چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۶۰ درصد اسباب‌بازی دنیا چینی است


۶۰ درصد اسباب‌بازی دنیا چینی است

چند روز مانده به عید سال نوی میلادی، خبری در مورد فرش‌های پازلی اسفنجی منتشر شد که والدین را ترساند.
تحقیقات اخیر نشان داده فرش‌های پازلی اسفنجی حاوی فرمالدئید و فتالات هستند …

چند روز مانده به عید سال نوی میلادی، خبری در مورد فرش‌های پازلی اسفنجی منتشر شد که والدین را ترساند.

تحقیقات اخیر نشان داده فرش‌های پازلی اسفنجی حاوی فرمالدئید و فتالات هستند که از طریق تنفس یا دست آلوده کودکان می‌تواند به بدن آنها وارد شود و در کارکرد هورمون‌ها اختلال ایجاد کند. این اسباب‌بازی‌ها در حال حاضر از بازار فرانسه و بلژیک جمع‌آوری شده اما بازار همچنان پر است از انواع و اقسام اسبا‌ب‌بازی‌های رنگارنگ که هر پدر و مادری دوست دارد با خریدن آنها و هدیه‌کردن‌شان به فرزندش دل او را شاد کند اما آیا واقعا تمامی این اسباب‌بازی‌ها برای کوچولوهای ما بی‌خطرند؟

بسیاری از اسباب‌بازی‌های موجود در بازار، حاوی مقدار کمی ترکیب‌های شیمیایی است که می‌تواند سبب ایجاد اختلال در کارکرد غدد درون‌ریز شود. در ضمن برخی حاوی ترکیب‌های نوروتوکسیک مانند سرب و برخی نیز به دلیل بویی که دارند آلرژی‌زا هستند. در برخی از اسباب‌بازی‌ها، ترکیبات سرطان‌‌‌زا و سمی مانند فتالات یافت می‌شود. استفاده از فلزات سنگین مانند سرب و جیوه در اسباب‌بازی مدت‌هاست ممنوع اعلام شده اما متاسفانه فتالات‌ و پی‌وی‌سی که برای انعطاف‌پذیری پلاستیک استفاده می‌شود در بعضی اسباب‌بازی‌ها هنوز وجود دارند.

این اسباب‌بازی‌ها‌ را نخرید

اسباب‌بازی‌های بودار:

استفاده از عطریات در اسباب‌بازی‌ها در بسیاری از کشورها ممنوع شده. به عنوان نمونه اسباب‌بازی‌های ساخت کشور آلمان به هیچ عنوان حاوی عطر نیستند. عطر می‌تواند سبب آلرژی‌های پوستی و تنفسی شود. پس از خرید اسباب‌بازی‌های عطردار به‌ویژه اگر بوی شدیدی دارند خودداری کنید.

برخی اسباب‌بازی‌های باتری‌دار:

جایگاه باتری برخی از انواع اسباب‌بازی‌های باتری‌دار دارای پیچ است. به این ترتیب کودک شما نمی‌تواند به راحتی باتری را درآورد و آن را به دهان ببرد. باتری ترکیبات شیمیایی و سمی دارد و برای سلامت فرزند شما مضر است. سعی کنید اسباب‌بازی‌هایی که به راحتی باتری آنها در می‌آید تهیه نکنید.

برخی اسباب‌بازی‌های صدادار:

این اسباب‌بازی‌ها مورد توجه بسیاری از کودکان است اما تمامی این اسباب‌بازی‌ها برای هوش و سرگرمی کودک شما مفید نیستند و حتی ممکن است به شنوایی او لطمه بزنند. در انتخاب اسباب‌بازی‌ به این نکته توجه داشته باشید که صدای اسباب‌بازی خیلی زیاد نباشد.

اسباب‌بازی‌هایی با قطعه‌های جداشونده:

برخی از انواع اسباب‌بازی‌ها دارای قطعات‌ریزی هستند که یا به راحتی جدا می‌شوند یا ممکن است به راحتی شکسته و جدا شوند. بلعیدن این قطعات ریز می‌تواند بسیار خطرناک باشد و سبب خفگی کودکتان شود. هنگام خرید اسباب‌بازی به این نکته توجه کنید. روی بسته‌بندی اسباب‌بازی‌ها معمولا درج شده برای چه سنی مناسب هستند.

این ۶ نکته را فراموش نکنید

۱) موقع خرید اسباب‌بازی‌ به برچسب آن توجه کنید و اسباب‌بازی‌ اکولوژیک یا بیولوژیک تهیه کنید. به این معنی که اگر جنس اسباب‌بازی‌ از چوب است ترجیحا بدون رنگ یا ورنی و اگر پارچه‌ای است از جنس کتان باشد.

۲) قبل از دادن هر نوع اسباب‌بازی‌ به فرزندتان آن را در هوای آزاد قرار دهید تا بوی آن از بین برود. اسباب‌بازی‌هایی که بوی شدیدی دارند، ممکن است حاوی فتالات‌ باشند. در مورد عروسک‌های پارچه‌ای هم بهتر است قبل از استفاده یک‌بار آنها را بشویید.

۳) به تبلیغات تلویزیونی یا تبلیغات روی بسته‌بندی یک اسباب‌بازی‌ اطمینان نکنید. لازم است برچسب اسباب‌بازی به دقت بررسی شود.

۴) اسباب‌بازی‌های معطر می‌توانند سبب آلرژی‌های پوستی یا تنفسی شوند.

۵) اسباب‌بازی‌هایی که کنار خیابان‌ها به فروش می‌رسد، ممکن است آلوده و حاوی سرب یا فتالات باشند.

۶) لازم است روی بسته‌بندی اسباب‌بازی آدرس تولیدکننده و برچسب آن با خط درشت و خوانا نوشته شده باشد.

منبع:Parents

ترجمه: الهه جوانپور