سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
جلو آوردن چانه
هماهنگی اجزای صورت و تعادل بین این اجزا باعث زیبا بودن و جذابتر شدن صورت میشود. وقتی از نیمرخ به چهره یک فرد طبیعی نگاه میکنیم، چانه اندکی عقبتر از لب پایینی قرار میگیرد. اگر میزان عقب بودن زیاد باشد صورت فرد شبیه چهره پرندگان میشود. دراین افراد نیمه میانی صورت و بینی خیلی جلوتر از سایر اجزای صورت است.
تاثیر وضعیت قسمتهای مختلف صورت بر یکدیگر و بخصوص تاثیر چانه و بینی بر یکدیگر انکارناپذیر است. چانه عقب رفته بینی معمولی را بزرگ و بینی بزرگ را بزرگتر از آنچه که هست نشان میدهد و متقابلا نزد کسانی که بینی بزرگی دارند، چانه عقبتر از معمول دیده میشود. به همین دلیل است که عمل جلو آوردن چانه معمولا همراه با عمل جراحی زیبایی بینی انجام میشود.
گاهی ممکن است در معاینه چانه عقبتر از حد معمول به نظر برسد، اما در حقیقت چانه عقب نباشد، بلکه فک بالا جلوتر از حد معمول باشد. بعضی مواقع چانه عقب است اما وضعیت قرار گرفتن دندانها روی یکدیگر عادی است و در افراد دیگری ممکن است تمام فک پایین عقب باشد؛ یعنی دندانهای فک پایین خیلی عقبتر از دندانهای فک بالا باشند.
برای جلو آوردن چانه روشهای متفاوتی مانند تزریق ژل، تزریق چربی، بریدن قسمتی از استخوان چانه برای جلو کشیدن آن وگذاشتن پروتز وجود دارد.
ژلی که برای برجسته کردن اعضای بدن از جمله چانه به کار میرود، مادهای مصنوعی است که قوامی شبیه ژله خوراکی دارد. فرمولاسیون آن به گونهای است که برای بدن بیضرر باشد. ماندگاری آنها بسته به کارخانه سازنده متفاوت است.
این ژلها در سرنگهای انسولین بستهبندی شده، استریل و آماده تزریق هستند. تزریق آنها در مطب قابل انجام بوده، تقریبا بدون درد است و به سهولت انجام میشود. از معایب آن احتمال عفونت و جابهجایی است.
تزریق چربی نیز روش دیگری برای برجسته کردن چانه است. به این منظور با بیحسی موضعی چربی از شکم یا ران خود فرد ساکشن میشود.
پس از سانتریفیوژ کردن و تخلیص، این چربی در ناحیه چانه تزریق میشود. امتیاز این روش آن است که مادهای که به چانه حجم میدهد از بدن خود فرد تهیه شده و جسم خارجی نیست. عیب اصلی تزریق چربی میزان جذب بالای آن است به طوری که پس از ۶ ماه میزان زیادی از چربی تزریق شده جذب میشود.
ژنیو پلاستی یا بریدن و جلو آوردن قسمتی از استخوان چانه نیز روش دیگری برای تقویت چانه است. به این منظور در داخل دهان حد فاصل لب و فک تحتانی برش میدهیم. نسج نرم را از روی استخوان بلند مینماییم، قسمت پایینی چانه را بریده و به جلو کشیده و در جای مناسب با پیچهای مخصوص ثابت میکنیم و سپس محل برش داخل دهانی را با نخ بخیه قابل جذب میدوزیم.
مزیت این روش آن است که از جسم خارجی برای تقویت چانه استفاده نمیشود و چانه را به اندازه دلخواه میتوان جلو آورد. عیب این روش آن است که احتمال آسیب عصب حسی لب پایین در این حالت بیشتر از روش گذاشتن پروتز است.
دکتر محمدحسن عامری
متخصص گوش، حلق و بینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست