چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

ریاكار مثل آمریكا


ریاكار مثل آمریكا

از۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به بعد, دولت جرج دبلیو بوش «جنگ با تروریسم» را هسته مركزی سیاست های داخلی و خارجی خود قرار داده است بوش فریاد جنگ با تروریسم را در جاهایی سرمی دهد كه هیچ اثری از تروریسم در آنجا دیده نمی شود, و همه این اقدامات درحالی صورت می گیرد كه دولت واشنگتن در خاك آمریكا از تروریست و تروریسم واقعی حمایت می كند

از۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به بعد، دولت جرج دبلیوبوش «جنگ با تروریسم» را هسته مركزی سیاست های داخلی و خارجی خود قرار داده است. بوش فریاد جنگ با تروریسم را در جاهایی سرمی دهد كه هیچ اثری از تروریسم در آنجا دیده نمی شود، و همه این اقدامات درحالی صورت می گیرد كه دولت واشنگتن در خاك آمریكا از تروریست و تروریسم واقعی حمایت می كند.

«لوئیس پوسادا كاریلز» تروریست كوبایی الاصلی است كه به اسامه بن لادن «غرب» مشهور است.

پوسادا كسی است كه خود ادعا می كند ۱۰ سال پیش در عملیات بمب گذاری هتل «هاوانا» كه منجر به كشته شدن عده زیادی از مردم بیگناه شد، شركت داشته است.

رجوع به اسناد طبقه بندی شدهFBI و CIA در آرشیو شورای امنیت ملی آمریكا مبین این حقیقت است كه «پوسادا» طراح اصلی بمب گذاری در یك هواپیمای مسافربری كوبا بوده است، حادثه ای تروریستی كه در سال ۱۹۷۶ رخ داد و جان ۷۳ انسان بی گناه را گرفت. بعدها پوسادا هنگام طراحی یك عملیات تروریستی دیگر كه با هدف سرنگون كردن یك هواپیمای تجاری ونزوئلا انجام می گرفت، دستگیر و به زندان منتقل شد، اما دولت كاراكاس در حال محاكمه وی بود كه او موفق شد از زندان بگریزد.

پوسادا در مارس ۲۰۰۵ با مدارك جعلی وارد آمریكا شد و در «ال پاسو» به اتهام فریب دادن مأموران اداره مهاجرت دستگیر شد. وی در سال ۱۹۶۱ به استخدام سازمان جاسوسی آمریكا (CIA) درآمد. توماس رایس نماینده FBI طی اظهارنامه ای در ژوئن ۲۰۰۵ قسم خورد كه FBI نمی تواند ادعا كند كه لوئیس پوسادا كاریلز امنیت ملی آمریكا را تهدید نمی كند. اما همین آدم خطرناك در ۱۹ آوریل ۲۰۰۷ به قید ضمانت توسط دولت واشنگتن آزاد شد.

این داستان، كه از داستان های افسانه ای هم عجیب تر و باورنكردنی تر است، دلیلی منطقی داشت. بله، رابطه پوسادا با دولت آمریكا رابطه ای دیرین است: وی در سال ۱۹۶۱ عامل سیا شد دولت واشنگتن مدعی شده بود كه «پوسادا» از سال ۱۹۷۶ به بعد، یعنی درست قبل از ماجرای هواپیمای مسافربری كوبا، برای سیا كار نمی كرده است. اما سی ام آوریل در دادگاه فدرال آمریكا اعلام كرد كه ۲۵ سال در خدمت سیا بوده است؛ و این به معنی آن است كه پوسادا هنگام انجام اقدامات تروریستی در «كوبا» و همچنین انفجار هواپیمای مسافربری این كشور، از سازمان جاسوسی آمریكا حقوق می گرفته است. وی در دادگاه اصرار كرد كه می خواهد برای اثبات مدعای خود از محل كارش در «سیا» سند جمع آوری كند. افشای اعمال كثیفی كه در سازمان سیا در دوران ریاست جرج اچ دبلیو بوش بر آن، انجام گرفته بود، رسوایی بزرگی را برای واشنگتن رقم زد.

