شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
فصل سرخ شهادت رسید
امام حسین (ع) شامگاه بیست و هشتم رجب از مدینه خارج شد و به محض ورود به مكه خبرش در بین مردم منتشر شد و همه با هم می گفتند كه امام حسین (ع) برای آنكه زیر بار ذلت بیعت با یزید نرود از وطن خویش هجرت كرده و این خبر تا كوفه هم رسید.
مردم كوفه از امام حسین (ع) كه در مكه به سر می برد خواستند تا به عراق آید و حاكم بر آنها بشود.
امام حسین (ع) پسر عمو و نماینده خود، مسلم بن عقیل را جهت آزمایش و امتحان مردم كوفه فرستاد تا وفاداری و عهد و پیمان شان را محك بزند.
مسلم بن عقیل به كوفه رفت ابتدا با استقبال گرم و بی نظیر كوفیان روبه رو شد، هزاران نفر به عنوان نایب امام (ع) با او بیعت كردند.
مسلم (ع) هم نامه ای به امام حسین (ع) نوشت كه هر چه زودتر حركت كن كه مردم به وجود تو نیازمندند.
اگرچه امام حسین (ع) كوفیان را خوب می شناخت و بی وفایی و بی مهری آنها را در زمان حكومت پدر بزرگوارشان حضرت امیرالمومنین علی (ع) دیده بود ولی برای اتمام حجت و اجرای اوامر الهی تصمیم به رفتن كوفه گرفت.
روز هشتم ذی الحجه كه معمولا حجاج بیت الله آماده برای رفتن از مكه به عرفات و وقوف در آن می شوند امام حسین (ع) از مكه به طرف عراق حركت كرد و با این كار هم به وظیفه خود عمل كرد و هم به مسلمانان كه از نقاط مختلف جهان آمده بودند فهماند كه پسر پیامبر شما برای مبارزه با یزید از مكه خارج می شود و علیه او قیام می كند.
یزید كه از آمدن مسلم بن عقیل به كوفه مطلع شد و مخصوصا كه شنید كوفیان استقبال گرم و باشكوهی از او كرده اند ابن زیاد را كه از پلیدترین یارانش بود به كوفه فرستاد.
ابن زیاد هم از ضعف ایمان و نفاق و ترس مردم كوفه استفاده نمود و با تهدید و ارعاب آنان را از دور و اطراف مسلم پراكنده ساخت و در یك روز و در یك برخورد كوچك همگی مسلم را تنها گذاشتند ولی او به تنهایی با یاران ابن زیاد به جنگ پرداخت و پس از جنگی دلاورانه اسیر شد و بر بام دارالاماره او را به شهادت رساندند.
ابن زیاد با دهها نیرنگ و فریب همان مردم بی وفا را كه از امام حسین (ع) برای آمدن به عراق نامه نوشتند و دعوت كردند تشویق و ترغیب نمود تا به جنگ با امام حسین (ع) برخیزند.
امام حسین (ع) كه با علم امامت می دانست راهی كه انتخاب كرده منجر به شهادتش می شود از پیمان شكنی كوفیان نهراسید و همچنان به حركت خود برای رسوا كردن حكومت ضد اسلامی یزید پلید و پیروانش ادامه داد و این جمله را شاید مكرر می فرمود كه: «هر كس حاضر است در راه ما خون قلبش را بدهد و به ملاقات پروردگار بشتابد همراه كاروان ما بیاید.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست