چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اعتماد به نفس فرزندان را تقویت کنید


اعتماد به نفس فرزندان را تقویت کنید

در دنیای پررقابت امروز، پرورش دادن اعتماد به نفس فرزندان برای این که بتوانند در دنیای سخت و پرهیاهو جایی داشته باشند، ضروری است.
با استفاده از ۷ نکته که در مطلبی از Readers digest درج شده …

در دنیای پررقابت امروز، پرورش دادن اعتماد به نفس فرزندان برای این که بتوانند در دنیای سخت و پرهیاهو جایی داشته باشند، ضروری است.

با استفاده از ۷ نکته که در مطلبی از Readers digest درج شده است، می توان اعتماد به نفس فرزندان را افزایش داد.

۱) به او گوش دهید: هنگامی که فرزند شما کارهایی را که در مدرسه انجام داده است تعریف می کند، آیا واقعا به حرف های او توجه می کنید یا این که ذهن شما مشغول است؟

بیشتر والدین وقتی بچه ها حرف می زنند به آن ها بی توجه هستند. این بار به حرف های او خوب توجه کنید و گاه گاه جملات او را تکرار کنید تا او بداند که دارید به حرف هایش گوش می دهید.

۲) مواردی را که برای او اهمیت دارد، کوچک جلوه ندهید.

مواردی که برای شما اهمیت ندارد، شاید برای او بااهمیت باشد. اگر او از این که موفق نشده است در جشن تولد دوستش شرکت کند ناراحت است، آن را سطحی نگیرید. درک کنید مواردی که در دنیای شما اهمیت ندارد، در دنیای او دارای اهمیت است.

۳) از او انتقاد نکنید:

از او برای رفتار ناشایسته اش انتقاد کنید اما شخصیت وی را مورد انتقاد قرار ندهید. اگر او تمایلی ندارد درس بخواند به جای این که او را تنبل خطاب کنید، به او توضیح دهید که رفتار او درست نیست و باید بیشتر تلاش کند. هنگامی که او جواب پس می دهد، نیازی نیست او را فردی بی ادب خطاب کنید. به او بگویید که حرف هایی که زده گستاخانه بوده است و لزومی ندارد با لحن متکبرانه جواب دهد.

۴) دلیل رفتار او را جویا شوید:

هنگامی که حرکت ناشایسته ای از او سرمی زند به جای این که از کوره در بروید، دلیل و علت رفتار او را جویا شوید زیرا که بروز هر رفتار نادرست، علتی دارد.

۵) تحسین کردن:

هر چه قدر می توانید او را تحسین کنید. تحسین کردن با چاپلوسی کردن متفاوت است. بیشتر والدین از این نگران هستند که تحسین کردن باعث مغرور شدن فرزندان می شود، اما تحسین کردن او برای کار خوب می تواند تاثیر خوبی داشته باشد.

۶ )او را به فکر کردن تشویق کنید:

درست نیست که او را به طور مداوم و علیه خواستش وادار به کاری کنید. اگرچه برخی اوقات این کار لازم است اما همیشه این گونه نیست. والدین همیشه توقع اطاعت فوری از فرزندان دارند. اگرچه این امر در نسل گذشته پذیرفتنی بود اما نسل جدید با این موضوع برخورد خوبی نمی کنند.در گذشته لازم نبود کودکان مستقل باشند اما این روزها اوضاع فرق کرده است. پس اگر قصد دارید از فرزند خود بخواهید کاری را انجام دهد یا ندهد بهتر است دلیل قانع کننده ای داشته باشید.

۷) نقاط ضعف او را بشناسید.

اگر فرزندی در ریاضی ضعیف است اما در ورزش قوی است، والدین روی عملکرد او در ریاضی متمرکز می شوند و به ورزش که رشته درسی به حساب نمی آید اهمیت نمی دهند. طبیعی است که بخواهید او در تمامی درس ها موفق باشد اما روی آن فشار نیاورید. به ویژه اگر توانایی خود را در رشته دیگری نشان داده است، او را در رشته مورد علاقه خود تشویق کنید.