حكومت ایالات متحده در مخمصه بزرگی گرفتار شد. فشارهای زیادی بر دولت آمریكا برای محاكمه «پوسادا» به جرم اعمال تروریستی اش وارد شده است، از جمله از سوی قطعنامه ۱۳۷۳ شورای امنیت سازمان ملل و سه معاهده بین المللی دیگر، قطعنامه ۱۳۷۳ پس از حملات ۱۱ سپتامبر تصویب شد. قطعنامه ای كه در آن همه كشورها پذیرفتند كه به تروریست ها پناه نداده و آنها را به دست عدالت بسپارند.

با توجه به فصل هفتم منشور سازمان ملل قطعنامه ۱۳۷۳ لازم الاجرا است. آن سه معاهده بین المللی نیز این حكم را تایید می كنند كه ایالات متحده باید «پوسادا» را برای محاكمه به ونزوئلا تحویل دهد و یا اینكه در دادگاه های آمریكا او را به خاطر جنایاتی كه مرتكب شده، محاكمه كند. دادگستری آمریكا در سال ۲۰۰۵ تنها او را به خاطر جعل مدارك برای ورود به آمریكا محكوم كرد.

اما حقیقت این است كه دولت آمریكا باید این ریسك را می كرد. احتمال این كه پوسادا پس از آزادی همچون بلبلی چهچه زده و روابط اعمال تروریستی اش با سیا را فاش كند، وجود داشت در آخرین دادگاه پوسادا، قاضی او را از تمامی اتهامات وارده تبرئه كرد. وی در حكم خود نوشت: «دولت آمریكا برای رسیدگی به اتهامات جنایی پوسادا از یك مصاحبه معمول مهاجرت بهره جسته و فریب خورده است.» اما سؤالات این مصاحبه مهاجرت در مورد جنایات قبلی پوسادا به شناسایی شخصیت اخلاقی مربوط بوده است. پوسادا یك شخصیت «معمولی» نیست و وكیلش هم در جریان این مصاحبه حاضر بود تا مواظب باشد پوسادا خودش را لو ندهد! قاضی دادگاه تاكتیك های دولت آمریكا را بی اندازه شوكه كننده و توهین آمیز خواند و گفت كه این شیوه ها می تواند روح عدالت خواهی در جهان را خدشه دار كند. وی بر این موضوع نیز تأكید كرد كه «البته موضع گیری های این دادگاه سیاسی نیست و فقط در مورد عدالت است.»

و حال، لوئیس پوسادا كاریلز جنایتكار هم رده با القاعده با خیال آسوده در خیابان های «میامی» قدم می زند. پس می توان گفت كه رأی دادگاه كاملا سیاسی و بی اندازه شوكه كننده و توهین آمیز بوده است.

و صد البته كه این اقدام واشنگتن در رهاكردن پوسادا، در واقع پیمان «مبارزه با تروریسم» را زیر سؤال برده است. اما رسانه های غیرمسئول آمریكا در مقابل این فاجعه سكوت اختیار كردند.

تنها روزنامه لس آنجلس تایمز بوده كه ۲۰ آوریل نوشت، آزادی پوسادا توسط دولت آمریكا نشان داد كه واشنگتن در مبارزه با تروریسم كاملا ریاكارانه عمل می كند. این روزنامه در سرمقاله خود با زیرسؤال بردن دولت بوش تأكید كرد: واشنگتن درحالی پوسادا را آزاد كرد كه زندانیان گوانتانامو بدون تفهیم اتهام در آنجا حبس هستند.

دولت آمریكا در طول ۴۶ سال گذشته علیه كوبا اقدامات براندازانه بی شماری انجام داده است. اما آزاد كردن یك تروریست مشهور به نام پوسادا، اقدامی است كه شاید فاسدترین عمل واشنگتن علیه «هاوانا» باشد.

منبع: سایت بصیرت