام پیام، بخش های قدامی و خلفی غده هیپوفیز برای ترشح هورمون های مربوطه تحریک می شوند. پرولاکتین از بخش قدامی هیپوفیز ترشح می شود و تولید شیر را در بافت پستان مادر توسط سلول های الوئول تحریک می کند.
اکسی توسین که از بخش خلفی هیپوفیز ترشح می شود، باعث انقباض سلول های میواپیتلیال غده پستان می شود . این انقباض باعث حرکت شیر از مجرا و سینوس انتقال دهنده شیر می شود، و به دهان نوزاد می رسد.این فرایند که به عنوان جاری شدن شیر LET_ DOWN نامیده می شود در زنان شیرده با احساس سوزش پستان همراه است.همچنین به دلیل اینکه اکسی توسین سلول های عضله رحم را به انقباض وامی دارد شیر دهی بلافاصله بعد از زایمان در قطع سریع خونریزی از این بافت مفید به نظر می رسد.
فرایند جاری شدن شیر به تغییرات جزئی در سطوح اکسی توسین حساسیت دارد. هیجان های جزئی و استرس های محیطی بر آزاد شدن شیر تاثیر می گذارد.استرس های ناشی از زایمان و درد های زایمان می تواند تولید شیر را به تاخیر بیندازد.
موفقیت مادر در امر شیردهی قویا به بینش او بستگی دارد.همچنین حمایت پدر، پزشک، پرستار، اعضای خانواده و دوستان عامل مهمی برای موفقیت در شیردهی هستند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.