یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

حبوبات در بارداری، خوب یا بد؟


در میان مواد غذایی با منشأ گیاهی، حبوبات به میزان قابل‏ توجهی پروتئین دارند، به طوری که 100 گرم نخود حاوی 30-25 درصد پروتئین است.
مهم‏ترین مشکل مصرف حبوبات
کربوهیدرات‏ها و قندهای غیرقابل هضم آنهاست. ایجاد نفخ بعد از مصرف حبوباتی مانند نخود، به نوع قند موجود در آنها یعنی «رافینوز» و «استاکیوز» و «ممانعت کننده های آنزیمی» که در قسمت داخلی و پوست وجود دارند و باعث اختلال در هضم غذا می شوند، مربوط است.
ایجاد گاز در دستگاه گوارش
با توجه به اینکه مقدار قند موجود در حبوبات مانند نخود زیاد است، شکستن و تبدیل شدن آنها به گلوکز در دستگاه گوارش با محدودیت مواجه است بنابراین باقیمانده این ترکیب‏ها به قسمت انتهای روده می‏رود و به ‏وسیله میکروارگانیسم‏هایی که جزو فلور طبیعی هستند، تحت تخمیر بی‏ هوازی قرار می‏گیرد و باعث ایجاد مقدار زیادی گاز (نفخ) می‏شود.
معمولا حساس بودن به مواد غذایی نفاخ به تجربه مصرفشان مربوط است. افرادی که به مقدار متعادل حبوبات مصرف می‏کنند، در مقایسه با کسانی که حبوبات کمتری می‏خورند، سازگاری بیشتری با آن دارند و مشکل نفخ کمتر در آنها بروز می‏کند. کسانی هم که به مشکلات گوارشی جدی مبتلا هستند، نباید در مصرف این خوراکی ها زیاده ‏روی کنند زیرا باعث تشدید مشکلات گوارشی شان خواهد شد. به علاوه خانم هایی که در دوران بارداری و شیردهی هستند نیز نباید زیاد حبوبات مصرف کنند.
برای کاهش نفخ حبوبات
بهتر است یک روز قبل آنها را در آب خیس کنید، با این کار تا حدودی مشکل نفخ شان حل شود. در ضمن، اگر حبوبات را 15 دقیقه در دمای 70 درجه سانتی گراد یا بالاتر بجوشانید، تا حدود زیادی مشکل ممانعت کننده های آنزیمی از بین می رود. تمام حبوبات، محیط مناسبی برای رشد باکتری ها، حشرات و لارو محسوب می شوند، بنابراین بهتر است آنها را در مکانی خنک نگهداری کنید تا شرایط مناسب برای رشد باکتری و حشرات فراهم نشود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.